Cambodja Eco avontuur (16 dagen)

Ben je een natuurliefhebber en op zoek naar een echt eco avontuur in Cambodja? Dit is dan jouw Cambodja rondreis! Naast de highlights Angkor Wat en Phnom Penh zie je veel van de groene natuur in Cambodja. Je verblijft daarnaast in de mooiste ecolodges. Zo zie je tijdens deze rondreis niet alleen de culturele highlights maar ontdek je ook minder bezochte delen van Cambodja.

Uiteraard bezoek je Angkor Wat en het paleis in Phnom Penh. Ook de donkere geschiedenis van Cambodja wordt belicht. Tussendoor en na de hoofdstad verblijf je echter midden in de groene natuur. Deze Cambodja reis is echt een avontuur voor iedereen.

Ontdek het groene Cambodja op de fiets
Ontdek het groene Cambodja op de fiets

Dag 1 Je Cambodja rondreis gaat beginnen

Vertrek naar de luchthaven voor je vlucht naar Cambodja. Je vlucht naar Siem Reap kun je zelf boeken maar wij doen dit ook graag voor je. Heb je eventueel zin in een stop over in Bangkok? Ook daar kunnen we je een kort programma aanbieden.

Dag 2 Vanaf de Luchthaven naar Siem Reap is niet ver

Je diner met voorstelling is de eerste avond inbegrepen
Je diner met voorstelling is de eerste avond inbegrepen

Op de luchthaven van Siem Reap wacht onze chauffeur en je wordt naar je hotel gebracht. Siem Reap is de uitvalsbasis voor een bezoek aan Angkor Wat. Na een lange reis is het fijn dat het diner voor vanavond al geregeld is.

Je gaat dineren in het mooie Aspara theater waar je tijdens het diner ook kunt genieten van een traditionele dansuitvoering. (diner)

Dag 3 Fietsen bij Angkor Wat

Onze gids haalt je op bij het hotel en op de fiets gaan jullie richting Angkor Wat. Via de zuidelijke poort betreden we dit immense eens koninklijke complex. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt daar o.a. de Bayon met de glimlachende stenen koppen. Je gids neemt je mee naar enkele van de must see’s waaronder de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. Na de lunch wordt Angkor Wat aangedaan, één van de belangrijkste archeologische plaatsen in Zuid-Oost Azië. (ontbijt)


De lachende beelden van de Bayon tempel
De lachende beelden van de Bayon tempel

Dag 4 Je verkent de omgeving van Siem Reap met de fiets en kajak

Wonen, werken, leren en slapen op en rondom het water
Wonen, werken, leren en slapen op en rondom het water

Met chauffeur en gids reis je naar het Tonle Sap meer. Vanaf hier maak je een prachtige fietstocht door de dorpjes bij het Tonle Sap Meer. Je fietst verder naar de pier en vanaf hier hier ga je kajakken bij een drijvend dorp. De lokale bevolking woont, werkt en slaapt hier op of naast het water. Het is een levendige boel hier waar gehandeld wordt en kinderen met de boot naar school gebracht worden. (ontbijt)

Dag 5 Vandaag kun je zelf Siem Reap verder verkennen

Vandaag een ontspannen dag in Siem Reap. Lokt een tweede bezoek aan de bijzondere tempels van Angkor Wat dan ga je makkelijk zelf op stap. Ook in Siem Reap is nog voldoende te zien. Uiteraard kun je ook heerlijk ontspannen bij het zwembad een goed boek lezen. (ontbijt)

Dag 6 Je bezoekt Sambor Prei Kuk en overnacht in een homestay

Je bezoekt vandaag de bijzondere tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn nog ouder dan de tempels bij Angkor Wat en er wordt gezegd dat de tempels bij Angkor gemaakt zijn naar voorbeeld van deze tempels. De tempels van Sambor Prei Kuk waren ooit de hoofdstad van het Chenla koninkrijk. We rijden verder naar de gemeenschap Isanborei. Dit project heeft als doel meer inkomsten te generen voor de lokale bevolking. Ook het behoudt van de prachtige cultuur en natuur is hier onderdeel van. Je verkent de omgeving van Isanborei op de fiets. Je verblijft vannacht in een echte homestay. (ontbijt)

Je maakt kennis met de lokale vervoersmiddelen
Je maakt kennis met de lokale vervoersmiddelen

Dag 7 Koh Trong, midden in de Mekong in de provincie Kratie

Nadat we afscheid hebben genomen van de vriendelijke dorpsbewoners waar je de nacht hebt doorgebracht gaan we op pad en bezoeken een lokale markt. Hierna vervolg je de weg naar de provincie Kratie in het noord oosten. Onderweg komen we door het slaperige stadje Chlong en verkennen de minder door toeristen aangedane tempel Wat Nokor. Uiteindelijk pakken we de pond over de Mekong naar het eiland Koh Trong. Je verblijft ook vannacht in een homestay. (ontbijt)

Dag 8 Koh Trong verkenning

Deze ochtend verken je het eiland op de fiets. Er gaat een lokale gids met je mee en kan je veel over het leven op het eiland vertellen. Uiteindelijk kom je aan bij een leuk resort hotel op het eiland. Hier kan je de middag relaxen of zelf nog op verkenning uitgaan. Op het eiland maak je kennis met het eenvoudige plattelandsleven langs de machtige Mekong rivier. Kijk er niet van op als de weg door een koe verspert wordt. Ook vannacht verblijven jullie op het mooie eiland en zul je zeker een echt Cambodja vakantie gevoel hebben. (ontbijt)

De fiets, ook in Cambodja het ideale vervoersmiddel
De fiets, ook in Cambodja het ideale vervoersmiddel

Dag 9 Je reist naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja

De skyline van Phnom Penh vanaf de Mekong rivier
De skyline van Phnom Penh vanaf de Mekong rivier

We verlaten het eiland en rijden naar de hoofdstad. Phnom Penh is een trendy stad waar de lokale bevolking flaneert op de boulevard langs de rivier. Vanaf de rivier krijg je al een prima beeld van de stad tijdens de sunset cruise waar we je in de namiddag heenrijden. Na de cruise kan je op eigen gelegenheid met een lokale tuktuk naar het hotel terug gaan of besluiten om in één van de vele leuke restaurantjes of bars de avond verder door te brengen. (ontbijt)

Dag 10 Phnom Penh

In de ochtend staat je gids klaar bij het hotel en laat je het koninklijk paleis zien. De grootste trekpleister is hier de Zilveren Pagode met 5329 zilveren tegels op de vloer. Wat Phnom is de belangrijkste tempel van de stad. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis. Later wordt je verwacht in de kookschool voor een les in Khmer gerechten koken. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Killing Fields buiten de stad. (ontbijt)

In Toul Sleng maak je kennis met een ander stuk geschiedenis van Cambodja
In Toul Sleng maak je kennis met een ander stuk geschiedenis van Cambodja

Dag 11 Phnom Penh - Chi Phat

We verlaten de hoofdstad en rijden richting de zuidkust. In Andoung Tuek stappen we op de boot naar Chi Phat. We zitten dan inmiddels al in een prachtige tropische omgeving en een korte wandeling brengt je bij de Chay Chrey watervallen waar ook gezwommen kan worden. De dag sluiten we af met een zonsondergang op Bold Mountain. Je verblijft vannacht in een eenvoudige lodge in de natuur. (logies/ontbijt/lunch/diner)

Bij Chi Phat zit je midden in het groen
Bij Chi Phat zit je midden in het groen

Dag 12 Chi Phat

Op de mountainbike fiets je naar een eeuwenoude site. Je fietst vandaag tijdens deze Cambodja reis in totaal zo’n 40 km. Onderweg kom je langs de Teuk Vet waterval en bezoek je de de o’spott vleermuis grotten waar wederom een prachtige waterval is. Na zoveel gezonde activiteit is het heerlijk uitrusten in de ecolodge. (ontbijt, lunch en diner)

Je verblijft midden in de natuur in een eco lodge
Je verblijft midden in de natuur in een eco lodge

Dag 13 Avontuurlijk van Chi Phat naar Andoung Tuek

Met de boot ga je terug naar Andoung Tuek en vanaf hier reis je verder naar de Rainbow Lodge. De Rainbow Lodge ligt midden in de jungle en je heb hier ruim zicht op het groen in de omgeving. (ontbijt en diner)

Dag 14 Andoung Tuek

Tijdens een trekking door het woud leer je veel over de planten en de dieren die hier leven. We wandelen naar de Tatai waterval waar we de wandeling onderbreken en je kunt zwemmen bij de waterval. Ook is hier ruimte om de meegebrachte lunch te nuttigen. Hierna wandel je in een aangenaam tempo terug naar de lodge waar je ook deze nacht verblijven. (ontbijt, lunch en diner)

Trekking door het dichte groene woud
Trekking door het dichte groene woud

Dag 15 We gaan terug naar Phnom Penh

Met de boot brengen wij je na het ontbijt terug naar Tatai bridge waar je transfer naar Phnom Penh op je staat te wachten. Vervolgens rijden we terug naar de hoofdstad waar je deze laatste nacht van deze Cambodja rondreis verblijft. (ontbijt)

Dag 16

Transfer naar de luchthaven voor je terugreis.