Bangkok

Wellicht wel de meeste bekende stad van Azië. Deze Thaise hoofdstad ligt ongeveer in het midden van het land en vanuit hier is de rest van Thailand en andere Aziatische landen makkelijk te bezoeken. Bangkok zelf heeft veel te bieden: imponerende tempels, drijvende markten en gezellig drukke straten met alle eetmogelijkheden. Wat Phra Keo, de tempel van de Smaragd Buddha, en het koninklijk paleis behoren tot de must-sees van deze stad. Ook de oudste en (een van de) mooiste tempel Wat Pho mag je zeker niet missen.

Een boottocht maken over de Chao Phraya rivier is zeker een aanrader, je hebt wat verkoeling op het water en ondertussen kan je de skyline van Bangkok bewonderen. Fietsen door Bangkok is ook een leuke optie om veel van de stad te zien op een ontspannen manier.

Als je wilt shoppen ben je in Bangkok ook aan het juist adres: de vele (nacht)markten zijn rijk aan leuke souvenirs. Daarnaast heb je enorme winkelcentra zoals MBK, die meer een attractie zijn dan een gezellige shopgelegenheid. ’s Avonds kan je goed eten in Chinatown of bezoek Khao San Road voor bruisend nachtleven, het is toeristisch, maar als je muziek en gezelligheid zoekt moet je hier zijn.