De highlights van Vietnam, Cambodja en Laos

Tijdens deze complete rondreis bezoek je de highlights van Vietnam, Cambodja en Laos en verblijf je in goede budget hotels. Verblijf je liever in luxere hotels? We kunnen dit altijd voor je aanpassen! Je maakt kennis met de vriendelijke bevolking en herbeleeft Franse koloniale tijden in Luang Prabang en Hanoi. Indrukwekkend zijn de herinneringen aan de oorlogsgeschiedenis bij de Killing Fields, het tempelcomplex Angkor en de bijzondere natuur in Vang Vieng en Halong Bay.

- Verblijf in goede budget hotels
- Je bezoekt Vietnam, Cambodja en Laos
- Entreegelden zijn inbegrepen

De route van je rondreis<br>
De route van je rondreis

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je vertrekt vandaag naar Ho Chi Minh. Je maakt vaak een tussenstop in een stad die ook de moeite waard is om te bezoeken. Wat dacht je van een bezoek aan Hong Kong of Bangkok? (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 2 Aankomst in Saigon en transfer naar je hotel in de stad

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Je komt aan op de luchthaven van Ho Chi Minh. Je regelt hier eenvoudig zelf het visum met de uitnodigingsbrief die je van ons krijgt. Je zult zien dat dit goed geregeld is. De chauffeur staat met een naambordje op je te wachten en hij is niet te missen. In ongeveer 45 minuten word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. De rest van de dag kun je alvast zelf op verkenning uit gaan. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Je hebt vandaag genoeg tijd om Ho Chi Minh te verkennen

Ho Chi Minh is een enorme stad en het zal vast even wennen zijn aan de hectiek. Je hebt vandaag genoeg tijd om deze stad te bezoeken. Er zijn een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe warenhuizen. Ook een bezoek aan het oorlogsmuseum is de moeite waard. Voor het diner kun je het beste naar de backpackersstraat. Je treft hier veel leuke restaurants. (ontbijt)

Drukte in Ho Chi Minh<br>
Drukte in Ho Chi Minh

Dag 4 Vlucht naar Hoi An

Vandaag brengt de chauffeur je na het ontbijt naar de luchthaven voor een vlucht naar Danang. Bij aankomst in de luchthaven in Danang staat een nieuwe chauffeur je op te wachten en brengt je naar je hotel in Hoi An. Na aankomst heb je de rest van de dag ter vrije besteding (ontbijt)

Hoi An<br>
Hoi An

Dag 5 Ontspannen dag in Hoi An. Misschien naar het strand?

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse burg hoort bij de tempelroute. Het is ook een ideale plek om souvenirs te kopen. Heerlijk relaxen bij het tropische strand is natuurlijk ook mogelijk (ontbijt)

Dag 6 Transfer naar Hue

Na het ontbijt gaat de reis naar het keizerlijke Hue beginnen. Het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. Onderweg bezoek je het Cham Museum en de Marble Mountains. (ontbijt)

Dag 7 sightseeing Hue en nachttrein naar Hanoi

Drakenboot<br>
Drakenboot

Een culturele dag vandaag. Je bezoekt met de gids de keizerlijke stad Hue en we starten de dag met een boottocht van 40 minuten op de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Na de sightseeing tocht brengen we je terug naar het hotel waar je je kan opfrissen voor je op de nachttrein naar Hanoi stapt. (ontbijt)

Dag 8 Op naar Halong Bay. Je Verblijft op een traditionele Jonk

Halong Bay<br>
Halong Bay

Een bijzondere dag vandaag! In een klein groepje reis je naar de Halong Bay waar je aan boord gaat van een jonk. Hier kom je voor de lunch aan en terwijl je de baai invaart wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je kiest er voor om te relaxen bij een strandje. Na het bezoek aan de Thien Canh son grot ga je terug naar de boot. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Transfer naar Hanoi

Als je wilt kun je vandaag vroeg op voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt ga je naar het vissersdorpje Vung Vieng. Je kunt met een bamboeboot de omgeving van het dorpje verkennen of met de kajak. Tijdens de lunch vaart de boot weer terug naar de haven. Hierna reis je gezamenlijk in de bus terug naar Hanoi. Hier kom je in de late namiddag aan. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Hanoi verken je eenvoudig zelf. Misschien een bezoek aan Hoan Kiem meer?

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper<br>
Hanoi is de ideale plek voor een bezoek aan de kapper

Dag 11 Naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Luang Prabang. Je regelt op de luchthaven eenvoudig zelf het visum. De gids staat met een naambordje te wachten en brengt je in ongeveer een kwartier naar het hotel in het centrum van de stad. Je hebt vandaag alvast de tijd om Luang Prabang te verkennen. (ontbijt)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 12 Sightseeing in Luang Prabang en bezoek aan de Pak Ou grotten

We starten vandaag heel vroeg. De monniken in Luang Prabang leven van giften en bij zonsopkomst zitten veel mensen op straat om de monniken van eten te voorzien. Na dit bijzondere ochtendritueel bezoek je de ochtendmarkt waar je de inwoners van de stad handel ziet drijven. De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je bezoekt de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong en de Wat Sene. Hierna ga je met de boot naar de Pak Ou grotten. In de grotten staan wel duizenden Boeddhabeelden. Het is een hele klim naar de tweede grot maar wel de moeite waard. (ontbijt)

Dag 13 Via het Art and Ethnology Centre en de Tham Jang grot naar het bijzondere karstgebergte in Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng<br>
De omgeving van Vang Vieng

Je bezoekt het Art and Ethnology Centre waar de gids je meer verteld over de cultuur en tradities van de minderheden in Laos. Hierna word je naar Vang Vieng gebracht. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Je bezoekt de Tham Jang grot die gebruik was door de lokale bevolking om te schuilen voor de Chinezen. (ontbijt)

Dag 14 Met een longtail boot bezoek je enkele vissersdorpjes

Met een longtail boot maak je een prachtige boottocht op het Nam Ngum meer en bezoek je enkele vissersdorpjes. Hier kun je lokale ambachten bekijken. De chauffeur brengt je naar de hoofdstad van Laos waar je in een leuk hotel in de stad verblijft. (ontbijt)

Vientiane <br>
Vientiane

Dag 15 Sightseeing tour in Vientiane op de fiets

Patuxai
Patuxai

De gids komt je in de ochtend ophalen bij het hotel. Je gaat vandaag Vientiane verkennen op de fiets. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. (ontbijt)

Dag 16 Naar Phnom Penh

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Phnom Penh. Je regelt eenvoudig op de luchthaven je visum. Op de luchthaven staat de nieuwe chauffeur je al op te wachten. En hij brengt je naar je hotel in het centrum van Phnom Penh. (ontbijt)

Skyline van Phnom Penh<br>
Skyline van Phnom Penh

Dag 17 Sightseeing tour Phnom Penh op de fiets

Vandaag ga je de stad Phnom Penh verkennen op de fiets. In de ochtend bezoek je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 18 Je reist naar Siem Reap

Vandaag een echte reisdag. Na het ontbijt vertrek je naar Siem Reap en de transfer duurt ongeveer zes uur. Het hotel heeft een fijn zwembad waar je heerlijk kunt relaxen. Het centrum van Siem Reap bezoeken is ook een aanrader. Je hebt hier veel leuke restaurants en een gezellige overdekte markt (ontbijt)

Dag 19 Op de fiets bezoek je de tempels van Angkor zoals Angkor Wat en Ta Prohm

De gids haalt je op bij het hotel en op de fiets ga je richting Angkor. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense en eens koninklijke complex. Uiteraard bezoek je Angkor Thom. Je bezoekt eerst de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)

Angkor Wat <br>
Angkor Wat
Op de markt<br>
Op de markt

Dag 20 Een vrije dag in Siem Reap. Misschien een bezoek aan de lokale markt?

Aan jou de keuze vandaag. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van het hotel? (ontbijt)

Dag 21 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De vakantie in Indochina is voorbij en je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar huis. (ontbijt)

Optionele excursies

Je kunt je rondreis door Vietnam, Laos en Cambodja ook uitbreiden met enkele leuke excursies.

Mekong Delta
Breidt je arrangement in Zuid - Vietnam uit met een extra nacht waarbij je een bezoek brengt aan de Mekong Delta. Je zult hierbij overnachten op een zeer bijzondere plek waarbij je meer leert over het dagelijkse leven van de bewoners hier. Natuurlijk maak je hierbij ook een wandeling of fietstocht door de omgeving. De meerprijs voor deze excursie met extra nacht in de Mekong Delta is €194 p.p.

Van Hoi An naar Hue achterop de motor
Op dag 6 staat er een mooie tocht op het programma van Hoi An naar Hue over de Hai Van Pass, maar je kan deze tocht ook bijzonderder maken door deze achterop de motor te maken. De chauffeur zorgt dat de koffers in het nieuwe hotel komen, terwijl jij kunt genieten van een prachtige tocht.
De meerprijs voor deze excursie is €29 p.p.