Highlights Laos in een week

Verken Laos in één week met deze rondreis. Je bezoekt de hoofdstad Vientiane, gaat fietsen in Vang Vieng, maakt een avontuurlijke boottocht op het meer en verkent Luang Prabang met de tuk tuk! Tijdens de reis verblijf je in goede middenklasse hotels met zwembad. Deze reis kiezen gasten vaak om te combineren met een bezoek aan Cambodja en/of Vietnam

- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Excursies zijn inbegrepen in de prijs
- Je verkent Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang met een lokale gids

De route van je rondreis in Laos<br>
De route van je rondreis in Laos

Dag 1 Vertrek naar Laos

De vakantie naar Laos begint met de vlucht naar de hoofdstad Vientiane. Tijdens de vlucht zul je 1 of 2 keer moeten overstappen. Indien je de tijd hebt kunnen we ook een stop over toevoegen in bijvoorbeeld Bangkok.

Dag 2 Aankomst in Vientiane

Patuxai, de Vientiaanse Arc de Triomph<br>
Patuxai, de Vientiaanse Arc de Triomph

Op de luchthaven van Vientiane regel je het visum. Eenmaal door de douane ontmoet je de chauffeur. Je herkent hem aan het naambordje met je naam erop. De rit naar het eerste hotel in Vientiane duurt niet heel lang. Na het inchecken in het hotel ga je met de chauffeur de stad verkennen tijdens een stadsrondreis. Je bezoekt enkele highlights en we stoppen bij de koninklijke tempel Wat Prakeo met zijn beroemde Boeddha beeld, de Wat Sisaket tempel en Patuxai, de Vientiaanse Arc de Triomph. (ontbijt)

Dag 3 Transfer naar Vang Vieng

Je verlaat vandaag de hoofdstad en we rijden naar het plaatsje Vang Vieng. Het stadje is bekend onder de backpackers vanwege het 'tuben' en de vele grotten in de regio. Er heerst een relaxte sfeer en vanuit hier kun je de spectaculaire omgeving verkennen. Onderweg naar Vang Vieng bezoek je een lokaal dorpje en je gaat het meer bij Vang Vieng verkennen met de boot. Zo krijg je een eerste goede indruk van het platteland in Laos. (ontbijt)

De omgeving van Vang Vieng ontdek je het beste met de boot<br>
De omgeving van Vang Vieng ontdek je het beste met de boot

Dag 4 Je verkent Vang Vieng op de fiets

Vandaag een actieve dag. Je gaat om de fiets de omgeving van Vang Vieng verkennen. Onderweg stop je bij een dorpje en bezoek je de Poukham grot waar je de Gouden Boeddha bekijkt. De gids verteld je onderweg veel over de cultuur en tradities. Het laatste stuk van de route leg je af met de boot en je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de gebergten. (ontbijt)

Dag 5 Transfer naar Luang Prabang

Je bezoekt in de ochtend het Hmong dorpje Ban Phan Thao en vanaf hier maak je een wandeling door het platteland. De wandeling gaat door de rijstvelden heen en je kunt een paar kleine grotten onderweg bezoeken. Na de wandeling rijden we verder naar Luang Prabang waar je een paar nachten verblijft. (ontbijt)

Dag 6 Je verkent Luang Prabang met de tuk tuk

Gouden Boeddha in Luang Prabang<br>
Gouden Boeddha in Luang Prabang

Na het ontbijt word je door de gids opgehaald bij het hotel. Luang prabang verken je vandaag met de tuk tuk en we starten de sightseeing met een bezoek aan de ochtend markt. Vanaf hier loop je via oude straatjes en tempels naar de 500 jaar oude tempel Wat Xien Thong. Na de lunch bezoek je het Traditional Arts en Ethnology center. De klim bij Phousi Mountain wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. (ontbijt)

Dag 7 Met de boot naar de Pak Ou grotten

Als je vandaag vroeg op staat kun je een bijzonder ritueel bijwonen. Bij zonsopkomst zitten namelijk veel mensen op straat om de monniken van eten te voorzien. Een ritueel dat dagelijks plaatsvindt. Na het ontbijt bezoek je het nationaal museum en de tempel Wat Visoun. Met de boot vaar je over de Mekong rivier heen naar de Pak Ou caves. Onderweg heb je een mooi uitzicht over de rijstvelden en passeer je kleine dorpjes. In de grotten tref je zo’n 4000 houten Boeddha beeldjes. (ontbijt)

Iedere ochtend lopen de monniken door de stad <br>
Iedere ochtend lopen de monniken door de stad

Dag 8 Een vrije dag in Luang Prabang

Gisteren was een volle dag en wellicht wil je vandaag wel uitrusten. Het is tenslotte jou Laos vakantie! Liever toch actief bezig vandaag? Er is nog genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong rivier liggen diverse restaurants en in de vele kleine straatjes blijf je je verbazen over de hoeveelheid tempels. Iedere avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

Dag 9 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

We brengen je naar de luchthaven waar je begint aan de terugreis. (ontbijt)