Op verkenning in Noord-Vietnam

We nemen je tijdens deze Vietnam rondreis mee naar onontdekt noord Vietnam
We nemen je tijdens deze Vietnam rondreis mee naar onontdekt noord Vietnam

Noord-Vietnam heeft voldoende te bieden om je tijdens een twee wekelijkse rondreis niet te hoeven vervelen. Zeker als je van de gebaande paden af gaat! Je maakt tijdens deze Vietnam rondreis kennis met bergstammen en bezoekt ook een lokale markt.

Tijdens de reis laten we je ook het nog niet toeristische en minder ontdekte gebied bij de grens van China zien. Je begint in de wereldstad Hanoi en sluit af met een ontspannen verblijf op het water van Halong Bay.

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je vertrekt naar Hanoi. Er zijn veel vluchtmogelijkheden vanaf Amsterdam al dan niet met overstap. Je kunt ook een stop over in Hong Kong overwegen. Wij adviseren je graag met het vinden van een mooi hotel.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

Op de luchthaven van Hanoi regel je het visum. Je hebt van ons al de benodigde 'invitation letter' gehad. Je zult merken dat het best wel gestroomlijnd georganiseerd is. Eénmaal door de douane tref je de chauffeur die je naar het centrum van Hanoi brengt. De rit duurt ongeveer een half uur tot een uur. Afhankelijk van de drukte op de weg. In de stad zelf vallen onmiddellijk de vele brommertjes op. Je hotel ligt in het centrum op loopafstand van restaurants. (Logies)

Dag 3 De bergen in naar Cao Bang

Op de rijstvelden van Vietnam wordt hard gewerkt - Mekong reizen
Op de rijstvelden van Vietnam wordt hard gewerkt - Mekong reizen

We gaan de bergen in op weg naar Cao Bang. Cao Bang ligt in het nood oosten van Vietnam in de richting van China. Eénmaal Hanoi uit merk je dat het gebied rondom de rode rivier erg vruchtbaar is. Het landschap wordt dan ook gekenmerkt door landerijen en boerderijen. We lunchen bij een Tay minderheid, na de Viet de grootste groep in Vietnam. De Tay leven vooral van het verbouwen van rijst. In de middag kom je aan in de mooie bergachtige omgeving van Cao Bang. (Logies en ontbijt)

Dag 4 Bezoek aan Ba Be national park en home-stay

We rijden je naar het Ba Be park en je gaat vandaag de natuur in. Op zo'n 16 kilometer van de ingang ligt midden in het groen het kleine dorpje "Pac Ngoi " , hier verblijf je de nacht in een home-stay bij een Tay minderheid. Ook een boottocht op het Ba Be meer en een bezoek aan de grotten van Puong Grotto en de Dau Dang waterfall maakt onderdeel uit van je programma vandaag. (Logies, ontbijt en diner)

De groene omgeving van het Ba Be meer in het national park
De groene omgeving van het Ba Be meer in het national park

Dag 5 Je verkent Na Hang en we rijden je naar Meo Vac

Op dit deel van de rondreis verlaat je het gebied dat de meeste rondreizen aandoen. We rijden je naar het Na Hang meer waar je overstapt op een boot. Dit gebied ook wel Halong Bay op het vasteland genoemd, hoge bergen en dik oerwoud. Het kenmerkt zich door een uitgestrekt karst gebergte. De bergen rondom het meer hebben de meest wonderlijke vormen én namen. Naast het meer ligt een tempel uit de 13e eeuw ter ere van de concubine van generaal Tran Nhat Duat. Na de lunch vertrekken we in de richting van Meo Vac. Onderweg bezoek je een gehuchtje van de M'Hong. (Logies en ontbijt)

Dag 6 Op weg naar Don Van via de Ma Pi Leng pas

M'Hong vrouw in de bergen van Vietnam - Mekong reizen
M'Hong vrouw in de bergen van Vietnam - Mekong reizen

Plan je jouw Vietnam rondreis zo dat deze dag een zondag is dan bezoek je de Meo Vac markt. Het is een markt waar de Mong etnische minderheid elkaar treffen. Je bezoekt een dorpje van de Lolo minderheid. We rijden je via de Ma Pi Leng pas naar je volgende hotel. Het is een route met prachtige vergezichten en door mooi landschap. Regelmatig zie je de Nho Que rivier. In de middag kom je aan in Don Van. (Logies en ontbijt)


Dag 7 Alsmaar dieper het hoge onontdekte noorden in

We vertrekken bijtijds en rijden naar Lung Cu. Je bezoekt een H'mong dorp van de H'mong etnische en een dorp van de Rode Lolo. In Lung Cu ga je naar het Vuong Family in de volksmond bekend als de koning van de H'mong . Pho Bang ancient city verkennen we tijdens een wandeling. Lunchen doen we in Yen Minh. Na de lunch rijden we naar de top van de Quan Ba bergpas. Aangekomen in Ha Giang heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

In Pho Bang lijkt de tijd stil te hebben gestaan
In Pho Bang lijkt de tijd stil te hebben gestaan

Dag 8 Tussen rijst terassen door rijden we je naar Bac Ha

Tijdens je ritten door het hoge noorden zal je mond regelmatig openvallen. Het is hier prachtig.
Tijdens je ritten door het hoge noorden zal je mond regelmatig openvallen. Het is hier prachtig.

Op naar Bac Ha, één van de plaatsen waar je de kleurrijke markten kunt bezoeken. Het hoge noorden heeft vele bergpassen waardoor iedere valei ook weer andere minderheden herbergt. In dit gebied wonen de H'mong, Tay and La Ha, Pa Thenand Dzao hill tribe communities. Er is voldoende ruimte om onderweg te stoppen bij kleine dorpjes. We rijden na de lunch naar Pho Giang, ook hier veel vergezichten en rijstterrassen. Verken je Bac Ha zelf verder in de middag, je verblijft hier enkele nachten? (Logies en ontbijt)

Dag 9 Verkenning van Ban Pho village in de omgeving van Bac Ha

Na het ontbijt vertrekken we naar Ban Pho. Hier laten we je kennismaken met enkele specialiteiten uit de omgeving. Thang Co is een gerecht met Paard, buffel, koe en varken. Lekker met korenwijn uit de streek! In Ban Ho kun je zien hoe een echt Montagnard (highlanders) dorp eruit ziet. De mensen leven hier een eenvoudig leven zonder luide muziek of internet. Ze zijn zeer gastvrij en zullen je wellicht uitnodigen voor een lunch. Weet dat je dan een bijzondere ervaring tegemoet gaat! In de loop van de dag zijn we weer terug in Bac Ha. (Logies en ontbijt)

Dag 10 Vandaag bezoek je de bijzondere Can Cau markt

Om de bijzondere markt van Can Cau en morgen die van Bac Ha te bezoeken is een vertrek op donderdag noodzaak! Zo'n 20 km van Bac Ha ligt Can Cau. Hier is een kleine maar kleurrijke markt op zaterdagen. Flower H’mong, Nung, Phu La en veel Chinese handelaren komen hier hun waren uitstallen. Je hebt ruim voldoende de tijd om in je eigen tempo de markt te verkennen. Lunchen doen we waarschijnlijk weer in Bac Ha waar je de rest van de dag naar eigen goeddunken kunt invullen. (Logies en ontbijt)

De Can Cau markt is een kleurrijk spektakel
De Can Cau markt is een kleurrijk spektakel

Dag 11 Je bezoekt de Bac Ha markt en wandelt door de bergen

Sapa ligt midden in het groene berggebied van noord - Vietnam - Mekong reizen
Sapa ligt midden in het groene berggebied van noord - Vietnam - Mekong reizen

Bac Ha markt is de grootste markt uit de regio. Iedere zondagochtend komen hier de handelaren en minderheden uit de omliggen dorpjes bijeen om te ontmoeten en hun waar te verkopen. the largest market in the area, situated inside the small town ofBac Ha. We vertrekking richting Sapa waar je een stukje buiten Sapa aan je trek door het berggebied gaat beginnen. Je loopt met een gids tussen de rijst terrassen door naar de Muong Hoa valley op weg naar het dorp Cat Cat. Het punt waar de chauffeur weer staat te wachten om je naar Sapa te brengen is nu dichtbij. Sapa verken je vervolgens zelf verder. (Logies en ontbijt)

Dag 12 Trekking langs bergstammen in het hoge noorden bij Sapa

Je bezoekt vandaag verschillende lokale minderheden in hun eigen dorpen
Je bezoekt vandaag verschillende lokale minderheden in hun eigen dorpen

We beginnen met een rit naar Lao Chai een dorp ban de Black H’mong minderheid. We lopen van Lao Chai naar het dorpje Ta Van en ontmoeten het Giay volk. We nemen een rustpauze en lunchen bij mensen thuis. Na de lunch loop je door bamboe bos en langs een waterval naar Giang Ta Chai, waar je de Red Dao bezoekt. Op de hoofdweg staat vervolgens de auto op je te wachten en via Sapa brengen we je naar het station om met de nachttrein naar Hanoi te reizen. (Logies en ontbijt)

Dag 13 Je bezoekt de wonderlijke baai van Halong Bay

Je komt rond 4.30 uur aan in Hanoi waar onze chauffeur je naar een hotel brengt waar je je kunt opfrissen en kunt ontbijten. Vervolgens rijden we je in zo'n 3,5 uur naar Halong Bay waar je overstapt op het jonk waarmee je de baai in vaart. Tijdens een welkomstdrankje, uitleg en de lunch varen we het gebied van Halong Bay in. Je bezoekt Vung Vieng Village en in de namiddag kun je kajakken of zwemmen in één van de baaien. Voor het diner is er nog een kookles en na het diner kun je met een drankje op het bovendek zitten of met de bemanning gaan vissen. (Logies, lunch en diner)

Je jonk gaat voor anker in één van de mooie baaien van Halong Bay
Je jonk gaat voor anker in één van de mooie baaien van Halong Bay

Dag 14 Van Halong Bay naar de gezellige drukte van het oude Hanoi

In het oude centrum van Hanoi speelt het leven zich op straat af
In het oude centrum van Hanoi speelt het leven zich op straat af

De dag begint met Tai Chi les op het bovendek. Na je ontbijt bezoeken we de surprise grot en varen vervolgens langzaam terug naar de haven terwijl je geniet van een uitgebreide lunch. In de loop van de middag ben je terug in Hanoi. Je hotel, hetzelfde waar je reis begon, ligt in het oude centrum van de stad. Kleine straatjes met winkeltjes en restaurantjes, druk bezocht door toeristen en locals. Het is leuk om door de kleine straatjes te dolen. Wist je dat iedere straat hier zijn eigen ambacht heeft? Het leven speelt zich hier op straat af.

Dag 15 Dag ter vrije besteding tot je vertrek naar de luchthaven

Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht heb je vandaag nog de tijd om Hanoi verder op eigen gelegenheid te verkennen. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken dan ga je vroeg op pad. Je kunt het mausoleum de hele dag van buiten maar alleen in de ochtend van binnen bezoeken. Het presidentieel paleis ligt er om de hoek. Hoe je van mooie tempels dan bezoek je de tempel van de literatuur. Je chauffeur brengt je naar de luchthaven. De meeste vluchten komen op dag 16 in Nederland aan.

Dag 16 Je Vietnam rondreis zit erop

Tenzij je nog een stop-over het op je terugweg kom je vandaag weer thuis! Je Vietnam vakantie zit erop, laat je ons weten hoe je reis is geweest?