Cambodja budget rondreis

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis aanbieding naar Cambodja? Dan is dit de aanbieding die je vast aanspreekt. Je verblijft in prima budget hotels met vaak een zwembad. Je bezoekt het tempelcomplex Angkor, het koloniale Battambang en verblijft aan het tropische strand van Sihanoukville.

- Excursies zijn inbegrepen
- Je verblijft in leuke budget hotels vaak met zwembad

De route van je rondreis door Cambodja <br>
De route van je rondreis door Cambodja

Dag 1 Vlucht naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf en komt altijd de volgende dag aan.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar het hotel in Siem Reap

Aankomst op de luchthaven in Siem Reap. Op de luchthaven regel je het visum eenvoudig zelf bij het loket. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. Het is een korte transfer naar het hotel in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan

Dag 3 Vandaag staat in het teken van Angkor

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreed je met de tuk tuk het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië.

In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe<br>
In de Bayon tempel lachend de Boeddha's je toe

Dag 4 Er is nog genoeg te zien in Siem Reap

Siem Reap in de abond<br>
Siem Reap in de abond

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uit eten in het gezellige centrum van de stad.

Dag 5 Je verkent vandaag het Tonle Sap meer met de boot en bezoekt een drijvend dorp

Je maakt vandaag kennis met het platteland van Cambodja. We rijden naar het Tonle Sap meer waar de huizen op 10 meter hoge palen zijn gebouwd. Met een kleine boot vaar je over het Tonle Sap meer en bezoek je het drijvende dorp. De bevolking woont, werkt en slaapt hier op of naast het water. Je maakt een tocht met de ossenkar en bezoekt de lokale markt. Hierna ga je terug naar Siem Reap

Dag 6 Op naar het koloniale Battambang

De chauffeur brengt je vandaag naar Battambang. Battambang is na Phnom Penh de grootste stad van Cambodja maar het stadje is een stuk rustiger dan andere plaatsen in Cambodja. In Battambang vind je veel koloniale gebouwen.

Koloniale gebouw in Battambang<br>
Koloniale gebouw in Battambang

Dag 7 Je hebt vandaag de tijd om Battambang verder te verkennen

De bamboetrein <br>
De bamboetrein

De meeste koloniale gebouwen vind je in de hoofdstraat en langs de rivier. Aan de rivier ligt ook een opvallende Chinese tempel die leuk is om te zien. Buiten de stad liggen de meeste bezienswaardigheden en hier kun je met de tuktuk makkelijk naar toe. Op de rots Phnom Sampeu staan een aantal pagodes en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. De tempels Wat Banan en Wat Ek Phnom zijn ook zeker een bezoek waard. In Battambang kun je ook een ritje maken met een bamboe trein.

Dag 8 Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh

De rondreis vervolgt zich met de transfer naar de hoofdstad van Cambodja. Je verblijft in Phnom Penh in een leuk hotel en het centrum is met de tuk tuk makkelijk te bereiken.

Dag 9 Er is genoeg te zien in Phnom Penh. Het koninklijk paleis of de Killings Fields zijn zeker een bezoekje waard

Koninklijke paleis in Phnom Penh<br>
Koninklijke paleis in Phnom Penh

Je hebt vandaag de tijd om Phnom Penh te verkennen. Het koninklijke paleis ligt in de stad. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. Buiten het centrum van de stad liggen de Killing Fields en hier kun je met de taxi makkelijk naar toe. Bij de Russische markt kun je souvenirtjes kopen en aan de boulevard liggen veel goede restaurants.

Dag 10 de chauffeur brengt je vandaag naar Kampot

Transfer naar het zuiden van Cambodja. Je verblijft in het plaatsje Kampot bij de rivier. Je ziet onderweg het stedelijk landschap langzaam veranderen en op een gegeven moment zit je midden in natuur. De Franse koloniale gebouwen geven Kampot een leuke sfeer. De goede restaurants, winkels en bars zorgen ervoor dat Kampot een leuke plek is om een paar dagen te verblijven.

Kinderen op de fiets <br>
Kinderen op de fiets

Dag 11 Je verkent vandaag het platteland van Kampot op de fiets

Je gaat in de ochtend een fietstocht maken van ongeveer 20 kilometer. Je fietst door het platteland en je stopt onderweg bij een lotus boerderij, een rijstmolen en een tempel. Je fietst door dorpjes en hebt onderweg een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Er is genoeg tijd om te stoppen voor foto’s.

Het platteland verken je het beste op de fiets <br>
Het platteland verken je het beste op de fiets

Dag 12 In de ochtend ga je met bootman Bjorn een stuk varen op de rivier. Hierna transfer naar Sihanoukville

Er is genoeg te beleven in Sihanoukville<br>
Er is genoeg te beleven in Sihanoukville

Je gaat in de ochtend met bootman Bjorn op pad. Je vaart over de Kampot rivier met een longtail boot en komt in een ongerept gebied. Bootman Bjorn verteld je veel over het lokale leven, de vogels die hier leven en de mangrove bomen. Je stopt bij een zandstrand waar je een heerlijke duik kunt nemen. Hierna brengt de chauffeur je naar Sihanoukville waar je 2 nachten aan het strand verblijft.

Dag 13 Strandverblijf Sihanoukville

Ontspannen dag aan het strand

Dag 14 In de middag brengt de chauffeur je terug naar Phnom Penh

In de middag brengt de chauffeur je in ongeveer 4 uur terug naar Phnom Penh waar je de laatste nacht in Cambodja verblijft. Morgen vlieg je terug naar huis.

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie is helaas voorbij en de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.