Cambodja zomer budget rondreis

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Cambodja? Dan is dit de aanbieding die je vast aanspreekt. Je verblijft in prima budget hotels of guesthouses. Je bezoekt het tempelcomplex Angkor, verkent de jungle van Chi Phat en verblijft een aantal nachten bij het tropische strand van Sihanoukville.

- Verblijf in leuke budget hotels en guesthouses
- Inclusief verschillende excursies
- Je betaald de prijs op de website

Optioneel kun je er extra excursies bijboeken

De route van Cambodja zomer budget rondreis<br>
De route van Cambodja zomer budget rondreis

Dag 1 Vlucht naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Hier kom je de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst in Siem Reap en korte transfer naar het hotel

Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en je wordt naar je hotel gebracht. De luchthaven ligt op korte afstand van de stad en afhankelijk van de gekozen route zie je Angkor Wat al liggen! Je merkt al direct dat het hier ontspannen aan toe gaat. De rest van de dag kan je de omgeving alvast gaan verkennen.

Dag 3 Vandaag staat in het teken van Angkor

Onze gids haalt je op bij het hotel en je gaat vandaag naar het tempelcomplex Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Hij kan je veel vertellen over de geschiedenis van iedere tempel. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuidoost Azië. Vanaf de Bakheng heuvel sluit je de dag af met een zonsondergang. (ontbijt en lunch)

In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe<br>
In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe

Dag 4 Er is nog genoeg te zien in Siem Reap

Siem Reap in de abond<br>
Siem Reap in de abond

Vandaag is de keuze aan jou! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in iedergeval heerlijk uiteten in het gezellige centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 5 Met de bus ga je vandaag naar Phnom Penh

De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel voor de transfer naar het busstation. Je gaat met de lokale bus naar Phnom Penh. We reserveren zitplaatsen voor je en onderweg wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd. Naarmate we dichter bij de stad komen merk je dat de drukte toeneemt. Zo’n 2 miljoen mensen wonen en werken in deze metropool aan de oevers van de twee rivieren die hier samenkomen. Je zult merken dat met name het centrum van de stad erg toegankelijk is. Je verblijft in een kleinschalig guesthouse in het centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 6 Je verkent vandaag Phnom Penh

Vandaag ga je zelf Phnom Penh verkennen. Op loopafstand van het hotel ligt het Koninklijk Paleis. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegen op de vloer. Wat Phom is de belangrijkste tempel van de stad. Het nationaal museum is gehuisvest in een traditioneel gebouw en hier zijn veel Khmer kunst te bewonderen.

Street food en sightseeing tour in Phnom Penh - € 60,00 per persoon
Optioneel kan je vandaag de 'street food en sightseeing tour' bij boeken. De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel. Je bezoekt eerst de Pshar Kandal markt in Phnom Penh en hier ga je veel verschillende lokale gerechten proeven. Na het lokale ontbijt loop je het Franse kwartier in waar je gids veel kan vertellen over de architectuur. Je bezoekt hier het postkantoor en het administratiekantoor. Je loopt het Franse kwartier weer uit en bezoekt de Wat Phom tempel. De tempel is erg populair bij de lokale bevolking en ligt op de top van een lage heuvel. Met de tuk tuk ga je verder naar de Tuol Sleng gevangenis. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis.

Het blinkende koninklijk paleis in Phnom Penh <br>
Het blinkende koninklijk paleis in Phnom Penh

Dag 7 In de middag ga je met de bus naar Kep

Het uitstrekte platteland van Cambodja<br>
Het uitstrekte platteland van Cambodja

In de ochtend heb je nog de tijd om Phnom Penh verder te verkennen. De chauffeur haalt je in de middag op bij het hotel voor de transfer naar het busstation. We reserveren vandaag ook zitplaatsen in de bus. De reis naar Kep duurt ongeveer 4 uur. In Kep verblijf je in een mooie bungalow. (ontbijt)

Dag 8 Een vrije dag in Kep, actief of luieren?

Vandaag kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt relaxen bij het zwembad met een goed boek maar er is ook veel te doen en te beleven. Een bezoek aan de krabmarkt waar Kep om bekend staat is voor visliefhebbers een aanrader. Bij het hotel kun je fietsen huren om de omgeving van Kep te ontdekken. Je kunt ook gewoon lekker gaan wandelen door de bossen met onderweg weidse uitzichten op zee. Het eiland Koh Poh is ook een bezoek waard. Vanwege het koraal rond dit eiland kun je hier goed de kleurrijke onderwaterwereld verkennen. (ontbijt)

Plattelandsverkenning op de fiets - € 60,00 per persoon
Je kunt er ook voor kiezen om vandaag een fietstocht erbij te boeken. De omgeving van Kampot ga je vandaag verkennen op de fiets. De wegen zijn hier vlak en op het platteland groeit van alles zoals het fruit rambutan en durian. Leuk om onderweg te stoppen en de exotische vruchten te proeven. Je fietst door de rijstvelden heen met op de achtergrond de 'Elephant Mountains'. Via een peper plantage fiets je naar de waterval waar een picknick lunch is georganiseerd. Na de lunch fiets te terug naar Kampot.

Dag 9 Via Andoung Tuek met de boot naar Chi Phat

Bij Chi Phat zit je midden in het tropisch groen<br>
Bij Chi Phat zit je midden in het tropisch groen

De chauffeur haalt je op voor de transfer naar Andoung Tuek. In Andoung Tuek stappen we op de boot naar Chi Phat. We zitten dan inmiddels al in een prachtige tropische omgeving en een korte wandeling brengt je bij de Chay Chrey watervallen waar ook gezwommen kan worden. Vervolgens gaan we naar een project dat opgezet is om de ontbossing tegen te gaan. Je levert een bijdrage aan het project door je eigen boom te planten. (ontbijt en diner)

Dag 10 De keuze is aan jou, fietsen door de jungle of kajakken bij Prek Chi Phat

De keuze is vandaag aan jou. Op de mountainbike kun je vandaag fietsen naar een eeuwenoude site. Je fiets zo'n 40 kilometer door de jungle. Onderweg kom je langs de Tuek Vet waterval en bezoek je de vleermuis grotten waar wederom een prachtige waterval is. Liever niet fietsen? Je kunt gaan kajakken bij Prek Chi Phat. Onderweg zul je veel vogels zien en passeer je een aantal kleine dorpjes. We stoppen bij een klein strand om te zwemmen. Je luncht bij het Sothun restaurant en hierna kajakken we terug naar het hotel. De vogelliefhebbers kunnen er voor kiezen om het gebied per boot in de ochtend te gaan verkennen. Geniet van de prachtige natuur en onderweg zul je veel vogels en apen spotten. Je luncht vandaag op de boot. (ontbijt, lunch en diner)

Een leuke manier om de jungle te verkennen is op de fiets<br>
Een leuke manier om de jungle te verkennen is op de fiets

Dag 11 Transfer naar Sihanoukville voor een paar ontspannen dagen aan het strand

Je vertrekt in de ochtend naar Sihanoukville. Hier verblijf je een aantal dagen aan het strand. De tropische badplaats met langgerekte stranden en helder blauwe zee is een prima plek voor een strandverblijf. Je verblijft hier in een leuk hotel op loopafstand van de zee. 's Avonds worden de stoelen op het strand gezet en kun je dineren terwijl rondom je geluksballonnen worden opgelaten.

Je verblijft een paar dagen aan de mooie zuid kust van Cambodja<br>
Je verblijft een paar dagen aan de mooie zuid kust van Cambodja

Dag 12, 13 en 14 Strandverblijf Sihanoukville

Er is genoeg te beleven in Sihanoukville<br>
Er is genoeg te beleven in Sihanoukville

Strandverblijf Sihanoukville

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.