Cambodja en Laos in 18 dagen

Verken Cambodja en Laos in 18 dagen met deze zeer complete rondreis. Je combineert leuke homestays, mooi gelegen hotels en luxere verblijven. Het bijzondere Luang Prabang, de 4000 eilanden, het tempelcomplex Angkor en de indrukwekkende Killing Fields ontbreken niet tijdens deze reis. Dit is een bijzonder avontuur!

- Je betaald de prijs die op de website staat
- Je start de rondreis in Laos, sluit af in Cambodja
- Tropisch strandverblijf in Sihanoukville
- Inclusief entreegelden

De route van je Cambodja en Laos rondreis<br>
De route van je Cambodja en Laos rondreis

Dag 1 Je rondreis begint met de vlucht naar Laos

Je zult tijdens je vlucht naar Luang Prabang een keer moeten overstappen. Dat kan op verschillende plekken. Heb je de tijd en stap je over in Bangkok dan kunnen we daar ook enkele dagen een verblijf en programma voor je organiseren.

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar je hotel in Luang Prabang

Luang Prabang uit de lucht<br>
Luang Prabang uit de lucht

Op de luchthaven van Luang Prabang regel je eenvoudig het visum. Je kunt het ook al vooraf regelen, wij helpen je er graag bij op weg. Eenmaal door de douane ontmoet je je chauffeur. Je herkent hem aan het naambord met je naam erop. De rit naar Luang Prabang zelf duurt niet zo lang. Je zult merken hoe relaxed Luang Prabang direct aanvoelt.

Dag 3 Je maakt vandaag kennis met Luang Prabang

Vroeg op vandaag. Je gaat het bijzondere ritueel zien waarbij de monniken door de stad lopen met hun voedselnappen. Hou je er rekening mee dat dit een heilig ritueel is dat niet verstoort mag worden? Na het bezoek aan de ochtendmarkt rijden we terug naar het hotel voor het ontbijt. Je gaat na het ontbijt Luang Prabang verder verkennen. De Wat Xieng Thong is een mooi voorbeeld van de typische bouwstijl in Laos. Je zult zien, in Luang Prabang geen gebrek aan tempels. In het voormalig koninklijk paleis is nu het nationaal museum gehuisvest. Vanaf Phousi Mountain heb je een prachtig uitzicht op de stad. We rijden in de middag naar de Pak Ou grotten. Het laatste stuk leg je af met de boot. In de grotten zijn meer dan 3000 boeddha beelden te bewonderen. Na het bezoek aan de grotten vaar je terug naar Luang Prabang. (ontbijt)

De monniken lopen iedere ochtend door de stad<br>
De monniken lopen iedere ochtend door de stad

Dag 4 Je verkent vandaag Luang Prabang vandaag verder

Gisteren was een volle dag en wellicht wil je vandaag wel uitrusten. Het is tenslotte jou Laos vakantie! Is het geen probleem om op te staan? Dan ga je vast nog een keer kijken bij de monniken die door de stad trekken. Er is genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong liggen diverse restaurantjes en in de vele kleine straatjes blijf je je verbazen over de hoeveelheid tempels in de stad. Iedere avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

De avondmarkt in Luang Prabang is zeker een bezoekje waard<br>
De avondmarkt in Luang Prabang is zeker een bezoekje waard

Dag 5 Je vliegt vandaag naar Pakse en met de boot ga je naar de 4000 eilanden

Je bezoekt het bijzondere tempelcomplex Wat Phu<br>
Je bezoekt het bijzondere tempelcomplex Wat Phu

Je vliegt in de ochtend naar Pakse. Op het vliegveld in Pakse staat de chauffeur op je te wachten. We rijden naar het Wat Phu tempel complex. Het complex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend ( op zo'n 1400 meter hoogte) en in Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl. Na het bezoek aan de tempel rijden we naar de pier waar je met de boot een stukje op de Mekong rivier vaart naar het 4000 eilanden gebied. Je verblijft vannacht op een eiland. (ontbijt)

Dag 6 Je verkent de omgeving van het eiland vandaag op de fiets

Je verkent vandaag het eiland op de fiets. Je krijgt van ons een kaart en routebeschrijving mee. Je fietst door de rijstvelden en kleine dorpjes heen naar de Li Phi waterval. Je bezoekt de oude spoorweg en brug uit de Frans koloniale tijd. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen.(ontbijt)

Dag 7 Via de indrukwekkende Khonephapheng waterval naar Cambodja.

Vandaag een volle dag. Je bezoekt een van de indrukwekkendste waterval van zuid-oost Azie, de Khonephapheng waterval. We rijden verder naar de grens en de chauffeur helpt je met het aanvragen van het visum. Met de boot vaar je verder naar de homestay in Koh Preah. Verwacht hier geen luxe maar wel een unieke ervaring. Koh Preah ligt midden in de Mekong Rivier. Je kunt hier genieten van de prachtige natuur en kennismaken met de lokale bevolking. In de namiddag heb je de mogelijkheid om de Irrawaddy dolfijn te spotten tijdens een boottocht op de Mekong rivier. (ontbijt, lunch en diner)

De Khonephapheng waterval<br>
De Khonephapheng waterval

Dag 8 Dorpsverkenning en transfer naar Siem Reap

In de ochtend bezoek je het dorp en kun je de inwoners ontmoeten. Neem een kijkje in hun leven en ervaar het boerenleven. Als je wilt mag je zelfs meehelpen! Hierna verlaten we het platteland en rijden naar Siem Reap (ontbijt)

Dag 9 Met een gids verken je het tempelcomplex angkor

Onze gids haalt je op bij het hotel en je gaat vandaag naar het tempelcomplex Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Je bezoekt enkele must see's zoals de Ta Phrom Tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. De gids verteld je veel over de geschiedenis van iedere tempel. Na de lunch bezoek je Angkor Wat, wellict de belangrijkste archeologische plaats in zuid-oost azie. Vanaf de Bakheng heuvel sluit je de dag af met een zonsondergang (ontbijt en lunch)

Dag 10 Een vrije dag in Siem Reap

Het centrum van Siem Reap is in de avond erg gezellig<br>
Het centrum van Siem Reap is in de avond erg gezellig

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uiteten in het gezellige centrum van de stad (ontbijt)

Dag 11 Met de bus naar Battambang

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het busstation voor de transfer naar Battambang. We reserveren zitplaatsen in de bus en onderweg wordt er voor een drankje en een hapje gezorgd. (ontbijt)

Dag 12 Je verkent Battambang en het platteland met de tuk tuk

Je verkent met de gids het platteland rondom de stad. Battambang is de tweede stad van Cambodja en heeft veel weg van een groot dorp aan de rivier. Er zijn veel mooie Frans koloniale villa's en de bevolking is erg vriendelijk. Je bezoekt enkele tempels zoals Wat Ek Phnom. Je maakt een rit op een bamboetrein dat niet meer is dan een as, een motor en een houten platform. De lunch is vandaag inbegrepen en je luncht in een restaurant naast de rivier. We rijden verder naar de Killing Caves in Phnom Sampeou uit de Khmer Rouge periode. Hier ligt ook een tempel die zeker een bezoek waard is. De tempel is namelijk gebouwd bovenop een heuvel en je hebt hier een prachtig uitzicht over het platteland. (ontbijt en lunch)

De Frans koloniale invloed is in Battambang nog steeds zichtbaar<br>
De Frans koloniale invloed is in Battambang nog steeds zichtbaar

Dag 13 Op naar de hoofdstad Phnom Penh

De chauffeur brengt je naar de hoofdstad Phnom Penh, Naarmate we dichterbij komen merk je dat de drukte toeneemt. Zo'n twee miljoen mensen wonen en werken in deze metropool. Je zult merken dat het centrum van de stad erg toegankelijk is. Je verblijft in een kleinschalig hotel in het centrum van de stad (ontbijt)

Dag 14 Je verkent Phnom Penh met de gids en bezoekt ookt de Killing Fields

Het koninklijk paleis in Phnom Penh<br>
Het koninklijk paleis in Phnom Penh

Je bezoekt het koninklijke paleis in de ochtend met de gids. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Je luncht vandaag het Friends restaurant, een restaurant waar straatkinderen leren werken en koken. Je bezoekt de Killing Fields en het voormalige schoolgebouw Toel Sleng. Beiden speelde in de Khmer Rouge periode een duistere rol (ontbijt en lunch)

Dag 15 Je verblijft een paar dagen aan het strand

Tropisch strand in Sihanoukville<br>
Tropisch strand in Sihanoukville

Je vertrekt in de ochtend naar Sihanoukville. Hier verblijf je een aantal dagen aan het strand. De tropische badplaats met langgerekte stranden en helder blauwe zee is een prima plek voor een strandverblijft. Je verblijft in een luxe hotel direct aan zee. 's Avonds worden de stoelen op het strand gezet en kun je dineren terwijl rondom je geluksballonnen worden opgelaten (ontbijt)

Dag 16 en 17 Ontspannen dagen aan het strand

Je verblijft aan het tropische strand in Sihanoukville (ontbijt)

Er is genoeg te beleven aan het strand<br>
Er is genoeg te beleven aan het strand

Dag 18 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Je Cambodja en Laos avontuur zit er op en we rijden terug naar Phnom Penh voor de terugvlucht. Afhankelijk van de vlucht kom je dezelfde dag of de volgende dag terug in Europa. (ontbijt)

Tijdens deze reis maak je een binnenlandse vlucht vanaf Luang Prabang naar Pakse. Je vliegt met Lao Airlines en de vlucht kost € 155,00 per persoon in de voordeligste klasse. Deze binnenlandse vlucht is niet in onderstaande prijs opgenomen en vermelden we apart in de offerte. Zo heb je de keuze om de vlucht bij ons te boeken of om dit zelf te regelen. Er zijn veel low cost luchtvaartmaatschappijen die vliegen op deze route, wij ervaren Lao Airlines als een betrouwbare en goede luchtvaartmaatschappij.