Wonderlijke kruiken in Laos

de plain of jars-mekong reizen

Wil jij de wonderlijke Plain of Jars in Phonsavan in Laos bezoeken? Het is nog steeds een mysterie waar de enorme kruiken vandaan komen. De vlakte der kruiken is een bijzondere highlight in Laos. De reis er naartoe, vanuit Lunag Prabang of Vang Vieng, is op zich al een belevenis en ook best vermoeiend. De beloning is een bijzondere. Sommige kruiken zijn echt enorm!

De sites met kruiken verdeeld over het landschap zijn een wonderlijk geheel. Het beste bezoek je ze met één van onze gidsen. Zij weten ook de echt bijzonder plekken te vinden. In de buurt is ook een project waar gidsen worden opgeleid. Je kunt het met Mekong reizen bezoeken en helpt de toekomstige gidsen hun Engels te oefenen.

De omgeving van Phonsavan is sowieso een bijzondere omgeving. Dit gebied is zwaar getroffen tijdens de Vietnam oorlog. Wist je dat er op het noord-oosten van Laos meer bommen zijn gevallen dan op Vietnam zelf? We proberen je ook altijd iets van deze geschiedenis mee te laten krijgen tijdens een bezoek aan de kruiken vlakte. Je zult je verbazen over de veerkracht van de mensen.