Stranden in Vietnam | Blog by Loes

Tijdens een vakantie in Vietnam is er natuurlijk genoeg te beleven. Zoals de bezienswaardigheden in steden als Hanoi, Hue en Ho Chi Minh stad Hanoi. Het prachtige Halong Bay en oneindig veel rijstvelden. Maar Vietnam heeft ook fijne stranden om tijdens je rondreis door Vietnam ook de mogelijkheid te hebben om lekker te ontspannen. Hieronder kun je meer lezen over deze verschillende stranden van Vietnam die mijn voorkeur hebben.

De stad Hoi An is ook leuk om te bezoeken tijdens je strandverblijf<br>
De stad Hoi An is ook leuk om te bezoeken tijdens je strandverblijf

Hoi An

In het midden van Vietnam ligt aan de kust Hoi An. Deze stad zit in veel van onze voorbeeldreizen al opgenomen. Deze plaats is een fijne plaats om tijdens je rondreis door Vietnam enkele dagen te ontspannen. Het voordeel van het strand in Hoi An is dat de hotels hier verder liggen van de stad zodat je hier geen last van hebt. Terwijl je toch binnen enkele minuten met de taxi in het oude bruisende stadscentrum bent van Hoi An. De stranden in Hoi An zijn goed verzorgd, maar vanwege de ligging dichtbij de stad Hoi An zijn ze de laatste jaren wel in trek. Maar volgens Mekong Reizen nog steeds een leuke plaats om te ontspannen.

Nha Trang

Tussen de twee strandplaatsen Hoi An en Mui Ne in ligt een andere strandplaats namelijk Nha Trang. In Nha Trang en in de omgeving zijn diverse stranden waar je kunt genieten van een schitterende blauwe zee met mooie witte stranden. Maar bovenal is Nha Trang een fijne strandplaats voor reizigers die willen duiken tijdens de vakantie. Hiervoor kun je je eigen duikspullen meenemen, maar in de stad zitten diverse duikscholen waar je spullen kunt lenen. Tijdens een verblijf in Nha Trang is het ook aan te raden om een bezoek te brengen aan het tempelcomplex van Po Nagar Cham Towers.

Mui Ne

In het zuiden van Vietnam ligt Mui Ne. Deze kleine kustplaats is een heerlijke plaats om even tot rust te komen. Je hebt er lange mooie stranden die nog vrij rustig zijn, ook in de zomerperiode. Dit komt doordat het nog geen echte toeristische verblijfplaats is, maar het heeft wel erg leuke accommodaties. Behalve het strand biedt Mui Ne ook nog andere leuke dingen. Zo is de visvangst in het dorp nog erg aanwezig en ook zeker een leuke plaats om te bezoeken. Daarnaast staat Mui Ne bekend om de mooie zandduinen, vanaf hier is het magisch om de zonsopkomst of zonsondergang te bekijken.

Het mooie strand van Mui Ne <br>
Het mooie strand van Mui Ne

Ho Tram

In het zuiden van Vietnam, op ongeveer 2,5 uur rijden van Ho Chi Minh city ligt het strand van Ho Tram. Een ideale locatie dus om een vakantie in Vietnam mee af te sluiten. Ho Tram is een van de kleinere badplaatsen in de omgeving en heeft daarom onze voorkeur. Er is hier genoeg te beleven, terwijl je weg bent van de toeristische massa. Je kunt in Ho Tram genieten van de zon, zee en het strand. Maar je kunt ook het centrum van de stad inlopen om een bezoek te brengen aan de verschillende restaurants of winkeltjes.

Het parelwitte strand van Phu Quoc<br>
Het parelwitte strand van Phu Quoc

Phu Quoc

Ten zuiden van Vietnam ligt voor de grens van Cambodja het eiland Phu Quoc. Ben je geïnteresseerd in de wereld onder water? Dan is deze plaats helemaal iets voor jou. Je kunt hier namelijk goed snorkelen. Phu Quoc is geschikt om te bezoeken in onze winter, dus ongeveer vanaf oktober tot en met april. Het eiland is zich de laatste jaren steeds meer gaan richten op toeristen, maar nog steeds een echte aanrader om te verblijven. Phu Quoc is goed te bereizen is, het heeft namelijk een eigen luchthaven. Maar je kunt er ook per boot naar toe varen.

Quy Nhon

In het midden van Vietnam ligt aan de kust de plaats Quy Nhon. Een kustplaats die nog niet erg bekend is bij toeristen en daarom nog fijn kleinschalig is. Je hebt hier schitterende stranden en een mooie natuurlijke omgeving. Je kunt hier heerlijk ontspannen aan het strand en genieten van de zon en de zee. Maar je kunt ook de omgeving verkennen of een bezoek brengen aan de stad waar de visvangst nog een van de grootste inkomstenbronnen is. Dit kun je terugzien in de vele vissersbootjes die aan het strand liggen of een bezoek brengen aan het complex van Thap Doi, de culturele highlight van Quy Nhon.

Cat Ba Island

In het noorden van Vietnam ligt in de omgeving van het sprookjesachtige Halong Bay het eiland Cat Ba. Een uniek eiland waarbij je elke ochtend kunt genieten van het uitzicht op Halong Bay. Er zijn hier diverse heerlijke witte zandstranden waar je kunt genieten van de zon, zee en het uitzicht op het karstgebergte. Maar Cat Ba Island heeft nog meer te bieden. Zo kun je een bezoek brengen aan het National Park, waar je door een groene omgeving kan lopen, met een mooi uitzicht op de omgeving. Of een bezoek brengen aan het stadje Cat Ba Town, een echte aanrader is hier een bezoek brengen aan de lokale markt.

Het sprookjesachtige Halong Bay is bij een verblijf in Cat Ba je ochtenduitzicht
Het sprookjesachtige Halong Bay is bij een verblijf in Cat Ba je ochtenduitzicht

Heb je inmiddels ook veel zin gekregen in een rondreis door Vietnam met een paar dagen heerlijk ontspannen op een van deze mooie stranden?

Neem gerust contact op met Mekong Reizen. Het gehele team helpt je graag om je droomreis samen te stellen.