Op verkenning in Noord-Vietnam

We nemen je tijdens deze Vietnam rondreis mee naar onontdekt noord Vietnam
We nemen je tijdens deze Vietnam rondreis mee naar onontdekt noord Vietnam

Noord-Vietnam heeft voldoende te bieden om je tijdens een twee wekelijkse rondreis niet te hoeven vervelen. Je maakt tijdens je noord Vietnam rondreis kennis met bergstammen en bezoekt ook een lokale markt. Je rijdt de route van de bekende Ha Giang Loop. Een van de mooiste routes in Azië! Je begint in de wereldstad Hanoi en sluit af met een ontspannen verblijf op het water van Halong Bay. Tijdens de reis verblijf je in prachtige guesthouses, homestays en hotels!

Dag 1 Je gaat op reis naar Vietnam

Je vertrekt naar Hanoi. Er zijn veel vluchtmogelijkheden vanaf Amsterdam al dan niet met overstap. Je kunt ook een stop over in Hong Kong overwegen. Wij adviseren je graag met het vinden van een mooi hotel.

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel in de stad

Je komt vandaag aan in Hanoi. Eénmaal door de douane tref je de chauffeur die je naar het centrum van Hanoi brengt. De rit duurt ongeveer een half uur tot een uur. Afhankelijk van de drukte op de weg. In de stad zelf vallen onmiddellijk de vele brommertjes op. Je hotel ligt in het centrum op loopafstand van restaurants

Dag 3 De bergen in naar het Ba Be nationaal park

We rijden je naar het Ba Be park en je gaat vandaag de natuur in. Je verblijft de nacht in een homestay in een dorpje van de Tay. In de namiddag kun je alvast de omgeving gaan verkennen (ontbijt)

De groene omgeving van het Ba Be meer in het national park
De groene omgeving van het Ba Be meer in het national park

Dag 4 Op verkenning bij het Ba Be meer

De avontuurlijke dag in het Ba Be nationaal park begint met een korte wandeling in de jungle. Je wandelt naar een plek waar je een prachtig uitzicht hebt op het meer. Je bezoekt een tempel die gelegen is op een eilandje in het meer. Hierna ga je aan boord van een boot en maak je een boottocht op het meer. Je bezoekt de Puong grot en de Dau Dang waterval. Bij de waterval organiseren we een picknick lunch. Na de lunch vaar je terug naar Pac Ngoi waar je een tweede nacht in de homestay verblijft. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Je reist vandaag naar Meo Vac

Op dit deel van de rondreis verlaat je het gebied dat de meeste rondreizen aandoen. Je gaat nu een gedeelte van een route rijden die ook wel de Ha Giang Loop wordt genoemd. Een prachtige route door een woest berglandschap. Er gaat een gids mee die je veel kunt vertellen over de omgeving en de bevolking die hier leeft. Je reist vandaag naar het plaatste Meo Vac waar je in een eenvoudige guesthouse verblijft. (ontbijt)

Dag 6 Via de Ma Pi Leng Pass naar Dong Van

Het uitzicht onderweg is prachtig <br>
Het uitzicht onderweg is prachtig

Voor we Meo Vac verlaten bezoek je een klein dorp van de Lolo, een etnische groep met slechts zo'n 4700 mensen. We vertrekken en steken de Ma Pi Leng Pass, in het Dong Van Geopark over, een spectaculair landschap. Ongeveer 80% van het park bestaat uit ruige rots en kalksteenformaties die soms meer dan 400 miljoen jaar oud zijn. De landschappen zijn hier ontzettend spectaculair en er is genoeg tijd om te stoppen onderweg. (ontbijt)

Dag 7 Alsmaar dieper het hoge onontdekte noorden in

Vandaag reis je via de Quan Ba pass (ook wel Heavens Gate pass) naar Ha Giang. Het is een prachtige route door het Dong Van Karst Plateau Geopark. Onderweg zullen we stoppen voor foto's en een korte wandeling (ontbijt)

In Pho Bang lijkt de tijd stil te hebben gestaan
In Pho Bang lijkt de tijd stil te hebben gestaan

Dag 8 Je maakt vandaag een prachtige wandeltocht

Met de auto reis je vandaag via de stad Ha Giang naar het dorpje Ha Thanh. Ha Thanh is een dorpje van de Tay en de bewoners wonen hier in houten huizen op palen. Je maakt een wandeling van ongeveer 3 uur naar Lung Vai. Je wandelt door rijstvelden en bossen. Lung Vai is een dorpje van de Zwarte Dzao. Hier kun je de bewoners van het dorp ontmoeten. Na de lunch bij een lokaal gezin wandel je verder. Je hebt onderweg een prachtig uitzicht op de Na Toong vallei. Het laatste dorpje dat je vandaag bezoekt is Ban Tha. Vanaf hier reis je terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Dag 9 Tussen rijst terassen door rijden we je naar Bac Ha

Tijdens je ritten door het hoge noorden zal je mond regelmatig openvallen.<br>
Tijdens je ritten door het hoge noorden zal je mond regelmatig openvallen.

Op naar Bac Ha, één van de plaatsen waar je de kleurrijke markten kunt bezoeken. Het hoge noorden heeft vele bergpassen waardoor iedere vallei ook weer andere minderheden herbergt. In dit gebied wonen de H'mong, Tay and La Ha, Pa Thenand Dzao bergvolkeren. Er is voldoende ruimte om onderweg te stoppen bij kleine dorpjes. Verken je Bac Ha zelf verder in de middag, je verblijft hier enkele nachten? (ontbijt en diner)

Dag 10 Verkenning van Ban Pho village en de Can Cau markt

Zo'n 20 km van Bac Ha ligt Can Cau. Hier is een kleine maar kleurrijke markt op de zaterdag. Flower H’mong, Nung, Phu La en veel Chinese handelaren komen hier hun waren uitstallen. Je hebt ruim voldoende de tijd om in je eigen tempo de markt te verkennen. In de middag bezoek je het dorpje Ban Pho. Hier laten we je kennismaken met enkele specialiteiten uit de omgeving. Thang Co is een gerecht met Paard, buffel, koe en varken. Lekker met korenwijn uit de streek! In Ban Pho kun je zien hoe een echt Montagnard (highlanders) dorp eruit ziet. De mensen leven hier een eenvoudig leven zonder luide muziek of internet. Ze zijn zeer gastvrij en zullen je wellicht uitnodigen voor een lunch. Weet dat je dan een bijzondere ervaring tegemoet gaat! In de loop van de dag zijn we weer terug in Bac Ha. (ontbijt en lunch)

Dag 11 Bezoek de Bac Ha markt en maak een boottocht bij Trung Do

Bac Ha is de grootste markt in de regio. Op elke zondagmorgen is het hier het domein van de vele verschillende etnische groepen. Flower H'mong, Phu La zwart Dao, Tay en Nung minderheden verzamelen zich hier voor de handel. Je hebt ruim de tijd om de markt te verkennen. Hierna rijden we naar Trung Do waar je een wandeling maakt door het dorp. Als erg genoeg water in de rivier staat dan maak je een boottocht door de prachtige omgeving. Staat het water niet hoog genoeg dan maak je een wandeltocht langs de rivier. Hierna reis je naar Sapa (ontbijt en lunch)

De markt is een kleurrijk spektakel
De markt is een kleurrijk spektakel

Dag 12 Trekking langs bergstammen in het hoge noorden bij Sapa

Je bezoekt vandaag verschillende lokale minderheden in hun eigen dorpen
Je bezoekt vandaag verschillende lokale minderheden in hun eigen dorpen

We beginnen met een rit naar Lao Chai een dorp ban de Black H’mong minderheid. We lopen van Lao Chai naar het dorpje Ta Van en ontmoeten het Giay volk. We nemen een rustpauze en lunchen bij mensen thuis. Na de lunch loop je door bamboe bos en langs een waterval naar Giang Ta Chai, waar je de Red Dao bezoekt. Op de hoofdweg staat vervolgens de auto op je te wachten voor de transfer terug naar Hanoi (ontbijt en lunch)

Dag 13 Je bezoekt de wonderlijke baai van Halong Bay

Na het ontbijt vertrek je in een gedeeld busje naar Halong Bay. Wij kiezen voor de minder bekende baai Bai Tu Long. Deze is net zo mooi als Halong Bay maar iets minder toeristisch. Je vaart tijdens de lunch de haven uit en krijgt al meteen een goede indruk van deze bijzondere omgeving. De gids verteld tijdens de lunch over het programma en in de middag bezoek je een mooie grot. Je gaat kajakken en kunt zwemmen in de zee. In de avond wordt er een kookles op het bovendek gegeven. De dag wordt afgesloten met een heerlijke barbecue. (ontbijt, lunch en diner)

Je jonk gaat voor anker in één van de mooie baaien van Halong Bay
Je jonk gaat voor anker in één van de mooie baaien van Halong Bay

Dag 14 Van Halong Bay naar de gezellige drukte van het oude Hanoi

In het oude centrum van Hanoi speelt het leven zich op straat af
In het oude centrum van Hanoi speelt het leven zich op straat af

Je start vandaag vroeg op de boot met een Tai Chi les. Hierna wordt het ontbijt geserveerd. Je bezoekt een vissersdorpje met de bamboeboot of met de kajak. De keuze is aan jou! Nog voor de middag legt je boot weer aan in de haven en tref je de chauffeur die je naar Hanoi rijdt. Je hotel, hetzelfde waar je reis begon, ligt in het oude centrum van de stad. Kleine straatjes met winkeltjes en restaurantjes, druk bezocht door toeristen en locals. Het is leuk om door de kleine straatjes te dolen. Wist je dat iedere straat hier zijn eigen ambacht heeft? Het leven speelt zich hier op straat af. (ontbijt en lunch)

Dag 15 Dag ter vrije besteding in Hanoi

Je hebt vandaag een vrije dag in Hanoi. De oude stad en het gebied rond het Hoan Kiem meer verken je het best lopend of in een fiets riksja. In de oude wijk is een bezoek aan de Dong Xuan markt en de Bach Ma tempel zeker te overwegen. Bij het Hoan Kiem meer kun je een waterpoppen theater bezoeken, zeker doen! Aan de andere kant van het meer liggen de residentiële en oude koloniale huizen. Wil je het mausoleum van Ho Chi Minh bezoeken dan zul je vroeg in de ochtend daar al heen moeten om binnen te kunnen. Op loopafstand ligt dan ook het presidentieel paleis, de éénzuilige pagode en het Ho Chi Minh museum. Probeer je vandaag ook voor de eerste keer Pho, de heldere soep. (ontbijt)

Dag 16 Terugvlucht

De rondreis door Noord Vietnam is voorbij! De chauffeur brengt je vandaag naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.