Hoi An, gezelligheid nabij de kust

hoi an tempel-mekong reizen

Gezelligheid troef in de oude stad van Hoi An. Prachtige Chinese en Japanse tempeltjes, rustieke huisjes met Franse invloeden en veel leuke restaurantjes en winkels. Doordat Hoi An als door een wonder is gespaard tijdens de Vietnam oorlog tref je hier nog de oude stad in tact aan. Het is een mix van invloeden met prachtige tempels, een mooie Japanse brug en huisjes in een mix van Vietnamese en Franse stijl. Rond de haven liggen veel leuke restaurants, je kunt hier heerlijk eten. Doordat Hoi An ook veel bezoekers uit Vietnam zelf trekt is het er 's avonds aangenaam druk en levendig.

Hoi An is ook de plek waar je tijdens je Vietnam rondreis het best kleding op maat kunt laten maken. Het is echt binnen een dag klaar inclusief passen en nog een keer passen. De kwaliteit is overwegend goed. Net buiten de oude stad tref je de meeste kleermakers aan. Missen kun je ze niet, er zitten er voldoende.

Enkele van de hotels liggen in het oude stadsdeel, de meeste er net buiten. In Hoi An heb je veel keus en zijn er ook veel leuke hotels of goede guesthouses. Wij vinden het zelf leuk om tussen Hoi An en de nabijgelegen zee te verblijven. Je hebt dan het beste van twee werelden. Vrijwel alle hotels bieden een goede taxi service aan naar de oude stad, je bent er in tien minuten en ze halen je ook weer op.