Voordelig Cambodja met de bus

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Cambodja? Dan is dit de aanbieding die je vast aanspreekt. Je verblijft in prima budget hotels met vaak een zwembad en reist in Cambodja met een luxe bus. Je bezoekt het tempelcomplex Angkor, het koloniale Battambang en verblijft aan het tropische eiland Koh Rong.

- Excursies zijn inbegrepen
- Leuke budget hotels vaak met zwembad
- Merendeel van de reis met een luxe bus
- Alle transfers zijn inbegrepen
- Strandverblijf op het tropisch eiland Koh Rong

De route van je rondreis door Cambodja <br>
De route van je rondreis door Cambodja

Dag 1 Vlucht naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf en komt altijd de volgende dag aan.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar het hotel in Siem Reap

Aankomst op de luchthaven in Siem Reap. Op de luchthaven regel je het visum eenvoudig zelf bij het loket. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. Het is een korte transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 Vandaag staat in het teken van Angkor

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreed je met de tuk tuk het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië.

In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe<br>
In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe
Siem Reap in de abond<br>
Siem Reap in de abond

Dag 4 Er is nog genoeg te zien in Siem Reap

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uit eten in het gezellige centrum van de stad.

Dag 5 Op naar het koloniale Battambang

De chauffeur brengt je naar het busstation en je reist vandaag met een luxe bus naar Battambang. In Battambang word je met de tuk tuk naar het hotel gebracht. Battambang is na Phnom Penh de grootste stad van Cambodja maar het stadje is een stuk rustiger dan andere plaatsen in Cambodja. In Battambang vind je veel koloniale gebouwen.

Koloniale gebouw in Battambang<br>
Koloniale gebouw in Battambang

Dag 6 Je hebt vandaag de tijd om Battambang verder te verkennen

De bamboetrein <br>
De bamboetrein

De meeste koloniale gebouwen vind je in de hoofdstraat en langs de rivier. Aan de rivier ligt ook een opvallende Chinese tempel die leuk is om te zien. Buiten de stad liggen de meeste bezienswaardigheden en hier kun je met de tuktuk makkelijk naar toe. Op de rots Phnom Sampeu staan een aantal pagodes en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. De tempels Wat Banan en Wat Ek Phnom zijn ook zeker een bezoek waard. In Battambang kun je ook een ritje maken met een bamboe trein.

Dag 7 Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh

De rondreis vervolgt zich met de transfer naar de hoofdstad van Cambodja. Ook vandaag reis je met een luxe bus. Je verblijft in Phnom Penh in een leuk hotel in het centrum van de stad.

Dag 8 Er is genoeg te zien in Phnom Penh. Het koninklijk paleis of de Killings Fields zijn zeker een bezoekje waard

Koninklijke paleis in Phnom Penh<br>
Koninklijke paleis in Phnom Penh

Je hebt vandaag de tijd om Phnom Penh te verkennen. Het koninklijke paleis ligt in de stad. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. Buiten het centrum van de stad liggen de Killing Fields en hier kun je met de taxi makkelijk naar toe. Bij de Russische markt kun je souvenirtjes kopen en aan de boulevard liggen veel goede restaurants.

Dag 9 Transfer naar Kampot en in de avond boottocht

Transfer naar het busstation voor de reis naar het zuiden van Cambodja. Je verblijft in het plaatsje Kampot bij de rivier. Je ziet onderweg het stedelijk landschap langzaam veranderen en op een gegeven moment zit je midden in natuur. De Franse koloniale gebouwen geven Kampot een leuke sfeer. De goede restaurants, winkels en bars zorgen ervoor dat Kampot een leuke plek is om een paar dagen te verblijven. In de avond maak je een boottocht op de Kampot Rivier en komt in een ongerept gebied. De gids verteld je veel over het lokale leven, de vogels die hier leven en de mangrove bomen.

Kinderen op de fiets <br>
Kinderen op de fiets

Dag 10 Je verkent het platteland van Kampot op de fiets

Je gaat in de ochtend een fietstocht maken van ongeveer 20 kilometer. Je fietst door het platteland en je stopt onderweg bij een lotus boerderij, een rijstmolen en een tempel. Je fietst door dorpjes en hebt onderweg een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Er is genoeg tijd om te stoppen voor foto’s.

Het platteland verken je op de fiets <br>
Het platteland verken je op de fiets

Dag 11 Naar Sihanoukville en vanaf hier met de speedboot naar het eiland Koh Rong

Je reist vandaag verder naar Sihanoukville. Vanaf hier met de speedboot naar Koh Rong waar je 3 nachten aan het strand verblijft.

Dag 12 en 13 Strandverblijf Koh Rong

Ontspannen dag aan het strand.

Dag 14 Met de bus terug naar Phnom Penh

Met de speedboot word je weer naar het vaste land gebracht voor de bustransfer naar Phnom Penh.

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie is helaas voorbij en de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail