Algemene reisinformatie

Individueel rondreizen

Soms onderneem je een activiteit net anderen, dit is altijd aangegeven
Soms onderneem je een activiteit net anderen, dit is altijd aangegeven

Onze Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Myanmar rondreizen zijn individuele reizen. Je reist niet met anderen, het is dus geen groepsreis. Wel kan het zijn dat je een keer een excursie maakt met anderen. Dit kan en is niet je hele reis het geval en zeker niet altijd. Je reist dan b.v. een dag op met een (kleine) groep, vaak internationaal. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de manier waarop je een trekking in het hoge noorden van Vietnam maakt, Halong Bay verkent of door de stad Hanoi wandelt. Best gezellig toch? Als je dit niet wilt kun je dit bij je aanvraag opgeven en bieden we je de reis geheel op maat aan.

Reisbescheiden voor je rondreis

Als wij de tickets voor je rondreis boeken word je ticket elektronisch bevestigd. Je ontvangt van ons een link naar de maatschappij waarmee je vliegt en kunt al ver van te voren je reisschema inzien en eventueel maaltijd voorkeuren opgeven.

Van het land arrangement ontvang je na volledige betaling ruim voor vertrek van je rondreis naar Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Myanmar een voucher van Mekong reizen. In niet alle landen is dat een voucher voor ieder hotel. Soms volstaat de ene voucher die je van ons krijgt. De hotels zijn al door ons voldaan en de transfers en excursies zijn geregeld.

Luxe strandverblijf in Hue in Vietnam - Mekong reizen
Luxe strandverblijf in Hue in Vietnam - Mekong reizen

Meld je op tijd op de luchthaven

Zorg dat je uiterlijk twee uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Op intercontinentale vluchten wordt in verband met de toegenomen drukte en veiligheidscontroles steeds vaker 3 uur geadviseerd. Dat lijkt veel maar geeft je ook de rust om ontspannen op reis te gaan. Wij adviseren je om wat meer tijd dan de minimale twee uur te nemen.

Je bagage in en op weg naar je eindbestemming

Alle vluchten zijn rookvrij. Het maximale toegestane bagage gewicht is doorgaans 20 kg. Bij Emirates mag je zelfs dertig kilo meenemen. Tevens mag je 1 stuk handbagage meenemen. Check voor het uiteindelijk toegestane gewicht de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Indochina vliegt. Je bagage wordt door-gelabeld naar de eindbestemming. Op veel van je vluchten maak je een overstap in steden die ook de moeite van je bezoek waard zijn. Maak je daar een stopover dan haal je de bagage op en checkt deze als je weer doorreist weer in. De keuze voor een koffer, rugzak of tas is geheel aan jou. Ook tijdens je rondreis is er steeds voldoende plek voor je bagage. Soms sla je deze even op als je op trekking of bootreis gaat. Dan is een dag rugzakje handig.

Tijdverschil met Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Myanmar

In Vietnam, Laos, Cambodja, en Thailand is het tijdens onze zomertijd 5 uur en gedurende onze wintertijd 6 uur later dan in Nederland.
In Maleisië is het nog een uurtje later, tijdens zomertijd 6 uur en gedurende onze wintertijd 7 uur. Tijdens onze zomer is het in Myanmar 4,5 uur later en in onze winter 5,5 uur later.

De betaling van je rondreis

Na boeking vragen we je omgaand een aanbetaling te voldoen van 20% van de totale reissom met een minimum van € 75,00. Deze betaling willen wij uiterlijk binnen 8 dagen na de factuurdatum ontvangen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de dag van vertrek in bezit te zijn van Mekong Reizen*. Bij boeking binnen 6 weken voor de dag van vertrek dient de volledige reissom omgaand te worden voldaan. Voor het verkrijgen van de voordeligste tarieven verlangen luchtvaartmaatschappijen omgaand of uiterlijk binnen enkele dagen na boeking een volledige betaling van het ticket. Tickets dienen derhalve altijd omgaand, na ontvangst van je factuur, betaald te worden aan Mekong reizen. Voor het overige deel van je reis gelden de onder 3A genoemde voorwaarden. (zie onze algemene leveringsvoorwaarden artikel 3). Uiterlijk een week of twee voor vertrek ontvang je, na volledige betaling, de voucher en overige reisinformatie in de vorm van een handig document met informatie over het land, de gewoontes en de reis zelf. Vaak heb je dit al eerder in huis.

*Mekong reizen is een bij de KvK Utrecht gedeponeerde handelsnaam van Singha reizen BV

Verzekeringen

Indien je een reis met Mekong Reizen boekt ben je verplicht een reis en ongevallenverzekering af te sluiten voor de duur van je arrangement. Wij adviseren je dringend om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Je vlucht

Reserveer je bij Mekong Reizen je rondreis naar Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en/of Myanmar dan bieden we je ook een ticket aan. Je kunt ook zelf je ticket kopen en ons alleen het landarrangement laten organiseren. De ticketprijzen die wij aanbieden zijn inclusief luchthaven belastingen, brandstoftoeslagen en veiligheidsheffingen.

Hou je er rekening mee dat je vrijwel altijd pas de volgende dag in Indochina aankomt als je vanuit Europa vliegt?

Vietnam airlines is de nationale maatschappij in Vietnam en één van de mogelijkheden om naar Vietnam te vliegen.
Vietnam airlines is de nationale maatschappij in Vietnam en één van de mogelijkheden om naar Vietnam te vliegen.


Mocht je bij ons alleen het landarrangement boeken is dat iets om rekening mee te houden! Woon je in Nederland en België en reis je naar Indochina dan zijn Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en soms Frankfurt of Parijs de meest logische plaatsen om je reis te beginnen. Vanuit Duitsland zul je vaak nog een extra overstap hebben! Ben je woonachtig in de grensgebieden is het zinvol om de verschillende alternatieven te bekijken, het kan soms flink schelen in prijs!

Vliegen naar Vietnam

Er zijn verschillende manieren om naar Vietnam te vliegen. De meeste rondreizen starten in Hanoi of in Ho Chi Minh city. Beide steden worden door diverse luchtvaartmaatschappijen aangedaan. Je reis kun je ook eenvoudig combineren met een overstap in boeiende steden als Dubai, Kuala Lumpur, Hong Kong of Bangkok. We informeren je graag over de mogelijkheden. Prima opties vanaf Amsterdam zijn KLM, Emirates, Qatar airways, Vietnam airways en Cathay Pacific of Thai Airways.

Vliegen naar Cambodja

Ook Cambodja kun je op verschillende manieren aanvliegen. De rondreizen starten in Phnom Pehn of Siem Reap. Rechtstreeks vliegen is niet mogelijk, je hebt altijd een overstap. Prima opties vanaf Amsterdam zijn Emirates, Qatar airways, Vietnam airways en Thai Airways. Met de laatste vlieg je het best als je je Cambodja reis combineert met een bezoek aan het bruisende Bangkok.

Vliegen naar Laos

Laos vlieg je het makkelijkst vanuit Vietnam en Thailand aan. De rondreizen starten in Vientiane of Luang Prabang. Rechtstreeks vliegen is niet mogelijk, je hebt altijd een overstap. Prima opties vanaf Amsterdam zijn Vietnam airways en Thai Airways. Met de laatste vlieg je het best als je je Cambodja reis combineert met een bezoek aan het bruisende Bangkok. Ben je een liefhebber van het combineren van je reis in Laos met meerdere steden dan is een combi met Hanoi en Hong Kong ook mogelijk.

Vliegen naar Thailand

Vanaf verschillende luchthavens kun je vliegen naar Thailand. Start je rondreis in Bangkok dan kun je soms met een rechtstreekse vlucht vliegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een overstap, rechtstreeks vliegen op Chiang Mai of Koh Samui is niet mogelijk, je hebt dan altijd een overstap. Je kunt je reis naar Thailand ook combineren met een kort verblijf in boeiende steden zoals Dubai of Abu Dhabi. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Thailand, prima opties zijn, KLM, Emirates, Qatar Airways en Ethiad.

Vliegen naar Maleisië

Er zijn verschillende manieren om naar Maleisië te vliegen. De meeste rondreizen starten in Kuala Lumpur. Deze stad wordt door diverse luchtvaartmaatschappijen aangedaan. Soms zelfs met een rechtstreekse vlucht. Je reis kun je ook eenvoudig combineren met een overstap in boeiende steden als Dubai, Singapore, Hong Kong of Bangkok. We informeren je graag over de mogelijkheden. Prima opties vanaf Amsterdam zijn KLM, Emirates, Qatar, China Eastern Airlines, Cathay Pacific en Etihad.

Vliegen naar Myanmar

Rechtstreeks vliegen naar Myanmar is niet mogelijk, je hebt altijd een overstap. Vaak is het gemakkelijk om eerst naar Bangkok te vliegen en vanaf daar door te vliegen naar Myanmar. De meeste rondreizen beginnen in stad Mandalay of Yangon. We kiezen altijd voor betrouwbare maatschappijen zoals KLM, Emirates en Qatar Airways. Je kunt een reis naar Myanmar ook eenvoudig combineren met een verblijf in Bangkok.

Wij bieden geen losse tickets aan

Wij bieden een ticket als service aan. Voor het uiteindelijk reserveren van het tickets rekenen wij een klein bedrag. Dat zit in de prijs die wij je aanbieden inbegrepen. Wij bieden zoveel mogelijk vluchten aan met een plezierige overstap. Het kan dus zijn dat je op internet een voordeliger ticket treft. Dit kan een aanbieding zijn of een vlucht met lange(re) overstap. Vaak hebben de tickets (ook die wij aanbieden) strikte annulerings-voorwaarden.

De namen die wij opgegeven krijgen voeren wij in als zijnde de reizigers. Dit dienen alle namen te zijn precies zoals op het paspoort vermeld staat. Voor eventueel niet correct aangeleverde namen of reisdata en de daaruit mogelijk voortvloeiende kosten is Mekong reizen op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen. Mekong reizen is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor zaken die betrekking hebben op het feitelijk uitvoeren van de vluchten, eventuele vertragingen, aansprakelijkheden jegens luchtvaartmaatschappijen of voorwaarden voor annuleren van de vluchten. Wij sturen je altijd de namen ter controle retour zodat je zelf nog kunt controleren of het invullen correct is gebeurt.

Wat kost het vliegticket?

Omdat er veel mogelijkheden zijn en ook je route en periode van reizen bepalend is voor de uiteindelijke prijs van het ticket houden we het hier het liefst op een inschatting van de kosten voor je tickets. Aanbiedingen zijn er op beperkte momenten soms al rond de € 600,00 en soms zelfs nog iets minder naar Vietnam. Tickets voor Laos en Cambodja beginnen vaak bij € 650,00. Als je rekening houdt met een gemiddelde ticket prijs van zo'n € 750 - € 850 per persoon heb je een reëel bedrag voor ogen om je een beeld te geven wat een reis gaat kosten. Wij kunnen je altijd op zeer korte termijn informeren wat een ticket op welke datum kost.

Gezondheid en veiligheid

Gezondheid

Naast het regelen van je visum en geldzaken is je gezondheid op reis uiteraard een van de belangrijkste dingen. Neem daarom alle tips en adviezen in acht om je reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Voordat je aan je rondreis naar Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en/of Myanmar begint kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen nemen, maar ook tijdens je rondreis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten. We raden je aan om contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties. Aanbevolen wordt inentingen Hepatitus A, Buiktyfus (als je langer dan drie weken weg gaat) en DTP. Drink in Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en/of Myanmar geen kraanwater en koop flessen water.

Veiligheid

Voor actuele informatie kun je altijd kijken op www.minbuza.nl, de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder het kopje Landen en Reizen en dan onder Reisadviezen.

Vervoer en lunch onderweg

Je chauffeur brengt je naar de plaatsten die in de tour beschreven staan. Je kunt met hem overleggen als je onderweg een keer wilt stoppen bij een dorpje dat jullie passeren. Voor sommige transfers maken we gebruik van echte lokale chauffeurs, zij spreken soms maar zeer weinig of zelfs geen Engels. Met handen en voeten kom je altijd heel ver!

Hij zal onderweg stoppen op plekken waar je veilig kunt lunchen. Wil je echt local food kun je dat aangeven. Weet dat je de chauffeur dan soms een beetje moet overtuigen. Niet alleen zal hij oprecht zorg hebben dat je geen last krijgt van buikklachten door echt lokaal voedsel te eten, ook zal hij, zonder dat te willen zeggen, zorgen hebben omdat hij dan zelf voor zijn lunch dient te betalen. In de meeste 'toeristen' lunchplekken krijgen chauffeurs een maaltijd aangeboden. Je kunt hem aanbieden zijn lunch te betalen, dat zal hij zeker waarderen.

Voor vervoer ter plaatse kunt je gebruik maken van een taxi. De kosten variëren per plaats. Zo betaal je in de toeristen plaatsen meer en in de steden ook. Je kunt wellicht eerst bij je hotel informeren of ze een goede driver weten, afdingen is gebruikelijk. Dat doe je overigens het best vooraf!