Cruisen en wandelen in Noord Laos

Op zoek naar een avontuurlijke en bijzondere rondreis in Laos? Dan is deze noord Laos rondreis iets voor jou! Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Noord Laos bezoek je bekende highlights zoals Luang Prabang maar ga je ook meerdere dagen op cruise door prachtig berggebied. Prachtige wandeltochten en ontmoetingen met de bergvolkeren behoort ook tot het programma.

Dag 1 Vlucht naar Luang Prabang

De rondreis door noord Laos begint met de vlucht naar Luang Prabang. De vlucht heeft altijd een tussenstop en je komt de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst in Luang Prabang

De internationale luchthaven van Luang Prabang is niet zo groot en overzichtelijk. Bij aankomst vraag je het visum bij de douane aan. Zodra je de bagage hebt opgehaald zie je de chauffeur met naambordje al wachten. Hij valt niet te missen! Het is een korte transfer naar het eerste hotel dat in het centrum van Luang Prabang ligt. (logies)

Luang Prabang uit de lucht
Luang Prabang uit de lucht

Dag 3 Je verkent Luang Prabang met de tuk tuk

De 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong
De 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald met de tuk tuk en je verkent in een halve dag de binnenstad. Met de tuk tuk ga je door de oude straatjes en bezoek je verschillende tempels zoals de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Het nationaal museum slaan we zeker niet over. We eindigen de ochtend bij Phou Si Mountain. De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. De rest van de middag kun je zelf inplannen. (ontbijt)

Dag 4 Wandelen door het platteland en bij de Kuang Si Waterval

Met de auto reis je naar het Hmong dorpje Ban Long Lao. Vanaf hier gaat de wandeling beginnen. Je wandelt door de rijstvelden en dorpjes naar de Kuang Si waterval. Een gedeelte van de wandeling gaat door de jungle en onderweg stop je bij een grot die dienst deed als schuilplaats tijdens de oorlog. Bij de Kuang Si waterval kun je uitrusten en zwemmen. Na de lunch bezoek je het Bear Rescue Center en reis je met de auto terug naar Luang Prabang. (ontbijt en lunch)

Je wandelt naar de Kuang Si waterval<br>
Je wandelt naar de Kuang Si waterval

Dag 5 Transfer naar Nong Khiaw

In ongeveer 3,5 uur reis je vandaag naar Nong Khiaw. Tijdens de reis passeer je de Nam Ou rivier en stop je bij verschillende lokale dorpjes. In Nong Khiaw verblijf je in een eenvoudig hotel langs de rivier. In de omgeving van Nong Khiaw kun je makkelijk een paar dagen verblijven. Er heerst een fijne sfeer, je hebt mooie kleine dorpjes en prachtig berggebied. (ontbijt)

Nong Khiaw
Nong Khiaw

Dag 6 Plattelandsverkenning

Je gaat vandaag de omgeving verkennen tijdens een wandeling. Met de boot vaar je over de Nam Ou rivier naar Ban Sopkhan. Dit is een dorpje van de Lao Loum en de gids verteld je tijdens een wandeling door het dorpje over hun cultuur en tradities. Hierna wandel je naar een dorpje van de Hmong en de Khmu. Onderweg wordt er een picknick lunch georganiseerd. (ontbijt en lunch)

Prachtige uitzicht vanaf de rivier
Prachtige uitzicht vanaf de rivier

Dag 7 Cruise naar Muang Khua

Je maakt vandaag een prive boottocht van Nong Khiaw naar Muang Khua. Onderweg passeer je kleine dorpjes en heb je een mooi uitzicht over de kalksteenbergen. Je luncht vandaag op de boot en komt in de namiddag aan in Muang Khua. Vanaf hier reis je verder naar het hotel. Je verblijft vannacht midden in de jungle. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Een actieve dag! Wandelen in de jungle en touwbruggen

Een actieve dag in de jungle. Je maakt een wandeltocht vandaag naar de Namkat Waterval. Je wandelt door de jungle en een gedeelte van de route leg je af via 13 touwbruggen. Een echt avontuur! Heb je hoogtevrees? Laat het ons dan weten en we passen de wandeling aan. Bij de waterval wordt de lunch georganiseerd en hierna wandel je terug naar het beginpunt. Onderweg stoppen nog bij een paar reuze bomen. (ontbijt en lunch)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 9 Transfer naar Luang Namtha

Het is vandaag ongeveer 4 uur rijden naar Luang Namtha. Het is een mooie route door berggebied en onderweg kun je stoppen in verschillende dorpjes. Je verblijft in Luang Namtha in een leuk guesthouse. (ontbijt)

Dag 10 De bergen van Luang Namtha

Ook vandaag ga je een mooie wandeltocht. De chauffeur brengt je naar Ban Nam Yang dat het beginpunt is van de wandeling. Je wandelt vandaag door het bos naar de top van de berg. Onderweg passeer je een Akha begraafplaats. Het uitzicht vanaf de top is prachtig en nadat je bent uitgerust gaat de wandeling verder naar een dorpje van de Akha. De gids verteld je in het dorp over het leven in de bergen. Op de terugreis naar het hotel stoppen we nog bij een dorpje van de Black Tai. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Transfer naar Houey Xai

Vandaag reis je verder naar Houay Xai. Je bent nu dichtbij de grens en kunt Thailand zien. Houay Xai is gelegen aan de Mekong Rivier en morgen gaat je twee daagse cruise beginnen. (ontbijt)

Dag 12 Cruisen naar Pakbeng

Je vaart vandaag met de boot naar Pakbeng. Onderweg heb je uitzicht op dorpjes en het platteland. We stopen bij een dorpje van de Kamu en de lunch wordt op de boot geserveerd. (ontbijt en lunch)

Je vaart met de boot naar Pakbeng<br>
Je vaart met de boot naar Pakbeng
In de Pak Ou grotten kom je ogen te kort!<br>
In de Pak Ou grotten kom je ogen te kort!

Dag 13 Cruisen naar Luang Prabang

Vandaag staat het tweede gedeelte van de cruise op de planning. Je vaart vandaag via de Pak Ou grotten naar Luang Prabang. In de Pak Ou grotten zijn meer dan 3000 boeddhabeelden te bewonderen. Niet alleen zijn de boeddha beelden indrukwekkend maar ook de grotten zelf. Je komt in de namiddag aan in Luang Prabang. (ontbijt en lunch)

Dag 14 Vrije dag in Luang Prabang

Je hebt vandaag een vrije dag in Luang Prabang. Heerlijk relaxen bij het zwembad of misschien nog een fietstocht door de stad maken? De keuze is aan jou!

Luang Prabang is de perfecte stad voor een vrije dag<br>
Luang Prabang is de perfecte stad voor een vrije dag

Dag 15 Terugvlucht

De reis is voorbij en de chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht.