Visum en geldzaken

Visum voor Vietnam

Visum en paspoort voorwaarden voor Vietnam

Je paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Vietnam. Daarnaast heb je voor Vietnam een visum nodig! Dit kun je op drie manieren krijgen.
1.
Zelf je visum aanvragen bij de Vietnamese Ambassade in Den Haag of Brussel. Je visum komt dan gelijk in je paspoort te staan.
2.
Je kunt je visum laten regelen door een bemiddelaar zoals e-visum.nl. Hiervoor betaal je bemiddelingskosten. Het voordeel is dat je niet naar Den Haag of Brussel hoeft te gaan en niet in de rij hoeft bij de ambassade.
3.
Je vraagt bij boeking bij ons een autorisatiebrief waarmee je een ‘visa on arrival’ kunt verkrijgen bij aankomst op de luchthaven in Hanoi of Ho Chi Minh City. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding voor de administratie en handling. Het toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en wanneer je deze via de ambassade regelt kost het visum momenteel zo'n € 80,00 en in België ongeveer € 90,00

Hoe vraag je het Vietnam visum aan bij de ambassade

Je hebt een ingevuld visumformulier nodig. Via de visum application pagina van de ambassade kun je dit downloaden. Vul volledig in en neem het mee als je bij de ambassade langsgaat. De ambassade is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 14 tot 17 uur. Soms is het visum al met een paar uur geregeld, standaard geeft men aan 4 dagen en ook dat maken we mee. Je kunt het ook aangetekend versturen. Stuur dan je paspoort, het visumformulier, een pasfoto en contant geld op naar de ambassade. Voeg ook een retourenvelop bij, met je naam, adres en voldoende postzegels voor aangetekend terugsturen. Dat gaat vaak ook heel snel en soms heb je de spullen met een paar dagen weer terug.

Visum voor Laos

Visum en paspoort voorwaarden voor Laos

Voor een bezoek aan Laos dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit het land. De meeste mensen komen aan op de luchthaven van Vientiane of Luang Prabang. Daar koop je ter plaatse je visum on arrival voor USD 35,00. Let op! Je hebt wel een pasfoto nodig. Ook bij de grensovergang als je lopend over de Friendships bridge met Thailand komt en als je via Chiang Khong/Ban Houay Xai met de slow boot gaat kun je het visum kopen. In enkele gevallen als je over water uit Cambodja komt zul je het vooraf al via de ambassade (in België) moeten regelen.

Visum voor Cambodja

Visum en paspoort voorwaarden voor Cambodja

Ook voor een bezoek aan Cambodja dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst. Kom je op de luchthaven van Siem Reap of Phnom Penh aan koop je eenvoudig lokaal het visum bij aankomst. De kosten bedragen USD 35,00 en de procedure is redelijk eenvoudig. Zorg wel voor een pasfoto, want die heb je nodig. Online zijn veel partijen waarbij je het visum eveneens kunt aanvragen. Heb je twijfel of je met een legale en betrouwbare partij te maken hebt informeer dan gerust bij ons. We helpen je graag verder.

Visum voor Thailand

Visum en paspoort voorwaarden voor Thailand

Voor een bezoek aan Thailand dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit het land. Ga je voor een periode korter dan 30 dagen dan hoef je voor vertrek geen visum aan te vragen. Kom je per vliegtuig Thailand binnen dan heb je automatisch 30 dagen toegang tot het land en kom je over land binnen dan krijg je sinds 1 januari 2017 ook een visumvrije entree voor 30 dagen.

Visum voor Maleisië

Visum en paspoort voorwaarden voor Maleisië

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Maleisië. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig, bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet voldoende. Op verzoek kan het dat je het volgende moet kunnen aantonen bij de douane: (1) retour- of doorreisticket (bewijs dat het land weer verlaat), dit zal het vliegticket terug naar Nederland of België zijn of naar de volgende bestemming; (2) een hotelreservering, de voucher die je van ons ontvangt is hiervoor afdoende. Een visum is voor een verblijf van minder dan 90 dagen niet nodig.

Visum voor Myanmar

Visum en paspoort voorwaarden voor Myanmar

Ook voor een bezoek aan Myanmar dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit het land. Het visum voor Myanmar kun je op twee manieren aanvragen.

1. Via de website van het Ministerie van Immigratie van Brima kun je een E-visa goedkeuringsbrief aanvragen voor een Single Entry. Met het elektronisch visum kun je maximaal 28 dagen in het land verblijven. De goedkeuringsbrief is na het voltooien van de aanvraag 90 dagen geldig. Na het termijn van 90 dagen is de goedkeuringsbrief verlopen en zal toegang geweigerd worden. De kosten bedragen USD 50,00. Let op! Je kunt alleen met creditcard betalen. Het visum is alleen geldig bij aankomst via de internationale luchthavens Yangon, Mandalay en Nay Phy Taw en bij binnentreden via land bij de volgende checkpoints: Tachileik, Myawaddy, Kawthaung, Tamu en Rih Khaw Dar.

2. Je kunt het visum voor Myanmar ook via de volgende link aanvragen: Visum Myanmar. Bij e-visums is de uitleg en procedure in het Nederlands en kun je de betaling voldoen via IDEAL.

Geldzaken

De munt in Vietnam is de Vietnameese Dong. 1 EUR is ongeveer 25.000 Dong! (pijldatum medio 2016) Pinnen is in de grotere steden in Vietnam mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben. Euro's en Amerikaanse dollars kunt u overal wisselen.

De munt in Laos is de Laotiaanse Kip. 1 EUR is ongeveer 9000 kip! (pijldatum medio 2016) Pinnen is in de grotere steden in Laos mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben. Euro's en Amerikaanse dollars kunt u overal wisselen.

De munt in Cambodja is de Cambodjaanse Riel. 1 EUR is ongeveer 4500 Riel! (pijldatum medio 2016) Pinnen is in de grotere steden in Cambodja mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben. Euro's en Amerikaanse dollars kunt u overal wisselen. In Cambodja zijn ze dol op dollars en je kunt op de meeste plekken in de steden en in de toeristen plaatsen met dollars betalen.

De munt in Thailand is de Thaise Bath. 1 EUR is ongeveer 35 Bath (pijldatum medio 2019). Pinnen is in de grotere steden en plaatsen in Thailand mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben. Check of het logo op de pinautomaat overeenkomt met het logo op je pinpas. Euro’s en Amerikaanse dollars kun je overal wisselen.

De munt in Maleisië is de Maleise ringgit. 10 EUR is ongeveer 47 Maleise ringgit (pijldatum mei 2019). Pinnen is op bijna alle plekken in Maleisië mogelijk. Het is handig om ook een creditcard te hebben voor het geval dat. Euro’s en dollars kan je op veel plekken wisselen.

De munt in Myanmar is de Kyat (MMK). 1 Euro is ongeveer 1670,00 Kyat (pijldatum juli 2019).Pinnen in de grotere plaatsen is mogelijk en sinds 2013 worden creditcards (visa en MasterCard) geaccepteerd. Nog niet overal is het mogelijk om met je Europese bankpas te pinnen. Het is daarom raadzaam om voldoende cash in euro’s of Amerikaanse Dollars mee te nemen. Naast de Kyat kun je namelijk op veel plaatsen ook betalen met de Amerikaanse Dollar.

De wisselkoers kun je eenvoudig opzoeken op Google. Een handige tool is XE.com Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. Let echter goed op! Ook in deze landen kunnen skimmers actief zijn!

Geld opnemen

Ook geld opnemen met je creditcard is in de grotere plaatsen mogelijk. Dit kan bij de meeste banken. Je dient je dan te kunnen legitimeren met je paspoort. Geld opnemen via je bank- of giropas met je pincode is mogelijk. Vergeet je niet je kaart voor vertrek op internationaal te zetten zodat je ook in het buitenland kunt pinnen? Verder is het handig om wat 'reserve geld' te hebben. Euro's worden bij vrijwel alle banken en bij balies van grotere hotels geaccepteerd om te wisselen. In Vietnam is de dollar vaak ook een legitiem betaalmiddel! Fooien geven voor service van hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen wordt zeer gewaardeerd in de eigen munt.

Banken

De banken zijn in Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisië en Myanmar meestal geopend op werkdagen. Op feestdagen zijn banken net als bij ons vaak gesloten.