Rondreis door koloniaal Laos

In deze 15 - daagse rondreis verken je Laos en verblijf je in koloniale hotels. Je bezoekt grote steden als Luang Prabang, Vientiane en de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Je verkent de hoogtepunten en maakt een mooie cruise over de Mekong Rivier. Je verblijft tijdens je reis in fijne middenklasse en luxe hotels.

- Je verblijft in goede middenklasse hotels
- Meerdaagse cruise in het vierduizend eilanden gebied
- Foodtour door Bangkok in tuk tuk
- Je verkent Vientiane, Vang Vieng en Luang Prabang met een lokale gids

Dag 1 Op naar Laos!

De rondreis begint met een vlucht naar Laos, je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Wij doen je graag een voorstel voor de vluchten, maar je mag ook zelf de vluchten boeken.

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 2 Aankomst Luang Prabang

Welkom in Laos! Op de luchthaven van Luang Prabang staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar het eerste hotel van deze rondreis in Luang Prabang. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Historische wandeling in Luang Prabang

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en in 2021 was dat alweer 20 jaar geleden. Speciaal daarvoor is er een boek uitgegeven met een bijzondere wandeling langs allemaal erfgoed. Vandaag ga jij deze wandeling maken met een lokale gids. Je begint de wandeling bij het punt waar de rivieren Mekong en Nam Khan elkaar kruisen. Je loopt vervolgens langs diverse wijken in de stad waar je de prachtige gebouwen kunt bewonderen. Bij het 3Nagas By MGallery Hotel, dit gebouw bestaat 100 jaar, kun je in de tuin genieten van een theepauze met Laotiaanse thee. De rest van de dag kun je zelf invullen. Je overnacht in een sfeervol Frans koloniaal hotel met een fijn zwembad. (ontbijt)

Luang Prabang<br>
Luang Prabang

Dag 4 Pak Ou grotten

Vandaag stap je aan boord van een boot en vaar je over de Mekong rivier. De eerste stop is in Ban Muang Kham, in dit dorp wordt de rivierwiet geproduceerd. Daarna vaar je op de boot verder naar de Pak Ou grotten. In de grotten staan wel duizenden Boeddhabeelden. Het is een hele klim naar de tweede grot maar wel de moeite waard. Met de boot vaar je na het bezoek aan de grotten weer terug naar Luang Prabang. Tijdens de boottocht kun je genieten van een lunch. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Transfer naar Vang Vieng

Vandaag staat er een echte reisdag op het programma. We rijden je naar Vang Vieng, een rit van zo'n zes uur door het platteland van Laos. Uiteraard stoppen we als je foto's wilt maken of om even je benen te strekken. (ontbijt)

Dag 6 Bezoek grotten, blue lagoon in Vang Vieng en transfer naar Vientiane

Vang Vieng<br>
Vang Vieng

In de ochtend ga je Vang Vieng verkennen. De eerste stop die je maakt is bij verschillende grotten waaronder de Tham Chang grot. Deze grot werd tijdens de oorlog gebruikt als schuilplaats.Daarna breng je een bezoek aan de Blue Lagoon. Hier kun je heerlijk afkoelen in het water. Je reist verder naar de hoofdstad van Laos: Vientiane. (ontbijt)

Dag 7 Fietstocht in Vientiane

De gids komt je in de ochtend ophalen bij het hotel. Je gaat vandaag Vientiane verder verkennen op de fiets. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. Je brengt een bezoek aan het Wat Phra Keo museum. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. De middag kun je Vientiane verder zelf verkennen. (ontbijt)

De Patuxai in Vientiane<br>
De Patuxai in Vientiane

Dag 8 Vlucht naar Pakse en verkenning Bolaven Plateau

Bolaven Plateau<br>
Bolaven Plateau

In de ochtend brengt de chauffeur je naar de luchthaven van Vientiane voor je vlucht naar Pakse. Dit is gelegen in het zuiden van Laos. Hier staat de chauffeur je op de luchthaven op te wachten. In de middag ga je op verkenning in het Bolaven Plateau. Je bezoekt een aantal verschillende watervallen zoals Tad Lo, Tad Suong en Tad Hang. Daarna bezoek je het dorpje Song Hua Sao en bekijk je de grote waterval van Tad Yeung. Je eindigt de dag met een bezoek aan een koffie en theeplantage. (ontbijt)

Dag 9 Bezoek koffieplantage en waterval

Je gaat vandaag op pad met de jeep. De eerste stop die je vandaag maakt is bij de Tad Muon waterval. Neem je je zwemkleding mee? Je kunt bij de waterval namelijk zwemmen! Je vervolgt de weg naar een koffieplantage. Na de lunch krijg je een rondleiding op de plantage en leer je meer over de verschillende soorten koffie. Het proeven van verschillende soorten koffie hoort er natuurlijk ook bij. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Eerste dag Vat Phou Cruise: bezoek Wat Phou tempel

In de ochtend komt de chauffeur je ophalen en brengt je naar de pier. Hier stap je aan boord van een boot waar je de komende 2 nachten verblijft. Aan boord kun je meteen genieten van de lunch. Je vaart richting de Wat Phou tempel. Hier stap je af van de boord en kun je in je eigen tempo het tempelcomplex en het museum bezoeken. Aan het einde van de middag stap je weer aan boord van de boot en kun je genieten van het diner tijdens zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Tweede dag Vat Phou Cruise: bezoek Tomo en Ban Deau Tia

Na het ontbijt aan boord bezoek je het dorp Tomo waar de verborgen bostempel Oum Muong ligt. Na het bezoek aan de tempel vaar je richting de 4000 eilanden terwijl je kunt genieten van de lunch. In de late namiddag bezoek je het dorp Ban Deau Tia waar je het dorpsschooltje bezoekt en de lokale bevolking kunt ontmoeten. Je stapt weer aan boord en geniet van het diner, terwijl je vaart richting Don Khong. De boot zal in de avond in deze omgeving aanmeren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Derde dag Vat Phou Cruise: verkenning 4000 eilanden

Vandaag is de derde en tevens laatste dag op de Vat Phou Cruise. Na het ontbijt stap je aan boord van een kleinere boot om de 4000 eilanden te verkennen en te reizen naar Khone Island. Op Done Khone bezoek je de Liphi waterval en de oude locomotief die de Fransen hebben achtergelaten. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen. Hierna breng je een bezoek aan de Khone Pha Pheng watervallen, die ook wel bekend staan als de ‘Niagara watervallen van het oosten’. Hierna eindigt de cruise en brengen we je naar je hotel in Champassak. (ontbijt en lunch)

4000 eilanden<br>
4000 eilanden

Dag 13 Vlucht naar Bangkok

De wereldstad Bangkok in de avond<br>
De wereldstad Bangkok in de avond

In de ochtend brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar de hoofdstad van Thailand; Bangkok. In de middag kun je de stad zelf al verkennen. In de avond ga je de stad ontdekken op een culinaire manier, namelijk via een foodtour in een tuktuk. Tijdens deze tour bezoek je diverse verschillende wijken en proef je onder andere de Pad Thai. Een avond waar je de stad op een andere manier leert kennen. (ontbijt en diner)

Dag 14 Bangkok op eigen gelegenheid verkennen

Je hebt een vrije dag in Bangkok. Bangkok is een typische Aziatische metropool. Je treft en moderne vervoersmiddelen aan zoals de Skytrain. De traditionele tuk tuk is er ook te vinden en brengt je snel naar de verschillende bezienswaardigheden. Sanam Luang is het hart van Bangkok. Op dit plein staan kraampjes waar je hapjes, dranken en zogenaamde geneeskrachtige kruiden kunt kopen. De Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo) is voor vele een must. In deze tempel vind je het smaragden beeldje van Boeddha. Dichtbij de tempel ligt het koninklijk paleis. In dit paleis kun je de ruimte zien waar de Koninklijke familieleden worden opgebaard. (ontbijt)

Bangkok
Bangkok

Dag 15 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door Laos en Bangkok er al weer op. De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)