Familierondreis Thailand

Met de familie individueel rondreizen door Thailand? Deze reis is ideaal voor het gehele gezin! In 16 dagen maak je een avontuurlijke rondreis door Thailand. Je verblijft in het Khao Sok- en het Khao Yai Nationaal Park. De steden Bangkok, Ayutthaya en Kanchanaburi slaan we natuurlijk niet over. Tijdens de reis verblijf je in leuke budget en middenklasse hotels, vaak met zwembad. Je sluit de avontuurlijke reis af met drie nachten strandverblijf op het eiland Koh Samui.

- Vaste lage website prijs van 1 juni t/m september 2020
- Entreegelden inbegrepen
- Maaltijden zoals vermeld in programma


Dag 1 Heenvlucht

De rondreis naar Thailand gaat beginnen! Op naar de luchthaven voor de vlucht naar Bangkok. Vertrek is mogelijk vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (of andere voorkeursluchthaven). Voor de vluchten doen wij je altijd een voorstel, maar deze mag je ook zelf boeken. Optioneel kun je ervoor kiezen om een stop-over toe te voegen. Misschien 3 nachten in Dubai?

Dag 2 Aankomst Bangkok

Bangkok
Bangkok

Na een lange vlucht kom je vandaag aan in de hoofdstad van Thailand. Op de luchthaven word je verwelkomt door de chauffeur en samen met hem ga je naar het eerste hotel in de stad. De rest van de dag staat er nog niks op de planning. Je kunt eventueel zelf op pad gaan door Bangkok of heerlijk ontspannen bij je hotel.

Dag 3 Op verkenning in Bangkok

Je verkent de omgeving van Bangkok in een tuktuk, op de boot en met de trein. Op deze manier maak je kennis met het lokale openbaar vervoer. De Engelssprekende gids, die de gehele dag met je mee gaat, leert je meer over het leven in Bangkok.

Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok<br>
Deze liggende Boeddha vind je in What Pho, de oudste tempel van Bangkok

Dag 4 Vrije dag Bangkok

Vandaag heb je de vrijheid om zelf op pad te gaan door de hoofdstad van Thailand. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele tempels en monumenten of maak een wandeling door het Lumphini Park. Er is hier genoeg te beleven! Met het openbaar vervoer reis je gemakkelijk van plek naar plek. Bezoek ook eens Sanam Luang, het hart van de stad, waar je heerlijke hapjes en drankjes kunt proberen.

Dag 5 Reis verder naar River Kwai

Op naar de volgende bestemming van de rondreis; River Kwai. In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door je chauffeur en samen met hem reis je naar Kanchanaburi, wat vooral bekend is van de brug die over de River Kwai loopt. Hier bezoek je een oorlogsmuseum en een begraafplaats. Daarna reis je met de trein door de jungle heen. Onderweg geniet je van de prachtige natuur.

Kanchanaburi
Kanchanaburi

Dag 6 Transfer naar Ayutthaya

Ayutthaya <br>
Ayutthaya

Vanaf de natuur rondom de River Kwai, reizen we verder naar de historische stad Ayutthaya. De oude Koningsstad staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Bij aankomst bezoek je een lokale markt.

Dag 7 Fietstocht Ayutthaya en naar Khao Yai

De dag begint met een fietstocht door Ayutthaya. Onderweg kom je langs prachtige oude tempels en veel Boeddha beelden. Tijdens de fietstocht breng je onder andere een bezoek aan het nationaal museum Chao Sam Phraya en het historische park. Na de fietstocht brengen we je naar Khao Yai Nationaal Park, waar je vannacht gaat overnachten. Je overnacht in een prachtig resort waar je slaapt in een luxe tent.

Ayutthaya <br>
Ayutthaya

Dag 8 Bezoek Khao Yai Nationaal Park

Je maakt een trekking door het oudste natuurpark van Thailand, Khao Yai. Hier vind je zo’n 2000 vierkante meter aan jungle. Vandaag ga je naar de grootste waterval van het park, namelijk de Heaw Narok Waterfall. De lokale lunch is vandaag inbegrepen. In de namiddag maak je een mooie tour door het platteland. Ook vandaag slaap je weer in een luxe tent.

Dag 9 Terug naar Bangkok

Een vrij dag vandaag. In overleg met je chauffeur vertrek je vandaag terug naar Bangkok. Hier heb je verder geen planning. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een fietstour te maken door de stad. Tijdens de fietstocht kom je langs palmbomen en traditionele huizen. Ook zie je de mangrovebossen voorbij komen. In de avond kun je eventueel een streetfood tour doen om lokale lekkernijen te proeven.

Bangkok
Bangkok

Dag 10 Nachttrein naar Surat Thani

Bangkok
Bangkok

Overdag heb je tijd om Bangkok verder te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Lumpini Park wat midden in de bruisende stad te vinden is. Op het begin van de avond ga je naar het treinstation waar je op de nachttrein stapt richting Surat Thani.

Dag 11 Naar Khao Sok Nationaal Park

Na de nachttrein staat de chauffeur op het treinstation op je te wachten. Hij brengt je naar het nabijgelegen Khao Sok Nationaal Park. Bij aankomst heb je zelf de mogelijkheid om het nationaal park te ontdekken. Je overnacht in een erg leuk eco resort, waar je eventueel ook in een boomhut kan slapen. Dit is pas de ultieme jungle ervaring!

Khao Sok Nationaal Parl<br>
Khao Sok Nationaal Parl

Dag 12 Wandeling door het regenwoud

Khao Sok Nationaal Park<br>
Khao Sok Nationaal Park

Met gids ga je een halve dag op trekking door het regenwoud. Dit is een van de oudste regenwouden van de wereld. Hier kom je schitterende natuur tegen zoals kalksteenrotsen, meren, watervallen, grotten en veel verschillende bijzondere plantensoorten. Soms krijg je tijdens de wandeling ook wat mee van de wildlife in het park. In de middag heb je zelf de keuze wat je gaat doen. Je kunt bijvoorbeeld een tour doen naar het Cheow Lan meer.

Dag 13 Transfer naar Koh Samui

De gids brengt je naar de haven waar je op de boot stapt naar Koh Samui. Bij aankomst word je naar je resort gebracht. De komende dagen heb je geen programma. Als je toch wat wilt ondernemen, kun je (ter plaatse) een van de vele excursie mogelijkheden bijboeken. Een aanrader is om een wandeling te maken langs de watervallen Hin Lad of Na Muang. Ook duikexcursies zijn hier mogelijk! Koh Samui is een ideale plek voor verschillende leeftijden.

Dag 14 en 15 Strandverblijf

Twee volle dagen relaxen aan het strand van Koh Samui. Dit is het op drie na grootste eiland van Thailand en is een ideale locatie voor een strandverblijf. De hagelwitte zandstranden zijn er prachtig, net zoals de vele palmbomen. Op het eiland zijn veel watersporten en excursies mogelijk. Aan het strand zijn volop restaurants, bars en winkeltjes te vinden.

Strandverblijf Koh Samui<br>
Strandverblijf Koh Samui

Dag 16 Terugvlucht

Helaas is rondreis voorbij. Hopelijk kijk je terug op een heerlijke reis door Thailand. De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Koh Samui en vanaf daar ga je met het vliegtuig terug naar huis. Al aan het dromen over je volgende bestemming? Neem gerust een kijkje bij onze andere labels Singha- Indus- of Sakura Reizen. Wie weet vind je daar een leuke nieuwe vakantiebestemming! We helpen je graag op weg.