Tempels, jungle en bergstammen in Indochina

Verken het onontdekte Cambodja, Laos en Vietnam met deze 17 daagse rondreis. Het bijzondere Angkor Wat, de 4000 eilanden, de Bolaven Plateau en de minderheden van zuid Vietnam ontbreken niet tijdens deze reis. Een bijzonder avontuur!

- Je start in Cambodja en eindigt in Vietnam
- Inclusief entreegelden en binnenlandse vlucht
- Verblijft in goede budget en middenklasse hotels
- Je bezoekt het minder toeristische Cambodja, Laos en Vietnam

De route van je rondreis door Indochina <br>
De route van je rondreis door Indochina

Dag 1 Vertrek naar Cambodja, je rondreis is begonnen!

Vandaag begint de vakantie met de vlucht naar Siem Reap. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf of zelfs Frankfurt. Vluchten naar Siem Reap zijn met een overstap en je komt morgen pas aan.

Dag 2 Aankomst in Siem Reap en hartelijk welkom op de luchthaven

Vliegveld van Siem Reap<br>
Vliegveld van Siem Reap

Nadat je de douane formaliteiten bent gepasseerd word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die je naar het hotel in Siem Reap brengt. Het hotel in Siem Reap ligt centraal en de lokale markt en de bekende Pub Street zijn met de tuk tuk makkelijk te bereiken. (ontbijt)

Dag 3 Op naar de heilige berg Phnom Kulen

We verlaten de grote stad en rijden naar de heilige berg Phnom Kulen. De berg wordt gezien als de geboorteplaats van het oude Khmer koninkrijk. Je maakt een mooie wandeling door de jungle en bezoekt de kleine tempel op de top van de berg, hier vind je een grote liggende Boeddha die uit het zandsteen is gehouwen. De bekendste bezienswaardigheid in dit gebied is de waterval, voor velen de mooiste waterval in Cambodja. In het poeltje onderaan de waterval kan je heerlijk baden. We wandelen verder door de jungle en onderweg zie je hindoe linga’s in de rivier bedding en mysterieuze dierenbeelden. Op de terugweg stoppen we bij de tempel Banteay Srei. De tempel is gebouwd in de 10e eeuw en wordt door vele beschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor rijk. Dit komt door de gedetailleerde tekeningen en een aantal van de mooiste beeldhouw werken ter wereld. (ontbijt)

Waterval bij Phnom Kulen <br>
Waterval bij Phnom Kulen

Dag 4 Vandaag staat in het teken van het tempelcomplex Angkor

De gids haalt je in de ochtend op bij het hotel en je bezoekt vandaag het tempelcomplex Angkor. Een bezoek aan Angkor wordt door vele als het hoogtepunt van de rondreis beschouwd. Het is onmogelijk om op een dag alle tempels van dit gebied, zo groot als de provincie Utrecht, te bekijken. Je bezoekt vandaag de belangrijkste en mooiste tempel van het complex. Angkor Wat is,wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuidoost Azië en de gids verteld je tijdens het bezoek veel over dit bijzondere complex. Daarnaast bezoek je ook het tempelcomplex Angkor Thom en de jungle tempel Ta Prohm (ontbijt)

Het tempelcomplex Angkor Wat <br>
Het tempelcomplex Angkor Wat

Dag 5 Via de tempel Beng Mealea naar Preah Vihear

De jungle tempel Beng Mealea<br>
De jungle tempel Beng Mealea

Na het ontbijt rijden naar het plaatsje Preah Vihear. Preah Vihear ligt dichtbij de grens van Thailand en onderweg stoppen we bij de jungle tempel Beng Mealea. De tempel ligt achter enorme muren die bijna niet meer te ontdekken zijn door de begroeiing. Bewonder hier de grote bomen die uit de ruines groeien. De weg naar Preah Vihear gaat door de jungle heen en onderweg passeren we veel dorpjes. (ontbijt)

Dag 6 Fietsen en kajakken bij Stung Treng

We rijden vandaag verder naar Stung Treng. Na het inchecken ga je de omgeving verkennen op de fiets. Je fietst langs de Sekong rivier en leert onderweg meer over de lokale ambachten uit deze regio. Hierna ga je kajakken op de rivier en kun je onderweg genieten van het prachtige uitzicht. (ontbijt)

Dag 7 Naar het 4000 eilanden gebied in Laos

De chauffeur brengt je in de ochtend naar de grens en helpt je met het aanvragen van het visum. Je bezoekt een van de indrukwekkendste waterval van Zuidoost Azië, de Khonephapheng waterval. Met een langstaart boot vaar je door het 4000 eilanden gebied naar het eiland Dhone Khone waar je vannacht in een hotel verblijft. (ontbijt)

De Khonephapheng waterval<br>
De Khonephapheng waterval

Dag 8 Op de fiets verken je het 4000 eilanden gebied

Op de fiets bezoek je vandaag de overblijfselen van de enige spoorweg in Laos. Je ziet veel koloniale huizen uit de tijd dat Laos een Franse kolonie was. Na de fietstocht ga je met de boot naar de Liphi waterval en met goed geluk zie je hier ook de Irrawaddy Mekong dolfijn. (ontbijt)

Dag 9 Transfer naar Champassak en bezoek aan het tempel complex Wat Phou

De chauffeur brengt je vandaag naar het kleine dorpje Champassak. Vroeger was Champassak een belangrijke stad maar tegenwoordig wordt het veel bezocht als uitvalbasis voor een bezoek aan de Wat Phou tempel. De sfeer in het dorp is erg relaxt en er zijn een aantal leuke restaurants direct aan de Mekong rivier. In de middag bezoek je het tempelcomplex Wat Phou. Het complex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend want het complex ligt op zo’n 1400 meter hoogte. Bovenaan de Wat Phou tempel is het uitzicht op de omgeving prachtig. In Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl.(ontbijt)

Dag 10 Transfer naar de Bolaven Plateau

Watervallen op het Bolaven Plateau<br>
Watervallen op het Bolaven Plateau

Na het ontbijt rijden we naar de Bolaven Plateau. De weg gaat langzaam omhoog en je voelt het ook aan de temperatuur. Het Bolaven Plateau ligt hoog boven de Mekong vallei. In de groene jungle liggen twee bruisende watervallen verborgen en het water stort 200 meter naar beneden een ravijn in. Op de vruchtbare grond van het Bolaven Plateau zijn verschillende koffie -, rubber-, en kardemom plantages gevestigd. Via een paar minderheidsdorpen rijden we naar het het hotel in Tadlo (ontbijt)

Dag 11 Transfer naar de grens van Vietnam. Je overnacht in Attapue

De chauffeur brengt je vandaag naar Attapue dat dicht bij de grens van Vietnam ligt. We stoppen onderweg bij de indrukwekkende waterval Katamtok. Er is genoeg tijd om hier rond te lopen en de omgeving te verkennen. (ontbijt)

Dag 12 Hartelijk welkom in Vietnam

We beginnen vandaag rustig en in de middag rijden we naar de grens. Na het aanvragen van het visum neem je afscheid van de chauffeur. In Vietnam staat een andere chauffeur op je te wachten met een naambordje. Je overnacht vannacht in het plaatsje Kon Tum. Kon Tum is een rustige stad gelegen aan de rivier de Dakbla. In de omgeving van Kon Tum zijn veel minderheidsdorpen. In Kon Tum kun je een prachtige houten, katholieke kerk uit het begin van de 20e eeuw bezoeken. Iets verderop ligt een klooster uit dezelfde tijd. (ontbijt)

Traditionele huizen in Kon Tum<br>
Traditionele huizen in Kon Tum

Dag 13 Via minderheidsdorpen naar Pleiku

Je bezoekt vandaag een aantal dorpjes van de Jarai. Deze stam staat onder andere bekend vanwege haar sierlijke begraafplaatsen waar speciale bamboestokken een belangrijke rol spelen. Plei Phun is het bekendste dorp en de gids laat je de indrukwekkende begraafplaatsen zien. De omgeving van Pleiku is rijk aan kleine dorpen en prachtige bergen. (ontbijt)

Luxe camperen bij Buon Ma Thuot <br>
Luxe camperen bij Buon Ma Thuot

Dag 14 Je gaat vandaag kamperen bij het meer

Met de auto rijden we vandaag naar Buon Ma Thuot. In dit gebied wordt voornamelijk peper, koffie en rubber verbouwd. We stoppen onderweg bij een aantal plantages. Je bezoekt het dorpje Ako D’hong waar je de traditionele Ede long houses op palen kunt zien. Je overnacht vannacht in een luxe tent aan het meer. (ontbijt)

Dag 15 Vanaf Buon Ma Thuot vlieg je naar Ho Chi Minh

Gezelligheid in Ho Chi Minh<br>
Gezelligheid in Ho Chi Minh

We rijden naar de luchthaven van Buon Ma Thuot voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. De chauffeur staat op de luchthaven op je te wachten en brengt je naar het hotel. Het hotel ligt in district 1. Dit is het gebied waar je de meeste restaurants en winkels hebt. Ho Chi Minh is een echte wereldstad en met ruim 9 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. De inwoners noemen hun stad trouwens nog steeds liever Saigon. (ontbijt)

Dag 16 Vrije dag in Ho Chi Minh

Je kunt vandaag het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal zijn zeker een bezoek waard. Hier in de buurt ligt ook de opera met er omheen luxe waarhuizen. Bij het oorlogsmuseum krijg je inzicht in de kijk op de Vietnam oorlog vanuit Vietnamees perspectief. Uiteraard kan je er voor kiezen om heerlijk te relaxen bij het zwembad. (ontbijt)

Het oorlogsmuseum is zeker een bezoekje waard<br>
Het oorlogsmuseum is zeker een bezoekje waard

Dag 17 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Het Cambodja, Laos en Vietnam avontuur zit erop en we rijden naar de luchthaven voor de terugvlucht. Afhankelijk van de vlucht kom je dezelfde dag of de volgende dag aan in Europa. (ontbijt)