Culturele treinreis door Thailand

Ben je op zoek naar een leuke trein rondreis door Thailand, waarbij je diverse steden bezoekt zoals Bangkok, Ayuthaya en Chiang Mai, dan is deze reis echt iets voor jou. Je gaat cultuur snuiven in diverse steden, bezoekt een olifantenkamp en sluit de reis af met een paar dagen tropisch strand. Je verblijft tijdens de reis in leuke guesthouses en homestays.

- Inclusief diverse treinritten
- Entreegelden zijn inbegrepen
- Strandverblijf in Hua Hin
- Verblijf in leuke guesthouses en homestays

De route van deze leuke treinreis<br>
De route van deze leuke treinreis

Dag 1 Op naar Thailand!

Vandaag begint de treinrondreis naar Thailand met een vlucht naar Bangkok, want je moet hier natuurlijk wel naar toe vliegen. Je kunt vertrekken vanaf elke gewenste luchthaven zoals Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Je komt de volgende dag aan in Thailand.

Bangkok, een gezellige wereldstad!<br>
Bangkok, een gezellige wereldstad!

Dag 2 Aankomst in Bangkok

Welkom in Bangkok, de chauffeur staat op je te wachten op het vliegveld en brengt je naar het eerste hotel van de reis. Je kunt hier verder ontspannen op de kamer of zelf de stad al gaan verkennen. Het hotel is gelegen in het centrum van Bangkok. (maaltijden niet inbegrepen)

Dag 3 Bangkok verkennen op de fiets

Vandaag ga je de wereldstad Bangkok verkennen per fiets. De eerste stop vandaag is in het authentieke gedeelte van Bangkok. De uiterst vriendelijke mensen laten je graag zien hoe hun dagelijkse leven eruit ziet. Daarna fiets je verder en stap je aan boord van een traditionele Thaise boot om de Chao Phraya rivier over te steken, je komt in het groenste natuurgebied van Bangkok uit. Je vervolgt de fietstocht en maakt een stop bij een lokaal restaurant. Met de boot reis je weer terug naar de andere kant van Bangkok en breng je een bezoek aan Muay Thai school, waar Thai Boxing wordt geleerd. Hierna wordt je teruggebracht naar het hotel en heb je de avond ter vrije besteding (maaltijden niet inbegrepen)


Dag 4 Bangkok zelf verder verkennen

Gisteren heb je een fietstocht gemaakt langs ‘lokaal’ Bangkok. Vandaag heb je de kans om de bekendere bezienswaardigheden in Bangkok zelf verder te verkennen. Zoals de tempel Wat Pho en het koninklijk paleis maar je kan natuurlijk ook een bezoek brengen aan het beroemde Chinatown. Er is nog genoeg te ontdekken in deze grote stad. In het centrum van Bangkok zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand te bezoeken. (maaltijden niet inbegrepen)

Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok<br>
Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok

Dag 5 Op naar Ayuthaya, sightseeing en boottocht

De stad Ayuthaya<br>
De stad Ayuthaya

Vandaag staat de eerste treinreis op het programma. Je reist met de trein naar de oude hoofdstad van Thailand namelijk Ayuthaya. Bij aankomst in Ayuthaya bezoek je het Historische Park op de fiets. Je fiets naar diverse tempels en bezoekt de What Phra Si Sanphet, Wat Lokayasutharam en Wat Na Phra Main. Hierna is het tijd voor een traditionele Thaise massage. Na de ontspannende massage maak je een boottocht langs andere beroemde monumenten terwijl je kunt genieten van een heerlijke lunch. ( lunch)

Dag 6 Per trein naar Sukhothai

Na het ontbijt reis je per trein van Ayuthaya naar Sukhothai. De treinreis duurt ongeveer 3,5 uur. In de middag kom je aan in Sukhothai, hier bezoek je het Sukhothai Historisch Park. Je bezoekt een aantal ruïnes van tempels en andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de overblijfselen van het Koninklijk Paleis. In het centrale gedeelte van het Historisch Park zijn ongeveer 26 tempels te vinden. ( lunch)

Historisch Park in Sukhothai<br>
Historisch Park in Sukhothai

Dag 7 Per trein naar Lampang

Vandaag staat er een echte reisdag op het programma. Je stapt in Sukhothai in de trein en komt ongeveer 4,5 uur later uit in Lampang. De chauffeur staat op het treinstation op je te wachten en brengt je naar het hotel. In de avond kun je een bezoek brengen aan de lokale markt en de stad verkennen. (ontbijt)

Dag 8 Op naar Chiang Mai, cultuurstad in het noorden

Vandaag gaat de reis verder met de auto naar Chiang Mai. Onderweg maak je eerste nog een stop in Lampang bij de Wat Phrathat Lampang Luang. Deze tempel is typerend voor de Lanna-stijl waarin diverse gebouwen in Thailand zijn gebouwd. Echter is deze tempel niet gerestaureerd en nog steeds in een oorspronkelijke staat. Een tweede stop maak je vandaag bij de Wat Phrathat Inthakwan, dit is een vrij onbekende tempel in Thailand. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de omgeving. De pagoda van de tempel bevindt zich op de klif. ( lunch)

Dag 9 Chiang Mai zelf verkennen

Een vrije dag om de stad Chiang Mai verder te verkennen. Je kan hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een van de vele tempels in de stad of een wandeling maken door het stadscentrum. In de avond is er een gezellige avondmarkt waar je heerlijk kunt eten en op zoek kunt gaan naar leuke souvenirs. De stad Chiang Mai is een overzichtelijke stad die je zelf makkelijk verkent. (maaltijden niet inbegrepen)

Chiang Mai, de cultuurstad van het Noorden<br>
Chiang Mai, de cultuurstad van het Noorden

Dag 10 Olifanten spotten en met de nachttrein naar het zuiden

Vandaag word je in de ochtend opgehaald bij het hotel voor het bezoek aan een olifantenkamp. Je brengt eerst een kort bezoek aan een lokale markt, hier kun je fruit kopen voor de olifanten. Bij het olifantenkamp krijg je uitleg over de olifanten en kun je ze voeden en zien hoe de olifanten zich onderdompelen in de rivier. Na de lunch vervolgen we de weg naar een kleine waterval in de jungle waar je een mooie wandeling maakt. Na de wandeling reis je terug naar Chiang Mai waar je je kunt opfrissen in het hotel. Hierna stap je in de nachttrein naar Bangkok. Neem je ook wat te eten en te drinken mee voor onderweg in de trein? ( lunch)

Dag 11 Transfer naar Hua Hin

Bij aankomst op het treinstation staat de chauffeur op je te wachten om je naar je hotel in Hua Hin te brengen. Hier verblijf je de komende 3 nachten aan het strand. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 12 en 13 Strandverblijf in Hua Hin

Je kunt hier twee dagen heerlijk genieten van het strand om de vakantie ontspannen af te ronden. (ontbijt)

Strand in Hua Hin<br>
Strand in Hua Hin

Dag 14 Terugvlucht

De rondreis zit er helaas op, de chauffeur brengt je naar de luchthaven van Bangkok. Hier pak je de terugvlucht naar Amsterdam, Dusseldorf, Brussel of een andere luchthaven. (ontbijt)