De mooiste eilanden van Azië | Blog by Malou

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, de perfecte plaatjes van witte zandstranden en azuurblauw zeeën. In Azië kun je deze stranden met eigen ogen bewonderen! In deze blog deel ik de 5 mooiste stranden van Azië met je. Een bezoek aan een van deze stranden is uitstekend te combineren met een individuele rondreis, waardoor jij zelf kunt ervaren hoe prachtig deze stranden in het echt zijn.

Krabi Thailand

Thailand is een populaire bestemming als het gaat om de schitterende stranden. Een van de mooiste stranden van Thailand is Krabi. Het is een populaire badplaats maar het is een stuk minder toeristisch dan Koh Samui of Phuket. In Krabi vind je een mooie kustlijn met hier en daar kalkstenen rotsen die uit de zee komen. Deze combinatie geeft een bijzonder aanzicht en is zeker een foto moment waard. Je kunt Krabi bereiken met het vliegtuig, met de bus of met de boot vanaf een ander eiland.

Koh Lipe Thailand

Een ander oogverblindend strand in Thailand is Koh Lipe waar ook prachtige natuur te vinden is. In Koh Lipe ben je ook aan het juiste adres om de onderwaterwereld te bewonderen. Ook een rondje met de kajak over de zee is een leuke aanrader. Om bij Koh Lipe te komen, dien je vanaf Phuket met de speedboot te gaan, of via Krabi en Pak Bara met de bus en ferry.

Langkawi Maleisië

Het laatste strand wat zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is Langkawi in Maleisië. Langkawi is gelegen ten westen van het schiereiland Maleisië en bestaat uit wel 99 kleine eilandjes. Deze plek is zeer geschikt voor snorkelaars en duikers. Voor als je over heel het eiland wilt uitkijken, kun je de hoogte in gaan met de kabelbaan Langkawi Skycab. Verder is er veel te zien in Langkawi zoals het Kilim Karst Geoforest Park. Je kunt Langkawi bereiken met de boot en het vliegtuig.

Langkawi

Saracen Bay in Cambodja

In Cambodja ligt, op het eiland Koh Rong Samloen, het bounty eiland Saracen Bay. Naast het prachtige strand ligt een groot dichtbegroeid jungle gebied. Omdat het eiland nog door niet veel toeristen wordt bezocht, geeft het een goed beeld van het ‘echte’ Cambodja. Op dit eiland kom je echt om te ontspannen en je even af te sluiten van de rest van de wereld. Vanaf Sihanoukville vertrekt er meerdere keren per dag een boot naar Koh Rong Samloen.

Bai Xep Vietnam

Een bijzonder strand vind je in het vissersplaatsje Bai Xep in Vietnam. Het is een traditionele plek waar nog bijna tot geen toeristen op af komen. Het is een rustige locatie maar je kunt er verschillende activiteiten ondernemen zoals peddelen op een traditionele boot over het water. Ook een bezoek aan het dorpje zelf is de moeie waard. Om bij Bai Xep e komen, pak je het vliegtuig naar Quy Nhon. Er gaan vluchten vanuit Ho Chi Minh en Hanoi. Vanaf Quy Nhon is het nog zo’n 40 km tot het strand.

Natuurlijk kent Azië nog veel meer prachtige strandbestemmingen, maar bovenstaande stranden zijn net wat meer uniek! Benieuwd naar alle stranden van bijvoorbeeld Vietnam? Bekijk dan hier deze blog.

Welk strand voeg jij graag aan je individuele rondreis door Azië toe? Laat het ons weten en wij maken een mooie maatwerkreis voor je!