Thailand, Laos en Cambodja in de zomer

Met deze bijzondere rondreis verken je Thailand, Laos en Cambodja. Je begint de reis in Thailand en ontdekt onder andere Bangkok en Chiang Mai. Je maakt een tweedaagse cruise in Laos en bezoekt de highlights zoals de UNESCO stad Luang Prabang en Vientiane. In Cambodja bezoek je de indrukwekkende Angkor tempels en de hoofdstad Phnom Penh.

- Verblijf in middenklasse hotels
- Alle entreegelden inbegrepen
- Cruisen op de Mekong Rivier
- Ontdek UNESCO bezienswaardigheden zoals Luang Prabang en Ayutthaya
- Tropische strandverlenging Hua Hin optioneel

Dag 1 Op naar Thailand

Vandaag begint de drieweekse rondreis naar Thailand, Laos en Cambodja. Je vertrekt naar de luchthaven en vliegt naar Bangkok in Thailand. Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven. Als je van ons het reisvoorstel ontvangt, ontvang je ook een voorstel voor een vlucht. Zelf een gunstigere vlucht gevonden? Het is geen probleem als je deze zelf boekt!

Bangkok
Bangkok

Dag 2 Aankomst Bangkok

Op de luchthaven van Bangkok staat de chauffeur op je te wachten. Je kan hem herkennen aan het naambordje met je naam erop. Hij brengt je naar het hotel. Je kunt hier de rest van de dag ontspannen of de wereldstad Bangkok alvast verkennen. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Bangkok verkennen

Je wordt bij het hotel opgehaald door je gids voor je eerste excursie tijdens je Bangkok bezoek. De Grand Palace, het oude koninklijke verblijf. De Emerald Buddha (Wat Phra Kao), één van de meest heilige boeddha's in zuidoost Azië, is voor veel gasten al direct een hoogtepunt. Dichtbij ligt ook Wat Po, de enorme liggende Buddha. Deze ligt in één van de oudste en grootste tempels van Bangkok. Met een watertaxi steken we de Chao Phrya rivier over. Direct aan de rivier ligt de Wat Arun. Deze uit de Ayutthaya periode daterende tempel geeft je vast een kijkje in de Khmer stijl torens die je in Cambodja gaat aantreffen. Na de lunch maak je een longtail boottocht over de vele waterwegen die de stad rijk is. (ontbijt en lunch)

Wat Pho in Bangkok<br>
Wat Pho in Bangkok

Dag 4 Transfer naar Kanchanaburi

Kanchanaburi
Kanchanaburi

Vandaag reis je verder naar de stad Kanchanaburi. Onderweg maak je eerst een stop bij de Rob Hum Market in Samut Songkham, dit is bijzondere markt gelegen aan het treinspoor. Als er een trein langs komt ruimen de verkopers snel de spullen op om vervolgens weer binnen enkele seconden alles te hebben staan. Hierna reis je verder naar Kanchanaburi en bezoek je de brug over de River Kwai, en het Chung Khai War Cemetery. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Bezoek Ayutthaya en nachttrein naar Chiang Mai

Na het ontbijt komt de gids je ophalen, vandaag breng je een bezoek aan de stad Ayutthaya. Onderweg breng je een bezoek aan het Bang Pa paleis. Dit is het oude paleis van de Koninklijke familie wat werd gebruikt in de zomermaanden. De oude koningsstad Ayutthaya staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en dat vinden we terecht! Overal waar je kijkt zie je prachtige oude tempels en Boeddha beelden. Je brengt een bezoek aan het historische park, waarbij je stopt bij enkele bekende tempels. Na afloop brengt de chauffeur je naar het treinstation, hier stap je in de nachttrein naar Chiang Mai. (ontbijt en lunch)

Dag 6 Aankomst in Chiang Mai

De chauffeur staat op het treinstation in Chiang Mai op je te wachten en brengt je naar het hotel. De hotelkamer is bij aankomst direct beschikbaar zodat je je kunt opfrissen en uitrusten. De rest van de dag is ter vrije besteding. (geen maaltijden inbegrepen)

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 7 Chiang Mai verkennen op eigen gelegenheid

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Op eigen gelegenheid verken je vandaag de omgeving van Chiang Mai. Er is hier zoveel moois te zien! Bezoek bijvoorbeeld de Phra Singh tempel of de Doi Suthep Tempel. Het avondleven van Chiang Mai mag je zeker niet missen. In de avond zie je overal verschillende kleuren lichtjes waardoor het er erg sfeervol is. Er zijn genoeg leuke plekjes om het lokale eten te proeven en drankjes te drinken. Een leuke manier om de stad in de avond te ontdekken, is met de Vespa. (ontbijt)

Dag 8 Naar Chiang Khong

Vandaag staat er een echte reisdag op het programma. Je reist vandaag verder naar Chiang Khong, de rit duurt ongeveer 6 uur. Na aankomst in het hotel, kun je de rest van de avond zelf indelen. (ontbijt)

Chiang Rai Provincie<br>
Chiang Rai Provincie

Dag 9 Boottocht naar Pakbeng

Pakbeng
Pakbeng

Vroeg op vandaag! Je gaat naar het volgende land van de rondreis, namelijk Laos. Eenmaal in Laos aangekomen, word je met een tuktuk naar de boot gebracht. Je vaart vandaag naar Pakbeng. Onderweg geniet je van de schitterende omgeving. De boot maakt een paar stops, zodat je wat meer van de omgeving meekrijgt. Je luncht vandaag op de boot. Na een lange reisdag kom je aan in Pakbeng. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Met de boot naar Luang Prabang

In de ochtend stap je op de boot die je in ongeveer 8 uur naar Luang Prabang brengt. Vandaag geniet je van een lunch aan boord van de boot, ook voor snacks en drankjes word gezorgd. Tijdens de tocht vertelt de gids je meer over Luang Prabang en de omliggende gebieden. Natuurlijk stoppen we ook een paar keer. Zo stop je onderweg bij de Pak Ou grotten, ook wel Tham Thing genoemd. Verder stop je ook bij Ban Xang Hai. In dit dorp zie je veel tempels en zie je hoe de lokale whiskey gedestilleerd word. Rond 16.30 uur kom je aan in Luang Prabang. (ontbijt en lunch)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 11 Tuktuk tour Luang Prabang

De stad Luang Prabang staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Vandaag verken je deze stad in een tuktuk. Tijdens deze toch bezoek je Vat Xieng Thong, wat bestaat uit een paar prachtige tempels en het koninklijk paleis. Je brengt vandaag ook een bezoek aan Traditional Arts Ethnology Center en beklim je Mount Phousi. Nadat je de 328 traptreden hebt gehad, kijk je uit over het schitterende landschap van Luang Prabang. (ontbijt)

Dag 12 Vrije dag Luang Prabang

In Luang Prabang is genoeg te zien om hier nog een dag te verblijven! Een bezoek aan de Kuang Si Waterval is zeker een aanrader. Bij de waterval kun je een verfrissende duik nemen. Als je vandaag (erg) vroeg op staat, kun je het bijzondere ritueel van de monniken meemaken. Je ziet ze door de stad lopen met hun voedselnappen. Vergeet niet dat dit een heilig ritueel is! Het mag dus niet verstoord worden. (ontbijt)

Dag 13 Naar Vang Vieng

Vandaag rijden we weer terug naar wat je de hoofdroute zou kunnen noemen. Die van Noord naar Zuid! We rijden je naar Vang Vieng, een rit van zo'n zeven uur door Laos. Uiteraard is er ruimte genoeg om onderweg te stoppen we als je foto's wilt maken of gewoon om even je benen te strekken. (ontbijt)

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

Dag 14 Boottocht en transfer naar Vientiane

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

In de ochtend maak je een boottocht over de Nam Song Rivier, terwijl je een mooi uitzicht hebt over het karstlandschap. Hierna laten we Vang Vieng achter ons en reizen we verder naar Vientiane. Onderweg maak je een stop bij een dorp waar ze gespecialiseerd zijn in gedroogde vis en stop je bij de Nam Ngum Rivier. In de namiddag kom je aan in Vientiane en kun je de stad op eigen gelegenheid vast verkennen (ontbijt)

Dag 15 Sightseeing tour in Vientiane op de fiets

Een avontuurlijke dag in Vientiane! Je gaat vandaag Vientiane verkennen op de fiets. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. (ontbijt)

Dag 16 Vlucht naar Phnom Penh

Je laat de hoofdstad van Laos achter je. We brengen je naar de luchthaven waar je op het vliegtuig stapt naar de volgende bestemming van de rondreis; Cambodja. Je vliegt in ongeveer 1,5 uur naar Phnom Penh. (ontbijt)

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Dag 17 Sightseeing Phnom Penh

Phnom Penh<br>
Phnom Penh

Vandaag ga je de stad Phnom Penh verkennen. In de ochtend bezoek je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Kmer Rouge periode een rol als gevangenis, hier werden mensen gemarteld en gedood. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Na het bezoek aan de gevangenis rijden we de stad uit naar de Killing Fields. (ontbijt)

Dag 18 Transfer naar Siem Reap

Je wordt bij het hotel opgehaald door de chauffeur en naar Siem Reap gebracht. De reis duurt ongeveer 6 uur en onderweg stop je voor de lunch. In de namiddag kom je aan in Siem Reap. (ontbijt)

Siem Reap<br>
Siem Reap

Dag 19 Je verkent de Angkor tempels

Angkor Wat<br>
Angkor Wat

De tempels van Angkor zijn een echt hoogtepunt van deze reis. Het Koninklijke complex is via de zuidelijke poort te betreden. Omdat het complex zo groot is, is het niet mogelijk om het helemaal in een keer te zien. Vandaag bezoek je voornamelijk de bekendste tempels van het complex, waaronder de Angkor Thom, de Ta Phrom en de Bayon. Natuurlijk mag de belangrijkste en de bekendste tempel, Angkor Wat, niet ontbreken. (ontbijt)

Dag 20 Vrije dag Siem Reap

Een vrije dag in het prachtige Siem Reap! Vandaag kun je bijvoorbeeld een dagje lekker relaxen bij het hotel of nog een bezoek brengen aan Angkor. Ook de gezellige markt in Siem Reap is een aanrader om te bezoeken. (ontbijt)

Dag 21 Terugvlucht

De rondreis zit er helaas op, de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Bangkok. Hier pak je de terugvlucht naar Amsterdam, Düsseldorf, Brussel of een andere luchthaven. (ontbijt)

Strandverlenging

Deze Thailand, Laos en Cambodja rondreis kun je verlengen met enkele dagen verblijf in Hua HIn. Hua Hin ligt prachtig aan het strand en is een perfecte strandbestemming.

Dag 21 t/m dag 24: Kies je voor de strandverlenging dan vlieg je op dag 21 naar Bangkok voor de transfer naar Hua Hin. Je verblijft hier 3 nachten aan het strand en vliegt op dag 24 terug naar huis vanaf Bangkok.

Strandverblijf Hua Hin<br>
Strandverblijf Hua Hin