Kuching

Niemand is zeker waar de naam vandaan komt: het Maleise woord kucin, wat ‘’kat’’ betekent, of het Chinese woord cochin, wat haven betekent. Wat wel zeker is is dat het de hoofdstad van Sarawak is en dat het zowel een havenplaats is als dat er veel standbeelden van katten te vinden zijn. Het is een rustigere en schone stad met een mix van mensen en een gezellig oud centrum. Je kunt hier goed eten, zeker in onze zomermaanden, dan is er namelijk het Kuching festival.

Vanuit Kuching kan je het Bako nationaal park bezoeken. Het is een relatief klein natuurgebied, maar nog zeer divers: je vindt hier alle type vegetatie van Borneo en 7 verschillende ecosystemen. Er leven verschillende diersoorten, waaronder de bedreigde neusaap (proboscis). Het park is makkelijk te verkennen en er zijn veel verschillende paden met variërende moeilijkheidsgraden. Het leukste is om hier ook te overnachten, zodat je de nightwalk kunt doen en de volgende dag ’s ochtends nog een trekking kunt maken.

Wil je graag oerang-oetans zien? Dan kan dit ook in de buurt van Kuching bij het Semenggoh rehabilitatiecentrum, hier worden de bijzondere apen klaargemaakt om weer de jungle in te gaan.