Chiang Mai

Een van de grootste steden in Thailand en het culturele centrum van het noorden. Je vindt hier meer dan 300 tempels, vaak prachtig versierd met houtwerk en glas. De bekendste is Wat Phratat Doi Suthep, die veel aanzien heeft onder de Thai en veel bezocht wordt door pelgrims. Een bijzondere is ook Wat Chedi Luang, heel anders dan de rest van de Boeddhistische tempels in het land.

Naast tempels heeft Chiang Mai nog veel meer te bieden, de prachtige omgeving is ideaal om te hiken. Je kunt bijvoorbeeld de jungle in en/of watervallen bezoeken. Ook wonen er vele minderheidstammen die je kunt bezoeken en kunt leren over hun cultuur.

In de stad zelf zijn er daarnaast nog vele markten waar je zowel eten als spullen kunt halen. Lijkt het je leuk om een kookcursus te volgen tijdens je reis in Thailand? Chiang Mai is hier de ideale plek voor; de stad heeft vele opties om te leren hoe je zelf een heerlijke Thaise maaltijd bereidt.

Een populaire activiteit is ook het bezoeken van een olifantenopvang. Een fijne ontwikkeling hierin is, is dat er opvangen zijn die veel beter met de olifanten omgaan dan voorheen. Er worden bijvoorbeeld bij de goeie opvangen geen kettingen of stokken gebruikt en er wordt niet gereden op de olifanten. Je kunt ze wel voeren en aaien, wat heel bijzonder is!