Highlights van Cambodja in de zomer

Wil je in 2018 op reis naar Cambodja en wil je de highlights absoluut zien? Als je kiest voor goede middenklasse hotels dan is dit je Cambodja rondreis! Je bezoekt het tempelcomplex Angkor, verkent het platteland op de fiets en verblijft in een echte homestay. De steden Battambang en Phnom Penh verken je met een gids. Je verblijft bovendien enkele nachten aan het tropische strand van Sihanoukville.

- Website prijs is een vaste prijs
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Strandverblijf in Sihanoukville
- Je bezoekt Siem Reap, Battambang en phnom Penh

Dag 1 Vandaag vertrek je naar Cambodja

De vakantie begint met de vlucht naar Siem Reap. Er zijn diverse maatschappijen die vluchten aanbieden. Je kunt ze zelf reserveren of ons vragen je een vlucht aanbieding te doen. We helpen je hier graag mee verder.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar het eerste hotel

Je komt vandaag aan in Cambodja De chauffeur staat met een naambordje te wachten op de luchthaven. Hij valt niet te missen. De luchthaven ligt op korte afstand van de stand en je merkt al direct dat het hier ontspannen aan toe gaat. De rest van de dag kun je de omgeving alvast gaan verkennen. (ontbijt)

Dag 3 Je verkent met je gids Angkor Wat

Onze gids haalt je op bij het hotel en je gaat vandaag naar het tempelcomplex Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Hij kan je veel vertellen over de geschiedenis van iedere tempel. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuidoost Azië. Vanaf de Bakheng heuvel sluit je de dag af met een zonsondergang. (ontbijt en lunch)

De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle<br>
De Ta Phrom tempel is nog deels overwoekerd door de jungle

Dag 4 Dag ter vrije besteding in Siem Reap

Siem Reap in de avond <br>
Siem Reap in de avond

Vandaag is de keuze aan jou! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uiteten in het gezellige centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 5 Op naar het Tonle Sap meer waar je vannacht in een homestay verblifjt

De chauffeur brengt je naar het platteland waar je vannacht in een echte homestay verblijft. Kamponh Khleang staat bekend om de huizen die op hogen palen zijn gebouwd. Het geeft je een goed beeld hoe de mensen hier wonen, werken, leren en slapen. Nadat je het gastgezin hebt ontmoet stappen we in de boot en verken je het Tonle Sap meer. Onderweg wordt er voor een drankje gezorgd en kun je genieten van de zonsondergang. In de avond heb je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de Khmer keuken en kun je helpen met de bereiding van het eten. (ontbijt en diner)

Dag 6 Je neemt afscheid van het gezin en gaat terug naar Siem Reap

De vroege vogel kan samen met de gastheer gaan vissen. Met de boot ga je het water op en bezoek je de vissers. Hierna vaar je naar de vismarkt. Je bent op tijd weer terug voor het ontbijt. Na het ontbijt brengt de chauffeur je terug naar Siem Reap waar je de rest van de dag de stad verder kunt verkennen. (ontbijt)

Er is genoeg te zien bij het Tonle Sap meer<br>
Er is genoeg te zien bij het Tonle Sap meer

Dag 7 Met de bus naar Battambang

De chauffeur brengt je naar het busstation voor de transfer naar Battambang. We reserveren zitplaatsen in de bus en onderweg wordt er voor een drankje en een hapje gezorgd. (ontbijt)

Dag 8 Je verkent Battambang en platteland

Met de bamboetrein door de groene omgeving<br>
Met de bamboetrein door de groene omgeving

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa's en vriendelijke bevolking. Met de lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels zoals Wat Ek Phnom. Je maakt ook een rit op een bamboetrein dat overigens niet meer is dan een as, een motor en een houten platform. Na de lunch bezoek je de Killing Caves in Phnom Sampeou uit de Khmer Rouge periode. Hier ligt ook een tempel die zeker een bezoek waard is. De tempel is namelijk gebouwd bovenop een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het platteland. (ontbijt en lunch)

Dag 9 Transfer naar Phnom Penh

Phnom Penh in de avond<br>
Phnom Penh in de avond

Vandaag word je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. Naarmate we dichterbij de stad komen merk je de dat de drukte toeneemt. Zo'n 2 miljoen mensen wonen en werken in deze metropool. Je zult merken dat met name het centrum van de stad erg toegankelijk is. Je verblijft in een kleinschalig hotel in het centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 10 Je bezoekt de highlights van Phnom Penh en de Killing Fields

Je wordt bij het hotel opgehaald door de lokale gids. Je bezoekt het koninklijke paleis. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Na de lunch bezoek je de Killing Fields en het voormalig schoolgebouw Toul Sleng. Beiden speelde in de Khmer Rouge periode een duistere rol. (ontbijt en lunch)

Het koninklijk paleis in Phnom Penh<br>
Het koninklijk paleis in Phnom Penh

Dag 11 Van de stad naar het platteland aan de kust

Onderweg naar Kep is er voldoende te zien. In het regenseizoen zal je zelfs met de boot naar de tempel op Da Mountain moeten. Phnom Chisor biedt een prachtig uitzicht over het platteland en Angor Borei is een charmant tempeltje. Lunchen doe je vandaag onderweg en via Kampot arriveer je in Kep. (ontbijt)

Onderweg naar Kep zie je veel van het platteland<br>
Onderweg naar Kep zie je veel van het platteland

Dag 12 Verkenning van de omgeving van Kep

Je verkent de omgeving het beste op de fiets<br>
Je verkent de omgeving het beste op de fiets

De omgeving van Kep ga je vandaag verkennen op de fiets. De wegen zijn hier vlak en op het platteland groeit van alles zoals het fruit rambutan en durian. Leuk om onderweg te stoppen en de exotische vruchten te proeven. Je fietst door de rijstvelden heen met op de achtergrond de 'Elephant Mountains'. Via een peper plantage fiets je naar de waterval waar een picknick lunch is georganiseerd. Na de lunch fiets je terug naar het hotel.

Dag 13 Transfer naar Sihanoukville voor een paar ontspannen dagen aan het strand

Je vertrekt in de ochtend naar Sihanoukville. Hier verblijf je een aantal dagen aan het strand. De tropische badplaats met langgerekte stranden en helder blauwe zee is een prima plek voor een strandverblijf. Je verblijft hier in een leuk hotel op loopafstand van de zee. 's Avonds worden de stoelen op het strand gezet en kun je dineren terwijl rondom je geluksballonnen worden opgelaten.

Dag 14 en 15 Strandverblijf Sihanoukville

je verblijft aan het tropische strand in Sihanoukville. (ontbijt)

Het is goed vertoeven in Sihanoukville<br>
Het is goed vertoeven in Sihanoukville

Dag 16 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Je Cambodja rondreis zit er op en we rijden je naar Siem Reap voor de vlucht terug. Afhankelijk van de vlucht kom je dezelfde dag of de volgende terug in Europa. (ontbijt)