Myanmar on a budget

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis naar Myanmar? Dan is de de Myanmar budget rondreis die je vast aanspreekt! Je bezoekt de culturele highlights, gaat de natuur in en bezoekt de bruisende stad Yangon.

Dag 1 Vertrek naar Myanmar

De rondreis begint met de vlucht naar Myanmar. Je komt hier de volgende dag aan en kunt vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel.

Dag 2 Aankomst in Mandalay en transfer naar het hotel

Hartelijk welkom in Myanmar! Op de luchthaven staat de chauffeur met een naambordje op je te wachten voor de transfer naar het eerste hotel. De rest van de dag kun je alvast zelf op verkenning gaan in Mandalay.

Dag 3 Sightseeing in Mandalay

De gids komt je bij het hotel ophalen en samen ga je enkele highlights van de stad bezoeken. Je begint bij het laatste koninklijk paleis van de Konbaung dynastie. Het is een flinke klim naar de top van Mandalay Hill die wordt beloond met een prachtig uitzicht. Je reist de stad uit naar de langste teakbrug ter wereld, de U Bein Brug. Met een kano vaar je op de rivier en kun je de brug goed bekijken. Een wandeling op de brug is natuurlijk ook mogelijk! In Amarapura bezoek je een paar ambachtswinkels voordat je terug gaat naar het hotel. (ontbijt)

De U Bein Brug in Mandalay<br>
De U Bein Brug in Mandalay

Dag 4 Een vrije dag in Mandalay

Een vrije dag in Mandalay. Er is nog genoeg te zien in de stad. Een dag relaxen bij het hotel is natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt)

Dag 5 Met de boot naar Bagan

De chauffeur brengt je naar de pier. Vanaf hier reis je met de boot naar Bagan. Je passeert veel kleine dorpjes, tempels en landerijen. Je krijgt zo een goede indruk van het plattelandsleven in Myanmar. In de middag kom je aan in Bagan en daar staat een chauffeur met naambordje op je te wachten. (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 6 Sightseeing in Bagan

Een culturele dag in Bagan! Je bezoekt vandaag de belangrijkste tempels en pagodes van de stad. Op de kleurrijke Nyaung Oo markt zie je de inwoners van Bagan samenkomen voor de handel in producten. De Ananda Tempel, de Shwesandaw Pagode en de Dhammayangyi tempel behoren tot onze favorieten en slaan we niet over! De hoogste tempel in Bagan is de Thatbyinnyu. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht op de stad. De dag sluit je af bij de Shwesandaw Pagode of the Buphaya tempel waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. (ontbijt)

Tempels in Bagan<br>
Tempels in Bagan
De tempels van Bagan<br>
De tempels van Bagan

Dag 7 en 8 Vrije dagen in Bagan

Na de culturele dag van gisteren heb je misschien wel even tijd nodig om alle indrukken te verwerken. Je hebt vandaag en morgen vrije dagen in Bagan. Er is nog genoeg te doen in de omgeving. De ballonvlucht bij zonsopkomst boven de tempels van Bagan wordt vaak gezien als een van de bijzonderste activiteiten die je in Azië kunt doen. Een leuke fietstocht maken of een van de vele wijken verkennen is ook erg leuk om te doen. (ontbijt)

Dag 9 Met de bus reis je naar Inle meer

Je reist vandaag niet met de auto maar met de bus! We zorgen dat je naar het busstation wordt gebracht en op de juiste bus komt. Je reist vandaag naar het Inle meer en komt hier aan het einde van de middag aan. Hier staat een andere chauffeur weer op je te wachten. Zorg je voor wat versnaperingen voor onderweg? (ontbijt)

Dag 10 Boottocht

Vandaag een heerlijke dag in de natuur! Met een privé boot ga je het Inle meer verkennen. Tijdens de boottocht zie je huizen op palen staan waar de Intha wonen, de drijvende tuinen en je ziet de vissers aan het werk. Je bezoekt de ochtendmarkt en ziet hier de bergvolkeren samen komen voor de handel in producten. Je wandelt naar de top van een heuvel waar de Shwe Indein Pagode staat. (ontbijt)

Dag 11 Een vrije dag

Vandaag kun je rustig aan doen. Je verblijft bij het Inle meer in de natuur in een hotel met kamers op het water. Het hotel heeft een fijn zwembad waar je goed kunt relaxen. Liever actief bezig? In de omgeving van het Inle meer kun je prachtige wandelingen of fietstochten maken. (ontbijt)

Dag 12 Vlucht naar Yangon

Je vliegt in de ochtend naar Yangon. Yangon is de grootste stad van het land. Je hebt hier veel koloniale gebouwen en kunt in Downtown heerlijk rondstruinen door de vele straten. Je hebt er leuke markten, tempels en er heerst een fijne sfeer. In Chinatown kun je in de avond goed eten. (ontbijt)

Dag 13 Sightseeing in Yangon

Je maakt vandaag een wandeling door de stad en bezoekt de Sule Pagode. De gids zal je onderweg vertellen over de gebouwen die je passeert. Je bezoekt tijdens de wandeling ook de Emmanual kerk. De Shewdagon Pagode is de belangrijkste boeddhistische tempel van het land. Die slaan we natuurlijk niet over vandaag! (ontbijt)

Dag 14 Een vrije dag

Gisteren heb je al veel gezien tijdens de sightseeing tour door de stad maar er is nog veel meer te zien. Een erg leuke manier om een andere kant van Yangon te zien is met Circle Train. De trein rijdt een rondje om de stad. Je rijdt langs verschillende wijken. De trein is voor de lokale bevolking een soort rijdende markt. Het is leuk om te zien hoe etenswaren verkocht worden op de trein en de bevolking hier gebruik van maakt. (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

De reis is voorbij! Je vliegt vandaag terug naar huis. (ontbijt)