Cambodja rondreis, Trendy & Puur

Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland
Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland

Tijdens deze Cambodja rondreis zul je ontdekken dat je makkelijk twee weken op vakantie kunt in Cambodja. we laten je uiteraard Phnom Penh zien en de tempels van Angkor Wat. Tussen deze twee highlights in bezoek je de zuidkust en kun je in Sihanoukville relaxen aan het strand.

Een fijne rondreis waarbij je in twee weken veel van Cambodja ziet. Uiteraard ontbreken de belangrijkste tempels en paleizen niet tijdens je rondreis. Ook maak je tijdens je rondreis kennis met het eenvoudige leven op het platteland van Cambodja.

Dag 1 Vertrek naar Cambodja

Je vliegt naar Cambodja en maakt vaak een tussenstop in Hong Kong, Bangkok of Kuala Lumpur. Je kunt daar uiteraard ook een stop-over maken om één van deze steden te bezoeken.

Dag 2 Luchthaven - Phnom Penh

Nadat je de douane formaliteiten bent gepasseerd wordt je hartelijk ontvangen door de chauffeur die je naar het hotel in Phnom Penh brengt. Daar is het goed toeven na de lange reis. In Phnom Penh ligt je hotel centraal in de makkelijk te doorgronden stad. (logies/ontbijt)

Dag 3 Phnom Penh verkenning op de fiets

Er zijn verschillende manieren om tijdens een Cambodja rondreis trendy Phnom Penh te verkennen en wij kiezen voor de fiets! What Phnom is een belangrijke tempel in de stad, hier ga je naar toe om je wensen uit te laten komen. Fietsend over de promenade langs de rivier kom je uit bij het koninklijk paleis. Hier ligt de Zilveren Pagode met een geheel zilveren vloer. Veel Khmer tempels zijn tijdens het bewind van Pol Pot gesneuveld, wat er over is is spectaculair. In het National museum doe je een goede eerste indruk van deze boeiende cultuur op.’s Middags maak je kennis met de keerzijde van jarenlang Khmer Rouge als je met je chauffeur naar de Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek, beter bekend als de ‘Killing Field’ gaat. Een intense ervaring en evenzeer onderdeel van de geschiedenis van Cambodja. (logies/ontbijt)

Lady Penh, centraal in het levendige Phnom Penh 
Lady Penh, centraal in het levendige Phnom Penh 

Dag 4 Er is veel meer te doen in Phnom Penh

Een marktbezoek in Cambodja is een hele ervaring
Een marktbezoek in Cambodja is een hele ervaring

Om 8.30 uur wordt je opgehaald bij je hotel. Frizz Cambodian cooking staat op het programma. We beginnen op de lokale markt waar je tussen de bevolking uit Phnom Penh inkopen doet. Terug bij Frizz zal een ervaren kok je stap voor stap op weg helpen bij het bereiden van een heerlijke Khmer maaltijd. De zelf bereide smakelijke lunch kan op het dakterras genuttigd worden. In de middag bezoeken we een voorstelling van de Aspara Arts Association. Hier leren kinderen met een achterstand traditioneel dansen en muziek maken. Eén bijzonder initiatief en zeer de moeite waard. (logies/ontbijt/lunch)

Dag 5 Van de stad naar het platteland aan de kust

Onderweg naar Kep is voldoende te zien. In het regenseizoen zal je zelfs met de boot naar de tempel op Da Mountain moeten. Phnom Chisor biedt een prachtig uitzicht over het platteland en Angor Borei is een charmant tempeltje. Lunchen doe je onderweg in een lokaal restaurant en via Kampot arriveer je uiteindelijk in Kep. (logies/ontbijt/lunch)

Dag 6 Verkenning van de omgeving van Kep

Vandaag bezoek je het platteland en rijden we naar de Phnom Kampong Trach grot met bronnen die door de lokale bevolking vaak aangedaan worden. Na een bezoek aan een papierfabriekje, zoutvlaktes en een oud frans koloniaal dorpje kan je aan de rivier de Kher koffie proeven. De lunch nuttig je in een kleine Khmer cottage nabij waterversnellingen en fruitplantages. Zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Je eindigt de dag met een boottocht over Stung Kampong Bay. (logies/ontbijt)

Het uitgestrekte en groene platteland van Cambodja
Het uitgestrekte en groene platteland van Cambodja

Dag 7 Het tropische strand van Sihanoukville lonkt

Bokor hill, de plek waar de Franse kolonialisten hun zomers doorbrachten
Bokor hill, de plek waar de Franse kolonialisten hun zomers doorbrachten

De reis van Kep naar Sihanoukville duurt ongeveer 3 uur. Onderweg bezoeken we Bokor mountain, eens een plek met imposante Frans koloniale villa’s. Begin van de middag komen we aan in Sihanoukvile waar je de rest van de dag vrij kan besteden. (logies/ontbijt)

Dag 8 Ontspannen vakantie dag aan de kust van Cambodja

Een relaxdag in Sihanoukville. (logies/ontbijt)

Dag 9 We rijden je vandaag terug naar Phnom Penh

Je verlaat vandaag de mooie zuidkust van Cambodja
Je verlaat vandaag de mooie zuidkust van Cambodja

We rijden terug naar trendy Phnom Penh. De rit neemt ongeveer de helft van de dag in beslag. Wil je zelf nog wat op verkenning in de hoofdstad is vroeg vertrekken aan te raden. In Phnom Penh is een lokale tuktuk zo te organiseren. (logies/ontbijt)

Dag 10 Phnom Penh - Battambang

Vandaag een stevige rit naar Battambang aan het Tonle Sap meer. We zullen de hele dag onderweg zijn en daarom onderbreken we af en toe. Bij Udong, dat tot 1866 de hoofdstad was van Cambodja, heb je van één van de drie bergen met tempels een prachtig uitzicht op de omgeving. Enkele van de dorpjes die we passeren staan bekend vanwege hun zilver waren. Hoewel je dat niet direct zou zeggen is Battambang na Phnom Penh de grootste stad. Het heeft een relaxte sfeer. (logies/ontbijt)

Dag 11 Rondom Battambang is veel te zien

De mooie landelijke omgeving van Battambang verkennen we in ongeveer een halve dag op de fiets. Tijdens de route van zo’n 30 km over het platteland doe je een goed eindruk op van hoe de mensen hier leven en werken. Van rijst wordt veel gemaakt; rijstpapier, rijstewijn en ook bamboe rijstkoekjes, Battambang staat er bekend om. (logies/ontbijt)

Je maakt tijdens je fietstocht kennis met de lokale bevolking
Je maakt tijdens je fietstocht kennis met de lokale bevolking

Dag 12 Battambang - Siem Reap

's Avonds is het altijd gezellig druk in het centrum van Siem Reap
's Avonds is het altijd gezellig druk in het centrum van Siem Reap

Transfer naar Siem Reap. De middag heb je ter eigen besteding om het stadje te verkennen. Iedereen gaat hierheen vanwege het nabijgelegen Angkor Wat. Maar Siem Reap heeft meer te bieden. Er is een leuke lokale markt Posar Chaa, een aangenaam centrum en aan de overkant van de rivier ligt de Cambodia Butterfly Garden and Bar. Een prachtige tropische tuin met mooie karpervijvers. Buiten het centrum ligt een krokodillenboerderij. (logies/ontbijt)

Dag 13 Je bezoekt Angkor Wat

Vandaag staat Angkor Wat op het programma. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. We bezoeken de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. De gids kan van de volgorde afwijken om druktes te vermijden. Maar als laatste altijd de klim op de Bakheng heuvel om de dag af te sluiten met een zonsondergang. (logies/ontbijt)

Angkor Wat voor veel gasten het hoogtepunt van hun reis
Angkor Wat voor veel gasten het hoogtepunt van hun reis

Dag 14 Siem Reap

Het leven speelt zich voor een groot deel op het water af
Het leven speelt zich voor een groot deel op het water af

De route naar Banteay Srei, de citadel van de vrouwen, is prachtig. De relatief kleine in 1914 ontdekte tempel is gemaakt van roze zandsteen. Doordat dit een zachter materiaal is dat in de loop der jaren harder is geworden zijn de prachtige beeltenissen hier erg mooi bewaard gebleven. Het Landmijnen museum dat je op de terugweg naar Siem reap bezoekt is gestart door kind soldaat Ra. Als kind was hij door de Khmer rouge gedwongen landmijnen te leggen. Na de oorlog heeft hij er inmiddels 50.000 geruimd, het museum gestart en ook een opvang en kliniek voor slachtoffers. Na de lunch ga je in Kampong Kleang Village op 10 meter hoogte door water omgeven aan de thee en lopen we door het dorpje terwijl we alles leren over de inventieve wijzes van visvangst. Als toetje een boottocht en zonsondergang op het Tonle Sap meer. (logies/ontbijt/lunch)

Dag 15 Je Cambodja rondreis zit er op.

Je Cambodja rondreis zit er op en we rijden je naar Siem Reap airport voor je vlucht terug. (logies/ontbijt) Afhankelijk van je vlucht kom je dezelfde dag of de volgende dag terug in Europa.