De highlights van Vietnam, Cambodja en Laos

Tijdens deze complete rondreis bezoek je de highlights van Vietnam, Cambodja en Laos en verblijf je in goede budget hotels. Verblijf je liever in luxere hotels? We kunnen dit altijd voor je aanpassen! Je maakt kennis met de vriendelijke bevolking en herbeleeft Franse koloniale tijden in Luang Prabang en Hanoi. Indrukwekkend zijn de herinneringen aan de oorlogsgeschiedenis bij de Killing Fields, het tempelcomplex Angkor en de bijzondere natuur in Vang Vieng en Halong Bay.

- Vaste lage website prijs van juni t/m september 2020
- Verblijf in goede budget hotels
- Je bezoekt Vietnam, Cambodja en Laos
- Bijzondere boottocht over de grens naar Cambodja
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van je rondreis <br>
De route van je rondreis

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Ho Chi Minh. Je maakt vaan een tussenstop in een stad die ook de moeite waard is om te bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Saigon en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Ho Chi Minh. Je regelt hier eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je van ons krijgt. Je zult zien dat dit goed geregeld is. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. In ongeveer 45 minuten word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. De rest van de dag kun je alvast zelf op verkenning uit gaan.

Dag 3 Je hebt vandaag genoeg tijd om Ho Chi Minh te verkennen

Ho Chi Minh is een enorme stad en het zal vast even wennen zijn aan de hectiek. Je hebt vandaag genoeg tijd om deze stad te bezoeken. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum is de moeite waard. Voor het diner kun je het beste naar de backpackersstraat. Je treft hier veel leuke restaurants. (ontbijt)

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Dag 4 Transfer naar de Mekong Delta, bezoek drijvende markt en boottocht naar de homestay

Drijvende markt in de Mekong Delta <br>
Drijvende markt in de Mekong Delta

De rondreis wordt vervolgt met een bezoek aan de Mekong Delta. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en vervolgens rijden we naar de Mekong Delta. Met de boot gaat de reis verder van Cai Be naar Vinh Long. Je bezoekt een drijvende markt en kunt aan land diverse ambachten bekijken. Je bezoekt een traditioneel huis en vaart over de smalle waterwegen voordat we verder varen naar de homestay. In de avond help je de gastheer met het bereiden van het avond eten(ontbijt en diner)

Dag 5 Boottocht waarbij je meer leert over diverse ambachten, bezoek aan een minderheden dorp en transfer naar Chau Doc

Na het ontbijt neem je afscheid van de gastheer en gastvrouw. Je vaart verder over de Mekong rivier en bezoekt een bakstenen en potten fabriek. Vervolgens ga je met de auto naar Chau Doc en onderweg stoppen we bij een dorpje van de Cham. Chau Doc ligt bij de grens morgen ga je met de boot de grens naar Phnom Penh (ontbijt)

Dag 6 Met de boot vaar je vandaag naar Phnom Penh in Cambodja

Na het ontbijt gaan we naar de haven voor de boottocht naar Phnom Penh. Onderweg stop je eerst bij de douane in Vietnam en daarna bij de douane in Cambodja. Het visum regel je bij de douane in Cambodja. Je hoeft hier van te voren niets voor te doen. Na de stop bij de douane varen we verder naar Phnom Penh. Je ziet de skyline van Phnom Penh steeds dichterbij komen en het uitzicht is indrukwekkend. De chauffeur staat in Phnom Penh op je te wachten en brengt je naar het hotel. (ontbijt)

Skyline van Phnom Penh<br>
Skyline van Phnom Penh

Dag 7 Sightseeing tour in Phnom Penh. Je bezoekt onder andere het koninklijke paleis en de Killing Fields

In de ochtend bezoek je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 8 Transfer naar Kampong Thom via het tempelcomplex Sambor Prei Kuk

Tempel Sambor Prei Kuk<br>
Tempel Sambor Prei Kuk

Je verlaat de hoofdstad van Phnom Penh en wordt naar het tempelcomplex Sambor Prei Kuk gebracht. De Angkor tempels zijn de meest bekende tempels in Cambodja maar voordat deze werden gebouwd bestond het Sambor Prei Kuk complex al. Het diende als de vroegere hoofdstad van het Chenla koninkrijk. Het complex bestaat uit meer dan 100 oude tempels die gelegen zijn in de jungle. (ontbijt)

Dag 9 Je reist naar Siem Reap

Vandaag een rustige dag. Na het ontbijt vertrek je naar Siem Reap en de transfer duurt ongeveer twee uur. Het hotel heeft een fijn zwembad waar je heerlijk kunt relaxen. Het centrum van Siem Reap bezoeken is ook een aanrader. Je hebt hier veel leuke restaurants en een gezellige overdekte markt (ontbijt)

Dag 10 Op de fiets bezoek je de tempels van Angkor zoals Angkor Wat en Ta Prohm

De gids haalt je op bij het hotel en op de fiets ga je richting Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense en eens koninklijke complex. Uiteraard bezoek je Angkor Thom. Je bezoekt eerst de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

Angkor Wat <br>
Angkor Wat

Dag 11 Een vrije dag in Siem Reap. Misschien een bezoek aan de lokale markt?

Op de markt<br>
Op de markt

Aan jou de keuze vandaag. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van het hotel? (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang. Je regelt op de luchthaven eenvoudig zelf het visum. De gids staat met een naambordje te wachten en brengt je in ongeveer een kwartier naar het hotel in het centrum van de stad. Je hebt vandaag alvast de tijd om Luang Prabang te verkennen. (ontbijt)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 13 Sightseeing in Luang Prabang en bezoek aan de Pak Ou grotten

We starten vandaag heel vroeg. De monniken in Luang Prabang leven van giften en bij zonsopkomst zitten veel mensen op straat om de monniken van eten te voorzien. Na dit bijzondere ochtendritueel bezoek je de ochtendmarkt waar je de inwoners van de stad handel ziet drijven. De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je bezoekt de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong en de Wat Sene. Hierna ga je met de boot naar de Pak Ou grotten. In de grotten staan wel duizenden Boeddhabeelden. Het is een hele klim naar de tweede grot maar wel de moeite waard. (ontbijt)

Dag 14 Via het Art and Ethnology Centre en de Tham Jang grot naar het bijzondere karstgebergte in Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng<br>
De omgeving van Vang Vieng

Je bezoekt het Art and Ethnology Centre waar de gids je meer verteld over de cultuur en tradities van de minderheden in Laos. Hierna word je naar Vang Vieng gebracht. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Je bezoekt de Tham Jang grot die gebruik was door de lokale bevolking om te schuilen voor de Chinezen. (ontbijt)

Dag 15 Met een longtail boot bezoek je enkele vissersdorpjes. Hierna transfer naar de hoofdstad Vientiane

Met een longtail boot maak je een prachtige boottocht op het Nam Ngum meer en bezoek je enkele vissersdorpjes. Hier kun je lokale ambachten bekijken. De chauffeur brengt je naar de hoofdstad van Laos waar je in een leuk hotel in de stad verblijft. (ontbijt)

Vientiane <br>
Vientiane

Dag 16 Sightseeing tour in Vientiane. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Hanoi

Patuxai
Patuxai

De gids komt je in de ochtend ophalen bij het hotel. Je gaat vandaag Vientiane verkennen. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. Je vliegt in de avond naar Hanoi in Vietnam. (ontbijt)

Dag 17 Hanoi verken je eenvoudig zelf. Misschien een bezoek aan Hoan Kiem meer?

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper<br>
Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper

Dag 18 Op naar Halong Bay waar je een nacht op een traditionele Jonk verblijft

Halong Bay<br>
Halong Bay

Een bijzondere dag vandaag! In een klein groepje reis je naar de Halong Bay waar je aan boord gaat van een jonk. Hier kom je voor de lunch aan en terwijl je de baai invaart wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je kiest er voor om te relaxen bij een strandje. Na het bezoek aan de Thien Canh son grot ga je terug naar de boot. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Je start vandaag op het water en eindigt in de nachttrein naar Hue

Als je wilt kun je vandaag vroeg op voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt ga je naar het vissersdorpje Vung Vieng. Je kunt met een bamboeboot de omgeving van het dorpje verkennen of met de kajak. Tijdens de lunch vaart de boot weer terug naar de haven. In een klein groepje reis je terug naar Hanoi en in de avond ga je met de nachttrein naar Hue. Je verblijft in een gedeelde vierpersoonscabine.(ontbijt)

Dag 20 Met de gids verken je Hue en bezoek je de Thien Mu Pagoda, de verboden stad en enkele tombes

Drakenboot<br>
Drakenboot

Een culturele dag vandaag. Je bezoekt met de gids de keizerlijke stad Hue en we starten de dag met een boottocht van 40 minuten op de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. (ontbijt)

Dag 21 Via de Hai Van Pass, het Cham Museum en de Marble Mountains naar Hoi An

Na het ontbijt gaat de reis naar de keizerlijke stad Hoi An beginnen. Het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. Onderweg bezoek je het Cham Museum en de Marble Mountains. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels van getuigen. Winkelen en eten doe je in de mooie Franse koloniale wijk. (ontbijt)

Hoi An<br>
Hoi An

Dag 22 Ontspannen dag in Hoi An. Misschien een bezoek aan het strand?

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse burg hoort bij de tempelroute. Het is ook een ideale plek om souvenirs te kopen. Heerlijk relaxen bij het tropische strand is natuurlijk ook mogelijk (ontbijt)

Dag 23 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh

De chauffeur brengt je vandaag naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Je verblijft hier de laatste nacht in Vietnam. Morgen vlieg je naar huis (ontbijt)

Dag 24 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie in Indochina is voorbij en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis. (ontbijt)