Waarom Indochina?

Een rondreis in Vietnam, Laos en Cambodja is meer dan de moeite waard. We leggen graag uit waarom je Indochina zou moeten bezoeken en waarom je een vakantie in Vietnam, Laos en Cambodja zeker moet overwegen. Je kunt tijdens je Indochina rondreis de landen combineren of ze afzonderlijk bezoeken. Of je nu Vietnam, Laos of Cambodja bezoekt tijdens je rondreis, ze zijn ieder voor zich je bezoek meer dan waard.

Indochina is de oude naam voor de landen die vallen onder de voormalige Franse kolonies Vietnam, Laos en Cambodja. In ieder land zul je zeker nog gebouwen aantreffen uit deze tijd. Naast dit gemeenschappelijke kennen de landen ook veel verschillen. In Laos liggen in Luang Prabang veel Boeddhistische tempels een sfeer die Laos kenmerkt. Cambodja is het land waar je het beste kennismaakt met de Khmer cultuur. Een rondreis in Vietnam is reizen in het land van overweldigende natuur, oude keizerlijke steden én hip en trendy Hoi Chi Minh.

Ba Be meer in Vietnam - Mekong Reizen
Ba Be meer in Vietnam - Mekong Reizen
Bayon tempel - Mekong Reizen
Bayon tempel - Mekong Reizen

Het uitgebreide gebied van Angkor Wat is één van de hoogtepunten van je rondreis in Cambodja. Je hebt aan één dag meer net voldoende om de highlights te zien. Naast de tempel van Angkor Wat is er de Bayon tempel die het hart vormt van wat eens de oude Angkoriaanse hoofdstad Angkor Thom was. De vierkoppige hoofden van de god Brahma kijken je van alle kanten tegelijk aan.

Je rondreis in Laos is niet compleet zonder een bezoek aan Luang Prabang, de hele stad is een UNESCO world heritage site. Hoewel Luang Prabang als geheel al erg mooi is zal Wat Xien Thong waarschijnlijk ook voor jou de mooiste tempel van de stad zijn. Je hebt overigens wel heel veel keuze, Luang Prabang straat vol met tempels. 's Morgens lopen de monniken met hun bedelnappen door de straat. De hoofdstad Vientiane verken je best op de fiets, het is er niet zo druk. In het zuiden ligt Champassak, hier tref je de mooiste Cham tempel van Laos aan.

Luang Prabang - Mekong Reizen
Luang Prabang - Mekong Reizen