Penang

Penang staat bekend om de diverse culturen die duidelijk aanwezig zijn op dit eiland: meer dan de helft is Chinees, maar een derde Maleis en de rest Indiaas. Ook vinden velen dat er op dit eiland het lekkerste eten in Maleisië te vinden is, de vele etenskraampjes en restaurants zijn zeer verschillend, maar allemaal super lekker!

De hoofdstad van dit eiland is Georgetown, je hebt hier hele Chinese en Indiase buurten, waar het heel duidelijk is aan zowel de huizen als de winkels dat je je in een andere cultuur bevindt. De hele stad is erg sfeervol, vooral het oude centrum is levendig en kleurrijk. Net buiten de stad liggen de botanische tuinen en de Kek Lok Si tempel, die een bezoekje waard zijn.

Een van de hoogtepunten van Georgetown is de streetart die je verspreid door de hele stad tegenkomt; de muurschilderingen zijn gecombineerd met de objecten op straat.

Een andere leuke activiteit is het beklimmen van de Penang Hill, vanaf hier heb je mooi uitzicht over het eiland (je kunt dit ook met het treintje dat naar boven gaat doen).

Niet ver van Georgetown ligt Batu Ferringhi hier heb je een lang zandstrand waar je goed kunt ontspannen.