Thailand, Laos en Cambodja in de zomer

Met deze bijzondere rondreis verken je Thailand, Laos en Cambodja. Je maakt een tweedaagse cruise door Laos en bezoekt de highlights van het land. In Cambodja bezoek je de indrukwekkende Angkor tempels en de hoofdstad Phnom Penh. Met de auto steek je de grens over naar Thailand en verblijf je drie nachten op het tropische eiland Koh Chang. Je sluit de reis af met een bezoek aan Bangkok.

- Verblijf in middenklasse hotels
- Vaste lage prijs in de zomer
- Tropisch strandverblijf

Dag 1 Op naar Thailand

Vandaag begint de drieweekse rondreis naar Thailand, Laos en Cambodja. Je vertrekt naar de luchthaven en vliegt naar Chiang Mai in Thailand. Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. Als je van ons het reisvoorstel ontvangt, ontvang je ook een voorstel voor een vlucht. Zelf een gunstigere vlucht gevonden? Het is geen probleem als je deze zelf boekt!

Dag 2 Aankomst Chiang Mai

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Welkom in Thailand! Na een lange vlucht staat de chauffeur op de luchthaven op je te wachten. Samen met hem reis je naar het eerste hotel in Chiang Mai. De rest van de dag kun je zelf invullen. Ga je alvast op pad om de eerste indrukken van Laos op je in te laten werken? Of kies je er liever voor om de vakantie rustig aan te beginnen bij je hotel? Aan jou de keus! (geen maaltijd)

Dag 3 Vrije dag Chiang Mai

Op eigen gelegenheid verken je vandaag de omgeving van Chiang Mai. Er is hier zoveel moois te zien! Bezoek bijvoorbeeld de Phra Singh tempel of de Doi Suthep Tempel. Het avondleven van Chiang Mai mag je zeker niet missen. In de avond zie je overal verschillende kleuren lichtjes waardoor het er erg sfeervol is. Er zijn genoeg leuke plekjes om het lokale eten te proeven en drankjes te drinken. Een leuke manier om de stad in de avond te ontdekken, is met de Vespa. (ontbijt)

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 4 Via de White Tempel naar Chiang Khong

Door een prachtig landschap van bossen, heuvels en dorpjes, reis je verder naar Chiang Khong. Onderweg stop je bij de Mae Khachan Hot Spring waar je even heerlijk kunt relaxen. Voordat je de reis vervolgt, bezoek je de White Tempel. Dit is een van de hoogtepunten van Noord-Thailand. Via de Golden Triangle reis je verder. Je maakt een korte wandeling naar de top van de berg om te genieten van het prachtige uitzicht over de Mekong. De reis eindigt bij je hotel in Chiang Khong. (ontbijt)

Chiang Rai Provincie<br>
Chiang Rai Provincie

Dag 5 Boottocht naar Pakbeng

Pakbeng
Pakbeng

Vroeg op vandaag! Je gaat naar het volgende land van de rondreis, namelijk Laos. Eenmaal in Laos aangekomen, word je met een tuktuk naar de volgende boot gebracht die je door de rivier naar Pakbeng vaart. Onderweg geniet je van de schitterende omgeving. De boot maakt onderweg een paar stops, zodat je wat meer van de omgeving meekrijgt. Je luncht vandaag op de boot. Na een lange reisdag kom je aan in Pakbeng en reis je verder naar je hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Met de boot naar Luang Prabang

In de ochtend stap je op de boot die je in ongeveer 8 uur naar Luang Prabang brengt. Vandaag geniet je van een lunch aan boord van de boot, ook voor snacks en drankjes word gezorgd. Tijdens de bootrit vertelt de gids je meer over Luang Prabang en de omliggende gebieden. Natuurlijk stoppen we ook een paar keer. Zo stop je onderweg bij de Pak Ou grotten, ook wel Tham Thing genoemd. Verder stop je ook bij de Ban Xang Hai. In dit dorp zie je vele tempels en zie je hoe de lokale whiskey gedestilleerd word. Rond 16.30 uur kom je aan in Luang Prabang. (ontbijt en lunch)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 7 Tuktuk tour Luang Prabang

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

De stad Luang Prabang staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Vandaag verken je deze stad in een tuktuk. Tijdens deze toch bezoek je Vat Xieng Thong, wat bestaat uit een paar prachtige tempels, en het koninklijk paleis. Ook ga je vandaag de Mount Phousi beklimmen. Nadat je de 328 traptreden hebt gehad, kijk je uit over het schitterende landschap van Luang Prabang. (ontbijt)

Dag 8 Vrije dag Luang Prabang

In Luang Prabang is genoeg te zien om hier nog een dag te verblijven! Een bezoek aan de Kuang Si Waterval is hier zeker een aanrader. Bij de waterval kun je een verfrissende duik nemen. Als je vandaag (erg) vroeg op wilt staan, kun je het bijzondere ritueel van de monniken meemaken. Je ziet ze door de stad lopen met hun voedselnappen. Vergeet niet dat dit een heilig ritueel is! Het mag dus niet verstoord worden. (ontbijt)

Dag 9 Naar Vang Vieng

Je reist verder naar de groene omgeving van Vang Vieng. Onderweg stop je bij het Traditional Arts Ethnology Center en de Tham Jang grot. Bij aankomst in Vang Vieng kun je zelf op pad gaan door deze leuke stad. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren om de omgeving te ontdekken. Ook kun je hier verschillende wateractiviteiten ondernemen op de Mekong Rivier. (ontbijt)

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

Dag 10 Boottocht, marktbezoek en transfer naar Vientiane

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

De reis gaat verder naar Vientiane. Onderweg stop je bij het Nam Ngum meer waar je een boottocht maakt. Na de boottocht ga je naar het lokaal dorpje H’mong waar je een kleurrijke markt bezoekt. Door een prachtig landschap, reis je verder naar Vientiane. (ontbijt)

Dag 11 Vrije dag Vientiane

Vandaag heb je vrij te besteden in Vientiane, er is hier genoeg te zien! Je kunt zelf op verkenning gaan door de stad en enkele highlights bezoeken zoals de Koninklijke tempel Wat Prakeo, de Vientiaanse Arc de Triomph (Patuxai) of de Wat Sisaket tempel. Ook mag een bezoek aan de That Luang Stupa niet ontbreken tijdens je bezoek aan Vientiane, dit is namelijk het nationale symbool van Laos. (ontbijt)

Dag 12 Vlucht naar Phnom Penh

Je laat de hoofdstad van Laos achter je. We brengen je naar de luchthaven waar je op het vliegtuig stapt naar de volgende bestemming van de rondreis; Cambodja. Je vliegt in ongeveer 1,5 uur naar Phnom Penh. (ontbijt)

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Dag 13 Sightseeing Phnom Penh

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Met gids ga je vandaag op pad door de hoofdstad van Cambodja. Aan het begin van de dag bezoek je het Royal Palace. Daarna breng je een bezoek aan Wat Phnom, een pagode die gevestigd is op een heuvel. Ook ga je vandaag naar Toul Sleng en de indrukwekkende Killing Fields. Aan het einde van de tour ga je terug naar het centrum van Phnom Penh waar je de Tuol Tumpoung markt bezoekt. Dit is een ideale plek om souvenirs te kopen! (ontbijt)

Dag 14 Boottocht en transfer naar Siem Reap

Op weg naar Siem Reap bezoek je Skun. Voor de liefhebbers kun je hier gegrilde spinnen spiezen proberen. De lokale bevolking zal je zeker proberen over te halen om deze ‘lekkernij’ te proeven. Ook stop je tijdens de transfer naar Siem Reap bij het dorp Kompong Khleang. Vanuit dit dorp kijk je uit op de prachtige natuur in de omgeving. Als het seizoen het toelaat, maak je hier een boottocht over de kanalen. Hierna reis je verder naar Siem Reap. Bij aankomst heb je de middag vrij te besteden. (ontbijt)

Siem Reap<br>
Siem Reap

Dag 15 Tour door Angkor

Angkor Wat<br>
Angkor Wat

De tempels van Angkor zijn een echt hoogtepunt van deze reis. Het Koninklijke complex is via de zuidelijke poort te betreden. Omdat het complex zo groot is, is het niet mogelijk om het helemaal in een keer te zien. Vandaag bezoek je voornamelijk de bekendste tempels van het complex, waaronder de Angkor Thom, de Ta Phrom en de Bayon. Natuurlijk mag de belangrijkste en de bekendste tempel, Angkor Wat, niet ontbreken tijdens de tour. (ontbijt)

Dag 16 Vrije dag Siem Reap

Een vrije dag in het prachtige Siem Reap! Vandaag kun je bijvoorbeeld een dagje lekker relaxen bij het hotel of nog een bezoek brengen aan Angkor. Ook de gezellige markt in Siem Reap is een aanrader om te bezoeken. (ontbijt)

Dag 17 Boottransfer naar Thailand

Met de boot reis je vandaag terug naar Thailand. Je komt aan op het eiland Koh Chang waar je een paar dagen aan het strand verblijft. Het eiland ligt op korte afstand van de kust van Cambodja. Op het eiland hangt een fijne sfeer waardoor je hier heerlijk een paar dagen kunt relaxen. (ontbijt)

Koh Chang<br>
Koh Chang

Dag 18 en 19 Strandverblijf Koh Chang

Koh Chang<br>
Koh Chang

Geniet van het prachtige eiland Koh Chang. Kies je ervoor om deze dagen lekker aan het strand te ontspannen of wil je toch liever wat actiefs doen? Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Khlong Phlu waterval of aan het dorpje Bang Bao. Dit dorp is helemaal gebouwd op palen in de zee, erg bijzonder om te zien. Ook het regenwoud op Koh Chang is een aanrader om te bezoeken. Verder is de onderwaterwereld hier ook prachtig! (ontbijt)

Dag 20 Reisdag naar Bangkok

De reis gaat vandaag verder naar de hoofdstad van Thailand, namelijk Bangkok. Hier verblijf je de laatste nachten van de rondreis. Het is ongeveer 6 uur rijden naar Bangkok, een lange reisdag dus! Onderweg kun je een paar keer stoppen om de benen te strekken en de omgeving te bewonderen. Bij aankomst in Bangkok heb je de tijd om zelf de stad te ontdekken. (ontbijt)

Dag 21 Fietstour Bangkok

Met de fiets ga je vandaag langs de hoogtepunten van Bangkok. De tour neemt je mee naar onder andere het Moslim gedeelte van de stad, Chinatown en de bloemen- en groentemarktjes. Ook maak je vandaag een korte boottocht over de rivier en bezoek je de Wat Arun tempel. Dit is een van de mooiste tempels van Bangkok. (ontbijt)

Bangkok
Bangkok

Dag 22 Naar de luchthaven voor de terugvlucht

Het is tijd om afscheid te nemen van Thailand en het vliegtuig terug naar huis te nemen. We hopen dat je genoten hebt van de rondreis door Thailand, Laos en Cambodja. De chauffeur zet je bij de luchthaven van Bangkok af. Al aan het dromen over een nieuwe vakantiebestemming? Bij de andere leden van onze reisfamilie vind je nog veel meer leuke bestemmingen. Kijk bijvoorbeeld eens bij ons zusje Sakura Reizen voor de mooiste reizen naar Japan, Taiwan en/of Zuid-Korea. (ontbijt)