De eilanden in het zuiden

De eilanden van Thailand zijn beroemd om hun fantastische stranden en wonderschone blauwe water. Een bezoek aan een van de eilanden zit waarschijnlijk in je idee van een rondreis in Thailand. Maar welk eiland is nou het eiland dat bij jou past? Hieronder beschrijven wij de kenmerken van de eilanden die ze onderscheiden van de anderen.

Koh Samet

Koh Samet ligt niet in de buurt van de andere eilanden die hieronder worden genoemd. Het ligt op maar 4 uur reizen van Bangkok, wat veel scheelt ten opzichte van de zuidelijkere eilanden. Hierdoor komen er zowel buitenlandse als Thaise toeristen naar dit eiland. Het is een klein eiland waar je goed overheen kunt wandelen, in het binnenland vind je ook groene jungle. Tijdens onze zomer is het regenseizoen in Thailand. Koh Samet is dan een ideale strandbestemming tijdens je rondreis. Je kunt uiteraard enkele buien verwachten, maar in vergelijking met andere eilanden valt hier relatief weinig regen. Het toerisme is wat minder ontwikkeld dan op de andere eilanden doordat het eiland een nationaal park is en daarom mag er niet ongelimiteerd op gebouwd worden. De natuur op het eiland is daardoor ook minder beschadigd.

Koh Tao
Dit eiland is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Koh Samui en heeft dan ook zeker geen vliegveld, je bereikt het met de boot vanaf Koh Samui of het vaste land. Koh Tao is hét duik-en snorkelparadijs van Oost -Thailand. Overal op dit eiland kan je alles regelen om de onderwaterwereld te bewonderen. De lage prijzen om te duiken (of zelfs je duikcertificaat te halen) in combinatie met de rijke zeewereld maken het tot de perfecte duikbestemming. De beste reistijd is van januari tot september, in de maanden oktober, november en december valt de meeste neerslag. Daarnaast heb je hier ook mooie uitzichtpunten waar je heen kunt hiken en prachtig uitzicht hebt over de groene natuur en witte stranden.

Koh Lanta
Een van de grootste Thaise eilanden gelegen in de Andamanse zee. Koh Lanta is een stuk rustiger dan andere eilanden in de omgeving zoals Phuket en Koh Phi Phi. Er zijn hier veel zeer mooie, rustige eilanden. Old Town, het oude deel van het eiland, is een sfeervol dorpje waar je heerlijk kunt eten. Je kunt hier eilandenhoppen en de Emerald Cave bezoeken. Ook is het fantastisch om te snorkelen tijdens het eilandhoppen. Ook heb je hier Lanta animal welfare; hier vangen ze verwaarloosde dieren op, voornamelijk honden en katten. Je kunt dit complex bezoeken om de dieren wat extra liefde te geven. Reis je in de periode november tot en met april door Thailand dan kun je dit eiland goed bezoeken. In het regenseizoen zijn veel restaurants en hotels gesloten.

Koh Phi Phi
Koh Phi Phi is een erg populair eiland. Dit is volledig terecht, want je vindt hier parelwitte stranden, kunt mooie baaien ontdekken per longtailboot en het uitgaansleven is hier meer dan bruisend. Het is thuis van de mooiste vuurshows van Thailand. Het hele jaar door kun je dit eiland bezoeken, tijdens het regenseizoen dien je wel rekening te houden met tropische buien. Wil je liever verzekerd zijn van aangenaam weer tijdens je verblijf op Koh Phi Phi dan is de beste reistijd van november tot en met maart. Je kunt hier goed een kajak huren en de kleine omringende eilandjes bezoeken. Ook Koh Phi Phi uitzichtpunt is de tocht waard: je hebt fantastisch uitzicht over het eiland. Een must op Koh Phi Phi is duiken en/of snorkelen. De onderwaterwereld hier is wellicht de mooiste die je gaat vinden in West-Thailand.

Koh Lipe
Het meest zuidelijke gelegen eiland aan de westkant van Thailand. Wat een van de grootste pluspunten is van dit eiland zijn de prachtige, rustige stranden. Dit komt doordat Koh Lipe nog minder ontdekt is door het massatoerisme. Het is erg klein en je kunt alles lopen. Je kunt hier heel goed een paar dagen volledig tot rust komen op het strand en in de mooie natuur. Koh Lipe is te bezoeken van november tot en met maart.

Koh Samui
Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en heeft, erg handig, een vliegveld op het eiland. Het is een van de meest bezochte eilanden, echter is het binnenland nog zeer rustig. Dit klinkt wellicht gek als pluspunt voor zo’n eiland, maar Koh Samui heeft meer te bieden dan alleen mooie stranden. In het binnenland vind je bijvoorbeeld kokosplantages, tropisch regenwoud en schitterende watervallen! Daarnaast heb je Wat Phra Yai in het noordoosten van het eiland, waar je een 12 meter hoge bladgouden boeddha kunt bewonderen.Koh Samui is het gehele jaar door te bezoeken. Tijdens het regenseizoen (juni t/m november) is er meer kans op regen, maar tussen de buien door is er overwegend kans op zon en is de temperatuur aangenaam. In november kun je beter niet afreizen naar dit eiland, de zee is dan erg onrustig en er valt veel regen.

Phuket
Dit is het grootste eiland van Thailand en tevens het meest bezochte. Het is makkelijk bereikbaar door het vliegveld op het eiland. Natuurlijk, op dit eiland zijn ook prachtige stranden te vinden, maar er is nog veel meer te doen: trek bijvoorbeeld door de jungle op zoek naar watervallen of breng een bezoek aan de 45 meter hoge witte Boeddha. Phuket is het beste te bezoeken van november tot en met april. Tijdens het regenseizoen kan het enkele dagen achter elkaar regenen. Doordat Phuket het grootste eiland is, is het ook het meest ontwikkeld. Als je opzoek bent naar een ontspannen eilandervaring met wat meer luxe is Phuket voor jou!