Myanmar in luxe

Tijdens deze luxe Myanmar rondreis van 14 dagen bezoek je de highlights van Myanmar en verblijf je prachtige hotels. Je gaat op bezoek bij de olifanten, verkent het Inle meer met de boot en bezoekt de culturele hoogtepunten zoals de tempels van Bagan. De reis kun je uitbreiden met 3 nachten strand in Ngapali

Dag 1 Vertrek naar Yangon

De luxe vakantie in Myanmar gaat beginnen! Je vliegt vandaag naar Yangon en komt hier de volgende dag aan.

Dag 2 Aankomst in Yangon en transfer naar het luxe hotel

Je komt aan in Yangon. Voor Myanmar heb je een visum nodig en dit kun je eenvoudig online van te voren aanvragen. Zodra je de douane bent gepasseerd zie je de chauffeur met een naambordje op je wachten. Samen reizen jullie naar het luxe hotel in Yangon. De rest van de dag kun je rustig wennen aan het land. Het hotel heeft een fijn zwembad waar het goed vertoeven is.

Dag 3 De highlights van Yangon

Na het ontbijt ontmoet je de chauffeur en gids bij de receptie van het hotel. Je gaat vandaag de stad verkennen en bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is een fascinerende stad met bijzondere architectuur. Er zijn veel historische gebouwen in koloniale stijl. Vanaf het historische postkantoor maak je een wandeling naar de Sule Pagode in het midden van de sfeervolle wijk Downtown. Onderweg passeer je Onafhankelijkheid monument. In Little India en Chinatown zie je veel kleurrijke markten, tempels en restaurants. Bij de Kyaukhtatgyi Pagode zie je een 70 meter lange liggende Boeddha. In het Kandawgyi park, de groenste plek in Yangon, heb je een prachtig uitzicht op de Swedagon Pagode. In de avond bezoek je de Shwedagon Pagode. De belangrijkste tempel van het land. (ontbijt en diner)

Yangon
Yangon

Dag 4 Vlucht naar Bagan en sightseeing

In de ochtend vlieg je naar Bagan zodat je de middag de stad kunt verkennen. Bagan staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks! In Bagan staan namelijk zo’n 4400 tempels. Je bezoekt de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi waar je prachtige muurschilderingen hebt. De Ananda Tempel, de Shwesandaw Pagode en de Dhammayangyi tempel behoren tot onze favorieten en slaan we niet over! Bij de gouden stupa van de Shwezigon pagode krijg je een goede indruk van de rijke geschiedenis van Bagan. De hoogste tempel in Bagan is de Thatbyinnyu. Je sluit de dag af met een prachtige zonsondergang! (ontbijt)

Tempels van Bagan<br>
Tempels van Bagan

Dag 5 Beklimmen van Mount Popa

Een actieve dag vandaag! Je begint vandaag met een bezoek aan de kleurrijke Nyaung Oo markt waar de lokale bevolking elke dag samen komt voor de handel in producten. Hierna reis je naar Mount Popa. Een vulkaan die 1518 meter boven de zeespiegel uittorent. Bovenop staat een Boeddhistische tempel die je bereikt na het beklimmen van 777 treden. De klim naar boven wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving! Je reist verder naar een dorpje dat bekend staat om palm bomen. De gids verteld je over de palmbomen en waar het allemaal voor wordt gebruikt. Je verblijft ook vannacht in je luxe hotel in Bagan. (ontbijt)

Optioneel kun je vandaag een ballonvlucht erbij boeken. De ballonvlucht vinden veel gasten het hoogtepunt van de vakantie. Tijdens de vlucht vlieg je over de oude tempels van Bagan bij zonsopgang. Je hebt een prachtig uitzicht! De ballonvlucht is alleen mogelijk van oktober – maart

Dag 6 Vlucht naar Mandalay en sightseeing

De Mahamuni pagode<br>
De Mahamuni pagode

Transfer naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Mandalay. In Mandalay bezoek je de Mahamuni Pagode. Dit is een van de meest heilige plekken van Myanmar. Het is een rijkversierde tempelcomplex met een vier meter hoge Boeddhabeeld dat is versierd met goud en juwelen. In de middag bezoek je enkele winkeltjes waar je lokale ambachten kunt bewonderen. We stoppen ook bij de Kuthodaw pagode en het Shwenandaw klooster. Het gebouw is volledig opgetrokken uit prachtig bewerkt teakhout. Je sluit de dag af met een bezoek aan Mandalay Hill waar je een prachtig uitzicht hebt op de stap en de Irrawaddy rivier. (ontbijt)

Dag 7 Een vrije dag in Mandalay

Vandaag heb je een vrije dag in Mandalay. De afgelopen dagen heb je veel gezien en misschien ben je wel toe aan een dagje rust. Het hotel heeft een fijn zwembad waar het goed vertoeven is. Er is ook nog genoeg te zien in Mandalay. Wat dacht je van een bezoek aan de U Bein Brug. Deze brug is ruim een kilometer lang en volledig opgetrokken uit teakhout. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht! (ontbijt)

De U Bein Brug <br>
De U Bein Brug

Dag 8 De natuur in bij Kalaw

In de ochtend vlieg je naar Heho en vanaf hier reis je verder naar Kalaw. Onderweg stoppen we bij de Pindaya grotten. In de grotten zie je tussen de stalactieten en stalagmieten wel duizenden Boeddha beelden staan. Een indrukwekkend gezicht! Je maakt hierna een korte wandeling door een dorpje waar je een goede indruk krijgt van het leven op het platteland. Je reist vanaf hier door een heuvelachtig landschap verder naar Kalaw. Kalaw is een koloniaal stadje met een fijne sfeer. Doordat Kalaw iets hoger ligt is het ook wat koeler dan in andere delen van Myanmar. (ontbijt)

Dag 9 Op bezoek bij de olifanten

Vandaag ga je een olifantenkamp bezoeken! Hier leven olifanten die met pensioen of wees olifanten. Je maakt een korte wandeling door de jungle naar de rivier waar de kudde olifanten is. De gids verteld je meer over de olifanten en hoe ze bij het kamp zijn gekomen. Als je wilt mag je de olifanten een banaan geven. Elke dag gaan de olifanten badderen in de rivier en hier kan je bij aanwezig zijn. Zorg je er voor dat je een droge handdoek en zwemkleding meeneemt? De handdoek kun je meenemen vanuit het hotel. Na het avontuur in het water ga je naar het bos toe en kun je meehelpen aan het forest recovery project door een boom te planten! Na de lunch kun je nog een wandeling maken door de jungle. (ontbijt en lunch)

Bij het olifantenkamp<br>
Bij het olifantenkamp

Dag 10 Ochtendwandeling en transfer naar het Inle meer

In de ochtend maak je een mooie wandeling door Kalaw. Je bezoekt een 500 jaar oude pagode met een bamboe Boeddhabeeld. Tijdens de wandeling zie je veel koloniale huizen en passeer je de markt van Kalaw. Hier zie je de bergvolkeren samen komen. Na het proeven van wat lokale snacks loop je verder naar de Thein Taung Pagode. Op de top van de heuvel ligt een klooster en hier kun je even uitrusten voordat je verder loopt. Na de wandeling reis je verder naar het Inle meer. (ontbijt)

Dag 11 Een dag op het water!

Vandaag een heerlijke dag in de natuur! Met een privé boot ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je huizen op palen staan waar de Intha wonen, de drijvende tuinen en je ziet de vissers aan het werk. Je brengt een bezoek aan de Phaung Daw Oo Pagode en hierna brengt de chauffeur je terug naar het hotel waar je de rest van de middag kunt relaxen. (ontbijt)

Dag 12 De ochtendmarkt en bezoek aan Indien

Je bezoekt de bruisende ochtendmarkt. Bergstammen komen naar de markt om hun producten te verkopen. Het is bijzonder om te zien hoe de bergstammen van elkaar verschillen. Hierna vaar je verder via een klein kanaal naar het dorpje Indein. Je verkent het gebied te voet en wandelt naar het Alaun Sitthou gebied. Je beklimt de overdekte trap naar de top van de heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het meer. Met de boot vaar je hierna terug naar het hotel. (ontbijt)

Inle meer<br>
Inle meer

Dag 13 Vlucht naar Yangon

Je vliegt vandaag naar Yangon. Eenmaal aangekomen word je naar het hotel gebracht. Vandaag is je laatste dag in Myanmar. Misschien wil je nog wat souvenirtjes kopen of even uitrusten bij het hotel. (ontbijt)

Dag 14 Terugvlucht

De vakantie is helaas voorbij! Je vliegt vandaag terug naar huis. (ontbijt)