Avontuurlijke zomerrondreis Thailand

In drie weken tijd maak je een avontuurlijke rondreis in Thailand van noord naar zuiden. Je bezoekt de steden Chiang Mai, Bangkok en Ayutthaya, leert meer over de geschiedenis in Kanchanaburi en je bezoekt twee nationale parken. Het avontuur in Thailand sluit je af op een tropisch eiland

Dag 1 Start van je rondreis met de vlucht naar Thailand

Je zult tijdens je vlucht naar Chiang Mai een keer moeten overstappen. Dat kan op verschillende plekken. Heb je de tijd en stap je over in Hong Kong dan kunnen we daar ook een stop over voor je organiseren

Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand<br>
Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Dag 2 Welkom in Chiang Mai!

Welkom in de stad van het noorden, Chiang Mai. Op de luchthaven herken je de chauffeur aan het naambordje in zijn handen. De chauffeur brengt je naar het hotel net buiten het centrum van Chiang Mai. Mocht je alvast de stad willen verkennen dan kun je via de receptie van het hotel makkelijk een taxi regelen naar het centrum. (maaltijden niet inbegrepen)

Dag 3 Je verkent de stad tijdens een stadstour

Na het ontbijt word je door de gids en chauffeur opgehaald bij je hotel. Je bezoekt een lokale markt en de Wat Suan Dok tempel. Je bezoekt ook de Wat Phrathat Doi Suthep tempel, deze is gebouwd op de top van een berg. We brengen je met de auto omhoog maar dan mag je zelf nog een klein stuk omhoog klimmen (ongeveer 300 treden). Voor een klein bedrag kun je ook met een kabelbaan omhoog. Je hebt vanaf hier een mooi uitzicht over de omgeving. In de middag maak je nog een korte tour door de stad in een Riskja. (ontbijt)

Tempels in Chiang Mai<br>
Tempels in Chiang Mai

Dag 4 Je verkent Chiang Mai op eigen gelegenheid

In Chiang Mai hoef je je niet te vervelen er is namelijk genoeg te doen in deze stad. Je kunt de tempels in het centrum gaan bezoeken. Binnen de stadsmuren vindt je kleine winkeltjes en een ruim aanbod aan restaurants. Wil je graag zelf een Thaise maaltijd leren koken? Dan is het volgen van een kookworkshop een aanrader. In de avond kun je de avondmarkt bezoeken en wanneer je op een zondag in Chiang Mai bent dan is de Sunday Walkingstreet een echte aanrader. (Ontbijt)

Dag 5 Een avontuurlijke dag in de jungle van Chiang Mai

In noord Thailand leven verschillende bergvolkeren, zoals de Karen en Lahu. Voordat je gaat wandelen, breng je eerst een bezoek aan een kleinschalige olifantenopvang en een lokale markt. In de middag ga je wandelen. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en de gids verteld je tijdens de wandeling meer over de flora en fauna en over de cultuur en tradities van de lokale bevolking. Je verblijft te midden van de lokale bevolking in een homestay. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 Je bezoekt twee bergstammen en een bijzondere waterval

Na het ontbijt verken je het dorpje samen met je gids. De bewoners organiseren een kleine markt waar je souvenirs kan kopen. Voor de Palong vrouwen is weven een dagelijkse bezigheid, je krijgt een korte uitleg over het traditioneel weven. Je wandelt vandaag via onverharde wegen en door bossen verder door de prachtige natuur. Je passeert twee bergdorpjes en maakt kennis met de inwoners. In de middag bezoek je de Bua Thong waterval, ook bekend als de ‘sticky waterval’. De waterval heeft deze bijnaam gekregen omdat de klakstenen niet glad zijn en je hier makkelijk overheen kunt lopen. Aan het eind van de middag ben je weer terug in het hotel. (ontbijt en lunch)

Chiang Mai<br>
Chiang Mai

Dag 7 Dag ter vrije besteding in Chiang Mai

Chiang Mai is een stad waar je makkelijk nog een extra dag kunt verblijven. Wil je graag iets actiefs gaan doen kun je via ons een leuke fietstocht waarbij je het platteland en de omgeving van Chiang Mai verkent regelen. In de avond zijn er weer voldoende restaurants waar je uit kunt kiezen.(ontbijt)

Dag 8 Een ontspannen dag in Chiang Mai, in de avond vertrek je in de trein naar Bangkok

Ben je nog niet uitgekeken in deze cultuurstad, geen probleem, hier is vandaag nog tijd voor. Aan het begin van de avond haalt de chauffeur je op bij het hotel om je naar het treinstation te brengen. Hier stap je in de nachttrein naar Bangkok. Er is een restaurant aanwezig in de trein maar je kunt ook zelf iets te eten meenemen. Bij veel restaurants kun je een maaltijd afhalen. Vergeet je niet een warme trui mee te nemen? Met de airco kan het fris zijn in de trein. (ontbijt)

Dag 9 Vandaag verken je Bangkok samen met een gids

Na aankomst met de trein in Bangkok brengt de chauffeur je naar het hotel voor het ontbijt. In de middag verken je de belangrijkste highlights van de stad. Met een watertaxi steek je de Chao Phraya rivier over naar Wat Arun, bewonder de indrukwekkende toren gebouwd in Khmer stijl. Daarna vaar je naar het Grand Palace, het oude Koninklijke verblijf van de Thaise koning. Tegenwoordig heeft het paleis een ceremoniële functie en is het geopend voor publiek.(ontbijt)

Wat Arun aan de Chao Phraya rivier<br>
Wat Arun aan de Chao Phraya rivier

Dag 10 Je bezoekt de drijvende markt en Kanchanaburi

De welbekende ' Bridge on the river Kwai' <br>
De welbekende ' Bridge on the river Kwai'

Op de drijvende markt worden de producten vanuit de boot verkocht, bijzonder om te zien hoe er handel gedreven word vanaf het water. Na de markt brengen we je naar Kanchanaburi, hier bezoek je geen tempels maar leer je meer over de geschiedenis van Thailand. Kanchanaburi was tijdens de tweede wereldoorlog een belangrijke plaats om het vervoer van bevoorrading te versnellen werd er besloten om een spoorlijn dwars door de jungle aan te leggen naar Myanmar. Samen met de gids bezoek je het museum, de oorlogsbegraafplaats en uiteraard ook de beroemde brug over de rivier Kwai. In de middag stap je in de trein en maak je een mooie rit over deze historische spoorlijn.(ontbijt)

Dag 11 De oude tempelstad Ayutthaya

Vandaag reis je verder naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Onderweg breng je een bezoek aan het Hellfire Pass museum, dit museum bestaat uit twee onderdelen het informatie centrum over de bergpas en het Hellfire Pass monument zelf. Dit monument is een indrukwekkend stuk van de spoorlijn. Er moest namelijk een weg vrijgemaakt worden door een bergketen. Dit is helemaal met de hand uit gehakt. In de middag kom je aan in Ayutthaya en de rest van de dag is ter eigen besteding. (ontbijt)

De indrukwekkende hellfire pass in Kanchanaburi<br>
De indrukwekkende hellfire pass in Kanchanaburi

Dag 12 Je verkent vandaag Ayutthaya en gaat kamperen bij Khao Yai Nationaal Park

Je bezoekt de historische stad, Ayutthaya
Je bezoekt de historische stad, Ayutthaya

Vandaag bezoek je een oude hoofdstad van Thailand, Ayutthaya. Deze stad staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO en dat vinden we terecht. Je ziet hier overal prachtige oude tempels en reünies. Vandaag bezoek je een aantal bekende tempels van deze oude stad zoals de Wat Phra Sri Sanphet tempel. Dit is een belangrijke tempel in Ayutthaya en het orgineel waaruit de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha in Bangkok is gekopieerd.. Verder kom je langs een tempel die kenmerken heeft van de Angkor tempel in Cambodja en je bekijkt de Wat Yai Chai Mongkol, een indrukwekkend beeld van een liggende Boeddha. In de middag brengen we je naar het Khao Yai nationaal park, je slaapt vannacht in een luxe safari tent in de buurt van het park. (ontbijt)

Dag 13 Je maakt een jungle trekking en bezoekt een waterval

Vandaag ga je op ontdekking in het Khao Yai Nationaal Park. Dit is één van de drie grootste Nationale Parken in Thailand. Samen met een gids rij je het park in. Onderweg wordt er een aantal keer een stop gemaakt. Met geluk spot je misschien wel een gibbon, lampongaap of een neushoornvogel. Je maakt samen met een gids een trekking door de jungle, onderweg kom je meer te weten over de dieren die hier in het park leven. Je bezoekt ook een spectaculaire waterval van 150 meter hoog. Na het bezoek aan het Khao Yai Nationaal Park brengt de chauffeur je terug naar Bangkok. (ontbijt en lunch)

Dag 14 Je kunt vandaag in je eigen tempo Bangkok gaan verkennen

Je kunt vandaag tempels gaan bezoeken zoals Wat Pho of neem de tijd en maak een wandeling door het gezellige Chinatown. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer zoals de Skytrain, watertaxi, metro of tuk tuk. Een voordeel reizen met het het openbaar vervoer is dat je tijdens de spits niet in de file komt te staan. Veel bekende bezienswaardigheden liggen aan het water, een ontspannen manier om deze te bezoeken is met de watertaxi over de Chao Phraya rivier. Tijdens de boottocht heb je ook een mooi zicht op de skyline van Bangkok. (ontbijt)

Dag 15 Een ontspannen dag in Bangkok, vanavond reis je met de nachttrein naar het zuiden

De nachttrein vertrekt aan het begin van de avond. Je kunt hierdoor nog makkelijk iets ondernemen in deze bruisende wereldstad. Wat dacht van een fietstocht over het Bang Krachao eiland. Je komt langs palmbomen en traditionele huizen, ook zie je mangrovebossen. Blijf je liever in de stad? Dan kun je ook een heerlijke wandeling door Lumphini Park maken. (ontbijt)

Er is genoeg te zien in Bangkok
Er is genoeg te zien in Bangkok

Het adembenemende Khao Sok NP
Het adembenemende Khao Sok NP

Dag 16 Op naar Kao Sok Nationaal Park!

Na je vroege aankomst reis je in een gedeelde shuttle bus naar het hotel. Het Khao Sok Nationaal Park is één van de oudste regenwouden op onze wereld en is geopend sinds 1980. Morgen ga je op verkenning in het park en vandaag heb je heerlijk de tijd om bij te komen van de treinreis. Het hotel ligt maar een paar kilometer van de hoofdingang vandaan. Je slaapt hier in een houten huisje middenin de natuur.

Dag 17 Vandaag verken je het park vanaf het water

Je maakt een ontspannen boottocht over het Cheow Lan meer. Onderweg verteld de gids je meer over het park en misschien zie je wel een paar apen langs de waterkant. Na de lunch kun je gaan zwemmen, een wandeltocht door de jungle maken of relaxen in de bungalow. In de namiddag ben je terug in het hotel en kun je genieten van de zonsondergang. (Ontbijt en lunch)

Dag 18 Je reist vandaag van Khao Sok naar Koh Samui

Na het ontbijt kun je deelnemen aan een wandeling door de jungle of je gaat relaxen tijdens een Thaise massage. Daarna brengt de chauffeur je naar de pier voor de ferry naar Koh Samui. Je verblijft in een mooi resort aan het strand, de kamers zijn modern en ruim ingericht. Je kunt heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad. (Ontbijt)

Je kunt meerdere dieren spotten tijdens je verblijf in Khao Sok
Je kunt meerdere dieren spotten tijdens je verblijf in Khao Sok

Dag 19 en 20 Strandverblijf op Koh Samui

Koh Samui is gelegen in de Golf van Thailand. Het eiland is het gehele jaar goed te bezoeken, tijdens onze zomer heb je wel meer kans op regen maar tussen de buien door is het nog steeds goed vertoeven op het eiland. Koh Samui is een groot eiland waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen. Je kunt het eiland verkennen met een georganiseerde tour of een middag het vissersdorpje Bophut verkennen. Wil je graag een dagje gaan snorkelen dan is een dagtrip naar het Ang Thong Nationaal Marine Park een aanrader. Dit kun je via ons regelen, maar zelf kun je het ook makkelijk ter plaatse regelen. (ontbijt)

Dag 21 transfer luchthaven terugvlucht

De laatste dag van de rondreis, de vakantie is voorbij. We zorgen ervoor dat je op tijd op de luchthaven bent voor je terugvlucht. (ontbijt)