Cultuur en natuur hoogtepunten in Laos en Cambodja

Met deze bijzondere reis combineren we de cultuur en natuur highlights van Laos en Cambodja. Je verblijft in leuke budget en middenklasse hotels. De landen verken je op een leuke actieve manier en daarnaast is er ook nog genoeg tijd om te relaxen.


- Je start de rondreis in Laos, sluit af in Cambodja
- Inclusief entreegelden
- Tropisch strand op het eiland Koh Rong

De route van je rondreis<br>
De route van je rondreis

Dag 1 Je rondreis begint met de vlucht naar Laos

Je zult tijdens je vlucht naar Luang Prabang een keer moeten overstappen. Dat kan op verschillende plekken. Heb je de tijd en stap je over in Bangkok dan kunnen we daar ook enkele dagen een verblijf en programma voor je organiseren.

Luang Prabang uit de lucht<br>
Luang Prabang uit de lucht

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven en korte transfer naar je hotel in Luang Prabang

Op de luchthaven van Luang Prabang regel je eenvoudig het visum. Eenmaal door de douane ontmoet je je chauffeur. Je herkent hem aan het naambord met je naam erop. De rit naar Luang Prabang zelf duurt niet zo lang en je bent binnen 20 minuten bij het hotel. Je zult merken hoe relaxed Luang Prabang direct aanvoelt.

Dag 3 Luang Prabang sightseeing tijdens een tuk tuk tour

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald en je bezoekt de ochtend markt. Hier zie je de inwoners van Luang Prabang handel drijven. Hierna bezoek je de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Met de tuk tuk ga je door de oude straatjes en bezoek je verschillende tempels. Het nationaal museum slaan we zeker niet over. We eindigen de dag bij Phou Si Mountain. De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. (ontbijt)

Monniken lopen elke ochtend door de stad<br>
Monniken lopen elke ochtend door de stad

Dag 4 Een vrije dag

Gisteren was een volle dag en wellicht wil je vandaag wel uitrusten. Het is tenslotte jou Laos vakantie! Is het geen probleem om op te staan? Dan ga je vast kijken bij de monniken die door de stad trekken. Er is genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong liggen diverse restaurantjes en in de vele kleine straatjes blijf je je verbazen over de hoeveelheid tempels in de stad. Iedere avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

De avondmarkt in Luang Prabang is zeker een bezoekje waard<br>
De avondmarkt in Luang Prabang is zeker een bezoekje waard

Dag 5 Onderweg naar Vang Vieng stop je bij enkele dorpjes van de Hmong minderheden

We vervolgen de reis naar Vang Vieng. Onderweg stoppen we een paar keer bij dorpjes van de Hmong minderheden. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Het hotel waar je verblijft ligt aan de rivier en heeft een fijn zwembad. (ontbijt)

Dag 6 Je bezoekt de blauwe lagoon en een bijzondere grot

Vientiane in de avond <br>
Vientiane in de avond

Na het ontbijt word je naar de hoofdstad van Laos gebracht. Onderweg stoppen we bij de blauwe lagoon en een grot. De reis duurt ongeveer 4 uur en je komt rond de lunch in Vientiane aan. Vientiane is gelegen aan de Mekong rivier en is een kleine compacte stad. Alles is makkelijk bereikbaar en je kunt de stad makkelijk verkennen op de fiets, lopend of met de tuk tuk. In de middag heb je tijd om de stad alvast te verkennen. Geniet in de avond van de vele lokale restaurants langs de Mekong en een schitterend zonsondergang. (ontbijt)

Dag 7 Een vrije dag in Vientiane

Er is genoeg te zien in Vientiane en daar heb je vandaag alle tijd voor. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa.(ontbijt)

De Patuxai<br>
De Patuxai

Dag 8 Vlucht naar Pakse en maak kennis met het Bolaven Plateau

Een van de vele watervallen<br>
Een van de vele watervallen

Je vliegt in de ochtend naar Pakse. Op het vliegveld in Pakse staat de chauffeur op je te wachten.Het Bolaven Plateau is een bijzonder natuurgebied op dertig kilometer van Pakse. Door het grote verschil in hoogte zijn er een soort natuurlijke plateaus ontstaan. Hierdoor zijn er een aantal spectaculaire watervallen. Je gaat vandaag het Bolaven Plateau verkennen. Je bezoekt verschillende watervallen een koffieplantage. De gastheer vertelt hoe koffie wordt gemaakt. Het proeven van verschillende soorten koffie hoort er natuurlijk ook bij. Je stopt ook bij traditionele dorpjes en een lokale markt. (ontbijt )

Dag 9 Via de oude Khmer tempel What Phou naar het 4000 eilanden gebied in het zuiden

Een bezoek aan het zuiden van Laos is niet compleet zonder de Wat Phou tempel. Het Khmer tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend (op zo’n 1400 meter hoogte) en in Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl. De klim naar het hoogste punt van de tempel wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Hierna rijden we verder naar het 4000 eilanden gebied en je verblijft op het eiland Done Khong. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier en heeft een mooi zwembad met uitzicht op de rivier. (ontbijt)

Dag 10 Met de boot vaar je door het 4000 eilanden gebied heen naar Done Khone waar je het eiland verkent

Een reis naar Si Phan Don, ook wel de 4000 eilanden genoemd, is heel bijzonder. De eilanden liggen verspreid in de Mekong rivier vlakbij de grens met Cambodja. Je gaat met de boot naar Done Khone. De reis duurt ongeveer 2 uur en onderweg zie je prachtige eilanden, kleine dorpjes en veel rijstvelden. Op Done Khone bezoek je de Liphi waterval en de oude locomotief die de Fransen hebben achtergelaten. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen. In de middag vaar je terug naar Done Khong waar je overnacht (ontbijt)

Het 4000 eilanden gebied verken je het beste met de boot <br>
Het 4000 eilanden gebied verken je het beste met de boot

Dag 11 Via de bijzondere Kone Phapheng waterval naar Cambodja

De Khone Phapheng waterval is de grootste waterval in de Mekong rivier en behoort tot de grootste van zuidoost Azië. Na het bezoek aan de waterval is het niet lang meer rijden naar de grens. De gids helpt je met het aanvragen van het visum en we vervolgen de reis de naar het plaatsje Stung Treng. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar Siem Reap

Vandaag een flinke reisdag. In ongeveer 6 uur rijden we naar de bekendste stad van Cambodja, Siem Reap. Onderweg stoppen we een aantal keer om foto’s te maken en om te lunchen. Je komt aan het einde van de dag aan in Siem Reap. (ontbijt)

Dag 13 Je bezoekt vandaag de tempels van Angkor

Angkor Wat <br>
Angkor Wat

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreden we het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië. (ontbijt)

Dag 14 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Sihanoukville. Strandverblijf op het eiland Koh Rong

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Sihanoukville. Vanaf hier ga je met de speedboot naar het eiland Koh Rong waar je twee ontspannen nachten aan het strand verblijft (ontbijt)

Genieten aan het strand <br>
Genieten aan het strand

Dag 15 Tropisch strandverblijf

Een vrije dag op het eiland Koh Rong. Je kunt hier gaan duiken, snorkelen, wandelen of heerlijk genieten van het strand! De keuze is aan jou (ontbijt).

Dag 16 Transfer naar de hoofdstad Phnom Penh

Met de boot reis je weer naar het vaste land. De chauffeur staat hier op je te wachten voor de transfer naar de hoofdstad van Cambodja. Vandaag is een echte reisdag en je zult aan het eind van de middag aankomen in Phnom Penh. Je verblijft in een leuk hotel in het centrum van de stad (ontbijt)

Dag 17 Je bezoekt vandaag het koninklijke paleis, het nationale museum, het Tuol Sleng museum en de Killing Fields

Het koninklijk paleis in Phnom Penh<br>
Het koninklijk paleis in Phnom Penh

Je bezoekt vandaag het koninklijke paleis in Phnom Penh. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. We rijden de stad uit voor een bezoek aan de Killing Fields. Je overnacht vannacht ook in Phnom Penh. (ontbijt)

Dag 18 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De chauffeur brengt je vandaag naar de luchthaven voor de terugvlucht. Je neemt op de luchthaven afscheid van de Nederlandse reisbegeleiding en reist met 1 overstap terug naar Amsterdam of Brussel. (ontbijt)