Algemene reisinformatie

Individueel rondreizen

Soms onderneem je een activiteit net anderen, dit is altijd aangegeven
Soms onderneem je een activiteit net anderen, dit is altijd aangegeven

Onze Vietnam, Laos en Cambodja rondreizen zijn individuele reizen. Je reist niet met anderen, het is dus geen groepsreis. Wel kan het zijn dat je een keer een excursie maakt met anderen. Dit kan en is niet je hele reis het geval en zeker niet altijd. Je reist dan b.v. een dag op met een (kleine) groep, vaak internationaal. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de manier waarop je een trekking in het hoge noorden van Vietnam maakt, Halong Bay verkent of door de stad Hanoi wandelt. Best gezellig toch? Als je dit niet wilt kun je dit bij je aanvraag opgeven en bieden we je de reis geheel op maat aan.

Reisbescheiden voor je Laos, Cambodja en Vietnam rondreis

Als wij de tickets voor je rondreis boeken wordt je ticket elektronisch bevestigd. Je ontvangt van ons een link naar de maatschappij waarmee je vliegt en kunt al ver van te voren je reisschema inzien en eventueel maaltijd voorkeuren opgeven.

Van het land arrangement ontvang je na volledige betaling ruim voor vertrek van je rondreis naar Laos, Cambodja en/of Vietnam een voucher van Mekong reizen. In niet alle landen is dat een voucher voor ieder hotel. Soms volstaat de ene voucher die je van ons krijgt. De hotels zijn al door ons voldaan en de transfers en excursies zijn geregeld.

Luxe strandverblijf in Hue in Vietnam - Mekong reizen
Luxe strandverblijf in Hue in Vietnam - Mekong reizen

Meld je op tijd op de luchthaven

Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Op intercontinentale vluchten wordt in verband met de toegenomen drukte en veiligheidscontroles steeds vaker 3 uur geadviseerd. Dat lijkt veel maar geeft je ook de rust om ontspannen op reis te gaan. Wij adviseren je om wat meer tijd dan de minimale twee uur te nemen.

Je bagage in en op weg naar Laos, Cambodja en Vietnam

Alle vluchten zijn rookvrij. Het maximale toegestane bagage gewicht is doorgaans 20 kg. Bij Emirates mag je zelfs dertig kilo meenemen. Tevens mag je 1 stuk handbagage meenemen. Check voor het uiteindelijk toegestane gewicht de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Indochina vliegt. Je bagage wordt door-gelabeld naar de eindbestemming. Op veel van je vluchten maak je een overstap in steden die ook de moeite van je bezoek waard zijn. Maak je daar een stopover dan haal je de bagage op en checkt deze als je weer doorreist weer in. De keuze voor een koffer, rugzak of tas is geheel aan jou. Ook tijdens je rondreis is er steeds voldoende plek voor je bagage. Soms sla je deze even op als je op trekking of bootreis gaat. Dan is een dag rugzakje handig.

Tijdverschil met Laos, Cambodja en Vietnam

In Laos, Cambodja en Vietnam is het tijdens onze zomertijd 5 uur en gedurende onze wintertijd 6 uur later dan in Nederland.

De betaling van je rondreis naar Laos, Vietnam en/of Cambodja

Na boeking vragen we je omgaand een aanbetaling te voldoen van 20% van de totale reissom met een minimum van € 75,00. Deze betaling willen wij uiterlijk binnen 8 dagen na de factuurdatum ontvangen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de dag van vertrek in bezit te zijn van Mekong Reizen.* Bij boeking binnen 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom omgaand te worden voldaan. Voor het verkrijgen van de voordeligste tarieven verlangen luchtvaartmaatschappijen omgaand of uiterlijk binnen enkele dagen na boeking een volledige betaling van het ticket. Tickets dienen derhalve altijd omgaand, na ontvangst van je factuur, betaald te worden aan Mekong reizen. Voor het overige deel van je reis gelden de onder 3A genoemde voorwaarden. (zie onze algemene leveringsvoorwaarden artikel 3) Uiterlijk een week of twee voor vertrek ontvang je, na volledige betaling, de voucher en overige reisinformatie in de vorm van een handig document met informatie over het land, de gewoontes en de reis zelf. Vaak heb je dit al eerder in huis.

*Mekong reizen is een bij de KvK Utrecht gedeponeerde handelsnaam van Singha reizen BV

Welke reisdocumenten zijn nodig voor Laos, Vietnam en Cambodja?

Visum en paspoort voorwaarden voor Vietnam
Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Vietnam. Daarnaast heb je voor Vietnam een visum nodig! Dit kun je op drie manieren krijgen.
1. Zelf je visum aanvragen bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag of Brussel. Je visum komt dan gelijk in je paspoort te staan.
2. Je kunt je visum laten regelen door een bemiddelaar. Hiervoor betaal je bemiddelingskosten. Het voordeel is dat je niet naar Den Haag of Brussel hoeft te gaan en niet in de rij hoeft bij de ambassade.
3. Je vraagt bij boeking bij ons een autorisatiebrief waarmee je een ‘visa on arrival’ kunt verkrijgen bij aankomst op de luchthaven in Hanoi of Ho Chi Minh City. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding voor de administratie en handling. Het toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en wanneer je deze via de ambassade regelt kost het visum momenteel zo'n € 80,00 en in België ongeveer € 90,00

Hoe vraag je het Vietnam visum aan bij de ambassade
Je hebt een ingevuld visumformulier nodig. Via de visum application pagina van de ambassade kun je dit downloaden. Vul volledig in en neem het mee als je bij de ambassade langsgaat. De ambassade is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 14 tot 17 uur. Soms is het visum al met een paar uur geregeld, standaard geeft men aan 4 dagen en ook dat maken we mee. Je kunt het ook aangetekend versturen. Stuur dan je paspoort, het visumformulier, een pasfoto en contant geld op naar de ambassade. Voeg ook een retourenvelop bij, met je naam, adres en voldoende postzegels voor aangetekend terugsturen. Dat gaat vaak ook heel snel en soms heb je de spullen met een paar dagen weer terug.

Visum en paspoort voorwaarden voor Laos
Ook voor een bezoek aan Laos dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit het land. De meeste mensen komen aan op de luchthaven van Vientiane of Luang Prabang. Daar koop je ter plaatse je visum on arrival voor USD 35,00. Let op! Je hebt wel een pasfoto nodig. Ook bij de grensovergang als je lopend over de Friendships bridge met Thailand komt en als je via Chiang Khong/Ban Houay Xai met de slow boot gaat kun je het visum kopen. In enkele gevallen als je over water uit Cambodja komt zul je het vooraf al via de ambassade (in België) moeten regelen.

Visum en paspoort voorwaarden voor Cambodja
Ook voor een bezoek aan Laos dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst. Kom je op de luchthaven van Siem Reap of Phnom Penh aan koop je eenvoudig lokaal het visum bij aankomst. De kosten bedragen USD 35,00 en de procedure is redelijk eenvoudig. Zorg wel voor een pasfoto, want die heb je nodig. Online zijn veel partijen waarbij je het visum eveneens kunt aanvragen. Heb je twijfel of je met een legale en betrouwbare partij te maken hebt informeer dan gerust bij ons. We helpen je graag verder

Handige websites in het Nederlands voor je visumaanvraag zijn:

Visum Vietnam aanvragen

Visum Cambodja aanvragen

Verzekeringen

Indien je een reis met Singha Reizen boekt ben je verplicht een reis en ongevallenverzekering af te sluiten voor de duur van je arrangement. Wij adviseren je dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.