Cambodja avontuur in het groen

Wil je op reis naar Cambodja waarbij je de cultuur en natuur highlights bezoekt? Dan is dit de reis voor jou! Je bezoekt het tempelcomplex Angkor met de tuk tuk, verkent het platteland en bezoekt de olifanten bij Mondulkiri. De hoofdstad Phnom Penh slaan we natuurlijk ook niet over. Je sluit de reis af met 3 nachten tropisch strand op het eiland Koh Rong

- Entreegelden zijn inbegrepen
- Strandverblijf op Koh Rong
- Dineren bij een Cambodjaans gezin in Siem Reap
- Je bezoekt de onbekende provincies Mondulkiri en Ratanakiri

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf en komt altijd de volgende dag aan.

Dag 2 Ontvangst op de luchthaven. Korte transfer naar het hotel

Aankomst op de luchthaven in Siem Reap. Op de luchthaven regel je het visum eenvoudig zelf bij het loket. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. Het is een korte transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Je bezoekt vandaag het tempelcomplex Angkor met de tuk tuk

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreed je met de tuk tuk het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië. In de avond brengen we je met de tuk tuk naar een Cambodjaans gezin, waar je vanavond gaat dineren. Hier ga je het echte lokale leven proeven. (ontbijt, lunch en diner)

De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle<br>
De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle

Dag 4 Jeep tour naar Phnom Koulen

Een avontuurlijke dag vandaag! Met een Amerikaanse oldtimer jeep reis je naar Phnom Koulen, de heilige berg voor de Cambodjanen. Je reist via verschillende dorpjes en stoffige wegen. Het uitzicht onderweg naar de berg is prachtig. Er is genoeg tijd om te stoppen voor een wandeling of voor een verfrissende duik bij een waterval. Bovenop de berg bevindt zich de liggende boeddha en kun je je laten zegenen bij een monnik. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Siem Reap. (ontbijt en lunch)

Siem Reap in de avond <br>
Siem Reap in de avond

Dag 5 Vrije dag in Siem Reap

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? (ontbijt)

Dag 6 Transfer naar Stung Treng

De chauffeur brengt je naar het plaatste Stung Treng dat gelegen is bij de Mekong Rivier. Je verblijft hier midden in het groen in een eenvoudige eco lodge in een huisje op palen. (ontbijt)

Dag 7 Je reist vandaag naar Banlung

Het meer bij Banlung <br>
Het meer bij Banlung

Transfer naar het noordoosten van Cambodja. Je verblijft in de provincie Ratanakiri in de stad Banlung. De reis gaat door het platteland en onderweg zie je veel rubberplantages. Het is het thuisland van verschillende minderheidsgroepen. In Banlung verblijf je in een mooie lodge bij het meer. Het hotel heeft een fijn zwembad. Je bezoekt het Yaklom meer en hier kun je een wandeling maken of zwemmen. (ontbijt)

Dag 8 Met een bamboe raft vaar je door het ongerepte rivierlandschap en bezoek je enkele dorpjes

In de ochtend ga je naar Vounsai. Je bezoekt hier een klein dorpje en leert meer over de traditionele levensstijl. Met een bamboe raft vaar je op de rivier en vanaf het water ziet het landschap er heel anders uit. Je bezoekt tijdens de boottocht verschillende dorpjes. De gids verteld je over de tradities en verschillen van de minderheden die in deze regio wonen. (ontbijt en lunch)

De groene omgeving van Banlung <br>
De groene omgeving van Banlung

Dag 9 Transfer naar Mondulkiri waar je in de natuur verblijft

Je reist vandaag naar het plaatsje Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. Onderweg kun je stoppen om foto’s te maken of om een dorpje te bezoeken. In de namiddag kom je aan bij het hotel die mooi gelegen is in de natuur. (ontbijt)

De jungle bij Sen Monorom<br>
De jungle bij Sen Monorom

Dag 10 Je bezoekt het Elephant Valley project

Je maakt kennis met de olifanten van Elephant Valley<br>
Je maakt kennis met de olifanten van Elephant Valley

Op een verantwoorde manier kennismaken met olifanten? Dan ben je bij het Elephant Valley project aan het juiste adres. In Elephant Valley worden zieke olifanten opgevangen en olifanten die altijd in gevangenschap hebben geleefd. Je maakt een wandeling door de jungle naar de kudde olifanten en zie je de olifanten van dichtbij. De gids verteld je over de verschillende olifanten. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Dolfijnen spotten

Je reist verder naar het sfeervolle dorpje Kratie. Kratie staat bekend om de Irrawaddy dolfijnen die hier in de rivier leven. Je maakt een boottocht en hebt de mogelijkheid om de dolfijnen te spotten. Hierna reis je met de veerboot naar het eiland Koh Trong waar je vannacht in een leuk hotel verblijft. Op Koh Trong zijn er geen auto's en je gaat met de fiets of de tuk tuk naar het hotel toe. (ontbijt)

De omgeving van Kratie<br>
De omgeving van Kratie

Dag 12 Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh

Met de veerboot reis je weer naar het vaste land. Hier staat de chauffeur op je te wachten voor de transfer naar Phnom Penh. Je verblijft in Phnom Penh in een leuk boutique hotel. Het centrum van de stad is met de tuk tuk makkelijk te bereiken. (ontbijt)

Dag 13 Phnom Penh met de tuk tuk

Je gaat vandaag Phnom Penh verkennen in een tuk tuk. Je brengt een bezoek aan Toul Sleng. Dit voormalige schoolgebouw speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. Buiten het centrum van de stad liggen de Killing Fields, hier breng je ook een bezoek aan. In de middag kun je zelf kiezen waar je heen wilt met de tuk tuk. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het koninklijke paleis in de stad, de grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Bij de Russische markt kun je souvenirtjes kopen en aan de boulevard liggen veel goede restaurants. (ontbijt)

Op de markt in Phnom Penh<br>
Op de markt in Phnom Penh

Dag 14 Op naar het platteland van Kampot

Transfer naar het zuiden van Cambodja. Je verblijft in het plaatsje Kampot bij de rivier. Je ziet onderweg het stedelijk landschap langzaam veranderen en op een gegeven moment zit je midden in natuur. De Franse koloniale gebouwen geven Kampot een leuke sfeer. De goede restaurants, winkels en bars zorgen ervoor dat Kampot een leuke plek is om een paar dagen te verblijven. In de middag ga je bootman bart op pad en maak je een boottocht op de rivier. (ontbijt)

Dag 15 Op naar het eiland Koh Rong voor een tropisch strandverblijf

De chauffeur brengt je naar de badplaats Sihanoukville. Vanaf hier ga je met de boot naar het eiland Koh Rong voor tropisch strandverblijf. (ontbijt)

Dag 16 en 17 strandverblijf

Twee ontspannen dagen aan het strand. (ontbijt)

Koh Rong <br>
Koh Rong

Dag 18 Terug naar Phnom Penh

Met de veerboot reis je terug naar Sihanoukville. De chauffeur brengt je naar Phnom Penh waar je de laatste nacht verblijft. Morgen vlieg je weer terug naar huis. (ontbijt)

Dag 19 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Je Cambodja rondreis zit er op en we rijden je naar Phnom Penh voor de vlucht terug. Afhankelijk van de vlucht kom je dezelfde dag of de volgende terug in Europa. (ontbijt)