Noord Vietnam - Cambodja avontuur

Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren
Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren

Na een bezoek aan het bruisende Hanoi vertrek je naar het grensgebied met China en bezoekt er de markten met minderheden. Langs het nog grotendeels onontdekte noord-oosten rijden we je terug naar Hanoi. Na een Halong Bay avontuur vertrek je naar Cambodja en bezoek je Angkor Wat en de levendige hoofdstad Phnom Penh. Een voordelig geprijsde Vietnam - Cambodja rondreis voor de budget liefhebber.

Dag 1 Je Vietnam budgetrondreis gaat beginnen

Je Vietnam Cambodja rondreis is begonnen. Naar Hanoi kun je rechtstreeks vliegen en er zijn ook mogelijkheden om je reis te verlengen met een tussenstop in bijvoorbeeld Bangkok of Hong Kong. We helpen je graag als je ook nog zo'n bijzondere overstap wilt maken.

Dag 2 Hartelijk welkom in Hanoi. Op naar je hotel in de stad.

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je visum. De invitation letter (deze heb je nodig) zit bij ons in begrepen in het aanbod. Je chauffeur wacht op je met een bordje met je naam. Vanaf de luchthaven naar je hotel in Hanoi is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens de Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en gelieft bij jong en oud en toerist of local. De rest van de dag verken je de omgeving van je hotel op eigen gelegenheid. Restaurantjes te over!

In Hanoi eet je het lekkerst op straat tussen de locals
In Hanoi eet je het lekkerst op straat tussen de locals

Dag 3 Hanoi verkenning en transfer naar Mai Chau in de middag

De omgeving van Mai Chau is nog erg landelijk
De omgeving van Mai Chau is nog erg landelijk

We rijden je naar de Tempel van de Literatuur, gebouwd in 1076. Het was de eerste universiteit van Vietnam. In eerste instantie voorbehouden aan de Vietnamese royalty, mandarijnen en leden van de elite. Je maakt in het Vietnamees Museum voor Volkenkunde kennis met de 54 etnische groepen in Vietnam. Dan vertrekken we richting Hoa Binh. Onderweg stop je voor een drankje en een bezoek aan de Muong een etnische minderheid die wonen in een dorp met stilt-huizen. Bij aankomst in Mai Chau, check je in en kun je genieten van de mooie omgeving.

Dag 4 Je Vietnam reis gaat via Son La naar Lai Chau

Vietnam is lang een Franse kolonie geweest. In 1908 bouwde de Fransen in Son La een gevangenis. Je bezoekt deze onderweg. Het gebouw deed in de periode 1930-1945 dienst als gevangenis voor revolutionairen. Door een prachtig berglandschap met terrasvormige gebieden rijden we naar de provincie Lai Chau. Hier tref je mystieke vergezichten, prachtige rivieren, beken en dorpjes met minderheid op je weg. (Logies en ontbijt)

De prachtige omgeving van Lai Chau - Mekong reizen
De prachtige omgeving van Lai Chau - Mekong reizen

Dag 5 Lai Chau - Tam Duong markt - Sapa

Op weg naar Sapa! Vertrek je op zondag dan valt je Vietnam reis samen met de Tam Duong markt (alleen op donderdag) die aan de kant van de hoofdweg wordt gehouden. Mooi gelegen op een plek met steile bergen en heuvels bedekt met groene thee plantages. We rijden over de O Quy Ho pass, de hoogste pas in Vietnam (2070 m). Je komt in Sapa aan in de middag en hebt de rest van de dag ter vrije besteding. In Sapa zijn winkeltjes en restaurantjes, het is het toeristen centrum van het noorden. (Logies en ontbijt)

Dag 6 Trekking door het berggebied, ontmoet de bergvolkeren van Vietnam

Sapa in de wolken! De prachtige vergezichten wisselen per minuut
Sapa in de wolken! De prachtige vergezichten wisselen per minuut

We wandelen door de Muong Hoa vallei naar Lao Chai om de Black H'Mong te bezoeken. Je maakt kennis met het dagelijks leven en hun unieke cultuur. De picknick lunch op de weg naar Ta Van tussen de terrasvormige rijstvelden zal je zeker smaken. Je verblijft in een home-stay. De rest van de dag kun je het dorp zelf verkennen, wandelen in de bergen, zwemmen in de rivier of helpen bij het maken van een Vietnamese diner.


Dag 7 Na je bezoek aan de rode Dzao wandel je terug.

Als je vroeg opstaat kun je nog extra genieten van het dagelijkse leven in het dorp. We gaan op weg naar Giang Ta Chai. Het is een dorp van de Rode Dzao minderheid dat je bereikt via paden tussen rijstterrassen en door fikse bamboe bossen. Na het dorp bezoek je de zilver waterval en oude ophang brug op weg naar het punt waar we je weer oppikken en terugrijden naar Sapa. De rest van de dag ter vrije besteding in Sapa. (Logies, ontbijt en lunch)

De Rode Dzao minderheid herkenbaar aan de rode doeken
De Rode Dzao minderheid herkenbaar aan de rode doeken

Dag 8 Op naar de Can Cau markt waar je de flower H'Mhong ontmoet

Can Cau markt is altijd goed voor de mooiste en kleurrijkste foto's
Can Cau markt is altijd goed voor de mooiste en kleurrijkste foto's

Al in de vroege ochtend vertrek je richting de Can Cau markt op zo'n 20 km van Bac Ha. Hier is alleen op zaterdag een kleine maar zeer kleurrijke markt. Flower H'mong, Nung, Phu La etnische minderheden verzamelingen zich op de markt samen met de vele Chinese handelaren. Je zit hier dicht bij China. In de loop van de ochtend rijden we naar Bac Ha waar je kunt lunchen in een lokaal restaurant. In de middag lopen we over een bergpad naar Ban Pho, thuisbasis van de Flower H'Mong. Je overnacht in Bac Ha.

Dag 9 Richting de grens met China, je verblijft in de natuur in een eco lodge

Op zondag is het de beurt aan Bac Ha om de markt te organiseren, dit is de grootste met Flower H'mong, Phu La, Black Dao, Tay en Nung minderheden die zich verzamelen voor de handel. Na een bezoek aan de markt rijden we naar Hoang Su Phi via Xin Man op de grens tussen Vietnam en China en goed verborgen en volledig omringd door ruige bergen en bossen. Je bezoekt Hoang Su Phi waar de authentieke cultuur van de lokale etnische groepen je vast zal bekoren. Hier tref je de Nung, de Flower H'mong, de Tay en de Ha Nhi. Je verblijft in Panhou village midden in deze mooie omgeving in een ecotoerisme hotel. (Logies, ontbijt en diner)


Panhou eco lodge, een favoriet van Mekong Reizen
Panhou eco lodge, een favoriet van Mekong Reizen

Dag 10 Trekking door de omgeving van Panhou

Je verlaat Panhou en loopt naar Nam Hong door het adembenemende landschap met rijst terras velden en omliggende bergen. Dit is de plek om de natuur te fotograferen. Onderweg komen we langs de Dzao en Man Ta Pan minderheden. We organiseren een lunch voor je bij het huis van een Man Ta Pan huis . In de namiddag loop je terug naar Panhou door het Giang Thuong bamboebos. Deze streek wordt alleen door de echte avonturiers bezocht. De meeste mensen blijven in de buurt van Sapa. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Je avontuurlijke verkenning gaat richting Ba Be National park

Ba Be national park, nog zo'n noordelijke parel - Mekong reizen
Ba Be national park, nog zo'n noordelijke parel - Mekong reizen

Je Vietnam rondeis gaat vandaag naar het Ba Be meer. Ba Be in het noord-oosten is het grootste natuurlijke meer van Vietnam en is het middelpunt van een groot en mooi National Park. Er zijn door de kalksteen ondergrond meren, watervallen, grotten en vreemde rotsformaties in overvloed. Het hele gebied is rijk bebost en de thuisbasis van vele etnische minderheden. Je overnacht temidden van dit mooie gebied in een klein dorpje: Pac Ngoi. Het wordt bewoond door Tay minderheden en je slaapt in hun dorp in een lokaal huis op palen. (Logies, ontbijt en diner)

Dag 12 Boottocht op het meer en de rit terug naar Hanoi

Je maakt een mooie boottocht op de Nang rivier en onderweg komen het Ba Be meer, de 'Puong Grotto' grotten, de stroomversnellingen van de Dau Dang waterval en het kleine Widow Island langs. Daarna rijden we je terug naar Hanoi waar je in de namiddag aankomt. Het zal best even wennen zijn aan de stadse drukte na een lange reisdag. (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 13 Op naar de prachtige baai van Halong bay

Een rondreis Vietnam is niet compleet zonder Halong Bay. Met een shuttle bus van de bootmaatschappij rij je samen met andere gasten in zo'n 3 uur naar de haven bij Halong Bay. Je gaat aan boord van een Garden Bay Jonk en rond 13.00 uur gaan we varen en serveren we je een heerlijke lunch. Je bezoekt Vung Vieng Village en ziet er hoe de mensen in Ha Long Bay leven. In de middag kun je kajakken, zwemmen en ontspannen. In de vooravond is er een kookdemonstratie. Na een overheerlijk diner kun je film kijken in de lounge of relaxen met een drankje op het bovendek. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat
Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat

Dag 14 Na nog een ochtend in Halong Bay rijden we je terug naar Hanoi

Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave
Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave

Je dag begint met een vroege Tai Chi les op het bovendek. Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens je ontbijt, we varen naar de Surprise Cave. Het is één van de grootste grotten in Halong Bay met prachtige stalactieten en stalagmieten. Terwijl we rustig terugvaren naar de haven wordt een heerlijke lunch geserveerd. Op de kade wacht de shuttle bus die je terugbrengt naar Hanoi. Je verblijft nog één keer in het gezellige centrum van Hanoi. (Logies, ontbijt en diner)

Dag 15 Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Siem Reap

We rijden je vandaag naar de luchthaven voor je vlucht naar Siem Reap.Je vlucht naar Siem Reap is door ons geboekt. Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en je bent zo in Siem Reap. Angkor Wat heb je wellicht dan al zien liggen. Je merkt al direct dat het er hier relaxed aan toe gaat. Je gaat vanavond dineren in een mooi Aspara theater waar tijdens het diner een mooie dansuitvoering wordt opgevoerd. Wij trakteren op het diner! (Logies, ontbijt en diner)

Dag 16 We laten je vandaag Angkor Wat zien

Je gids haalt je op bij het hotel en je gaat met een tuk tuk richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens zeer en heilige koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Hoogtepunt van de ochtend is de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische vondst in Zuid-Oost Azië en voor veel het hoogtepunt van hun bezoek aan Siem Reap. Vanaf de Bakheng heuvel sluit je de dag af met een zonsondergang. (Logies en ontbijt)

De beroemde tempels van Angkor Wat
De beroemde tempels van Angkor Wat

Dag 17 Bijzondere dorpen op het water

Werken doe je hier vanaf een bootje. Best handig als alle huizen in het water liggen!
Werken doe je hier vanaf een bootje. Best handig als alle huizen in het water liggen!

Met wederom een tuk tuk op stap, dit maal naar het Tonle Sap meer. Dit enorme meer ligt ten zuiden van Siem Reap. Onderweg maak je kennis met het leven op het platteland. Bij het meer aangekomen stap je over op een boot, dat is de beste manier om hier de omgeving te verkennen. Met je gids vaar je langs de Floating Villages en leert veel over het leven op het water. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op en bij het water. (Logies en ontbijt)

Dag 18 Vandaag maak je jou eigen plannen..

Aan jou de keuze vandaag! Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor Wat nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of toch relaxen bij het zwembad van je hotel? In het centrum van Siem reap liggen genoeg leuke restaurants om heerlijk te gaan lunchen of dineren. Je hoeft je in Siem Reap niet te vervelen. (Logies en ontbijt)

Ga je zelf op verkenning uit op het platteland?
Ga je zelf op verkenning uit op het platteland?

Dag 19 Als er genoeg water staat gaat de reis naar Battambang over water.

Je bezocht het Tonle Sap meer al eerder en vandaag zul je het per boot oversteken naar Battambang. Dit ligt aan de zuidkust van het meer. Het kan zijn dat we de reis per bus afleggen. Soms is de waterstand laag en kan de boot niet varen. Onderweg is hoe dan ook altijd genoeg te zien. In Battambang zul je ervaren dat het nog een extra standje relaxen is. Het leven kabbelt hier voort. (Logies en ontbijt)

Dag 20 In Battambang en omgeving proef je nog de Franse sfeer

Battambang - Mekong reizen
Battambang - Mekong reizen

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie Frans koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat je er wel een treft moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! (Logies en ontbijt)

Dag 21 En als toetje de hoofdstad Phnom Penh

Vandaag wordt je naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, gereden. In de namiddag wordt je bij je hotel opgehaald en brengen we je naar de machtige Mekong rivier en de uitlopers van het Tonle Sap meer die door de stad stromen. je maakt tijdens de boottocht de zonsondergang vanaf het water mee, een erg mooie ervaring. Bij terugkomst kun je op eigen gelegenheid terug naar het hotel of naar één van de vele restaurantjes in de wijk nabij de Mekong in trendy Phnom Penh. (Logies en ontbijt)

Koninklijk paleis Phnom Phen - Mekong reizen
Koninklijk paleis Phnom Phen - Mekong reizen

Dag 22 De roerige geschiedenis van Phnom Penh

Een plek die zeker indruk maakt: Toul Sleng
Een plek die zeker indruk maakt: Toul Sleng

Ook in Phnom Penh is de tuk tuk het vervoersmiddel om letterlijk en figuurlijk de stad op te snuiven. Je gids laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Je bezoekt de killing Fields en het voormalige schoolgebouw Toul Sleng. Beiden speelde in de Kmer Rouge periode een duistere rol. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Rond drieën worden we verwacht in de kookschool voor een les in Khmer gerechten koken.

Dag 23 Transfer naar de luchthaven

Vandaag brengen we je naar de luchthaven voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vliegtijd en gekozen vlucht ben je dezelfde dag of de volgende dag weer thuis.


Je kunt deze reis ook verlengen met enkele dagen tropisch strand in Cambodja. We werken graag een verlenging voor je uit. We rijden je dan op deze dag naar Sihanoukville. Je verblijft hier het beste minimaal drie nachten. Langer mag ook de keuze is aan jou!