Cambodja cultuur, jungle en waterland

Je verkent het platteland en kleine dorpjes op een eiland in de Mekong rivier
Je verkent het platteland en kleine dorpjes op een eiland in de Mekong rivier

Cambodja rondreis voor avonturiers die ook cultuur willen snuiven. Je bezoekt uiteraard de jungle tempels van Angkor Wat en de highlights in Phnom Penh. Daarnaast ligt de nadruk op de weelderige natuur van het noorden en het water en de kleine dorpjes op de eilanden in de Mekong.

Ook het Tonle sap meer mag in een waterrijke Cambodja reis uiteraard niet ontbreken. In ruim twee weken laten we je heel veel van Cambodja zien!

Dag 1 Je vertrekt naar Cambodja

Vandaag is je Cambodja rondreis begonnen. Wil je informatie over de mogelijkheden van een stop-over op weg naar Phnom Penh? Laat het ons weten en we helpen je graag verder.

Dag 2 Op naar de hoofdstad Phnom Penh

Nadat je de douane formaliteiten bent gepasseerd word je hartelijk ontvangen door de chauffeur die je naar het hotel in Phnom Penh brengt. In de namiddag wordt je met de auto opgehaald bij het hotel en staat er een cruise op het programma. Op het water valt het kwartje misschien pas echt! Je bent in trendy Phnom Penh. Na zo’n reis en hartelijke ontvangst val je vast als een blok in slaap.

Dag 3 We laten je vandaag Phnom Penh zien

Cultuur snuiven in Phnom Penh! Je gids laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Volgens de legende zal een hier geuite wens tot vervulling komen! Dit trekt van heinde en verre Cambodjanen naar de tempel. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis. Een donkere periode in de nog recente geschiedenis van het land. Hierna bezoek je de Killing Fields. Rond drieën wordt je verwacht in de kookschool voor een les in Khmer gerechten koken die je uiteraard daarna ook zelf nuttigt. (ontbijt)

Het levendige Phnom Penh vanaf de Mekong rivier
Het levendige Phnom Penh vanaf de Mekong rivier

Dag 4 Fietstocht in de omgeving van Phnom Penh

Met je gids fiets je door het groene platteland van Cambodja
Met je gids fiets je door het groene platteland van Cambodja

De geplande mountainbike fietstocht over Mekong Island met gids laat je al direct kennismaken met het relaxte leven op het Cambodjaanse platteland. Je zult merken dat je hier een heel ander Cambodja treft dan in Phnom Penh. Groen zijn de velden en innemend zijn de glimlachende en zwaaiende bewoners. De tocht gaat over goed begaanbaar en hooguit glooiend landschap en is voor iedereen goed te doen. (ontbijt en lunch)

Dag 5 Rit van Phnom Penh naar Battambang

Vandaag verlaten we Phnom Penh en rijden je naar Battambang. Dit is een stevige rit die de hele dag in beslag zal nemen. Onderweg kun je stoppen om de benen te strekken, foto's te maken en te lunchen. In de namiddag/begin van de avond kom je aan in Battambang met oude koloniale huizen. (ontbijt)

Dag 6 Frans koloniale tijden in Battambang

Battambang is de tweede stad van het land en heeft veel weg van een (groot) dorp aan de rivier met mooie koloniale villa’s en vriendelijke bevolking. Met je lokale gids vertrek je en verken je het platteland rondom de stad. We bezoeken enkele mooie tempels en je maakt een rit op een bamboetrein, overigens niet meer dan een as, een motor en een houten platform. Tegenliggers? Niet zoveel gelukkig en in het geval dat we er wel een treffen moet de lichtste van de twee van het enkelspoor af! Battambang heeft veel prachtige Frans koloniale huizen. (ontbijt)

In Battambang tref je prachtige Frans koloniale huizen aan
In Battambang tref je prachtige Frans koloniale huizen aan

Dag 7 Over het water van Battambang naar Siem Reap

Je bezoekt een traditionele dans voorstelling
Je bezoekt een traditionele dans voorstelling

Aan de andere kant, ten noorden, van het Tonle Sap meer ligt Siem Reap, de uitvalsbasis voor je bezoek aan Angkor Wat. We nemen de pond over het meer. Op en rondom het meer zie je kleine dorpjes waar op ingenieuze wijze wordt geleefd met en op het water. Een enkele keer is de waterstand te laag en zullen we je met de auto moeten verplaatsen. Vandaag is het diner inbegrepen. Je bezoekt een Aspara dance show terwijl je van het diner geniet. (ontbijt en diner)

Dag 8 Je bezoekt vandaag Angkor Wat

Je gids haalt je op bij het hotel en jullie gaan met de auto richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in Zuid oost Azië (ontbijt)

De tempels van Angkor Wat liggen midden in de jungle
De tempels van Angkor Wat liggen midden in de jungle

Dag 9 Het leven op het Tonle Sap meer

Wonen, werken, leren en slapen op en rondom het water
Wonen, werken, leren en slapen op en rondom het water

Vandaag bezoek je de drijvende dorpen om te zien en te beleven hoe de mensen hier wonen, werken, leren en slapen op en rondom het water van het Tonle Sap meer. Met een gids verken je de omgeving op een mountain bike. Het drijvend dorp verken je uiteraard het beste met een boot. We nemen een niet te grote boot zodat we goed tussen de huizen door kunnen varen. Zo krijg je een optimale indruk van het leven op het water (ontbijt)

Dag 10 Op naar Stung Treng

We rijden vandaag naar Stung Treng. Stung Treng is gelegen aan de Mekong rivier en je verblijft hier in een mooie ecolodge midden in de natuur. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kan je je vast voorbereiden op een sportieve dag! (ontbijt)

We vertrekken weer richting de machtige Mekong rivier
We vertrekken weer richting de machtige Mekong rivier

Dag 11 Je verkent Stung Treng per fiets en Kajak

Vandaag een actieve dag in de omgeving van Stung Treng. Je maakt een mooie fietstocht door het platteland en naast de rivier. Je brengt een bezoek aan het Mekong Blue project. Een programma bedoelt om de positie van de allerarmsten en in het bijzonder de vrouwen te versterken door onderwijs, het leren van een vak en empowerment. Je bezoek aan het programma draagt altijd positief bij. Hierna ga je kajakken op de rivier en bezoek je een dlokaal orpje. Hier zie je de bewoners Sticky Rice maken. Ook vannacht verblijf je aan de rivier (ontbijt

Strung Treng op de fiets
Strung Treng op de fiets

Dag 12 Transfer naar Banlung

Ver weg in de driehoek met Laos en Vietnam ligt de provincie Banlung. In droge tijden doet dit plaatsje een beetje aan het wilde westen denken met brede stoffige zandwegen. Hier tref je soms nog de traditioneel geklede pijp rokende dames aan die in deze streek wonen. We stoppen bij een mooi eco community project genaamd O’russey Kandal. In de rivier met kleine stroomversnellingen is het heerlijk zwemmen. Je reist verder naar Banlung waar je in een fijn hotel met zwembad overnacht. (ontbijt)

Dag 13 Wandelen in de jungle en overnachten in een tentenkamp!

De groene omgeving van Banlung
De groene omgeving van Banlung

Vandaag start een twee daagse jungle trekking door de jungle van Banlung. Voor regenpocho’s, backpacks en water wordt gezorgd. Uiteraard is de lunch en het diner ook inbegrepen. Met een ervaren gids en ranger ga je het regenwoud in. Met een houten boot vaar je eerst een uur over de rivier naar het startpunt van de wandeltocht. In dit regenwoud tref je nog huisjes van inheemse bevolking aan maar ook een heilige begraafplaats. Prachtige vergezichten worden afgewisseld met watervallen. De trekking is voor iedereen met een goede gezondheid prima te doen.Waar je slaapt? Wij zorgen voor een goede tent! (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Midden in de jungle bij Banlung

Vandaag vervolgen we de tocht door het regenwoud. Het is wederom een prachtige wandeling door de natuur en je wandelt terug naar de rivier. Op een eiland in de rivier wordt de lunch georganiseerd en hier kun je ook heerlijk afkoelen in het water. Het laatste stuk van de route terug naar Banlung leg je af met de boot. In de namiddag ben je weer terug in Banlung (ontbijt en lunch)

Je loopt door een jungle met wild stromende rivieren
Je loopt door een jungle met wild stromende rivieren

Dolfijnen spotten op de rivier<br>
Dolfijnen spotten op de rivier

Dag 15 Dolfijnen spotten op de Mekong rivier

Je reist vandaag naar Kratie, daar stappen we op de ferry naar Koh Trong eiland. In dit deel van de rivier leeft één van de vijf zoet waterdolfijn soorten ter wereld, de Irrawaddy dolfijn. Ze zijn tegenwoordig lastiger te spotten maar soms heb je geluk en tref je er één aan. Je herkent ze aan de ronde snuit. Slapen doe je in een leuk bungalow hotel op het eiland midden in de machtige Mekong rivier. (ontbijt)

Dag 16 Stevige rit van Stung Treng naar Phnom Penh

Vandaag een stevige rit terug naar de hoofdstad Phnom Penh. Geniet nog één keer van een overheerlijke Cambodjaanse maaltijd in één van de trendy restaurants van Phnom Penh. Wij kunnen Friends restaurant aanbevelen, een restaurant waar straatkinderen leren werken en koken. Lekker eten en ook nog een goed doel steunen! Geniet van je laatste avond in Phnom Penh. (ontbijt)

Dag 17 Transfer naar de luchthaven

Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht. (ontbijt)