Sandakan (Kinabatangan River)

Sandakan is de ideale uitvalsbasis voor al het moois dat er in de Sabah provincie te zien is. Het stadje zelf geeft een leuk kijkje in het lokale leven van de bevolking, vooral het waterdorpje en de centrale markt zijn leuk om te bezoeken.

Buiten Sandankan vind je de Kinabantangan rivier, deze omgeving heeft een uniek ecosysteem en een hoge concentratie aan wilde dieren. Er leven hier orang-oetans, krokodillen en zelfs dwergolifanten! Deze komen naar de rivier om water te drinken, waardoor de kans dat je hier veel dieren ziet erg groot is. Je kunt hier dus zeer goed op safari, dit kan zowel te voet als met de boot. Een meerdaagse safari is een echte aanrader, je overnacht dan in de jungle en de volgende ochtend ga je op safari, wanneer de meeste dieren te zien zijn.

Als je aan Borneo denkt, denk je al gauw aan orang-oetans. Bij Sepilok heb je een revalidatiecentrum voor deze bijzondere apen, dit is een van de beste plekken ter wereld om ze in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Ze worden hier klaargemaakt om weer de jungle in te gaan.