Avontuurlijke familierondreis in Laos

Voor de echte avonturiers! Tijdens deze leuke familierondreis maak je prachtige wandeltochten, ga je ziplinen bij de Gibbon Experience en maak je een prachtige cruise van twee dagen. De sfeervolle stad Luang Prabang en de hoofdstad Vientiane worden ook niet overgeslagen. Je overnacht in leuke kleinschalige hotels en zelfs hoog in de bomen in een boomhut! Verken Laos op een actieve avontuurlijke manier met deze bijzondere familierondreis.

Dag 1 Vlucht naar Luang Prabang

De avontuurlijke familierondreis in Laos gaat beginnen! Je vliegt vandaag naar Luang Prabang en komt de volgende dag aan. De vlucht heeft altijd een tussenstop en je kunt bijvoorbeeld vliegen vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel. Een andere luchthaven is ook mogelijk!

Luang Prabang uit de lucht
Luang Prabang uit de lucht

Dag 2 Hartelijk welkom op de luchthaven in Luang Prabang

De internationale luchthaven van Luang Prabang is niet zo groot en overzichtelijk. Bij aankomst vraag je het visum bij de douane aan. Zodra je de bagage hebt opgehaald zie je de chauffeur met naambordje al wachten. Hij valt niet te missen! Het is een korte transfer naar het eerste hotel dat in het centrum van Luang Prabang ligt.

Dag 3 en 4 Vrije dagen in Luang Prabang

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wij vinden dit een van de leukste steden in Azie! Het is de vroegere hoofdstad van Laos en je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. De sfeervolle binnenstad kan je makkelijk zelf verkennen te voet, met de fiets of de tuk tuk. Er zijn veel oude kleine straatjes met prachtige tempels zoals de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Het beklimmen van Phou Si Mountain is ook echt een aanrader! De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. (ontbijt)

De 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong
De 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong

Dag 5 Met de boot vaar je naar Nong Khiaw

Na het ontbijt brengt de chauffeur je met de auto naar de Nam Ou rivier. Vanaf hier ga je met een lokale boot een 2 uur durende tocht maken over de rivier. Onderweg stop je bij enkele dorpjes en krijg je een goede eerste indruk van het plattelandsleven in Laos. Nong Khiaw is een klein plaatsje gelegen aan de rivier en uitvalsbasis voor de verkenning van het prachtige berggebied. In de namiddag kun je met de gids nog een wandeling maken door het dorp. (ontbijt)

Dag 6 Avontuurlijke wandeling in de omgeving van Nong Khiaw

Nong Khiaw
Nong Khiaw

Je gaat vandaag de omgeving verkennen tijdens een wandeling. Met de boot vaar je over de Nam Ou rivier naar Ban Sopkhan. Je vaart door een gebied heen met prachtige karst gebergten. Ban Sopkhan is een dorpje van de Lao Loum en de gids verteld je tijdens een wandeling door het dorpje over hun cultuur en tradities. Hierna wandel je in zo’n twee uur naar een dorpje van de Hmong en de Khmu. Onderweg wordt er een picknick lunch georganiseerd. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Met de auto naar Luang Namtha

Vandaag is een echte reisdag. De chauffeur brengt je in ongeveer 6 uur naar Luang Namtha. De route gaat door het berggebied en je passeert veel rijstvelden en kleine dorpjes. Er is tijd genoeg om onderweg te stoppen voor een wandeling. (ontbijt)

Dag 8 Fietsen in de vallei

In de omgeving van Luang Namtha wonen veel verschillende bergvolkeren en je gaat vandaag op de fiets een aantal dorpjes bezoeken. Je bezoekt vandaag een dorpje van de Zwarte Tai, de Tai Leu en een dorpje van de Latern. De gids verteld je tijdens het bezoek aan de dorpjes over de tradities en gebruiken van de bergvolkeren. Ook leer je meer over het weven van zijden en bezoek je een kleine waterval. De lokale lunch is vandaag inbegrepen. (ontbijt en lunch)


Dag 9 Bergvolkeren van Luang Namtha

Je maakt vandaag een mooie wandeltocht. De chauffeur brengt je naar Ban Nam Yang dat het beginpunt is van de wandeling. Je wandelt vandaag door het bos naar de top van de berg. Onderweg passeer je een Akha begraafplaats. Het uitzicht vanaf de top is prachtig en nadat je bent uitgerust gaat de wandeling verder naar een dorpje van de Akha. De gids verteld je in het dorp over het leven in de bergen. Op de terugreis naar het hotel stoppen we nog bij een dorpje van de Black Tai. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Op naar Houey Xai

Vandaag reis je verder naar Houay Xai. Je bent nu dichtbij de grens en kunt Thailand zien. Houay Xai is gelegen aan de Mekong Rivier en begint het jungle avontuur hoog in de bomen! (ontbijt)

Dag 11 Het jungle avontuur de Gibbon Experience gaat beginnen!

De komende dagen zul je niet snel vergeten en wordt door vele het hoogtepunt van de reis beschouwt! Je reist de komende dagen in een klein groepje. Met een pick-up word je in ongeveer 2 uur naar het Nam Kan nationaal park gebracht. Het is al meteen een avontuurlijk begin over een hobbelige weg midden in de natuur. Na een wandeling van ongeveer 1 uur kom je bij de boomhut aan. Je gaat hoog in de bomen slapen. De boomhutten zijn alleen te bereiken met een zipline. Het is meteen een leuke tocht hoog in de bomen naar je overnachtingsplek. Indien je nog niet genoeg heb van alle actie kun je met de gids nog een leuke zipline excursie doen of een wandeling in de namiddag. Lunchen en dineren doe je vandaag in de boomhut! (ontbijt, lunch en diner)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 12 Gibbons spotten in het Nam Kan nationaal park

Je wordt vandaag al vroeg gewekt door alle geluiden in de natuur en de gidsen die een kopje koffie of thee komen brengen. In de ochtend is de kans het grootst om gibbons te zien. Te voet en met de ziplines ga je op zoek naar de gibbons. In totaal is er een route van 15 kilometer aan ziplines waarvan de langste 600 meter is! Na het ontbijt kun je nog een wandeltocht maken of ziplinen voor het spotten van de gibbons. Na de lunch kun je heerlijk relaxen bij de boomhut of nog een wandeltocht maken. Ook vandaag wordt de lunch en diner geserveerd in de boomhut. (ontbijt, lunch en diner)

Overnachten hoog in de bomen<br>
Overnachten hoog in de bomen

Dag 13 Terug naar Houey Xai

De laatste ochtend in de boomhut is aangebroken! Ook vandaag zul je waarschijnlijk gewekt worden door het gezang van de gibbons. Je wandelt na het ontbijt in zo’n 2 uur weer terug naar het dorpje waar de jeep staat te wachten voor de reis terug naar Houey Xai. Onderweg wordt er nog gestopt voor de lunch. (ontbijt en lunch)

Met de boot naar Pakbeng<br>
Met de boot naar Pakbeng

Dag 14 Cruise naar Pakbeng

Vandaag kun je heerlijk uitrusten op de boot. Je maakt een prachtige boottocht naar Pakbeng. Onderweg wordt er nog gestopt bij een dorpje van de Kamu. Je kom in de namiddag aan in Pakbeng. (ontbijt en lunch)

Dag 15 De Pak Ou grotten

Vandaag staat het tweede gedeelte van de cruise op de planning. Je vaart via de Pak Ou grotten naar Luang Prabang. In de Pak Ou grotten zijn meer dan 3000 boeddhabeelden te bewonderen. Niet alleen zijn de boeddha beelden indrukwekkend maar ook de grotten zelf. Je komt in de namiddag aan in Luang Prabang. (ontbijt en lunch)

Boeddhabeelden in de Pak Ou grotten<br>
Boeddhabeelden in de Pak Ou grotten

Dag 16 Transfer naar Vang Vieng

Je reist vandaag naar Vang Vieng. De omgeving staat bekend om de prachtige karstbergen. Er is genoeg tijd om onderweg te stoppen voor foto’s. In Vang Vieng bezoek je de Tham Chang grot die in de oorlog als schuilplaats is gebruikt. (ontbijt)

Bergen in Vang Vieng<br>
Bergen in Vang Vieng

Dag 17 Vrije dag in Vang Vieng

Vandaag kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken die je de afgelopen dagen hebt opgedaan. Het hotel heeft een fijn zwembad waar het goed vertoeven is. Ga je liever nog verder op verkenning dan kan je de omgeving van Vang Vieng makkelijk verkennen te voet of op de fiets. (ontbijt)

Dag 18 Transfer naar de hoofdstad van Laos, Vientiane

In zo’n drie uur brengt de chauffeur je naar Vientiane. Vientiane is de hoofdstad van Laos en in de middag heb je genoeg tijd om het centrum te verkennen. Vientiane is een erg overzichtelijke stad. Je kunt veel te voet doen of je huurt af en toe een driewiel-taxi om je naar de volgende bezienswaardigheid te laten rijden. Een andere optie is het huren van een fiets, die heb je al voor een paar euro per dag. In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen rijdt men hier redelijk rustig. Toeteren wordt als onbeleefd gezien, je gaat een ander niet opjagen! Begin je dag bijvoorbeeld bij de Pha That Luang, een enorme stupa war het vaak in de ochtend lekker rustig is. De Patuxai, is de Vientiaanse versie van de Arc de Triomphe. In het COPE museum leer je veel bij over de invloed van de Vietnam oorlog op het buurland Laos, die is groter dan menigéén vooraf had bedacht. 's Avonds strijk je neer in één van de vele restaurantjes in het centrum en bezoek je de avondmarkt. (ontbijt)

Dag 19 Terugvlucht

De reis is helaas voorbij! De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)