Groepsreis Vietnam en Cambodja Highlights

AANBIEDING! NU MET € 150,00 p.p. KORTING, JE BETAALD SLECHTS € 2145,00 p.p. | MAXIMALE GROEPSOMVANG 16 GASTEN
Vietnam en Cambodja groepsrondreis van 23 dagen met Nederlandse reisbegeleiding.

- GEGARANDEERD VERTREK - NOG MAAR ENKELE PLAATSEN - Bekijk hier de samenstelling van de groep.

REISDATA 9 SEPTEMBER T/M 1 OKTOBER (aankomst in de vroege ochtend)

INCLUSIEF
Nederlandse reisbegeleiding
Excursies met entrees inbegrepen en keuze uit nog drie optionele excursies
Comfortabele vlucht met korte overstap vanaf Amsterdam
Binnenlandse vlucht DaNang - Ho Chi Minh City
Bijzondere boottocht over de grens naar Cambodja
Bezoek aan bergstammen in de buurt van Hanoi

Je route van de Vietnam en Cambodja groepsreis<br>
Je route van de Vietnam en Cambodja groepsreis

9 september Dag 1 - Je gaat op rondreis naar Vietnam

Vandaag is je vertrekdag. Je vliegt comfortabel naar Hanoi in het noorden van Vietnam. We kiezen een vlucht voor je uit vanaf Amsterdam. De volgende dag kom je aan in Hanoi en begint je rondreis.

10 september Dag 2 - Aankomst in Hanoi en transfer naar je eerste hotel (LO)

Op de luchthaven van Hanoi regel je nog de laatste zaken voor je visum. Wij adviseren je een visum on arrival, dit is eenvoudig en we informeren je tijdig over de procedure. Op de luchthaven ontmoet je de Nederlandse reisbegeleiding en samen reizen jullie naar het centrum van Hanoi.
Ons Trendy boutique hotel ligt op slechts enkele minuten lopen van de oude wijk met alle restaurantjes en winkeltjes. De rest van de dag heb je de gelegenheid om te relaxen of vast op verkenning uit te gaan.

In het oude centrum van Hanoi is de riksja een prima vervoersmiddel
In het oude centrum van Hanoi is de riksja een prima vervoersmiddel

11 september Dag 3 - Verken Hanoi zelf of samen met de groep (LO)

In Hanoi wordt je gewoon op straat geknipt
In Hanoi wordt je gewoon op straat geknipt

We geven je alle vrijheid! Je kunt Hanoi eenvoudig zelf verkennen waarbij je reisbegeleider je tips kan geven. Als optioneel te boeken excursie bieden wij je "Verken Hanoi als een Local".

OPTIONEEL Verken Hanoi als een Local € 65,00 p.p.
Je gaat nog voor het ontbijt met een lokale gids op pad. Je bezoekt de highlights van Hanoi. Het Mausoleum van Ho Chi Minh, het huis van oom Ho (Chi Minh) en de tempel van de literatuur mogen niet ontbreken. Je bezoekt ook de franse gevangenis en sluit het ochtendprogramma af met een lunch in een lokaal restaurantje. 's Avonds ga je met een lokale gids de oude wijk in tijdens een streetfood-tour en leert hoe men hier koffie met ei drinkt! Je proeft een keur aan gerechten en kunt zien hoe de mensen wonen. Wellicht gaan we daarna nog een biertje drinken in een lokaal bierhuis.

12 september Dag 4 - Op naar Mai Chau voor een fietstocht door de groene heuvels (LO,L,D)

We rijden je naar de omgeving van Mai Chau waar je een fietstocht maakt door de groene en bergachtige omgeving. Hier heb je ook kans om kennis te maken met de minderheden die het noorden van Vietnam bevolken. Je overnacht ook deze nacht in deze prachtig groene omgeving.

In de bergen van het noorden van Vietnam leven veel bergstammen met ieder hun eigen taal en gebruiken. Veel van de stammen kleden zich uitbundig en kleurrijk. Aan de kleding kun je herkennen bij welke stam iemand hoort. Tijdens de BBQ in de avond maak je verder kennis met de traditionele dansen van de omgeving.

De prachtig groene omgeving van Mai Chau waar je overnacht
De prachtig groene omgeving van Mai Chau waar je overnacht

13 september Dag 5 - Vandaag verken je deze groene omgeving verder. (LO,L)

Je verblijft in een omgeving met veel rijstvelden
Je verblijft in een omgeving met veel rijstvelden

We verlaten onze in het groen gelegen eco lodge en samen met een gids wandelen we door de rijstvelden en enkele kleine dorpjes die hier midden in het groen liggen. Mai Chau is een soort Sapa in het klein maar ligt veel dichter bij Hanoi. In de loop van de dag verlaten we Mai Chau ook weer en rijden terug naar het hotel in Hanoi.

Het oude centrum van Hanoi kenmerkt zich door straatjes met ieder hun eigen ambacht. Daarnaast door een sfeer die bepaalt wordt door locals en backpackers die er een 'goedkoop' biertje komen drinken en op straat genieten van de BBQ.

14 september Dag 6 - We rijden je naar Halong Bay waar je overstapt op je jonk (LO,L,D)

We worden opgehaald door een busje dat ons naar Halong Bay rijdt,in oostelijke richting gelegen in de buurt van de grens met China. Hier komen we nog voor de lunch aan en terwijl we de baai invaren serveert men ons de lunch en verteld ons over het gebied en het programma. We varen door naar het rustiger en minder toeristische deel Bay Tu Long! Met een kayak kun je in de namiddag het water op of je neemt een lekkere duik van de boot. Wat dacht je van een cursus loempia bakken op het bovendek, heerlijk met een biertje in je hand naar de sterren kijken kan ook uiteraard. Je slaapt vannacht op de boot in Bay Tu Long.

Dit is één van de wereldwonderen.... Halong Bay
Dit is één van de wereldwonderen.... Halong Bay

15 september Dag 7 - Programma in Halong Bay - transfer en nachttrein naar Hue (LO,L)

We reserveren een soft-sleeper voor je.
We reserveren een soft-sleeper voor je.

Als je wilt kun je vroeg op voor een Tai Chi les. Na het ontbijt bezoeken we een enorme grot in het gebied van Halong Bay. Om uiteindelijk na een heerlijke lunch weer naar Hanoi teruggereden te worden. Daar stappen we 's avonds op de trein naar Hue waar we de volgende ochtend vroeg in de ochtend aankomen. We zorgen dat je kamer daar al in het hotel beschikbaar is als je aankomt zodat je kunt opfrissen voor je de stad in trekt. Als je kiest voor de fietsverkenning van morgen dan kun je het beste vandaag de verboden stad gaan verkennen.

16 september Dag 8 - Hue verken je vandaag op eigen gelegenheid (LO)

Nadat je je hebt kunnen opfrissen in het hotel kun je Hue op eigen gelegenheid gaan verkennen. Het hotel ligt op loopafstand van de parfum rivier, de lokale markt aan de rivier en de verboden stad. Je huurt hier eenvoudig een boot en laat je de rivier af varen. Of huurt een fiets en bezoekt de keizerlijke graftombes net buiten de stad. Genoeg te zien! Rondom het hotel liggen veel kleine en authentieke restaurantjes.


De verboden keizerlijke stad aan de parfum rivier
De verboden keizerlijke stad aan de parfum rivier

17 september Dag 9 Verken Hue zelf of neem deel aan een optionele fietstocht (LO)

Op de parfum rivier liggen de Drakenboten die je voor een klein bedrag over de rivier naar de tempels of het groene achterland varen.&nbsp;
Op de parfum rivier liggen de Drakenboten die je voor een klein bedrag over de rivier naar de tempels of het groene achterland varen. 


Je zult merken dat de Vietnamezen zelf ook veel reizen en veel van de toeristen uit Vietnam zelf komen.

OPTIONEEL Verken Hue op de fiets € 48,00 p.p.
We fietsen vanaf het hotel de brug de Parfumrivier over en bezoeken de markt aan de andere kant van de rivier. Vervolgens gaat de fiets op de drakenboot en varen we naar de Thien Mu Pagode die een stukje landinwaards aan de rivier ligt. Ook bezoeken we nog twee graftombes vande koningen die zich rondom Hue in de heuvels hebben laten begraven. Tussendoor tracteren we je op een heerlijke lunch. Na al deze bezoeken wacht je nog een fietstocht terug naar het hotel. Het landschap rondom de tombes is heuvelachtig, gelukkig is de terugweg veelal naar beneden!

We zeiden het al hier is voldoende te zien! Ook vandaag kun je Hue en omgeving verkennen. Dit kun je lekker op je eigen tempo doen of je kunt deelnemen aan een optionele fietstocht in de omgeving van Hue. Met een gids ga je op pad en leert de omgeving beter kennen. 's Avonds tref je wellicht de andere groepsleden weer in één van de gezellige restaurantjes in de buurt van de Parfum rivier.

Er is altijd wel iemand die 'met je' op de foto wil!
Er is altijd wel iemand die 'met je' op de foto wil!

18 september Dag 10 - Via de Hai Van pas rijden we je naar Hoi An (LO)

Via de Hai Van pas, een onderdeel van de Ho Chi Minh trail rijden we je naar DaNang. Daar bezoek je het Cham museum. Dit is het centrum van deze eeuwenoude Vietnamese cultuur. In de loop van de middag komen we aan in Hoi An.

Dit plaatsje is wonderwel gespaard tijdens de Vietnam oorlog en de Japanse, Chinese en Franse invloeden geven het een heel eigen sfeer. Wat ook leuk is.. het ligt op tien minuten van tropische stranden. We blijven hier enkele dagen.

De Japanse brug in het oude centrum van Hoi An
De Japanse brug in het oude centrum van Hoi An

19 september Dag 11 Dag ter vrije besteding in Hoi An (LO)

Rondom de haven van Hoi An is het 's avonds erg gezellig en kun je prima een drankje doen en lekker eten
Rondom de haven van Hoi An is het 's avonds erg gezellig en kun je prima een drankje doen en lekker eten

We verblijven in een fijn hotel waar je heerlijk kunt genieten van het zwembad en eenvoudig het oude centrum inloopt.

Dit is ook de plek waar je in twee dagen je garderobe kunt laten aanvullen. De kleermakers zijn er helemaal op ingesteld om je snel van een nieuwe maat outfit te voorzien. 's avonds kun je genieten van de vele restaurantjes in Hoi An, het is een relaxt stadje en er zijn veel goede restaurantjes.

20 september Dag 12 - Nog een extra vrije dag in Hoi An (LO)

We zeiden het al Hoi An ligt vlak aan de kust. Een boottocht naar de tropische Cham eilanden behoort tot de mogelijkheden. Ook kun je deelnemen aan een fietstocht op het platteland. We hebben hier geen excursie gepland, er is eenvoudig veel te organiseren en we laten je graag de vrije keuze.

De omgeving van Hoi An en ook het plaatsje zelf lenen zich prima om wat langer te verblijven. Je zult merken dat het na de eerste week reizen heerlijk is om enkele dagen op dezelfde plek te verblijven.

Kleurrijke winkeltjes in de oude binnenstad van Hoi An
Kleurrijke winkeltjes in de oude binnenstad van Hoi An

21 september Dag 13 Vanaf Da Nang vlieg je naar HCMC (LO)

We rijden je naar Da Nang waar je op je binnenlandse vlucht stapt naar Ho Chi Minh City. Daar is het vast even wennen aan de hectiek na het relaxte Hoi An. Ons hotel ligt in het centrum van de stad. Op loopafstand ligt 'Backpacker street", de kathedraal, het oorlogsmuseum en het postkantoor dat door Gustav Eifel is ontworpen. Oversteken is een kunst op zich in Ho Chi Minh, je zult versteld staan van de vele brommers.

22 september Dag 14 - Verkenning van Ho Chi Minh (LO)

Saigon by night - de Kathedraal van Saigon
Saigon by night - de Kathedraal van Saigon


Bezoek vandaag de highlights in het centrum. In het centrum ligt ook het oorlogsmuseum. Het geeft je een goed beeld hoe de Vietnamezen kijken naar de Amerikaanse deelname in de Vietnam oorlog, een heel ander perspectief. In de tuin oude buitgemaakte oorlogswaar en in de kelder een blik op hoe er met gevangenen werd omgegaan.

OPTIONEEL kun je deelnemen aan een dagtrip waarbij je buiten de stad de Cu Chi Tunnels bezoekt en daarna met je gids de highlights van Saigon. € 36,00 p.p.

Ho Chi Minh City, de inwoners uit het zuiden spreken overigens nog steeds liever van Saigon, kent veel facetten. Er zijn enorm hoge en moderne gebouwen en in andere wijken waan je je in chinatown.

Dicht in de buurt van de rivier ligt het hart van de stad. Hier ligt het mooie postkantoor naast de Kathedraal van Saigon op loopafstand van de opera en de luxe warenhuizen. In Siagon is koffiedrinken tot kunst verheven in de luxe koffiebars.

Midden in de stad staan de vliegtuigen opgesteld
Midden in de stad staan de vliegtuigen opgesteld

23 september Dag 15 - Op naar de Mekong delta (LO,D)

We stappen over op een boot en varen de machtige Mekong delta op
We stappen over op een boot en varen de machtige Mekong delta op

Vandaag verlaten we de stad en rijden we de groene Mekong delta in. Eenmaal daar aangekomen is de boot een beter vervoersmiddel. Op het water is voldoende levendigheid, handel en transport. We varen naar de home-stay waar we vannacht verblijven en vanuit de home-stay verkennen we het eiland in de Mekong delta verder op de fiets.

In de home stay maak je kennis met het leven van het gezin waar je bij verblijft. Vaak hebben ze prima kamers bijgebouwd voor de gasten. Mee kunnen koken is vaak een leuk onderdeel van je verblijf.

24 september Dag 16 - We bezoeken vroeg de Cai Be drijvende markt en rijden naar Chau Doc (LO)

Als we veel handel en levendigheid willen zien doen we er goed aan om vroeg op te staan. We varen naar de drijvende markt van Cai Be. Dit is een kleurrijk gebeuren. Nadat we de markt hebben bezocht vervolgen we de reis verder met de bus. We rijden je naar het groene platteland bij Chau Doc. Vanaf hier vertrekken we morgen naar Cambodja.

Kleurrijke en levendige drijvende markt in de Mekong Delta
Kleurrijke en levendige drijvende markt in de Mekong Delta

25 september Dag 17 - Met de boot naar Phnom Penh in Cambodja (LO)

Phnpom Penh is gelegen aan de machtige Mekong rivier<br>
Phnpom Penh is gelegen aan de machtige Mekong rivier

Vandaag staat in het teken van je bootreis naar Phnom Penh. We stappen al vroeg op de boot die over de gehele reis zo'n zes tot zeven uur doet. Dit is inclusief de douane formaliteiten die daarvan best wel een heel stuk in beslag nemen. Onderweg is voldoende te zien. Het is indrukwekkend om over de kronkelende Mekong rivier de stad Phnom Penh in te varen. Daar brengen we je naar je hotel voor de komende nachten

Morgen verken je Phnom Penh op eigen gelegenheid of je gaat mee op de optionele excursie die wij je aanbieden

26 september Dag 18 - Verken Phnom Penh en de killingfields met een gids (LO, L)

De heftige geschiedenis van Cambodja is nog maar van recente datum. We bieden je dus graag een excursie aan waardoor je de ins en outs hiervan meekrijgt. Vandaag ga je op pad met een gids en laten we je de highlights van Phnom Penh zien. De eerste stop is het koninklijk paleis midden in de stad. Hoewel 60% van de pagodes die hier stonden is verwoest tijdens het bewind van Pol Pot is het paleis nog steeds bijzonder. We bezoeken het Khmer museum en gaan dan lunchen. Je lunch is inbegrepen. In de middag staan de indrukwekkende Toul Sleng gevangenis en de Killing Fields op het programma. Het zal een indrukwekkende dag worden.

Het koninklijk paleis van Phnom Penh<br>
Het koninklijk paleis van Phnom Penh

27 september Dag 19 - We rijden je vandaag naar Siem Reap, onderweg tempelbezoek (LO,L)

De bijzondere tempels van Sambor Prei Kuk<br>
De bijzondere tempels van Sambor Prei Kuk

Op weg naar Siem Reap maken we een stop bij de bijzondere tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn nog oouder dan de tempels bij Angkor Wat en er wordt gezegd dat de tempels bij Angkor gemaakt zijn naar voorbeeld van deze tempels. De tempels van Sambor Prei Kuk waren ooit de hoofdstad van het Chenla koninkrijk. Vanaf de tempels is het na het bezoek niet zo heel lang meer rijden naar Siem Reap waar we in een fijn boutique hotel verblijven. Voor we echter verder rijden is je lunch in begrepen in een traditioneel Kmer restaurant.

28 september Dag 20 - Vandaag verkennen we in een tuk tuk de highlights van Angkor Wat (LO,L)

We gaan vandaag met tuk tuks de highlights van Angkor Wat verkennen. Je entree zit al in het reisbedrag inbegrepen. Het is onmogelijk om op één dag alle tempels van dit gebied, zo groot als de provincie Utrecht, allemaal te bekijken. We trekken voor de sightseeing een hele dag uit en gaan tussendoor nog uitgebreid lunchen. Tijdens de tour bezoeken we in ieder geval de belangrijkste en mooiste tempels van het complex. De toegangspoort Angkor Tom, de Bayon tempel, de nog door de jungle overgroeide tempels van Ta Prohm en uiteraard Angkor Wat zelf.

De indrukwekkende koppen van de Bayon tempel<br>
De indrukwekkende koppen van de Bayon tempel

ANGKOR THOM
Niet echt een tempel maar een toegangspoort van de
ommuurde oude stad. Een stadsmuur overigens van zo'n 12 km lang en
doorgaans een hoogte van 6 meter en een dikte van soms wel 8 meter.
Angkor Thom is één van de vijf poorten tot de oude koningsstad met binnen de poorten een enorme hoeveelheid tempels.

Bijzonder Angkor Wat, voor veel gasten de highlight van hun Cambodja bezoek<br>
Bijzonder Angkor Wat, voor veel gasten de highlight van hun Cambodja bezoek

ANGKOR WAT
Dit is het grootste religieuze gebouw ter wereld gebouwd in de hoogtijdagen van het Khmer koninkrijk. Trek gerust de nodige tijd uit om het gehele complex te bekijken.

BAYON
OOk bij deze tempel zullen de beelden, letterlijk, je verwachtingen overtreffen. De tempel bestaat uit zo'n 200 Boedhha beelden en de hoeveelheid, omvang en schoonheid van de beelden maakt op veel gasten een overdonderende indruk.

TA PROHM
Dit is een tempel waar het vaak druk is en dat is niet voor niets. Doordat de tempel nog niet 'jungle-vrij' is gemaakt groeit de jungle hier nog net zo door de tempel heen als toen deze werd herontdekt. Veel bezoekers krijgen het gevoel onderdeel te zijn van een Indiana Jones film als ze door deze tempel wandelen.

29 september Dag 21 - Vandaag is de keuze aan jou, relaxen of nog meer bekijken? (LO)

Vandaag hebben we geen programma voor je bedacht. Ons hotel ligt op zo'n tien wandelminuten van het levendige centrum van Siem Reap. Hier tref je veel winkeltjes en restaurants aan. s' Avonds is het de plek waar locals en toeristen een drankje gaan drinken. Mocht je nog niet genoeg hebben van Angkor Wat kun je het eenvoudig nog verder bezoeken. Ook een tripje naar het nabijgelegen Tonle Sap meer is snel lokaal geboekt. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen bij het zwembad en een rustdag nemen voordat we morgen weer terugvliegen.

Het gezellige centrum van Siem Reap by night<br>
Het gezellige centrum van Siem Reap by night

30 september Dag 22 - In de namiddag transfer naar de luchthaven en terugvlucht (LO)

De luchthaven van Siem Reap in lokale stijl<br>
De luchthaven van Siem Reap in lokale stijl

Vandaag rijden we je naar de luchthaven van Siem Reap. Dit is een betrekkelijk kleine luchthaven met alleen regionale vluchten.Omdat je in de namiddag terugvliegt en de luchthaven dicht bij het het stadje ligt heb je nog de ochtend om te relaxen of nog even de stad in te gaan.

Je vliegt daarom eerst naar een grotere luchthaven in de regio (Bangkok of Phnom Penh of Ho CHi Minh) en vervolgens vlieg je terug naar het westen. Je terugreis kan dus meerdere overstappen bevatten.

Je komt in de vroege ochtend van dag 23 aan op Schiphol!


INBEGREPEN IN JE PRIJS ZIJN EEN TRADITIONELE SHOW EN BBQ EN FIETSEN IN MAI CHAU, HET CHAM MUSEUM IN DANANG, en THE MARBLE MOUNTAINS. OOK GA JE FIETSEN IN DE MEKONG EN LATEN WE JE PHNOM PENH EN DE KILLING FIELDS ZIEN. OOK EEN EEN UITGEBREIDE ANGKOR WAT TOUR IN TUK TUKS IS INCLUSIEF DE UITGEBREIDE LUNCH INBEGREPEN. DAARNAAST KUN JE DEELNEMEN AAN DE DRIE OPTIONEEL AANGEBODEN EXCURSIES.