Noord Vietnam budget avontuur

Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren
Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren

Twee weken rondreizen in het groene Noord-Vietnam! Na een bezoek aan het bruisende Hanoi vertrek je naar het grensgebied met China en bezoekt er de markten met minderheden. Langs het nog grotendeels onontdekte noord oosten rijden we je terug naar Hanoi. Je laatste avontuur is een bezoek aan de prachtige baaien van Halong Bay. Hier sluit je een mooie reis en een bijzondere Vietnam vakantie af.

Dag 1 Je Vietnam rondreis gaat beginnen

Je Vietnam vakantie is begonnen. Je vliegt altijd met een tussenstop naar Vietnam en komt hierdoor vaak de volgende dag aan. Je kunt vliegen vanaf Dusseldorf, Brussel of Amsterdam.

Dag 2 Hartelijk welkom in Hanoi. Op naar je hotel in de stad.

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival' met een uitnodigingsbrief. Je kunt ook al van te voren een e-visum aanvragen. Je chauffeur wacht op je in de ontvangsthal met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hotel in Hanoi is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en geliefd bij jong en oud. De rest van de dag verken je de omgeving van je hotel op eigen gelegenheid.

Dag 3 Sightseeing in Hanoi

We laten je vandaag kennismaken met Hanoi. Je begint met een bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh in de volksmond geliefd oompje Ho genoemd. Vervolgens bezoek je het museum van Ho Chi Minh, het presidentieel paleis en het huis van Ho Chi Minh. Ook de één zuilige Pagode (Chua Mot Cot) ligt hier dicht bij. Ook bezoek je de tempel van de Literatuur. We rijden naar het Hoan Kiem Lake waar je de Ngoc Son Tempel bezoekt. (ontbijt)

In Hanoi leven de mensen op straat<br>
In Hanoi leven de mensen op straat
De omgeving van Mai Chau is nog landelijk
De omgeving van Mai Chau is nog landelijk

Dag 4 De bergen in

We vertrekken richting Mai Chau. Mai Chau is gelegen in de bergen en je krijgt hier een eerste goede indruk van het plattelandsleven. Bij aankomst in Mai Chau, check je in en kun je lunchen. In de namiddag maak je een avontuurlijke fietstocht in de vallei. Onderweg passeer je veel dorpjes, rijstvelden en bergen (ontbijt)

Dag 5 Transfer naar Son La

De reis gaat vandaag verder naar Son La. Onderweg passeer je veel theevelden en dorpjes van de Zwarte Thai, Muong en de Witte Thai. Vietnam is lang een Franse kolonie geweest. In 1908 bouwde de Fransen in Son La een gevangenis, je bezoekt deze gevangenis. Het deed in de periode 1930-1945 dienst als gevangenis voor revolutionairen. (ontbijt)

Minderheden in Vietnam<br>
Minderheden in Vietnam

Dag 6 Je reist vandaag naar Lai Chau

Je gaat op weg naar Lai Chai. Vandaag is een echte reisdag en je ziet onderweg het berggebied steeds indrukwekkender worden. Spectaculaire rijstterrasvelden, rivier en mooie dorpjes zijn onderdeel van de route. Er is genoeg tijd om te stoppen en je komt in de namiddag aan in Lai Chau. (ontbijt)

Dag 7 Via de Tam Duong markt naar Sapa

Na het ontbijt rijden we naar de markt van Tam Duong. Je ziet hier verschillende bergstammen bij elkaar komen voor de markt. Onder andere de Zwarte Dza en de Rode H'mong bezoeken de markt. Hierna rijden we naar Silver Waterfall waar je een prachtig uitzicht hebt over de groene omgeving. De hoogst gelegen weg in Vietnam Heaven Gate wordt ook niet overgeslagen. Je hebt hier een fantastisch uitzicht. We reizen verder naar Sapa. (ontbijt)

Sapa
Sapa

Dag 8 Trekking door het berggebied, ontmoet de bergvolkeren van Vietnam

De chauffeur brengt je naar Lao Chai. Vanaf hier ga je een trekking maken naar Giang Ta Chai. Onderweg passeer je verschillende dorpjes en kom je minderheden tegen zoals Black H'Mong en Red Dao. Je wandelt door het Bamboo bos en passeert een waterval. Een lokale lunch is er bij de Giay minderheid georganiseerd. (ontbijt en lunch)

Dag 9 Via Trung Do naar Bac Ha

We rijden naar Trung Do waar je een wandeling maakt naar het dorpje. Als het water hoog genoeg staat dan maak je een boottocht door de prachtige omgeving. Staat het water niet hoog genoeg dan maak je een wandeltocht langs de rivier. Na de lunch wandel je naar Ban Pho waar de Flower Hmong leven. Ban Pho staat bekend om de sterke mais wijn die hier wordt gemaakt. De dorpelingen leven hier simpel. Verwacht geen muziek of verlichting. Er is geen elektriciteit in dit dorp. De inwoners zijn ontzettend gastvrij. Je verblijft in een mooie homestay in Bac Ha (ontbijt, lunch en diner)

Berggebied bij Bac Ha <br>
Berggebied bij Bac Ha

Dag 10 Richting de grens met China, je verblijft in een eco lodge

Op zondag is het de beurt aan Bac Ha om de markt te organiseren, dit is de grootste met Flower H'mong, Phu La, Black Dao, Tay en Nung minderheden die zich verzamelen voor de handel. Na een bezoek aan de markt rijden we naar Hoang Su Phi via Xin Man op de grens tussen Vietnam en China en goed verborgen en volledig omringd door ruige bergen en bossen. Je bezoekt Hoang Su Phi waar de authentieke cultuur van de lokale etnische groepen je vast zal bekoren. Hier tref je de Nung, de Flower H'mong, de Tay en de Ha Nhi. Je verblijft in Panhou village midden in deze mooie omgeving in een ecotoerisme hotel. (ontbijt en diner)

Panhou eco lodge <br>
Panhou eco lodge

Dag 11 Trekking door de omgeving van Panhou

Je verlaat Panhou en loopt naar Nam Hong door het adembenemende landschap met rijst terras velden en omliggende bergen. Dit is de plek om de natuur te fotograferen. Onderweg komen we langs de Dzao en Man Ta Pan minderheden. We organiseren een lunch voor je bij het huis van een Man Ta Pan huis . In de namiddag loop je terug naar Panhou door het Giang Thuong bamboebos. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 We verlaten het Panhou dorp en rit naar Ba Be National park

Ba Be national park - Mekong reizen
Ba Be national park - Mekong reizen

Je Vietnam reis gaat vandaag naar het Ba Be meer in het noord oosten van Vietnam. Ba Be is het grootste natuurlijke meer van Vietnam en is het middelpunt van een groot en mooi National Park. Het park en het omliggende gebied is gevormd met kalksteen. Er zijn daardoor meren, watervallen, grotten en vreemde rotsformaties in overvloed. Het hele gebied is rijk bebost en de thuisbasis van vele etnische minderheden. Je overnacht te midden van dit mooie gebied in een klein dorpje: Pac Ngoi. Het wordt bewoond door Tay minderheden en je slaapt in hun dorp in een lokaal huis op palen. (ontbijt)

Dag 13 Boottocht op het meer en de rit terug naar Hanoi

Je maakt een mooie boottocht op de rivier en onderweg komen het Ba Be meer en de 'Puong Grotto' grotten langs. Daarna rijden we je terug naar Hanoi waar je in de namiddag aankomt. Het zal best even wennen zijn aan de stadse drukte. (ontbijt)

Dag 14 Op naar de prachtige baai van Halong bay

Een rondreis Vietnam is niet compleet zonder Halong Bay. Met een shuttle bus van de bootmaatschappij rij je samen met andere gasten in zo'n 3 uur naar de haven. De cruise begint op Cat Ba Island waar je aan boord van de Ocean Cozy Cruises en wordt begroet met een welkomstdrankje. Rond 13.00 uur gaan we varen en serveren we je een heerlijke lunch. De cruise boot vaart door een gedeelte van de baai waar weinig andere boten komen. In de middag kun je kajakken, zwemmen en ontspannen. Terug op de boot varen we verder en gaat de boot voor anker .Na een overheerlijk diner kun je film kijken in de lounge of relaxen met een drankje op het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)

Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat
Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat

Dag 15 Vandaag rijden we je terug naar Hanoi

Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave
Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave

Het is heerlijk wakker op de boot met zo'n spectaculair uitzicht. Na het ontbijt vaart de boot naar een vissersdorpje en vanaf hier maak je een mooie fietstocht op het vaste land. Na de fietstocht is het helaas de tijd om uit te checken en tijdens de lunch vaart de boot terug naar de kade. Op de kade wacht de shuttle bus die je terugbrengt naar Hanoi. Je verblijft nog één keer in het gezellige centrum van Hanoi. (ontbijt en lunch)

Dag 16 Transfer naar de luchthaven.

We rijden je vandaag naar de luchthaven voor je terugvlucht, je Vietnam rondreis heeft je vast veel mooie foto's opgeleverd! (ontbijt)

Dag 16 Aankomst in Amsterdam of Brussel

Als je geen stopover meer hebt gepland op je terugweg kom je vandaag aan. Je vakantie zit er nu echt op.