Cambodja rondreis, Trendy & Puur

Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland
Je maakt zeker ook kennis met de gewoonten op het platteland

Tijdens deze Cambodja rondreis zul je ontdekken dat je makkelijk twee weken op vakantie kunt in Cambodja. We laten je uiteraard Phnom Penh zien en de tempels van Angkor Wat. Tussen deze twee highlights in bezoek je de zuidkust en kun je op het tropische eiland Koh Rong relaxen aan het strand. Een fijne Cambodja rondreis waarbij je in twee weken veel ziet.

Dag 1 Vertrek naar Cambodja

Je vliegt naar Cambodja en maakt vaak een tussenstop in Hong Kong, Bangkok of Kuala Lumpur. Je kunt daar uiteraard ook een stop-over maken om één van deze steden te bezoeken.

Dag 2 Luchthaven - Phnom Penh

Nadat je de douane formaliteiten bent gepasseerd word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die je naar het hotel in Phnom Penh brengt. Daar is het goed toeven na de lange reis. In Phnom Penh ligt je hotel centraal in de makkelijk te doorgronden stad.

Dag 3 Phnom Penh verkennen

Met de gids verken je vandaag Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het koninklijk paleis. Hier ligt de Zilveren Pagode met een geheel zilveren vloer. Veel Khmer tempels zijn tijdens het bewind van Pol Pot gesneuveld, wat er over is is spectaculair. ’s Middags maak je kennis met de keerzijde van jarenlang Khmer Rouge als je met je chauffeur naar de Tuol Sleng gevangenis en Choeng Ek, beter bekend als de ‘Killing Field’ gaat. Een intense ervaring en evenzeer onderdeel van de geschiedenis van Cambodja. (ontbijt)

Lady Penh, in het levendige Phnom Penh <br>
Lady Penh, in het levendige Phnom Penh

Dag 4 Er is veel meer te doen in Phnom Penh

Een markt in Cambodja is een hele ervaring
Een markt in Cambodja is een hele ervaring

In de ochtend word je bij het hotel opgehaald. Je begint vandaag op de lokale markt waar je tussen de bevolking uit Phnom Penh inkopen doet. Hierna reis je samen met de kok terug naar het restaurant waar helpt bij het bereiden van een heerlijke Khmer maaltijd. Nadat je de zelf bereide lunch hebt opgegeten ga je naar een voorstelling van de Aspara Arts Association. Hier leren kinderen met een achterstand traditioneel dansen en muziek maken. Eén bijzonder initiatief en zeer de moeite waard. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Van de stad naar het platteland aan de kust

Onderweg naar Kep is voldoende te zien. In het regenseizoen zal je zelfs met de boot naar de tempel op Da Mountain moeten. Phnom Chisor biedt een prachtig uitzicht over het platteland en Angkor Borei is een charmant tempeltje. Lunchen doe je onderweg in een lokaal restaurant en via Kampot arriveer je uiteindelijk in Kep. (ontbijt)

Dag 6 Verkenning van de omgeving van Kep

Vandaag bezoek je het platteland van Kep met de tuk tuk. De tuk tuk chauffeur laat je vandaag de mooiste plekjes zien in de omgeving van Kep en verteld je over het plattelandsleven. Een bezoek aan een peperplantage hoort er natuurlijk bij. In de namiddag maak je een prachtige boottocht op de rivier. (ontbijt)

Het groene platteland van Cambodja
Het groene platteland van Cambodja
Tropisch genieten op Koh Rong <br>
Tropisch genieten op Koh Rong

Dag 7 Transfer naar Sihanoukville en vanaf hier met de boot naar Koh Rong

De reis van Kep naar Sihanoukville duurt ongeveer 3 uur en vanaf hier ga je met de boot verder naar het eiland Koh Rong. Het luxe hotel is gelegen aan het tropische strand en je kunt hier genieten van alle rust. (ontbijt)

Dag 8 Ontspannen vakantie dag op Koh Rong

Tropisch genieten aan het strand van Koh Rong. (ontbijt)

Je verlaat vandaag de mooie zuidkust<br>
Je verlaat vandaag de mooie zuidkust

Dag 9 We rijden je vandaag terug naar Phnom Penh

We rijden terug naar trendy Phnom Penh. De rit neemt ongeveer de helft van de dag in beslag. Wil je zelf nog wat op verkenning in de hoofdstad is vroeg vertrekken aan te raden. In Phnom Penh is een lokale tuktuk zo te organiseren. (ontbijt)

Dag 10 Phnom Penh - Battambang

Vandaag een stevige rit naar Battambang aan het Tonle Sap meer. Onderweg kun je stoppen om even de benen te strekken. Hoewel je dat niet direct zou zeggen is Battambang na Phnom Penh de grootste stad. Het heeft een relaxte sfeer. (ontbijt)

Dag 11 Rondom Battambang is veel te zien

De mooie landelijke omgeving van Battambang verkennen we in ongeveer een halve dag op de fiets. Tijdens de route van zo’n 30 km over het platteland doe je een goed indruk op van hoe de mensen hier leven en werken. Van rijst wordt veel gemaakt; rijstpapier, rijstwijn en ook bamboe rijstkoekjes, Battambang staat er bekend om. (ontbijt)

Je maakt tijdens je fietstocht kennis met de lokale bevolking
Je maakt tijdens je fietstocht kennis met de lokale bevolking
's Avonds is het altijd gezellig druk in het centrum van Siem Reap
's Avonds is het altijd gezellig druk in het centrum van Siem Reap

Dag 12 Naar Siem Reap

Transfer naar Siem Reap. De middag heb je ter eigen besteding om het stadje te verkennen. Iedereen gaat hierheen vanwege het nabijgelegen Angkor Wat maar Siem Reap heeft meer te bieden. Er is een leuke lokale markt Posar Chaa, een aangenaam centrum en aan de overkant van de rivier ligt de Cambodia Butterfly Garden and Bar. Een prachtige tropische tuin met mooie karpervijvers. Buiten het centrum ligt een krokodillenboerderij. (ontbijt)

Dag 13 Je bezoekt Angkor Wat

Vandaag staat Angkor Wat op het programma. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. We bezoeken de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. De gids kan van de volgorde afwijken om druktes te vermijden. Maar als laatste altijd de klim op de Bakheng heuvel om de dag af te sluiten met een zonsondergang. (ontbijt)

Angkor Wat voor veel gasten het hoogtepunt van hun reis
Angkor Wat voor veel gasten het hoogtepunt van hun reis

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 14 Siem Reap

De route naar Banteay Srei, de citadel van de vrouwen, is prachtig. De relatief kleine in 1914 ontdekte tempel is gemaakt van roze zandsteen. Doordat dit een zachter materiaal is dat in de loop der jaren harder is geworden zijn de prachtige beeltenissen hier erg mooi bewaard gebleven. Na de lunch ga je in Kampong Kleang Village op 10 meter hoogte door water omgeven aan de thee en lopen we door het dorpje terwijl we alles leren over de inventieve wijzes van visvangst. Als toetje een boottocht een zonsondergang op het Tonle Sap meer. (ontbijt)


Het leven speelt zich voor een groot deel op het water af
Het leven speelt zich voor een groot deel op het water af

Dag 15 Je Cambodja rondreis zit er op.

Je Cambodja rondreis zit er op en we rijden je naar Siem Reap vliegveld voor je vlucht terug. (logies/ontbijt). Afhankelijk van je vlucht kom je dezelfde dag of de volgende dag terug in Europa.