Zuid-Vietnam op de fiets

Tijdens deze Zuid-Vietnam fietsvakantie fiets je onder andere naar de Mekong delta. Je start de reis in de moderne stad Ho Chi Minh en sluit de reis af Dalat. Je bezoekt kleine dorpjes, fietst door de landerijen en verblijft een paar dagen aan het tropische strand van Mui Ne. De fiets gaat de hele vakantie met je mee, soms achter in de auto, dat is optimale vrijheid!

De route van de Zuid-Vietnam op de fiets<br>
De route van de Zuid-Vietnam op de fiets

Dag 1 Vlucht naar Ho Chi Minh

De fietsvakantie in Vietnam begint met de vlucht naar Ho Chi Minh. Er is altijd een tussenstop en je komt de volgende dag aan. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel.

Dag 2 Aankomst op de luchthaven en transfer naar Ho Chi Minh

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Op de luchthaven van Ho Chi Minh word je verwelkomt door de chauffeur. Je visum kun je bij aankomst regelen mits je een uitnodigingsbrief hebt, die krijg je van ons als je dit wilt. Ho Chi Minh is een enorme stad en je zult zeker verbaast naar het aantal scooters kijken. Het zijn er zo’n 5 miljoen! We rijden naar het hotel in het centrum van de stad. Je hebt de rest van de dag om rustig te landen en de omgeving van het hotel verder te verkennen.

Dag 3 Verken Ho Chi Minh zelf

Vandaag kun je het centrum van Ho Chi Minh zelf verkennen. Er zijn een paar highlights die de moeite waard zijn. Het bijzondere postkantoor en de ernaast gelegen kathedraal. Hier in de buurt ligt ook de opera met eromheen de luxe warenhuizen. Bij het oorlogsmuseum krijg je inzicht in de kijk op de Vietnam oorlog vanuit Vietnamees perspectief. Voor het diner kun je naar backpackersstreet. Hier tref je veel leuke restaurants. (ontbijt)

Oorlogsmuseum in Ho Chi Minh<br>
Oorlogsmuseum in Ho Chi Minh
Traditionele homestay in de Mekong Delta <br>
Traditionele homestay in de Mekong Delta

Dag 4 Op de fiets naar Ben Tre

Met de auto rijden we eerst de drukke stad uit. Je fietst vandaag in de Mekong Delta naar het plaatsje Ben Tre. De rit gaat door de landerijen en over kleine wegen. Je passeert veel dorpjes en steekt de Mekong rivier met de veerpont over. Ben Tre staat bekend om de vele fruitbomen en de mooie rustige omgeving. Je overnacht vannacht in een homestay in Ben Tre en fietst ongeveer 50 kilometer. (ontbijt en diner)

Dag 5 Naar Can Tho

Na het ontbijt stap je op de fiets voor de fietstocht naar Can Tho. Ook vandaag fiets je langs de Mekong rivier en door het platteland. Je fietst over smalle landweggetjes, soms onverhard, door een groen landschap. In Cai Mon bezoek je een kerk en je luncht vandaag in Vinh Lonh. Nog niet genoeg gefietst? Dan kun je het laatste stuk naar de homestay ook fietsen. (ontbijt)

Dag 6 Drijvende markt en fietstocht bij Can Tho

Vroeg op vandaag! Met de boot bezoek je de drijvende markt in Cai Rang. De grootste en drukste drijvende markt van de regio. Je ziet hier veel boten verzamelen vol fruit, t-shirts, drank, groenten voor de verkoop. Hierna verken je de omgeving van Can Tho verder op de fiets. Je fietst ongeveer drie uurtjes vandaag. Het is een wirwar van smalle wegen, langs kanalen en gehuchten. Je steekt meerdere malen het water over. (ontbijt)

Dag 7 Op de fiets naar Chau Doc

Je fietst vandaag via Phong Dien naar Chau Doc. Je passeert veel mooi aangelegde tuinen vol met fruit. Met de lokale ferry steek je de rivier over en in de namiddag kom je aan in Chau Doc. (ontbijt)

Mekong delta<br>
Mekong delta

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 8 Fietsen naar het Tra Su natuurreservaat

Je fietst vandaag naar het Tra Su bos dat ook een vogelreservaat is. Hier ga je met een roeiboot door het mangrove bos en heb je de mogelijkheid om veel tropische vogels te spotten. Het is een magische plek met veel mangrove bomen, lotusplanten en een dikke laag van groene waterplanten. Na de boottocht fiets je verder naar Sam Mountain. De berg wordt bezocht door pelgrims uit binnen en buitenland. De klim naar de top wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving. (ontbijt)

De boot is een veel gebruikt vervoersmiddel in de Mekong Delta <br>
De boot is een veel gebruikt vervoersmiddel in de Mekong Delta

Dag 9 Je bezoekt een dorpje van de Cham

Met de boot vaar je vandaag naar een dorpje van de Cham. Je bezoekt de drijvende huizen en kunt lokale ambachten bewonderen. Hierna brengt de chauffeur je met de auto terug naar het moderne Ho Chi Minh. (ontbijt)

Dag 10 Fietsen naar Lagi

Met de auto reis je de drukke stad uit naar het startpunt van de fietstocht. Je fietst vandaag ongeveer 50 kilometer en je fietst door rubberplantages, dorpjes en rijstvelden. Je verblijft vannacht in een leuk hotel in de natuur. (ontbijt)

Dag 11 Tijd voor een paar ontspannen dagen aan het strand

Je fietst vandaag langs de kust naar de badplaats Mui Ne. Mui Ne heeft het beste klimaat van Vietnam en staat bekend om de rode zandduinen. Het is ook een geliefde plek bij kitesurfers. Je verblijft hier 3 nachten aan het tropische strand in een mooie bungalow (ontbijt)

Tropisch strand in Mui Ne<br>
Tropisch strand in Mui Ne

Dag 12 Fietsen of heerlijk relaxen aan het strand?

De keuze is vandaag aan jou! Samen met de gids kun je vandaag nog een dag gaan fietsen maar je kunt er ook voor kiezen om heerlijk te gaan relaxen aan het strand. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar toe gaat? (ontbijt)

Dag 13 Ontspannen stranddag

Ontspannen dag aan het strand (ontbijt)

In de omgeving zijn veel watervallen <br>
In de omgeving zijn veel watervallen

Dag 14 Met de fiets en auto naar Dalat

Je fietst vandaag door minderhedendorpjes en jungle naar Dalat. Sommige stukken zijn bergop en sommige stukken ga je bergaf. Het laatste stuk van de route leg je af met de auto. (ontbijt)

Dag 15 Sightseeing Dalat op de fiets

Je verkent vandaag de omgeving van Dalat op de fiets. Je bezoekt onder andere het Crazy House Hotel. Door de vele gekke vormen en kleuren lijkt het alsof je in een schilderij van Esscher rondloopt. Met de kabelbaan ga je naar de Truc Lam Pagode die bovenop een berg is gebouwd. De laatste stop van vandaag is de bloementuin in Dalat. (ontbijt)

Dag 16 Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis

Je vliegt vandaag naar Ho Chi Minh en vanaf hier vertrekt de vlucht naar huis. Je hebt altijd een tussenstop en komt vaak de volgende dag aan in Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. De tussenstop is vaak in een stad die ook de moeite waard is om te bezoeken. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok? (ontbijt)