Myanmar en Thailand ontdekken in de zomer

Met deze bijzondere rondreis verken je Myanmar en Thailand in de zomer. De rondreis begint in Myanmar daarna reis je verder naar Thailand. Je bezoekt indrukwekkende steden als Mandalay, Bagan en Bangkok. Je sluit de reis af op het tropische strand van Hua Hin.

- Het beste van Myanmar en Thailand
- Verblijf in middenklasse hotels
- Vaste lage prijs in de zomer
- Tropisch strandverblijf

Dag 1 Op naar Myanmar!

Vandaag begint de rondreis door Myanmar en Thailand met een vlucht naar Mandalay. Je kunt zelf de vluchten boeken of deze door ons laten boeken. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Düsseldorf.

Mandalay
Mandalay

Dag 2 Aankomst in Mandalay

Welkom in Myanmar, op de luchthaven van Mandalay staat de chauffeur al op je te wachten. Hij brengt je naar het eerste hotel dat gelegen is in het centrum van Mandalay. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Op verkenning in Mandalay

In Mandalay en in de omgeving van deze stad is veel te zien. Vandaag bezoek je in de ochtend het Maha Gandar Yone klooster. Hier zie je honderden monniken hun dagelijkse maaltijd nuttigen. Dit is elke dag een schenking van een familie. Het is fascinerend om te zien hoe het hier eraan toe gaat. Hierna breng je een bezoek aan de U Bein Bridge. De U Bein Brug is ruim een kilometer lang en volledig opgetrokken uit teakhout. Het is de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld! Hierna brengen we een bezoek aan een wijk waar je ambachtelijke beroepen van Myanmar kunt zien, zoals het borduren van wandtapijten. Hierna breng je een bezoek aan de Mahamuni Pagode, het Gouden Paleis en je eindigt de dag op de Mandalay Hill met zonsondergang. (ontbijt)

U Bein Brug in Mandalay<br>
U Bein Brug in Mandalay

Dag 4 Transfer in lokale bus naar Bagan

Vandaag staat er een echte reisdag op het programma. In de ochtend brengt een lokale gids je naar het busstation in Mandalay. Hier stap je op de bus richting Bagan. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. In Bagan staat een lokale gids je op te wachten en deze brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt)

Dag 5 Op verkenning in Bagan

Bagan
Bagan

Vandaag ga je de stad Bagan verkennen. We starten met het verkennen van enkele tempels in Bagan zoals de Ananda Tempel. Hierna breng je een bezoek aan de lokale markt Nyaung U. Hier komt de lokale bevolking om groente, fruit en kruiden te kopen. Het is een kleurrijke ervaring waar je de meest bijzondere vruchten tegenkomt. Om een kijkje te nemen in het lokale leven bezoek je ook het omliggende dorpje van de markt. Hierna breng je een bezoek aan de Shwe Zigon Pagode, daarna ga je deelnemen aan een dagelijkse ceremonie waarbij de monniken eten krijgen. Hierna stap je in een paardenkoets en ga je langs de ThatByin Nyu tempel en de Sulamani tempel.
Hierna breng je een bezoek bij een lokaal bedrijfje waar ze lakwerk en houtwerk maken.
In de namiddag maak je een tocht per boot over de rivier in de omgeving van Bagan. Je vaart langs verschillende vissersdorpjes en kunt aan boord genieten van de zonsondergang. (ontbijt)

Dag 6 Vrije dag in Bagan

Vandaag een vrije dag in Bagan. Heerlijk relaxen bij het hotel of juist nog een dag op verkenning gaan. Er is nog genoeg te doen in de omgeving. De ballonvlucht bij zonsopkomst boven de tempels van Bagan wordt vaak gezien als een van de bijzonderste activiteiten die je in Azië kunt doen. (ontbijt)

Bagan
Bagan

Dag 7 Transfer in lokale bus naar Inle Lake

Na het ontbijt brengt de gids je naar het lokale busstation, hier stap je op de bus richting Inle Lake. Het is vandaag een echte reisdag, want de busrit duurt ongeveer 6,5 uur. Bij aankomst bij het Inle Lake komt de gids je ophalen en brengt je naar het hotel. (ontbijt)

Dag 8 Inle Lake

Vandaag een heerlijke dag in de natuur! Met een privé boot ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je huizen op palen staan waar de Intha wonen, de drijvende tuinen en je ziet de vissers aan het werk. Je bezoekt de ochtendmarkt en ziet hier de bergvolkeren samen komen voor de handel in producten. Hierna breng je een bezoek aan de Phaung Daw Pagode. Aan het einde van de dag breng je een bezoek aan het dorp Indein. (ontbijt)

Inle Lake<br>
Inle Lake
Inle Lake<br>
Inle Lake

Dag 9 Vrije dag in Inle Lake

Vandaag kun je rustig aan doen. Even bijkomen in het hotel en de eerste indrukken van de reis laten bezinken. Je kunt er ook voor kiezen om de omgeving van het meer verder te verkennen. Misschien nog een boottocht of een wandeling in de bergen? (ontbijt)

Dag 10 Vlucht naar Yangon

In de ochtend word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de vlucht naar Yangon. Bij aankomst staat de chauffeur je op te wachten.

Je maakt vandaag een wandeling door de stad en bezoekt de Sule Pagode. De gids zal je onderweg vertellen over de gebouwen die je passeert. Hierna breng je een bezoek aan, Botahtaung Pagode en de Chaukhtatgyi Pagode. De Shewdagon Pagode is de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. Die slaan we natuurlijk niet over vandaag! (ontbijt)

Yangon
Yangon

Dag 11 Transfer naar Golden Rock via Bago

Golden Rock<br>
Golden Rock

Onderweg maak je nog een stop in het dorpje Bago. Hier breng je een bezoek aan Shwethalyaung tempel en pagode. Hierna vervolg je de weg naar Golden Rock. Eenmaal aangekomen reis je met een lokale truck naar de Golden Rock. Het is een avontuurlijke tocht van ongeveer 45 minuten . De Golden Rock ligt hoog op een berg en het uitzicht vanaf hier is spectaculair. De Golden Rock is een groot rotsblok bedekt met bladgoud en hangt subtiel in balans op de rand van een klif. Het is een bedevaartsoord in Myanmar Je verblijft vannacht in een eenvoudig hotel met ook een prachtig uitzicht. (ontbijt)

Dag 12 Transfer naar Hpa An

In de ochtend is er een mogelijkheid om de zonsopkomst te bekijken vanaf de Golden Rock. Hierna ga je met de lokale truck weer naar beneden en ga je op weg naar Hpa An. Onderweg breng je een bezoek aan de Bayin Nyi Grot in Kyaiktiyo. Na aankomst in Hpa An kun je, als je snel bent, nog genieten van de zonsondergang op de Shwe Yin Myaw Pagode. (ontbijt)

Hpa An<br>
Hpa An

Dag 13 Sightseeing Hpa An

Hpa An<br>
Hpa An

Je gaat vandaag verschillende grotten bij Hpa An bezoeken. De eerste stop van vandaag is de Lumbani Tuin en de berg Zwekabin. Bij de Lumbini Gardens zie je wel duizenden Boeddha beelden staan. Ook bezoek je vandaag de Kawgone grot en de Sadan grot. Deze grot is alleen toegankelijk van november – maart en staat bekend om de Indiana Jones film die hier is opgenomen. Via een tunnel in de grot kom je uit op een verborgen meer met een prachtig uitzicht. Je kunt hier optioneel een bootje huren voor een rondleiding op het kleine meer naar een grot die alleen per boot te bereiken is. De laatste stop van vandaag is KyaunkKalap en de YathePyan grot. De rest van de middag kun je zelf invullen. (ontbijt)

Dag 14 Op naar Thailand

We laten vandaag Myanmar achter ons en gaan op weg naar Thailand. Na alle visumregelingen om Myanmar uit te komen en Thailand in te komen staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar het hotel in Sukhothai. Na aankomst kun je de dag verder zelf indelen. (ontbijt)

Sukhothai
Sukhothai

Dag 15 Sightseeing Sukhothai

Vandaag ga je Sukhothai verkennen op de fiets. Je start de fietstocht in Ban Gluai, hier rijd je met de fiets door mooie rijstvelden en kun je genieten van het uitzicht. Een grote kans dat je tijdens de fietstocht ook diverse mensen van de lokale bevolking tegenkomt. Hierna brengen we een stop bij een lokale rijstwhiskey brouwerij, hier heb je ook de mogelijkheid om te proeven. Na een lunch in een lokaal restaurant vervolg je de weg terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 16 Transfer naar Ayutthaya

Vandaag reis je verder naar de oude koningsstad Ayutthaya. Onderweg maak je een stop bij het Bang Pa In paleis. Dit is het voormalige zomerpaleis van de Koninklijke familie. Hier in de omgeving kun je genieten van een lokale lunch. Daarna reis je verder naar Ayutthaya waar je kunt inchecken in het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. (ontbijt en lunch)

Ayutthaya
Ayutthaya
Kanchanaburi
Kanchanaburi

Dag 17 Naar Kanchanaburi

Vandaag reis je verder naar Kanchanaburi. Onderweg breng je een bezoek de brug die over de River Kwai gaat en bezoek je Chung Khai War Cemetery. Bij een lokaal restaurant kun je genieten van de lunch. Hierna brengen we je naar het hotel waar je de rest van de dag ter vrije besteding hebt. (ontbijt en lunch)


Dag 18 Vrije dag in Kanchanaburi

Vandaag heb je een vrije dag in de stad Kanchanaburi. Je kunt zelf bepalen wat je gaat doen. Winkelen in de stad of lekker rustig verblijven in het hotel? (ontbijt)

Kanchanaburi
Kanchanaburi

Dag 19 Transfer naar Hua Hin

Na het ontbijt reis je verder naar Hua Hin. Hier kun je de komende dagen genieten van het tropische strand (ontbijt)

Het strand in Hua Hin<br>
Het strand in Hua Hin

Dag 20, 21, 22 Vrije dagen aan het strand in Hua Hin

Je kunt hier twee dagen heerlijk genieten van het strand om de vakantie ontspannen af te ronden. (ontbijt)

Dag 23 Op naar Bangkok!

Na het ontbijt komt de chauffeur je ophalen. Je reist vandaag verder naar de wereldstad in Bangkok. De rest van de dag kun je bijkomen in het hotel of alvast de stad gaan verkennen. (ontbijt)

Bangkok
Bangkok

Dag 24 Vandaag kun je Bangkok zelf verkennen

Wat Pho in Bangkok<br>
Wat Pho in Bangkok

Je kunt vandaag het Koninklijke paleis, de tempels Wat Pho en Wat Arun of Chinatown gaan bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zoals de Skytrain, watertaxi, metro of tuk tuk. Een voordeel reizen met het het openbaar vervoer is dat je tijdens de spits niet in de file komt te staan. Veel bekende bezienswaardigheden liggen aan het water, een ontspannen manier om deze te bezoeken is met de watertaxi over de Chao Phraya rivier. Tijdens de boottocht heb je ook een mooi zicht op de skyline van Bangkok. (ontbijt)

Dag 25 Naar de luchthaven voor de terugvlucht

De rondreis zit er helaas op, de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Bangkok. Hier pak je de terugvlucht naar Amsterdam, Dusseldorf, Brussel of een andere luchthaven. (ontbijt)