Noord Vietnam budget avontuur

Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren
Noord Vietnam: Mooie landschappen en bergvolkeren

Twee weken rondreizen in het groene Noord-Vietnam! Na een bezoek aan het bruisende Hanoi vertrek je naar het grensgebied met China en bezoekt er de markten met minderheden. Langs het nog grotendeels onontdekte noord-oosten rijden we je terug naar Hanoi. Je laatste avontuur is een bezoek aan de prachtige baaien van Halong Bay. Hier sluit je een mooie reis en een bijzondere Vietnam vakantie af.

Dag 1 Je Vietnam rondreis gaat beginnen

Je Vietnam vakantie is begonnen. Naar Hanoi kun je rechtstreeks vliegen en er zijn ook mogelijkheden om je reis te verlengen met een tussenstop in bijvoorbeeld Bangkok of Hong Kong.

Dag 2 Hartelijk welkom in Hanoi. Op naar je hotel in de stad.

Op de luchthaven van Hanoi regel je eenvoudig je 'visum on arrival'. De invitation letter (deze heb je hiervoor nodig) zit bij ons in begrepen in het arrangement. Je chauffeur wacht op je in de ontvangsthal met een bordje met je naam erop. Vanaf de luchthaven naar je hoteliin Hanoi is ongeveer drie kwartier rijden. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de oude wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. Het is een wijk met veel winkeltjes en restaurants en gelieft bij jong en oud en toerist of local. De rest van de dag verken je de omgeving van je hotel op eigen gelegenheid.

Dag 3 Hanoi verkenning en transfer naar Mai Chau in de middag

De omgeving van Mai Chau is nog landelijk
De omgeving van Mai Chau is nog landelijk

Je eerste excursie tijdens je Vietnam rondreis is de Tempel van de Literatuur, gebouwd in 1076. De eerste universiteit van Vietnam. In eerste instantie voorbehouden aan de Vietnamese royalty, mandarijnen en leden van de elite. Ook bezoek je het Vietnam Museum voor Volkenkunde, je maakt hier vast kennis met de 54 etnische groepen in Vietnam. We vertrekken richting Hoa Binh. Onderweg stop je voor een drankje en een bezoek aan de Muong een etnische minderheid die wonen in een dorp met stilt-huizen. Bij aankomst in Mai Chau, check je in en kun je genieten van de mooie omgeving. De minderheden in deze omgeving zullen veel mooie plaatjes opleveren.

Dag 4 Je Vietnam reis gaat via Son La naar Lai Chau

Vietnam is lang een Franse kolonie geweest. In 1908 bouwde de Fransen in Son La een gevangenis, je bezoekt deze onderweg naar Lai Chau. Het deed in de periode 1930-1945 dienst als gevangenis voor revolutionairen. Door een mooie landschap met terrasvormige gebieden rijden we naar de provincie Lai Chau. Hier tref je mystieke bergen, prachtige rivieren, beken en dorpjes met minderheid op je weg. (Logies en ontbijt)

Minderheden in Vietnam<br>
Minderheden in Vietnam

Dag 5 Lai Chau - Tam Duong markt - Sapa

Je gaat op weg naar Sapa. Vertrek je op zondag dan valt je Vietnam reis samen met de Tam Duong markt (alleen op donderdag) die aan de kant van de hoofdweg wordt gehouden. Mooi gelegen op een plek met steile bergen en heuvels bedekt met groene thee plantages. We rijden over de O Quy Ho pass - de hoogste pas in Vietnam (2070 m). Je komt in Sapa aan in de middag en hebt de rest van de dag ter vrije besteding. (Logies en ontbijt)

Dag 6 Trekking door het berggebied, ontmoet de bergvolkeren van Vietnam

Sapa
Sapa

We wandelen door de Muong Hoa vallei naar Lao Chai om de Black H'Mong te bezoeken. Je maakt kennis met het dagelijks leven en hun unieke cultuur. De picknick lunch op de weg naar Ta Van tussen de terrasvormige rijstvelden zal je zeker smaken. Je verblijft in een home-stay. De rest van de dag kun je het dorp zelf verkennen, wandelen in de bergen, zwemmen in de rivier of helpen bij het maken van een Vietnamese diner.


Dag 7 Via een dorp van de rode Dzao wandel je terug.

Als je vroeg opstaat kun je genieten van het dagelijkse leven in het dorp. Na het ontbijt gaan we op weg naar Giang Ta Chai. Het is een dorp van de Rode Dzao minderheid dat je bereikt via paden tussen rijstterrassen en door bamboe bossen. Na het dorp bezoek je de zilver waterval en oude ophang brug op weg naar het punt waar we je weer oppikken en terugrijden naar Sapa. (Logies, ontbijt en lunch)

De Rode Dzao minderheid herken je aan de rode doeken op het hoofd
De Rode Dzao minderheid herken je aan de rode doeken op het hoofd

Dag 8 Op naar de Can Cau markt waar je de flower H'Mhong ontmoet

Can Cau markt is altijd goed voor de mooiste foto's
Can Cau markt is altijd goed voor de mooiste foto's

Rond 7 uur vertrek je richting de Can Cau markt op zo'n 20 km van Bac Ha. Hier is (alleen op zaterdag) een kleine maar zeer kleurrijke markt. Flower H'mong, Nung, Phu La etnische minderheden verzamelingen zich op de markt samen met Chinese handelaren. In de loop van de ochtend rijden we naar Bac Ha waar je kunt lunchen in een lokaal restaurant. In de middag lopen we over een bergpad naar Ban Pho, thuisbasis van de Flower H'Mong. Je overnacht in Bac Ha.

Dag 9 Richting de grens met China, je verblijft in de natuur in een eco lodge

Op zondag is het de beurt aan Bac Ha om de markt te organiseren, dit is de grootste met Flower H'mong, Phu La, Black Dao, Tay en Nung minderheden die zich verzamelen voor de handel. Na een bezoek aan de markt rijden we naar Hoang Su Phi via Xin Man op de grens tussen Vietnam en China en goed verborgen en volledig omringd door ruige bergen en bossen. Je bezoekt Hoang Su Phi waar de authentieke cultuur van de lokale etnische groepen je vast zal bekoren. Hier tref je de Nung, de Flower H'mong, de Tay en de Ha Nhi. Je verblijft in Panhou village midden in deze mooie omgeving in een ecotoerisme hotel. (Logies, ontbijt en diner)


Panhou eco lodge - Mekong Reizen
Panhou eco lodge - Mekong Reizen

Dag 10 Trekking door de omgeving van Panhou

Je verlaat Panhou en loopt naar Nam Hong door het adembenemende landschap met rijst terras velden en omliggende bergen. Dit is de plek om de natuur te fotograferen. Onderweg komen we langs de Dzao en Man Ta Pan minderheden. We organiseren een lunch voor je bij het huis van een Man Ta Pan huis . In de namiddag loop je terug naar Panhou door het Giang Thuong bamboebos. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 We verlaten het Panhou dorp en rit naar Ba Be National park

Ba Be national park - Mekong reizen
Ba Be national park - Mekong reizen

Je Vietnam reis gaat vandaag naar het Ba Be meer in het noord oosten van Vietnam. Ba Be is het grootste natuurlijke meer van Vietnam en is het middelpunt van een groot en mooi National Park. Het park en het omliggende gebied is gevormd met kalksteen. Er zijn daardoor meren, watervallen, grotten en vreemde rotsformaties in overvloed. Het hele gebied is rijk bebost en de thuisbasis van vele etnische minderheden. Je overnacht temidden van dit mooie gebied in een klein dorpje: Pac Ngoi. Het wordt bewoond door Tay minderheden en je slaapt in hun dorp in een lokaal huis op palen. (Logies, ontbijt en diner)

Dag 12 Boottocht op het meer en de rit terug naar Hanoi

Je maakt een mooie boottocht op de Nang rivier en onderweg komen het Ba Be meer, de 'Puong Grotto' grotten, de stroomversnellingen van de Dau Dang waterval en het kleine Widow Island langs. Daarna rijden we je terug naar Hanoi waar je in de namiddag aankomt. Het zal best even wennen zijn aan de stadse drukte. (Logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 13 Op naar de prachtige baai van Halong bay

Een rondreis Vietnam is niet compleet zonder Halong Bay. Met een shuttle bus van de bootmaatschappij rij je samen met andere gasten in zo'n 3 uur naar de haven bij Halong Bay. Je gaat aan boord van een Garden Bay Jonk en wordt begroet met een welkomstdrankje. Rond 13.00 uur gaan we varen en serveren we je een heerlijke lunch. Je bezoekt Vung Vieng Village en ziet er hoe de mensen in Ha Long Bay leven. In de middag kun je kajakken, zwemmen en ontspannen. Terug op de boot varen we naar Dong Tien, waar de boot 's nachts voor anker gaat. In de vooravond is er een kookdemonstratie. Na een overheerlijk diner kun je film kijken in de lounge of relaxen met een drankje op het bovendek. (Logies, ontbijt, lunch en diner)

Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat
Halong Bay kent veel kleine inhammen waar je boot voor anker gaat

Dag 14 Na nog een ochtend in Halong Bay rijden we je terug naar Hanoi

Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave
Uitzicht vanaf de ingang van de Surprise Cave

Je dag begint met een vroege Tai Chi les op het bovendek. Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens je ontbijt, we varen naar de Surprise Cave. Het is één van de grootste grotten in Halong Bay met prachtige stalactieten en stalagmieten. Terwijl we rustig terugvaren naar de haven wordt een heerlijke lunch geserveerd. Op de kade wacht de shuttle bus die je terugbrengt naar Hanoi. Je verblijft nog één keer in het gezellige centrum van Hanoi. (Logies, ontbijt en diner)

Dag 15 Transfer naar de luchthaven. Je Vietnam rondreis is bijna voorbij

We rijden je vandaag naar de luchthaven voor je terugvlucht, je Vietnam rondreis heeft je vast veel mooie foto's opgeleverd!

Dag 16 Aankomst in Amsterdam of Brussel

Als je geen stopover meer hebt gepland op je terugweg kom je vandaag aan. Je Vietnam Vakantie zit er nu echt op.