Avontuur, cultuur en ontspannen Vietnam verkennen met het hele gezin

Op een ontspannen tempo Vietnam verkennen met de kinderen. In 16 dagen tijd zie je de cultuur en natuur highlights op een avontuurlijke manier en is er genoeg tijd voor ontspanning. Op een bamboevlot varen in het Pu Luong natuurreservaat, aapjes spotten in Cuc Phuong en met een jeep naar Monkey Mountain. Da's genieten voor het hele gezin!

Dag 1 Vertrek naar Vietnam, je rondreis is begonnen!

Je Vietnam rondreis begint vandaag. Vaak maak je een tussenstop in een stad die ook de moeite van het bezoeken waard is. Wat dacht je van een stop over in Hong Kong of Bangkok?

Dag 2 Aankomst in Hanoi en transfer naar je hotel

Je komt aan op de luchthaven van Hanoi. Je regelt daar met de visumbrief die je van ons voor vertrek hebt gekregen eenvoudig bij aankomst het visum. Je zult zien dat dit goed geregeld is. Onze chauffeur staat op je te wachten. Hij heeft een bordje met je naam erop bij zich. In ongeveer 45 minuten rijdt hij je naar de stad. Je hotel ligt in het centrum te midden van winkels en restaurants. Je kunt de rest van de dag zelf op verkenning uit gaan.

In Hanoi is de riksja wel erg handig! Zo zie je snel best wel veel van de stad.
In Hanoi is de riksja wel erg handig! Zo zie je snel best wel veel van de stad.

Dag 3 Er is genoeg te beleven in Hanoi

Je verkent vandaag Hanoi op eigen gelegenheid. Er is voldoende te zien in Hanoi. De Kathedraal, het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh museum en Mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat op. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Optioneel kun je er een streetfood tour bij boeken. Achterop de Vespa ga je met gids de oude Franse wijk ontdekken. Je reist door smalle en drukke straatjes en gaat verschillende lokale gerechten proeven. Een avontuurlijke en leuke manier om kennis te maken met de Vietnamese keuken.

In de oude wijk Pho Phuong wordt je gewoon op straat geknipt.<br>
In de oude wijk Pho Phuong wordt je gewoon op straat geknipt.

Dag 4 Met een bamboevlot varen op de rivier

Op een bamboevlot Pu Luong natuurreservaat verkennen<br>
Op een bamboevlot Pu Luong natuurreservaat verkennen

Je verlaat de drukke stad en reist de bergen in. Het is een paar uurtjes rijden naar Het Pu Luong natuurreservaat. Je overnacht de komende dagen in een kleinschalig hotel met uitzicht op de rijstvelden en bergen. Met een gids maak je in de namiddag een wandeltocht langs de Cham rivier. Je ziet hier bijzondere houten waterwielen. De gids verteld je hoe de waterwielen werken. Na een korte pauze gaat het echte avontuur beginnen en ga je op een bamboevlot varen over de rustige rivier. Het uitzicht onderweg is prachtig en je vaart langs kleine dorpjes, landerijen en waterwielen. Neem je zwemkleding mee? Het vlot kan namelijk nat worden! (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 Wandeltocht in de bergen

Na het ontbijt ga je een wandeltocht maken van zo’n 6 kilometer. Tijdens de wandeling passeer je verschillende dorpjes, heb je prachtig uitzicht op de rijstterasvelden en ontmoet je de lokale bevolking. De middag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad met uitzicht. (ontbijt, lunch en diner)

Cuc Phuong nationaal park<br>
Cuc Phuong nationaal park

Dag 6 Via Cuc Phuong naar Ninh Binh

De reis vervolgt zich naar de karstbergen van Ninh Binh. Onderweg stop je bij het Cuc Phuong Nationaal park en bezoek je het Endangered Primate Rescue Center. Hier worden aapjes opgevangen en indien mogelijk weer uitgezet in het wild. In het Cuc Phuong Nationaal park maak je een wandeling en bezoekt een grot. (ontbijt en lunch)

Dag 7 Je bezoekt Hoa Lu, maakt een boottocht en gaat fietsen

Bootje varen in Ninh Binh<br>
Bootje varen in Ninh Binh

Op 15 kilometer vanaf Ninh Bing ligt de oude hoofdstad van het Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In Hoa Lu vind je nog overblijfselen uit deze tijd. Na het bezoek aan Hoa Lu ga je terug naar Tam Coc waar je een boottocht maakt op de rivier. De tocht over de rivier brengt je langs groene karstgebergte en rijstvelden. Na de boottocht fiets je door de spectaculaire omgeving naar de Bich Dong grot. (ontbijt)

Dag 8 Cruisen bij Halong Bay

In de ochtend vertrek je naar Halong Bay. In de bus ontmoet je wellicht al andere gasten die meegaan op dezelfde boot. Bij Halong Bay stap je over op een prachtig jonk. Tijdens de uitgebreide lunch varen we naar Bai Tu Long. We varen naar een mooie lagune waar je een duik kunt nemen en gaat kanoën naar één van de kalksteen grotten. Het diner wordt geserveerd op de boot en in de avond kan je genieten van de zonsondergang op het bovendek. (ontbijt, lunch en diner)


Dag 9 Cruisen en overnachten op Cat Ba

Doe jij mee aan de Tai Chi les op het zonneterras? Geniet van het uitzicht over de baai en de omliggende eilanden tijdens een vroeg ontbijt.Je bezoekt de Thien Canh Son Cave. In de baai wordt de lunch geserveerd. Vervolgens varen we terug naar de haven en brengt de chauffeur je naar Cat Ba Island. Je verblijft hier 2 nachten aan het strand en hebt uitzicht op de karstbergen. (ontbijt en lunch)

Dag 10 Vrije dag op Cat Ba

Vandaag ter eigen invulling. Heerlijk relaxen aan het strand of Cat Ba island verkennen? (ontbijt)

Al onze reizen zijn geheel op maat te maken
Heb je bepaalde wensen? Laat het ons even weten en dan gaan we ermee aan de slag.

Stuur ons een mail

Dag 11 Vlucht naar Hoi An

In de ochtend komt de chauffeur je bij het hotel ophalen voor de transfer naar de luchthaven. Je vliegt vandaag naar Hoi An. In Hoi An reserveren we een boutique hotel aan het strand. (ontbijt)

Dag 12 Met de jeep naar Monkey Mountain

Vandaag ga je met een echte jeep op pad naar Monkey Mountain en Danang. De route gaat via de Hai Van Pass. De Hai Van Pass is een 21 kilometer lange kustweg met een spectaculair uitzicht. Het schiereiland Son Tra wordt ook wel Monkey mountain genoemd en je maakt hier een mooie rit door de jungle. Je stopt op enkele plekken waar je een mooi uitzicht hebt en bezoekt een pagode. In de namiddag kom je aan in Danang en je maakt een wandeling door de stad. Je bezoekt het Cham Museum, een lokale markt en sluit de dag af met een zonsondergang vanaf de Marble Mountain. Met de jeep reis je weer terug naar het hotel. (ontbijt en lunch)

Bij de Marble Mountains<br>
Bij de Marble Mountains
Sfeervol Hoi An<br>
Sfeervol Hoi An

Dag 13 Vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de oude stad liggen diverse kleine tempels die je bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse brug nabij de haven hoort bij de tempelroute. Je hebt er veel winkeltjes en dit is ook de plek om souvenirs in te slaan. (ontbijt)

Dag 14 Vlucht naar Ho Chi Minh en sightseeing

Vanmiddag vlieg je naar Ho Chi Minh. Hoewel de bewoners van deze in het voormalige Zuid-Vietnam gelegen stad hun stad veel liever noemen bij z'n voormalige naam: Saigon. Ho Chi Minh is een enorme stad. Je verblijft er in het hart van de stad in de buurt van de Mekong rivier. In de namiddag maak je met gids een wandeling door de stad. Je bezoekt onder andere het postkantoor, de kathedraal en het oorlogsmuseum. (ontbijt)

Dag 15 Fietsen en varen in de Mekong Delta

Je reist je met de auto naar de Mekong Delta. De aansluitende transfer per boot is je eerste contact met de vruchtbare Mekong Delta. In de Mekong Lodge heb je een privé bungalow en geniet je van een heerlijke lunch in het restaurant. Je maak in de middag een fietstocht van ongeveer 10 kilometer over het eiland en krijgt zo een goede indruk van het leven in de Mekong Delta. (ontbijt, lunch en diner)


Dag 16 Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Vroeg op voor een bezoek aan de Cai Be drijvende markt, een markt met een culturele en centrale functie in de Mekong Delta. Je ziet er honderden boten verzamelen voor de handel in verse producten. Na het bezoek aan de markt reis je naar de luchthaven voor de terugvlucht. Doorgaans kom je de volgende dag aan in Europa. Je kunt uiteraard ook een stop over maken op de terugweg en er nog enkele dagen Hong Kong, Bangkok of bijvoorbeeld Dubai aan vastknopen.