De highlights van Sabeh - Borneo

Tijdens deze complete rondreis van 13 dagen bezoek je de highlights van Sabeh, een van de Maleisische staten van Borneo. Je verblijft in goede en comfortabele hotels. Tijdens de rondreis maak je kennis met de vriendelijke bevolking en de mooie natuur die Borneo te bieden heeft.
Aan het einde van de reis kun je een paar dagen heerlijk ontspannen aan het strand in Kota Kinabalu.

- Goede middenklasse hotels
- Overnachten op unieke locaties
- Entreegelden inclusief
- Strandverblijf Kota Kinabalu

Dag 1 Op naar Borneo!

Vandaag begint je rondreis met een vlucht naar Borneo! Vertrekken kan vanaf elke gewenste luchthaven zoals Brussel, Amsterdam of Düsseldorf. Wij kunnen de vlucht voor je boeken maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf een vlucht te boeken.

Dag 2 Aankomst in Borneo

Op de luchthaven van Kota Kinabalu staat de chauffeur je al op te wachten. Hij is te herkennen aan het bordje met je naam erop en het logo van Mekong Reizen. Hij brengt je naar het eerste hotel in de stad. (logies)

Dag 3 Sightseeing Kota Kinabalu op de fiets

Kota Kinabalu<br>
Kota Kinabalu

Vandaag ga je de stad Kota Kinabalu verder verkennen op de fiets. Deze stad is de hoofdstad van de Maleisische staat Sabah. De eerste stop is bij Anjung Samudra, oftewel de kustlijn. Dit is het centrum van de stad. Daarna fiets je verder naar een lokale markt. Je fiets daarna verder door de stad terwijl de gids je het historische verhaal van de Britse Kolonie zal delen. De fietstocht eindigt op Signal Hill waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. (ontbijt)

Dag 4 Sightseeing omgeving Kota Kinabalu

Vandaag staat er een lange dag op het programma. Vroeg in de ochtend wordt je opgehaald bij het hotel. De eerste stop is in Kota Belud, hier kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen en de lokale bevolking bekijken en ontmoeten. Indien je hier op zondag bent kun je ook een bezoek brengen aan de Tamu, een openluchtmarkt waar veel wordt gehandeld tussen de lokalen. Je reist daarna verder en bezoekt een bijenteelt en honingoogst. Je bezoekt ook een Rungus Longhouse en zult hier een traditionele lunch hebben. Het Rungus-volk is een bekend en groot volk in Sabah wat nog vele culturen en tradities kent. Als laatste reis je naar Tanjung Simpang Mengayou, dit is de klif op het noordelijkste punt van Borneo. Daarna reis je terug naar je hotel in Kota Kinabalu. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Kinabalu National Park

Kinabalu berg<br>
Kinabalu berg

Via een mooie route door de bergen met adembenemende vergezichten brengt de chauffeur je naar de Kinabalu berg, een van de hoogste bergen in Zuidoost Azië. Samen met een ervaren gids verken je de omgeving rondom de berg. De gids kan je meer vertellen over de medicinale planten die hier groeien. Na de lunch brengt de chauffeur je naar je accommodatie van vannacht. Een huisje in het midden van theeplantages in de omgeving van de berg Kinabalu, je hebt hier een schitterende zonsondergang. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Onderweg naar Sepilok

Vandaag staat er een reisdag op het programma naar Sepilok. Je maakt onderweg een stop bij Luanti Village, deze stad staat bekend om de vis en de bescherming daarvan. In de middag kom je aan in Sepilok en is de middag ter vrije besteding. (ontbijt en lunch)

Sepilok
Sepilok
Sepilok orang-oetan opvang <br>
Sepilok orang-oetan opvang

Dag 7 Transfer naar Bilit

Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar Sepilok Orang Utang Opvang centrum. Hier worden gewonden of orang oetans die wees zijn geworden opgevangen en klaargestoomd om terug te gaan naar de natuur. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het Sunbear conservation Centre, hier kun je de kleinste beer ter wereld bewonderen. Daarna reis je verder naar een lodge midden in de natuur. Je maakt hier een boottocht over de rivier. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Boottocht over de rivier

Vroeg in de ochtend ga je op pad voor een ochtendcruise over de Kinabatangan-rivier naar het Kelenanap-osseboogmeer. Onderweg heb je de kan om diverse vogels en andere dieren in het wild te bekijken. Daarna keer je terug naar de lodge en heb je de rest van de dag ter vrije besteding. (ontbijt, lunch en diner)

Kinabatangan - rivier<br>
Kinabatangan - rivier
Danum Valley<br>
Danum Valley

Dag 9 Transfer naar Danum Valley

Vandaag reis je verder naar Danum Valley, onderweg stoppen we bij Lahad Datu voor een verplichte registratie. Bij aankomst in Danum Valley krijg je meteen indruk van de omgeving. Je maakt in de middag een wandeltocht door het regenwoud. In de nacht maak je een rit in een open auto op zoek naar de nachtdieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Verdere verkenning Danum Valley

In de ochtend maak je een tocht door de jungle naar een berg, waarvan je een mooi panoramisch uitzicht hebt over het gebied. De middag heb je ter vrije besteding, je kunt nog een tocht maken of relaxen aan de Danum Rivier. In de nacht maak je weer een wandeling op zoek naar nachtdieren. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Vlucht naar Kota Kinabalu

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag vlieg je naar Kota Kinabalu. Hier kun je genieten van 2 nachten een ontspannen verblijf aan het strand. (ontbijt)

Dag 12 Strandverblijf Kota Kinabalu

Vandaag kun je genieten van een relaxed strandverblijf. (ontbijt)

Dag 13 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door Borneo er al weer op. De chauffeur haalt je op bij het hotel en brengt je naar de luchthaven voor de terugvlucht. Hopelijk heb je een onvergetelijke tijd gehad. We zouden het leuk vinden om je terug te zien bij een van onze andere zusjes of broertje; Singha, Sakura of Indus Reizen! (ontbijt)