Cambodja avontuur in het groen

Wil je in 2019 op reis naar Cambodja waarbij je de cultuur en natuur highlights bezoekt? Dan is dit de reis voor jou! Je bezoekt het tempelcomplex Agkor met de tuk tuk, verkent het platteland en bezoekt de olifanten bij Mondulkiri. De hoofdstad Phnom Penh en het tempelcomplex Phear Vihear slaan we ook niet over. Je sluit de reis af met 2 nachten aan het tropische strand van Sihanoukville

- Vaste lage website prijs van juni t/m september 2019
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Strandverblijf in Sihanoukville
- Je bezoekt de onbekende provincies Mondulkiri en Ratanakiri

De route van je rondreis door Cambodja <br>
De route van je rondreis door Cambodja

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf en komt altijd de volgende dag aan.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar het hotel

Aankomst op de luchthaven in Siem Reap. Op de luchthaven regel je het visum eenvoudig zelf bij het loket. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. Het is een korte transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 Je bezoekt vandaag het tempelcomplex Angkor met de tuk tuk

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreed je met de tuk tuk het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië.

De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle<br>
De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle

Dag 4 Vrije dag in Siem Reap. Misschien een bezoek aan de lokale markt?

Siem Reap in de avond <br>
Siem Reap in de avond

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uit eten in het gezellige centrum van de stad.

Dag 5 Boottocht op het Tonle Sap meer, je bezoekt een drijvend dorp en maakt een rit op een ossenkar

Je maakt vandaag kennis met het platteland van Cambodja. We rijden naar het Tonle Sap meer waar de huizen op 10 meter hoge palen zijn gebouwd. Je maakt een korte rit op een ossenkar en bezoekt een traditioneel huis. Op de markt verteld de gids je meer over de producten die hier te koop zijn. Met een kleine boot vaar je over het Tonle Sap meer en bezoek je het drijvende dorp. De bevolking woont, werkt en slaapt hier op of naast het water. Hierna ga je terug naar Siem Reap

Dag 6 Transfer naar Preah Vihear waar je de tempel bezoekt

In ongeveer drie uur brengt de chauffeur je naar de tempel Preah Vihear. De tempel ligt in het noorden van Cambodja tegen de grens van Thailand aan en is gebouwd op een steile helling van het Dangkrek gebergte op 625 meter hoogte. Je hebt vanaf de tempel een prachtig uitzicht over de natuur. De tempel is gebouwd in de Angkor periode en was een belangrijk bedevaartsoord. De tempel staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na het bezoek aan de tempel word je naar het hotel gebracht.

Dag 7 Transfer naar Stung Treng

De chauffeur brengt je naar het plaatste Stung Treng dat gelegen is bij de Mekong Rivier. Je verblijft hier midden in het groen in een eenvoudige eco lodge in een huisje op palen.

Dag 8 Je bezoekt een waterval en gaat kajakken bij het overstroomde bos

Overstroomde bos<br>
Overstroomde bos

Je reist vandaag naar de grens met Laos en vaart met een longtail boot over de Mekong rivier. Met een beetje geluk spot je vandaag de Irrawaddy dolfijn. Na de boottocht maak je een wandeltocht naar een prachtige waterval een bezoek je een afgelegen vissersdorpje. Hierna vaar je met de boot naar het 4000 eilanden gebied. Je bezoekt een van de eilanden en ziet hier een oude Franse veerboothaven en treinrails. Na de lunch ga je kajakken in het overstroomde bos en de Ramsar wetlands. Er leven in de gebied veel vogels.

Dag 9 Je reist vandaag naar Banlung

Het meer bij Banlung <br>
Het meer bij Banlung

Transfer naar het noordoosten van Cambodja. Je verblijft in de provincie Ratanakiri in de stad Banlung. De reis gaat door het platteland en onderweg zie je veel rubberplantages. Het is het thuisland van verschillende minderheidsgroepen. In Banlung verblijf je in een mooie lodge bij het meer. Het hotel heeft een fijn zwembad en de rest van de middag kun je zelf invullen. Heerlijk relaxen bij het hotel of het stadje alvast verkennen.

Dag 10 Met een longtail boot vaar je door het ongerepte rivierlandschap en bezoek je enkele minderheden dorpjes

In de ochtend ga je naar Vounsai. Je bezoekt hier een klein dorpje en leert meer over de traditionele levensstijl. Met een longtail boot vaar je op de rivier en vanaf het water ziet het landschap er heel anders uit. Je bezoekt tijdens de boottocht verschillende minderheden dorpjes. De gids verteld je over de tradities en verschillen van de minderheden die in deze regio wonen. Na de lunch bezoek je de Chaong waterval. Dit is de grootste en mooiste waterval van de regio.

De groene omgeving van Banlung <br>
De groene omgeving van Banlung

Dag 11 Transfer naar Mondulkiri waar je in de natuur verblijft

Je reist vandaag naar het plaatsje Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. Onderweg kun je stoppen om foto’s te maken of om een dorpje te bezoeken. In de namiddag kom je aan bij het hotel die mooi gelegen is in de natuur

De jungle bij Sen Monorom<br>
De jungle bij Sen Monorom

Dag 12 Je bezoekt minderheden dorpjes en in de middag een bijzonder olifanten project. Hier kun je zwemmen met de olifanten en ze voeren

Je maakt kennis met de olifanten van Elephant Valley<br>
Je maakt kennis met de olifanten van Elephant Valley

Op een verantwoorde manier kennismaken met olifanten? Dan ben je bij het Elephant Valley project aan het juiste adres. In Elephant Valley worden zieke olifanten opgevangen en olifanten die altijd in gevangenschap hebben geleefd. In de ochtend bezoek je een dorpje van de Phnong minderheid. De gids verteld je over hun manier van leven. Je bezoekt een traditionele woning en hierna maak je een wandeling door het bos naar een kleine waterval. Na de traditionele Phnong lunch ga je de andere bewoners van bos bezoeken. De gids verteld je over de olifanten die heer leven en hoe ze bijdragen aan het behoud van het bos. Je kunt de olifanten van dichtbij bekijken.

Dag 13 Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh

De chauffeur brengt je vandaag naar de hoofdstad van Cambodja. Je verblijft in Phnom Penh in een leuk boutique hotel. Het centrum van de stad is met de tuk tuk makkelijk te bereiken.

Dag 14 Genoeg tijd om vandaag Phnom Penh zelf te verkennen

Je hebt vandaag de tijd om Phnom Penh te verkennen. Het koninklijke paleis ligt in de stad. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. Buiten het centrum van de stad liggen de Killing Fields en hier kun je met de taxi makkelijk naar toe. Bij de Russische markt kun je souvenirtjes kopen en aan de boulevard liggen veel goede restaurants.

Op de markt in Phnom Penh<br>
Op de markt in Phnom Penh

Dag 15 Op naar het platteland van Kampot

Transfer naar het zuiden van Cambodja. Je verblijft in het plaatsje Kampot bij de rivier. Je ziet onderweg het stedelijk landschap langzaam veranderen en op een gegeven moment zit je midden in natuur. De Franse koloniale gebouwen geven Kampot een leuke sfeer. De goede restaurants, winkels en bars zorgen ervoor dat Kampot een leuke plek is om een paar dagen te verblijven.

Dag 16 Je verkent het platteland van Kampot

Je verkent het platteland<br>
Je verkent het platteland

Je wordt met de tuk tuk opgehaald bij het hotel en gaat de omgeving van Kampot verkennen. Je bezoekt de zoutvelden en een peperplantage. Het uitzicht onderweg is prachtig en je kunt onderweg stoppen voor foto’s. De tempel Phnom Chouk slaan we niet over. Dit is een mooie tempel uit de Angkor periode.

Dag 17 Transfer naar Sihanoukville voor een strandverblijf

Je sluit de reis af met een verblijf van 2 nachten aan het strand. De reis duurt ongeveer 3 uur en je komt hier voor de lunch aan.

Dag 18 Strandverblijf in Sihanoukville

Een ontspannen dag aan het strand

Strandverblijf in Cambodja <br>
Strandverblijf in Cambodja

Dag 19 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Je Cambodja rondreis zit er op en we rijden je naar Phnom Penh voor de vlucht terug. Afhankelijk van de vlucht kom je dezelfde dag of de volgende terug in Europa.