Groepsreis Vietnam in de zomer

15 dagen Vietnam groepsrondreis. Je bezoekt de highlights in kleine groepen. Wij kiezen voor veel vrijheid om zelf je dagen in Vietnam in te delen. Je gaat met een Engels sprekende gids op pad

RESERVEER JE GROEPSREIS VOOR 31 DECEMBER 2017 EN ONTVANG € 50,00 P.P. KORTING OP DEZE VIETNAM GROEPSRONDREIS!

REISDATA 21 JULI T/M 4 AUGUSTUS
MAXIMALE GROEPSOMVANG 16 - 18 GASTEN

INCLUSIEF
Engelstalige reisbegeleiding
Comfortabele vlucht met korte overstap vanaf Amsterdam of Düsseldorf
Binnenlandse vlucht DaNang - Ho Chi Minh City
Bezoek onontdekte gebied bij de grens met China
Op de fiets de Mekong delta verkennen

De route van je Vietnam groepsreis in de zomer<br>
De route van je Vietnam groepsreis in de zomer

Optioneel is een extra excursie bij te reserveren in Saigon. Je hebt tijdens deze rondreis veel vrijheid om ter plaatse zelf op verkenning uit te gaan.

21 juli Dag 1 - Je rondreis naar Vietnam is vandaag begonnen

Vandaag is je vertrekdag. Je vliegt comfortabel naar Hanoi in het noorden van Vietnam. We kiezen een vlucht voor je uit vanaf Amsterdam of Düsseldorf met een korte overstap zodat je de volgende dag aankomt in Hanoi. Daar begint je rondreis.

22 juli Dag 2 - Aankomst in Hanoi en transfer naar je eerste hotel (LO)

Op de luchthaven van Hanoi regel je nog de benodigde dingen voor je visum. Kies voor een visum on arrival, dit is eenvoudig en wij informeren je voor je vertrek over de procedure. Op de luchthaven ontmoet je de Engelse gids en samen reizen jullie naar het centrum van Hanoi.
Ons drie sterren hotel ligt aan de rand van het centrum van Hanoi. Het ligt op maar 10 minuten lopen van de oude handelswijk met de vele restaurantjes en winkeltjes. De rest van de dag heb je de gelegenheid om te relaxen of vast op verkenning uit te gaan.

In de oude wijk liggen in verborgen straatjes kleine buurt of familie tempels<br>
In de oude wijk liggen in verborgen straatjes kleine buurt of familie tempels

23 juli Dag 3 - Verken Hanoi zelf zodat je veel vrijheid hebt (LO)

Het Mausoleum van Ho Chi Minh bezoek je in de ochtend<br>
Het Mausoleum van Ho Chi Minh bezoek je in de ochtend

We geven je alle vrijheid! Je kunt Hanoi eenvoudig zelf verkennen, uiteraard krijg je tips van je reisbegeleider over de highlights van de stad. Wat dacht je van een bezoek aan het Ho CHi Minh mausoleum en het museum. Ook een bezoek aan een poppentoneel nabij de oude wijk is de moeite waard. Soms kiezen gasten ervoor om door de oude wijk te gaan wandelen, alle straatjes met ieder hun eigen ambacht zijn alleen al je bezoek waard.

24 juli Dag 4 - Op weg naar het berggebied in de buurt van de Chinese grens (LO)

We rijden je het berggebied te noorden van Hanoi in op weg naar het gebied dat grenst aan de Chinese grens. Naarmate dat we verder van Hanoi verwijderd raken zul je merken dat het gebied bergachtiger wordt als we steeds verder de Cao Bang provincie inrijden. In dit Noordelijk gelegen kalksteen berggebied ligt de grootste waterval van Vietnam.

Je bezoekt morgen de grootste watervallen van Vietnam<br>
Je bezoekt morgen de grootste watervallen van Vietnam

25 juli Dag 5 - Vandaag bezoek je de waterval, een grot en maak je een trekking (LO)

Je wandelt door een prachtige omgeving met kalksteen bergen<br>
Je wandelt door een prachtige omgeving met kalksteen bergen

Als eerste bezoeken we vandaag de watervallen in het groene berggebied. Vervolgens staat een enorme grot in de kalksteenbergen op het programma. Na deze twee bezoeken maken we een trekking door het gebied om te eindigen Phia Thap village.

In dit gebied wonen diverse stammen, het is overigens ook één van de armere streken van Vietnam. We overnachten in een keurig drie sterren stadshotel.

26 juli Dag 6 - Je bezoekt de Lang Son grotten op weg terug naar Hanoi (LO)

Op weg naar Hanoi waar je de komende nacht verblijft in hetzelfde hotel waar je eerder verbleef bezoeken we de Lang Son grotten. Lang Son zelf is voor veel reizigers de laatste stad voor ze de grens met China oversteken. Boven de stad tref je een versteende rots aan in de vorm van een vrouw met kind, Vong Phu en in de omgeving van de stad zijn nog veel Frans koloniale villa's te vinden. We bezoeken de enorme grotten vlak bij de stad. Daarna rijden we door naar Hanoi. Je verlaat de stad morgen weer.

De grotten bij Lang Son<br>
De grotten bij Lang Son

27 juli Dag 7 - Op naar het UNESSCO wereldwonder Halong Bay (LO,L,D)

Je vaart Halong Bay in op weg naar de meest rustige baaien<br>
Je vaart Halong Bay in op weg naar de meest rustige baaien

We worden opgehaald door een busje dat ons naar Halong Bay brengt. Hier komen we nog voor de lunch aan en terwijl we de baai in varen serveert men ons de lunch en verteld ons over Halong Bay, de veiligheidsregels aan boord en het programma. We varen door naar het rustiger en minder toeristische deel Bay Tu Long! Met een kayak kun je in de namiddag het water op of je neemt een lekkere duik van de boot. Wat dacht je van een cursus loempia bakken op het bovendek, heerlijk met een biertje in je hand naar de sterren kijken kan ook uiteraard. Je slaapt vannacht op de boot in Bay Tu Long.

28 juli Dag 8 - We verlaten Halong Bay in de loop van de dag en 's avonds vliegen we je naar Hoi An (LO,L)

Er is al vroeg een programma. Als je wilt kun je nog voor het ontbijt deelnemen aan een Tai Chi les. Na het ontbijt varen we door het gebied en uiteindelijk na een heerlijke lunch weer naar Hanoi teruggereden te worden. Daar worden we naar het vliegveld gebracht en nemen in de avond de vlucht naar Da Nang. Vanaf daar is het nog ongeveer een uur rijden naar Hoi An. Hier verblijven we de komende nachten. Je hebt alle tijd om het Frans koloniale plaatsje zelf te verkennen. Hoi An is voor veel mensen het leukste plaatsje van Vietnam.

Le Loi in Hoi An. Rondom deze straat tref je veel winkeltjes en restaurantjes aan<br>
Le Loi in Hoi An. Rondom deze straat tref je veel winkeltjes en restaurantjes aan

29 juli Dag 9 - Vandaag verken je Hoi An op eigen gelegenheid (LO)

De ingang van één van de tempels in Hoi An<br>
De ingang van één van de tempels in Hoi An

We verblijven in een fijn hotel waar je heerlijk kunt genieten van het zwembad en eenvoudig het oude centrum inloopt. Hoi An is ook de plaats waar je in twee dagen je garderobe kunt laten aanvullen.
De kleermakers zijn er helemaal op ingesteld om je snel van een nieuwe maat outfit te voorzien. 's avonds kun je genieten van de levendigheid in het centrum. Rondom de haven liggen in de oude straatjes met de Frans koloniale huizen kleine winkeltjes en veel goede restaurantjes. IN de oude stad liggen ook prachtige Chinese en Japanse tempels. Hoi An had al vroeg een functie als haven en handelsstad en werd in de Vietnam oorlog wonderwel gespaard.

30 juli Dag 10 - Vandaag nog een dag Hoi An (LO)

Hoi An ligt vlak aan de kust, vanuit de stad bereik je die eenvoudig met een taxi, het kost je nog geen kwartier. Vanaf daar behoort een boottocht naar de tropische Cham eilanden tot de mogelijkheden. Ook kun je kiezen voor een fietstocht op het platteland. We hebben in Hoi An geen excursie gepland, Hier is eenvoudig veel te organiseren en we laten je graag de vrije keuze. De omgeving van Hoi An en ook het plaatsje zelf lenen zich prima om wat langer te verblijven. Je zult merken dat het na de eerste week reizen heerlijk is om enkele dagen op dezelfde plek te verblijven.

In Hoi An is de fiets een prima vervoersmiddel<br>
In Hoi An is de fiets een prima vervoersmiddel

31 juli Dag 11 - We rijden je naar Da Nang en je vliegt naar Ho Chi Minh Stad (LO)

We rijden je naar Da Nang waar je op je binnenlandse vlucht stapt naar Ho Chi Minh City. Daar is het vast even wennen aan de hectiek na hetrelaxte Hoi An. Ons hotel ligt in het centrum van de stad. Op
loopafstand ligt 'Backpacker street", de kathedraal, het oorlogsmuseum en het postkantoor dat door Gustav Eifel is ontworpen. Oversteken is een kunst op zich in Ho Chi Minh, je zult versteld staan van de vele
brommers.

1 augustus Dag 12 Vandaag kun je Ho Chi Minh stad verkennen (LO)

Bezoek vandaag de highlights in het centrum. Dit doe je eenvoudig zelf. In het centrum ligt ook het oorlogsmuseum. Het geeft je een goed beeld hoe de Vietnamezen kijken naar de Amerikaanse deelname in de Vietnam oorlog, een heel ander perspectief. In de tuin oude buitgemaakte oorlogswaar en in de kelder een blik op hoe er met gevangenen werd omgegaan. Ho Chi Minh City, de inwoners uit het zuiden spreken overigens nog steeds liever van Saigon, kent veel facetten. Er zijn
enorm hoge en moderne gebouwen en in andere wijken waan je je in Chinatown. Dicht in de buurt van de rivier ligt het hart van de stad. Hier ligt het mooie postkantoor naast de Kathedraal van Saigon op loopafstand van de opera en de luxe warenhuizen. In Saigon is koffiedrinken tot kunst verheven in de luxe koffiebars.

In backpackers street is het niet moeilijk om een restaurant te vinden<br>
In backpackers street is het niet moeilijk om een restaurant te vinden

OPTIONEEL kun je deelnemen aan een dagtrip waarbij je buiten de stad de Cu Chi Tunnels bezoekt en daarna met je gids de highlights van Saigon. Je lunch is eveneens inbegrepen in deze excursie € 36,00 p.p.

2 augustus Dag 13 We rijden je naar de Mekong Delta. Fietstour en homestay verblijf (LO,D)

Het eerste stukje, voordat het groen wordt, varen we tussen de huizen door van de Mekong delta bewoners<br>
Het eerste stukje, voordat het groen wordt, varen we tussen de huizen door van de Mekong delta bewoners

Vandaag verlaten we de stad en rijden we de groene Mekong delta in. Eenmaal daar aangekomen is de boot een beter vervoersmiddel. Op het water is voldoende levendigheid, handel en transport. We varen naar de home-stay waar we vannacht verblijven en vanuit de home-stay verkennen we het eiland in de Mekong delta verder op de fiets.

In de home stay maak je kennis met het leven van het gezin waar je bij verblijft. Vaak hebben ze prima kamers bijgebouwd voorde gasten. Mee kunnen koken is vaak een leuk onderdeel van je verblijf.

3 augustus Dag 14 Voor we terugrijden naar HCMC bezoeken we de drijvende markt. (LO)

Om veel handel en levendigheid te zien doen we er goed aan om vroeg op te staan. We varen naar de drijvende markt van Cai Be. Dit is een kleurrijk gebeuren. Op het water wordt van alles en nog wat verhandeld. Je zult je verbazen over de hoeveelheid handelswaar. Na ons bezoek aan de markt rijden we terug naar Saigon. Hier heb je vanavond nog de tijd om de laatste inkopen te doen. Een leuke plek om te gaan eten in de avond is de Ben Thanh. markt. Hier eet je aan lange tafels tussen de locals. Iedereen restaurantje heeft zo zijn eigen specialiteit.

Een bezoek aan de Ben Thanh markt is zeker de moeite waard in Saigon<br>
Een bezoek aan de Ben Thanh markt is zeker de moeite waard in Saigon

4 augustus Dag 15 - Vertrek naar de luchthaven en terugvlucht

Helaas je Vietnam rondreis zit erop. Vandaag vlieg je terug.

INBEGREPEN IN JE PRIJS ZIJN DE GROTTEN, DE WATERVAL, HALONG BAY EXCURSIE EN FIETSEN IN DE MEKONG. HANOI EN HOI AN VERKEN JE EENVOUDIG ZELF EN DE ENTREES VOLDOE JE TER PLAATSE. OOK KUN JE DEELNEMEN AAN DE OPTIONEEL AANGEBODEN EXCURSIE IN SAIGON.