Winterse selfdrive zuiderlijk Thailand

Ben je op zoek naar een leuke selfdrive Thailand rondreis, waarbij we je kennismaken met de cultuur van diverse steden zoals Bangkok en bezoek je enkele heerlijke stranden, zoals Khanom en Koh Samui? Dan is deze reis echt iets voor jou. Je krijgt een eigen huurauto mee waarop je het tempo van de reis zelf kunt bepalen.

- Entreegelden zijn inbegrepen
- Strandverblijf in Khanom
- Unieke ervaring op het eiland Kho Kye
- Strandverblijf op Koh Samui
- Verblijf in goede middenklasse hotels

De route van deze leuke reis
De route van deze leuke reis

Dag 1 Op naar Thailand!

Vandaag begint je rondreis door Thailand met een vlucht naar Bangkok. Je kunt vanaf elke gewenste luchthaven vertrekken, zoals Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Wij kunnen de vluchten voor je boeken, maar je kunt deze ook zelf boeken. (geen maaltijden inbegrepen)

Bangkok, een gezellige wereldstad!<br>
Bangkok, een gezellige wereldstad!

Dag 2 Aankomst in Bangkok

Je komt ergens op de tweede dag aan in Bangkok. Op de luchthaven staat de chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar je eerste hotel in het centrum van Bangkok. Hier kun je in alle rust bijkomen van je vlucht of alvast de stad verkennen. (geen maaltijden inbegrepen)

Dag 3 Bangkok verkennen op de fiets

Je gaat vandaag de wereldstad Bangkok verkennen op de fiets. Je stopt vandaag op diverse plaatsen. De eerste stop die je maakt is in een authentiek gedeelte van Bangkok. De plaatselijke bewoners laten je graag laten zien hoe het dagelijkse leven eruit ziet. Na het bezoek stap je op een traditionele Thaise boot en steek je de Chao Phraya rivier over. Je komt nu uit in het groenste natuurgebied van Bangkok. De fietstocht vervolgt zich hier, en je maakt daarbij een stop bij een lokaal restaurant. Na een fietstocht door het natuurgebied ga je per boot weer terug naar de overkant. Hier maak je nog een laatste stop bij de Muay Thai school, hier wordt het traditionele Thai Boxing geleerd. Je keert terug naar je hotel en heb je de avond ter vrije besteding. (Ontbijt)

Dag 4 Met de auto reis je naar Hua Hin

Vandaag gaat het echte avontuur beginnen! Je gaat zelf autorijden in Thailand. De auto wordt bij je hotel in Bangkok afgeleverd. Bij je hotel in Bangkok wordt de auto afgeleverd en vanaf hier start de autorit. Het is vandaag zo'n 3 tot 4 uur rijden naar Hua Hin. Doordat je zelf gaat rijden kun je je vertrektijd en stops onderweg zelf bepalen. Dit geeft je veel vrijheid.

Bij aankomst in Hua Hin kun je inchecken in je hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. (ontbijt)

Hua Hin<br>
Hua Hin

Dag 5 Reis per auto naar Chumphon

Je reist vandaag weer verder per auto naar de volgende stop, namelijk Chumpon. Onderweg rijd je over een mooie weg langs de kust waar het nog wel eens hard wil waaien. De autorit van vandaag duurt ongeveer 4 uur. Bij aankomst kun je inchecken in het hotel en is de rest van de dag vrije tijd. (ontbijt)

Dag 6 Overnachten in een tent op het eiland Koh Kye

De overnachtingsplek van vanavond: Kho Kye<br>
De overnachtingsplek van vanavond: Kho Kye

Vandaag laat je de auto even staan en word je door een gids opgehaald bij het hotel voor een exclusieve kampeerervaring. De komende 2 dagen
overnacht je in een eigen tent met slaapzak. Je hebt in de ochtend nog tijd om eten en drinken te kopen voordat je op de boot stapt. In ongeveer 30 minuten tijd brengt een traditionele longtailboot je naar Koh Kye. Koh Kye is een uniek eiland dat ook wel bekend staat als het ‘koraal kerkhof’ . Na een typhoon in 1989 is er namelijk veel dood koraal op dit eiland beland. In de jungle van het eiland ga je
overnachten in een tent. De rest van de dag kun je vrij besteden op het eiland, je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen, meedoen met een beachvolleybal toernooi of genieten van de zonsondergang. In de avond is er een heerlijke BBQ met verse vis en groente. Hierna kun je genieten op het strand van de sterren bij het kampvuur. (ontbijt en diner)

Dag 7 Terug naar Chumphon

Vandaag word je wakker op het mooie Kho Kye. Je kunt hier in de ochtend heerlijk ontbijten, daarna ga je je spullen pakken en alles opruimen en keer je weer terug naar het vasteland. Je overnacht weer in Chumphon. (ontbijt)

Het eiland Kho Kye<br>
Het eiland Kho Kye

Dag 8 Transfer naar Khanom

Je rijdt vandaag met de auto in ongeveer 4 uur naar de volgende bestemming, Khanom. Deze plaats is heerlijk om te ontspannen aan het strand. Het heeft een prachtige kust en is niet erg toeristisch, een ideale plaats om de komende 3 nachten te verblijven. (ontbijt)

Dag 9 Stranddag in Khanom

Vandaag kun je een dag heerlijk ontspannen aan het strand van Khanom (ontbijt)

Khanom
Khanom

Dag 10 Omgeving Khanom verkennen

In de ochtend komt de gids je ophalen voor een leuke excursie. Je stapt aan boord van een boot en gaat de omgeving verkennen. Je hebt vandaag ook een goede kans om roze dolfijnen te spotten. Met de boot vaar je langs Monk Island, het mangrove bos en de pancake rotsen. Na de excursie brengt de gids je terug naar het hotel waar je nog kunt genieten aan het strand (ontbijt)

Dag 11 Transfer naar Koh Samui

Na het ontbijt reis je in ongeveer 1 uur naar de pier waar je met de auto aan boord gaat. De tocht met de boot naar Koh Samui duurt ongeveer 1,5 uur. Hierna reis je naar je hotel waar je de komende 4 nachten verblijft (ontbijt)

Dag 12 Vrije dag in Koh Samui met de auto

Vandaag heb je de laatste dag de auto tot beschikking en kun je zelf bepalen waar je naar toe wil rijden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het vissersdorpje Bophut. Aan het einde van de dag komt een medewerker de auto ophalen in het hotel. (ontbijt)


Het strand in Koh Samui<br>
Het strand in Koh Samui

Dag 13 en 14 Stranddagen in Koh Samui

De komende 2 dagen kun je nog heerlijk genieten van het strand in Koh Samui om je vakantie ontspannen af te sluiten (ontbijt)

Dag 15 Terugvlucht

Helaas zit de rondreis door Thailand er al weer op. De chauffeur zal je brengen naar de luchthaven op Koh Samui voor de terugvlucht (ontbijt)