Avontuurlijk Myanmar

Tijdens deze bijzondere en actieve Myanmar rondreis laten we je in drie weken de highlights zien en nog veel meer! Wandeltochten, fietsen en boottochten zijn volop aanwezig in het programma. Tijdens de wandeltochten wandel je van homestay naar homestay. Een avontuurlijke 'off the beaten track' rondreis in Myanmar!

Dag 1 De vakantie begint met de vlucht naar Mandalay

De vakantie gaat beginnen! Je vliegt vandaag naar Myanmar. Je hebt altijd een tussenstop en komt de volgende dag aan. Je kunt de luchthaven van vertrek kiezen. Laat je het ons weten waar je voorkeur naar uit gaat?

Dag 2 Aankomst en transfer naar het hotel

Hartelijk welkom in Myanmar! De chauffeur staat op je te wachten bij de uitgang met een bordje met je naam erop. Na de kennismaking reizen jullie naar het eerste hotel in Mandalay. De rest van de dag staat er niks op de planning. Je kunt de stad alvast zelf gaan verkennen of even uitrusten bij het hotel.

Dag 3 Fietsen in Mandalay

Vandaag is je eerste actieve dag tijdens de reis! De chauffeur brengt je naar het startpunt van de fietstocht en vanaf hier ga je fietsen naar Ava. De oude stad Ava is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt alsof je hier een stap terug in de tijd doet. Je steekt met de veerboot de rivier over en fietst door kleine dorpjes en ziet de ruïnes van Ava. Hierna fiets je verder naar Ampara waar je de bekende U Bein Brug bezoekt, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Vanaf hier fiets je terug naar het hotel. In totaal fiets je vandaag zo’n 25 kilometer. (ontbijt)

De bekende U Bein Brug <br>
De bekende U Bein Brug
Mount Popa<br>
Mount Popa

Dag 4 Mount Popa

Je vliegt vandaag naar Bagan en vanaf hier reis je met de auto naar Mount Popa. De transfer duurt ongeveer 2 uur. Mount Popa is een van de heiligste plekken in Myanmar. Je verblijft hier in een bijzonder hotel met uitzicht op Mount Popa. Je kunt de berg zien vanuit het zwembad, het restaurant en sommige hotelkamers! De rest van de dag kun je zelf inplannen. (ontbijt)

Dag 5 Fietsen naar Bagan

Je wordt wakker met een prachtig uitzicht op de bergen! In de ochtend kun je Mount Popa beklimmen. Mount Popa is een pelgrimsoord voor de lokale bevolking die de nats (een geest) vereren. De top van de berg, en de tempel, zijn te bereiken na het beklimmen van 777 treden. Het uitzicht vanaf de berg is spectaculair!

Het eerste stuk van de fietstocht gaat over een verharde weg. Na de lunch fiets je verder via een onverharde weg naar Bagan. Je fietst door kleine dorpjes en landerijen. Je fietst vandaag ongeveer 51 kilometer. Het hotel heeft een zwembad waar je goed kunt afkoelen na deze avontuurlijke dag! (ontbijt)

Dag 6 Tempels van Bagan

In de ochtend ga je een halve dag de tempels van Bagan verkennen op de fiets. Bagan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In Bagan staan namelijk zo’n 4400 tempels. Je bezoekt de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi waar je prachtige muurschilderingen hebt. Bij de gouden stupa van de Shwezigon pagode krijg je een eerste goede indruk van de rijke geschiedenis van Bagan. De laatste stop van vandaag is de Thatbyiinyu tempel. Dit is de hoogste tempel en je hebt vanaf hier een mooi uitzicht. We zijn op tijd weer terug bij het hotel waar je de rest van de dag kunt relaxen bij het zwembad. (ontbijt)

Bagan<br>
Bagan

Dag 7 Op bezoek bij de olifanten

In de ochtend vlieg je naar Heho en vanaf hier reis je naar Kalaw. Onderweg stop je bij het olifantenkamp. Hier leven olifanten die met pensioen of wees olifanten. Je maakt een korte wandeling door de jungle naar de rivier waar de kudde olifanten is. De gids verteld je meer over de olifanten en hoe ze bij het kamp zijn gekomen. Als je wilt mag je de olifanten een banaan geven. Elke dag gaan de olifanten badderen in de rivier en hier kan je bij aanwezig zijn. Zorg je er voor dat je een droge handdoek en zwemkleding meeneemt? De handdoek kun je meenemen vanuit het hotel. Na het avontuur in het water ga je naar het bos toe en kun je meehelpen aan het forest recovery project door een boom te planten! Na de lunch kun je nog een wandeling maken door de jungle. (ontbijt en lunch)

Dag 8 Verkenning Kalaw en transfer naar het Inle meer

Markt in Kalaw<br>
Markt in Kalaw

In de ochtend maak je een mooie wandeling door Kalaw. Je bezoekt een 500 jaar oude pagode met een bamboe Boeddhabeeld. Tijdens de wandeling zie je veel koloniale huizen en passeer je de markt van Kalaw. Hier zie je de bergvolkeren samen komen. Na het proeven van wat lokale snacks loop je verder naar de Thein Taung Pagode. Op de top van de heuvel ligt een klooster en hier kun je even uitrusten voordat je verder loopt. Na de wandeling reis je verder naar het Inle meer. (ontbijt)

Dag 9 Kajakken op het Inle meer

De chauffeur brengt je naar het dorpje Ywama. Vanaf hier ga je kajakken door de smalle waterwegen en langs drijvende huizen. Onderweg stop je en maak je een leuke wandeltocht door het dorpje. Je bezoekt hier een paar winkels waar je lokale ambachten kunt bekijken. Je vaart verder door de waterwegen terug naar het beginpunt. Vanaf hier ga je met een longtail boot verder en ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je de huizen op palen staan, de drijvende tuinen en zie je de vissers aan het werk. (ontbijt)


Inle meer <br>
Inle meer

Dag 10 Trekking naar een dorpje van de Pa-Oh

Het wandel avontuur gaat beginnen. Je gaat in totaal 3 dagen wandelen in de omgeving van het Inle meer. Je wandelt naar het dorpje Lwelem. Onderweg heb je een mooi uitzicht op het meer en passeer je verschillende dorpjes. In Lwelem organiseren we de lunch en hierna loop je naar het dorpje Inn Ne. In totaal wandel je vandaag ongeveer 12 kilometer. Inn Ne is een dorpje van de Pa-Oh. In de avond zullen de dorpelingen je hun traditionele muziek en dans laten zien. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Je wandelt naar Tootan

Voordat je verder loopt naar het volgende dorp ga je samen met de inwoners van het dorp een boompje planten om de natuur een handje te helpen. Je neemt afscheid van de gastfamilie en wandelt naar Mt. Yan Aung. Het is een flinke klim omhoog en het spectaculaire uitzicht zal veel goed maken. Je kunt hier uitrusten tijdens de picknick lunch en na de lunch wandel je verder naar het volgende dorpje Tootan waar je overnacht. Vandaag heb je ongeveer 14 kilometer gelopen. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Wandelen naar Samkar

De laatste wandeldag is aangebroken! Na het ontbijt neem je afscheid van de gast familie en loop je naar Magyi Gone. Je wandelt vandaag ongeveer 19 kilometer. Onderweg passeer je veel rijstvelden en landerijen. We stoppen bij een dorpje dat bekend staat om de bamboe producten en hier lunch je. Eenmaal aangekomen in Magyi Gone ga je met de longtail boot naar het oude dorpje Samkar. Je verblijft hier in een kleinschalig traditioneel hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 13 Transfer naar Loikaw

In de ochtend bezoek je de stoepa’s van Sagar. Een verzameling van 108 stoepa’s uit de 16de eeuw. Een paar maanden per jaar stijgt het waterniveau waardoor ze gedeeltelijk onder water staan. Met een longtail boot vaar je verder naar een dorpje van de Kayan. Vanaf hier reis je met de auto naar Loikaw waar je even kunt uitrusten bij het hotel. In de namiddag bezoek je het dorpje Chikae waar je het veld van Takon Dhaing bezoekt. In Thiri Mingalar Taung Kwe Zedi bezoek je het bijzondere tempelcomplex. (ontbijt)

Dag 14 Bergvolkeren

Je bezoekt in de ochtend de Demawso markt. Verschillende bergvolkeren uit de omgeving komen hier samen om hun producten te verkopen zoals zelfgemaakte wijn. Je reist verder naar een dorpje in de omgeving waar je een wandeltocht maakt naar een ander dorp van de Padaung. De Padaung vrouwen staan bekend om de vele gouden nekringen die ze dragen. In de avond maak je een boottocht op de Bilu rivier en kun je genieten van het prachtige uitzicht. (ontbijt en lunch)

In het dorpje van de Padaung dragen de vrouwen gouden nek ringen <br>
In het dorpje van de Padaung dragen de vrouwen gouden nek ringen

Dag 15 Ontspannen dag bij het hotel

De afgelopen dagen waren actief en avontuurlijk! Vandaag heb je de tijd om even bij te komen en alle indrukken te verwerken. Het hotel heeft een fijn zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen. (ontbijt)

Dag 16 Fietsen in Yangon

Yangon
Yangon

Je vliegt in de ochtend naar Yangon en je gaat direct Yangon verkennen op de fiets. Je fietst door kleine straten, langs scholen en marken. Aangekomen bij de Yangon rivier neem je de fiets mee op een houten boot voor een korte tocht op de rivier. Je vaart naar Kanaungto River Island. Het is een eenvoudig dorpje en je kunt hier goed het dagelijks leven bewonderen. We stoppen bij een winkeltje voor een kopje thee en hierna fiets je verder langs de rijstvelden. Je steekt weer de rivier over naar het drukke centrum van Yangon en fietst terug naar het hotel. (ontbijt)

Dag 17 Transfer naar de Golden Rock

Je reist in zo’n 5 uur naar de Golden Rock. Eenmaal aangekomen reis je met een lokale wagen (zonder dak) naar de Golden Rock. Het is een avontuurlijke tocht van ongeveer 45 minuten . De Golden Rock ligt hoog op een berg en het uitzicht vanaf hier is spectaculair. De Golden Rock is een groot rotsblok bedekt met bladgoud en hangt subtiel in balans op de rand van een klif. Het is een bedevaartsoord in Myanmar Je verblijft vannacht in een eenvoudig hotel met ook een prachtig uitzicht. (ontbijt)

Dag 18 Transfer naar Hpa An

Het hotel ligt dichtbij de Golden Rock en je kunt er voor kiezen om vandaag de rots te bezoeken. Bezoek je vandaag de rots dan raden we aan om met zonsopgang er naar toe te gaan. Na het ontbijt reis je met de wagen weer de berg af. De chauffeur staat op je te wachten en je reist met de normale auto verder naar Hpa An. Een klein stadje omgeven door prachtige kalkstenen rotsformaties. Onderweg stop je bij de Bayint Nyi grot en de Kaw Gun grot. (ontbijt)

Golden Rock<br>
Golden Rock

Dag 19 Grotten van Hpa An

Je gaat vandaag verschillende grotten bij Hpa An bezoeken. De eerste stop van vandaag is de Sadan grot. Deze grot is alleen toegankelijk van november – maart en staat bekend om de Indiana Jones film die hier is opgenomen. Via een tunnel in de grot kom je uit op een verborgen meer met een prachtig uitzicht. Je kunt hier optioneel een bootje huren voor een rondleiding op het kleine meer naar een grot die alleen per boot te bereiken is. Bij de Lumbini Gardens zie je wel duizenden Boeddha beelden staan. De laatste stop van vandaag is Kyauk Ka Lat. De rest van de middag kun je zelf invullen. (ontbijt)

Dag 20 Transfer naar Yangon

Je reist vandaag terug naar Yangon wat de laatste stop is van je reis! De transfer duurt ongeveer 5 uur en je zult hier naar de lunch aankomen. In de middag kun je het centrum nog verder verkennen of even uitrusten bij het hotel. (ontbijt)

Dag 21 Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ontbijt)