De grote Vietnam familie rondreis

Wil je met het hele gezin naar Vietnam en heb je wat ruimer de tijd dan is dit jouw Vietnam familie rondreis. Gedurende deze vakantie verken je uitgebreid het prachtige noorden van Vietnam nadat je eerst Hanoi hebt ontdekt. Vervolgens reis je verder naar het zuiden van Vietnam en onderweg stoppen we ook nog enkele dagen aan een mooi strand. Je sluit je reis af in het bruisende Hoi Chi Minh City.

Dag 1 Vertrek naar Vietnam, je familie rondreis is begonnen

Je vertrekt naar Vietnam. Daar kom je de volgende dag pas aan. Soms heb je een overstap en er zijn ook directe vluchten. Die zijn vaak iets duurder maar de reistijd is minder lang. Wil je zelf je ticket kopen dan is dat geen probleem. Wij doen je in ieder geval een aanbod. De keus is aan jou.


In Hanoi ligt ook het graf van Ho Chi Minh
In Hanoi ligt ook het graf van Ho Chi Minh

Dag 2 Transfer naar Hanoi

Op Noi Bai Airport staat de chauffeur op je te wachten en vertrekken jullie samen met hem naar Hanoi. De omgeving van de luchthaven lijkt nog rustig maar je zult snel merken dat de stad drukker is. Wat een hoop scooters hebben ze hier! We rijden het centrum in en je verblijft de eerste dagen midden in het oude hart van de Stad. Je eerste hotel tijdens deze Vietnam rondreis ligt midden in de bruisende wijk Pho Phuong. Hier liggen de 36 straten, de straten met oude gilden. In sommige heb je nog het originele gilde andere hebben het gilde vervangen door kledingwinkels. Het is een leuke wijk en gelieft bij jong en oud, toerist of local.

Dag 3 Vandaag verken je zelf het levendige Hanoi

Vandaag en morgen kun je Hanoi verder zelf verkennen. Dat geeft je veel vrijheid om het in je eigen tempo te doen en je eigen keuzes te maken. De oude stad en het gebied rond het Hoan Kiem meer verken je het best lopend of in een fiets riksja. In de oude wijk is een bezoek aan de Dong Xuan markt en de Bach Ma tempel zeker te overwegen. Bij het Hoan Kiem meer kun je een waterpoppen theater bezoeken, zeker doen! Aan de andere kant van het meer liggen de residentiële en oude koloniale huizen. Wil je het mausoleum van Ho Chi MInh bezoeken dan zul je vroeg in de ochtend daar al heen moeten om binnen te kunnen. Op loopafstand ligt dan ook het presidentieel paleis, de éénzuilige pagode en het Ho Chi Minh museum. Probeer je vandaag ook voor de eerste keer Pho, de heldere soep. (logies en ontbijt inclusief)

In Hanoi kun je op veel plekken langs de weg eten. Ga jij de lokale BBQ proberen?
In Hanoi kun je op veel plekken langs de weg eten. Ga jij de lokale BBQ proberen?

Dag 4 Tweede dag om Hanoi verder te verkenen


Je kunt zelfs naar de kapper op straat
Je kunt zelfs naar de kapper op straat

Ook vandaag verken je Hanoi. In het Etnologisch museum kun je vast inspiratie opdoen om de stammen uit het noorden uit elkaar te houden. De tempel van de literatuur is ook een bezoek meer dan waard. Als je geluk hebt is er net een groep studenten aan het vieren dat ze geslaagd zijn. Altijd leuk om mee te maken. Had je gisteren ook al de Sint Jozef kathedraal bezocht in de buurt van het Hoan Kiem meer, een soort kleine Notre Dame? In de Pho Nha Tho Straat die hier vlak bij ligt heb je de trendy kleding winkeltjes en de betere kleermakers. Er zijn in Hanoi veel leuke restaurants en gezellige café's. je overnacht ook deze nacht in Hanoi. (logies en Ontbijt)

Dag 5 Hanoi – Ba Be Lake

Vandaag komen een chauffeur en gids je ophalen en we rijden je naar het Ba Be Lake, een bergachtig gebied op zo'n 250 km van Hanoi. Ben je eenmaal de buitenwijken van Hanoi voorbij dan rij je het groene gebied in en kun je genieten van het uitzicht over de uitgestrekte landerijen van de Red River Delta. Onderweg stop je om een Tay minderheid te bezoeken. Het is de tweede grootste etnische groep in Vietnam. De Viets zijn de grootste. Het is een echte reisdag vandaag maar je zult je onderweg niet snel vervelen. In de namiddag kom je aan bij de ingang van het Ba Be National Park. Omdat het veel leuker is om echt in het park te logeren rijden we nog zo'n 16 kilometer rijden door het park naar het kleine dorpje Pac Ngoi. Dit wordt bewoond door Tay Minority. Hier overnacht je in een lokaal huis op palen, een echte home-stay. (logies en ontbijt)

Dag 6 boottocht op het Ba Be Lake en wandelen in het National Park

De dag begint met een wandeling naar een kleine pier waar je op een motorboot stapt. We nemen je mee op een cruise op het Ba Be meer. Het dichte groene bos op de omliggende bergen maakt de tocht tot een bijzondere. Tijdens de boottocht bezoek je de Puong Grotto en de Dau Dang waterval. Het landschap rondom het meer is adembenemend. Tijdens de wandeling in de namiddag, zul je een goede indruk krijgen van het leven rondom het meer. Je zult zien met hoeveel zorg de boeren hier hun buffels verzorgen. Je overnacht ook deze nacht in de home-stay bij je Tay minderheid. (logies, ontbijt en diner)

Vandaag maak je kennis met het leven op het platteland rondom het Ba Be meer
Vandaag maak je kennis met het leven op het platteland rondom het Ba Be meer

Dag 7 Ba Be Lake – Na Hang – Bac Me – Meo Vac

Het landschap in het noorden van Vietnam is adembenemend mooi
Het landschap in het noorden van Vietnam is adembenemend mooi

Na het ontbijt vertrek je naar het Na Hang meer. Dit ligt in het centrum van Na Hang District. Met een kleine boot, varen we stroomafwaarts op de Gam River (Na Hang Lake) door bergketens en immense jungle. Het Na Hang Lake wordt beschouwd als Ha Long Bay tussen de bergen en bossen. Er zijn wel honderd bergen met verschillende vormen. In de buurt van het meer ligt ook Pac Ta Mountain, de hoogste berg in dit district. Aan de voet van de berg staat een oude tempel uit de 13e eeuw die is gewijd aan een concubine van General Tran Nhat Duat. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid via Bac Me blijven lopen richting Meo Vac. Dichter bij Meo Vac leven de H'mong op de immense kalkstenen hellingen. Neem je de tijd om één van de nederzettingen te bezoeken? (logies en ontbijt)

Dag 8 Meo Vac market – Ma Pi Leng Pass – Dong Van

Vandaag bezoek je Meo Vac markt die elke zondag wordt gehouden. Wil je dit dan is het zaak dat we je reis zo plannen! De markt is niet alleen de plek waar de lokale bevolking hun veehandel drijft. Het is ook een ontmoetingsplaats voor de Mong minderheid. Voor we Meo Vac verlaten bezoek je een klein dorp van de Lolo, een etnische groep met slechts zo'n 4700 mensen. We vertrekken en steken de Ma Pi Leng Pass over, een spectaculair landschap. In Don Van heb je de rest van de dag ter vrije besteding. (logies en ontbijt)

Dag 9 Dong Van – Lung Cu – Yen Minh – Quan Ba – Panhou Village

We vertrekken vroeg en rijden naar Lung Cu. Je bezoekt een dorp van de H'mong en een dorp van de Rode Lolo in Lung Cu. Het Vuong Family Palace is bekend vanwege de in de volksmond bekende koning van de H'mong. Dan op naar Pho Bang oude stad, die we tijdens een wandeling van ongeveer een uur verkennen. De twee verdiepingen tellende houten huizen, met Yin en Yang pannendaken zijn spoecifiek voor deze plek. Hierna bergafwaarts naar Yen Minh, waar je kunt lunchen. Na de lunch rijden we je naar de Quan Ba bergpas en stoppen om van het geweldige uitzicht op Quan Ba vallei te genieten. Pan Hou is het dorp waar je deze nacht verblijft. (logies en ontbijt)

Je verblijft een nacht in Pan Hou village
Je verblijft een nacht in Pan Hou village

Dag 10 Panhou Village – trekking Nam Hong

Na het ontbijt loop je vanaf Pan Hou Village naar Nam Hong. Het is een mooie tocht met adembenemende landschappen. Hier tref je de terras velden met rijst aan! De plek om de prachtigste foto's te nemen. Onderweg ontmoet je vast de Dzao en Man Ta Pan etnische minderheden. 's Middags kun je lunchen bij het Man Ta Pan huis. het is vandaag een rondwandeling en in de middag kom je weer terug in het Pan Hou dorp. Een deel van de wandeling gaat dan ok door het Giang Thuong bamboebos. (logies, ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Panhou village – Hanoi

Met de chauffeur spreek je een tijd af en we rijden je terug naar Hanoi. Daar zul je vast nog een keer genieten van een heerlijke maaltijd op een van de vele terrasjes op straat.

Dag 12 Hanoi – Ha Long Bay

We halen je op bij het hotel en in een minibusje ga je samen met andere gasten op de boot naar Halong Bay. De rit erheen duurt zo'n drie en een half uur. Onderweg stoppen we om de benen te strekken. Bij de Hon Gai harbor ga je aan boord van het jonk waarmee je Halong Bay gaat verkennen. Bij een welkomst drankje krijg je uitleg over het programma en de veiligheid aan boord. Je lunched aan boord terwijl we de haven uitvaren. We gaan voor anker in de Bai Tu Long Bay en je bezoekt de Vung Vieng Village en er is daarna gelegenheid om te kajakken of te zwemmen. Terwijl de zond onder gaat varen we naar het Dong Tien Lake waar we ankeren voor de overnachting. Als je het leuk vind neem je deel aan de kookdemo op het bovendek. Na het diner is er op het lounge-dek genoeg bij te praten onder de sterrenhemel. (logies, ontbijt, lunch en diner)

Het prachtige Halong Bay. Er zijn geen Mekong reizen gasten die daar niet super enthousiast van worden
Het prachtige Halong Bay. Er zijn geen Mekong reizen gasten die daar niet super enthousiast van worden

Dag 13 Ha Long Bay – Hanoi – Da Nang – Hoi An

Doe je mee aan de Tai Chi les voor het ontbijt? Na het ontbijt en deze relaxte start gaan we naar de Surprise Cave. Het is één van de grootste grotten in Halong Bay. Terwijl we na dit bezoek rustig terugvaren serveert de crew je een heerlijke lunch. Bij aankomst in de haven staat er een busje voor je klaar dat je naar Hanoi terug brengt. We brengen je naar het hotel waar je eerder overnachtte. IN de vooravond rijden we naar de luchthaven om vandaar naar Da Nang te vliegen. Je vlucht is overigens opgenomen in de prijs van deze reis! Vanaf Da Nang is het nog een uurtje rijden naar Hoi An waar je in de avond aankomt. (logies, ontbijt en lunch)

Je vliegt naar Da Nang en vervolgens rijden we je naar Hoi An
Je vliegt naar Da Nang en vervolgens rijden we je naar Hoi An

Dag 14 Alle tijd om Hoi An zelf te verkennen

De Japanse brug in hoi An ligt midden in het oude centrum. Hier kun je heerlijk door de autovrije straatjes slenteren.
De Japanse brug in hoi An ligt midden in het oude centrum. Hier kun je heerlijk door de autovrije straatjes slenteren.

Vandaag vul je naar eigen welbevinden in. In Hoi An zijn genoeg activiteiten te doen. Het oude centrum heeft prachtige tempels en ook de Japanse brug is je bezoek waard. In de oude stad van Hoi An is een ruime keuze aan goede en leuke restaurants. Ook kun je er kooklessen nemen of met een fiets of brommer naar Chai Dai strand op nog geen vijf kilometer van de stad. Uiteraard lekker nietsen met een goed boek ook! Wist je trouwens dat dit de plek is om kleren te laten maken? (logies en ontbijt inbegrepen)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 15 Dag ter vrije besteding in Hoi An

Hoi An is een plaatsje waar je graag nog een extra dag verblijft. Je verblijft in een aangenaam hotel op een rustige plek. Een boottocht naar de voor de kust gelegen Cham eilanden is een aanrader, je regelt het lokaal eenvoudig.

s' Avonds zal het weer lastig kiezen zijn tussen alle leuke restaurants in het oude centrum. Als je de tijd hebt is het de moeite waard om één van de kleine (Chinese) tempels te bezoeken. (logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 16 Hoi An – Da Nang – Nha Trang

In Vietnam heb je langs de kust prachtige tropische stranden
In Vietnam heb je langs de kust prachtige tropische stranden

We verlaten Hoi An al vroeg zodat we een ochtendvlucht kunnen nemen naar Nha Trang. Daar wacht je chauffeur op je en hij zal je naar het hotel aan ze brengen. Daar waar we maar kleine stukjes hoeven te rijden en het alleen een transfer van a naar b betreft maken we gebruik van chauffeurs die soms een paar woordjes en soms geen woord Engels spreken. Je verblijft drie nachten op Whale island, een eiland voor de kust. (logies en ontbijt inbegrepen)

Dag 17 en 18 Nha Trang – Whale Island

Bij het witte zandstrand van de prachtige baai van Van Phong ligt het Whale Island Resort. Hier staat het bekend om de mooie duikplaatsen. Traditioneel en eenvoudig ingerichte ruime bungalows met daken van bamboe. De bungalows hebben een ventilator en een klamboe is aanwezig. In onze zomer is er een PADI-gecertificeerde duikschool. Dit is ook de plek om heerlijk verse vis te eten. (logies en ontbijt inbegrepen)

Whale Island is een goede plek voor de duik en snorkel liefhebbers onder onze gasten.
Whale Island is een goede plek voor de duik en snorkel liefhebbers onder onze gasten.

Dag 19 Nha Trang – Ho Chi Minh City

In Saigon alleen al wordt het aantal scooters op meer dan 5 miljoen geschat!
In Saigon alleen al wordt het aantal scooters op meer dan 5 miljoen geschat!

We halen je op tijd op en rijden je naar de luchthaven waar je einde van de ochtend vertrekt richting Hoi Chi Minh City, door de inwoners nog steeds het liefst Saigon genoemd. Hier staat een andere chauffeur op je te wachten en word je naar je hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag ter vrije besteding. Pham Ngu Lao, ook wel backpackers street genoemd, is de plek om een voordelig restaurant te vinden en de keur aan voorbij lopende mensen te bekijken. (logies en ontbijt)

Dag 20 Ho Chi Minh City – Cai Be – An Binh Island

We verlaten de drukte van de tad alweer en rijden naar Cai Be om een bezoek te brengen aan de Cai Be floating market. We varen een stuk op de machtige Mekong rivier. nadat we overgestapt zijn op een andere boort varen we naar An Binh Island. Onderweg bezoek je een traditioneel huis en proef je van het lokale fruit. Op An Binh Island verblijf je in een Home stay. de rest van de dag kun je het eiland verder op eigen gelegenheid verkennen. Je gastvrouw maakt je voor het diner wegwijs in de keuken en je leert veel over traditioneel koken. (logies, ontbijt en diner inbegrepen)

In de Mekong delta draait alles om de rivier. Mensen wonen op, boven en deels in het water.
In de Mekong delta draait alles om de rivier. Mensen wonen op, boven en deels in het water.

Dag 21 An Binh Island – Vinh Long – Ho Chi Minh City

De meeste home-stays hebben ook nog echt traditioneel ingerichte kamers met oude tafels en beelden
De meeste home-stays hebben ook nog echt traditioneel ingerichte kamers met oude tafels en beelden

Een home-stay op An Binh is ook echt een home-stay. Naast de keurige maar eenvoudige verblijven voor de gasten die men ontvangt is er vaak ook echt nog een voorouder kamer. Hier is alles nog traditioneel. Je maakt vandaag een fietstocht over het eiland, het is een leuke manier om de omgeving in je op te nemen en dé manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Na je fietstocht ga je met de boot naar Vinh Long. Hier bezoek je de lokale markt, kleurrijk en fascinerend. Rond de middag beginnen we dan aan onze rit terug naar Saigon. (logies en ontbijt)

Dag 22 Vandaag kun je Hoi Chi Minh zelf verder verkennen

Vandaag kun je het centrum van Saigon zelf verder verkennen. Er zijn zo een paar highlights te noemen die je kunt overwegen. Het bijzondere postkantoor dat is ontworpen door Gustav Eiffel en de ernaast gelegen kathedraal. in de buurt ligt ook de Opera met daar omheen de luxe warenhuizen. kom je er op de ochtend dan ben je er vaak vrijwel alleen! Ook een bezoek aan het museum van oorlogsoverblijfselen is de moeite waard. (Boa Tang Chung Tich Chien Tranh). Hier krijg je inzicht in hoe er naar de 'Vietnam oorlog' gekeken wordt vanuit Vietnamees perspectief. (logies en ontbijt)

Centraal in de stad, dicht bij het zakencentrum, het postkantoor en de luxe winkels ligt de kathedraal van Siagon. <br>
Centraal in de stad, dicht bij het zakencentrum, het postkantoor en de luxe winkels ligt de kathedraal van Siagon.

Dag 23 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht

Je chauffeur komt je ophalen en brengt je naar de luchthaven. Die lag vroeger een stuk buiten de stad. Door de explosieve groei van HCMC nu echter vrijwel in het centrum. Vandaag vertrek je richting Europa. Veel van de vluchten vertrekken zo dat je pas de volgende dag aankomt.

Tijdens deze reis maak je maar liefst drie binnenlandse vluchten welke in onderstaande prijs zijn begroot in de voordeligste klasse. Je intercontinentale vlucht kunnen wij voor je aanbieden maar kun je ook zelf reserveren! Deze vluchten zijn niet in de prijs inbegrepen.

Dag 24 Aankomst en einde van je kids rondreis in Vietnam

Helaas je rondreis in Vietnam zit erop!