Avontuurlijk Laos via Thailand

Door Laos reizen van noord naar zuid en afsluiten in Bangkok kan bij Mekong reizen! Tijdens deze avontuurlijke reis maak je een tweedaagse cruise over de Mekong, ga je fietsen in Luang Prabang en maak je een prachtige wandeling door het platteland. Je verblijft in leuke budget hotels, bijzonder gelegen hotels en een enkele keer in een luxe hotel.

- Alle excursies zijn inbegrepen
- Je sluit de reis af met een paar dagen verblijf in Bangkok
- Goede budget en middenklasse hotels

De route van de rondreis in Laos <br>
De route van de rondreis in Laos

Dag 1 Heenvlucht

De vakantie begint met een comfortabele vlucht naar Chiang Rai in Thailand. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam of Brussel en je komt de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst in Chiang Rai en transfer naar het hotel

Aankomst op de luchthaven in Chiang Rai. De chauffeur staat met een naambordje te wachten en hij is niet te missen. Samen reizen jullie naar het eerste hotel

Dag 3 De cruise over de Mekong rivier gaat beginnen! Je vaart vandaag naar Pakbeng

Na de douaneformaliteiten in Thailand steek je de brug over en aan de overkant bij de grens regel je het visum voor Laos. Hier staat de gids te wachten met een naambordje. Je wordt naar de boot gebracht en de cruise gaat beginnen. Je vaart over de Mekong rivier richting pakbeng en het landschap is heuvelachtig. Je stopt onderweg om een dorpje van de Kamu minderheden te bezoeken. De huizen zijn op palen gebouwd vanwege het water. Lunch wordt vandaag geserveerd aan boord. Aan het einde van de dag kom je aan in Pakbeng. Je hotel hier heeft een mooi uitzicht over de Mekong rivier (ontbijt, lunch en diner)

Dorpjes langs de Mekong rivier <br>
Dorpjes langs de Mekong rivier

Dag 4 De boot vertrekt in de ochtend naar de Pak Ou grotten. Vanaf hier vaar je verder naar Luang Prabang

Pak Ou grotten <br>
Pak Ou grotten

Na het ontbijt vaar je verder naar Luang Prabang. Het landschap is bij de tweede boottocht ruiger en groener. Onderweg stop je bij de Pak Ou grotten. In de grotten staan wel duizenden Boeddhabeelden. Het is een hele klim naar de tweede grot maar wel de moeite waard. Je komt in de namiddag aan in Luang Prabang. Ook vandaag lunch je aan boord van de boot. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Je maakt een mooie wandeling door de natuur en verblijft in een eco bungalow in een Hmong dorpje

Vandaag ga je het echte platteland van Laos bezoeken. De chauffeur brengt je naar het startpunt van de wandeltocht en je wandelt door het bamboebos naar een prachtig uitzichtpunt. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en er wordt onderweg voor een picknicklunch gezorgd. Dit gids zal je een rondleiding geven in het Hmong dorpje waar je overnacht. Je overnacht in een prachtige eco bungalow midden in de natuur. (ontbijt, lunch en diner)

Je verblijft in een prachtige bungalow in de natuur <br>
Je verblijft in een prachtige bungalow in de natuur

Dag 6 Ook vandaag ga je wandelen en bezoek je de Kuang Si waterval. Hierna bezoek je een beren opvang centrum en ga je terug naar Luang Prabang

Na het ontbijt trek je de wandelschoenen weer aan voor een andere mooie tocht door de jungle. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en eindigt bij de beroemde Kuang Si waterval. Neem je je badpak of zwembroek mee? Je kunt bij de watervallen een duik nemen. Je bezoekt ook het beren opvang centrum. Je luncht vandaag bij de watervallen en wordt hierna naar Luang Prabang gebracht. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Op de fiets verken je Luang Prabang en bezoek je de botanische tuin

In Luang Prabang heb je veel prachtige tempels<br>
In Luang Prabang heb je veel prachtige tempels

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald en je fietst eerst naar de ochtend markt.Hier zie je de inwoners van Luang Prabang handel drijven. Om 9 uur bezoek je Big Brother Mouse waar jonge studenten graag Engels willen leren. Je bent welkom bent om deel te nemen aan een Engelse oefenles. Hierna fiets je naar de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Je fietst door kleine straten waar prachtige koloniale huizen staan. Je beklimt Phou Si Mountain. De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. In de namiddag ga je met de boot naar de botanische tuin.(ontbijt)

Dag 8 Een vrije dag in Luang Prabang

Gisteren was een volle dag en vandaag kun je heerlijk bijkomen. Liever toch actief bezig? Er is nog genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong rivier liggen veel leuke restaurant en de hoeveelheid tempels die je onderweg tegenkomt zal je blijven verbazen. In de avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

Dag 9 Transfer naar Vang Vieng. Je maakt een wandeling en hebt onderweg een prachtig uitzicht op het karstgebergte

We vervolgen de reis naar Vang Vieng. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Ongeveer 20 kilometer voor Vang Vieng stop je bij een dorpje en maak je een wandeling door rijstvelden. Je hebt uitzicht op het karstlandschap en naar ongeveer een uur kom je aan bij een Hmong dorpje waar de gids je meer verteld over de cultuur en tradities van de inwoners. Je verblijft een stukje buiten Vang Vieng in een prachtig hotel met uitzicht op het Nam Ngum meer, (ontbijt)

Karstgebergte Vang Vieng <br>
Karstgebergte Vang Vieng

Dag 10 De chauffeur brengt je naar Vientiane en onderweg stop je bij een zoutfabriek

Vientiane <br>
Vientiane

In de ochtend maak je een boottocht op het meer en bezoek je een zoutfabriek. Hierna rijden we naar de hoofdstad van Laos. Vientiane is gelegen aan de Mekong rivier en is een kleine compacte stad. Alles is makkelijk bereikbaar en je kunt de stad makkelijk verkennen op de fiets, lopend of met de tuk tuk. In de middag heb je tijd om de stad alvast te verkennen. Geniet in de avond van de vele lokale restaurants langs de Mekong en een schitterend zonsondergang. (ontbijt)

Dag 11 Sightseeing tour in Vientiane. Je bezoekt onder andere Wat Sisaket, Phatuxay en de avond markt

De gids komt je in de ochtend ophalen bij het hotel. Je gaat vandaag Vientiane verder verkennen. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. We eindigen de dag bij de avondmarkt. (ontbijt)

Je bezoekt tijdens de stadstour de Patuxai <br>
Je bezoekt tijdens de stadstour de Patuxai

Dag 12 Vlucht naar Pakse in het zuiden van Laos. In Pakse brengt de chauffeur je naar het 4000 eilanden gebied

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Pakse. Het vliegveld van Vientiane is ook een klein vliegveld en je bent snel door de douane. Vaak vlieg je in een vliegtuig met propellermotoren. Na ongeveer een uurtje vliegen kom je aan in Pakse. Een andere chauffeur haalt je hier op en brengt je naar het 4000 eilanden gebied. Je verblijft in een hotel op eiland Done Khong. (ontbijt)

Dag 13 Met de boot en lopend verken je de bijzondere natuur van het 4000 eilanden gebied

Je verkent het 4000 eilanden gebied het beste met de boot<br>
Je verkent het 4000 eilanden gebied het beste met de boot

Een reis naar Si Phan Don, ook wel de 4000 eilanden genoemd, is heel bijzonder. De eilanden liggen verspreid in de Mekong rivier vlakbij de grens met Cambodja. Je gaat met de boot naar Done Khone. De reis duurt ongeveer 2 uur en onderweg zie je prachtige eilanden, kleine dorpjes en veel rijstvelden. Op Done Khone bezoek je de Liphi waterval en de oude locomotief die de Fransen hebben achtergelaten. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen. In de middag vaar je terug naar Done Khong waar je overnacht. (ontbijt)

Dag 14 Transfer naar Champassak waar je het tempelcomplex Wat Phou bezoekt

Een bezoek aan het zuiden van Laos is niet compleet zonder de Wat Phou tempel. Het Khmer tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend (op zo’n 1400 meter hoogte) en in Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl. De klim naar het hoogste punt van de tempel wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Je verblijft vannacht in Champassak in een luxe hotel met een prachtig uitzicht op de Mekong rivier. Een leuke afsluiting van je reis in Laos. (ontbijt)

Het Wat Phou tempelcomplex<br>
Het Wat Phou tempelcomplex

Dag 15 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok

In de ochtend word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Bangkok. Het is een korte vlucht naar Bangkok. Op de luchthaven staat de chauffeur met een naambordje te wachten en word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht (ontbijt)

Dag 16 en 17 Genoeg tijd om Bangkok te verkennen

Je hebt twee vrije dagen in Bangkok. Bangkok is een typische Aziatische metropool. Je treft en moderne vervoersmiddelen aan zoals de Skytrain. De traditionele tuk tuk is er ook te vinden en brengt je snel naar de verschillende bezienswaardigheden. Sanam Luang is het hart van Bangkok. Op dit plein staan kraampjes waar je hapjes, dranken en zogenaamde geneeskrachtige kruiden kunt kopen. De Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo) is voor vele een must. In deze tempel vind je het smaragden beeldje van Boeddha. Dichtbij de tempel ligt het koninklijk paleis. In dit paleis kun je de ruimte zien waar de Koninklijke familieleden worden opgebaard. (ontbijt)

Bangkok
Bangkok

Dag 18 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie is helaas voorbij en de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht van Vientiane naar Pakse en van Pakse naar Bangkok. Je vliegt met Lao Airlines en de vlucht kost € 115,00 per persoon in de voordeligste klasse. De vlucht van Pakse naar Bangkok is met Lao Airlines of Bangkok airways en de vlucht kost € 115,00 per persoon in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vluchten zijn niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Lao Airlines en Bangkok airways als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.