April 2019 - Groepsreis avontuurlijk Vietnam

Tijdens deze 15 daagse avontuurlijke groepsreis bezoek je de highlights van Vietnam en verblijf je in goede budget hotels. Je reist van 27 april t/m 11 mei. Je verkent Vietnam op een leuke en avontuurlijke manier. Je gaat in het berggebied wandelen en fietsen, ziplinen en kajakken bij het Phong Nha National Park en je verblijft één nacht op de boot in Halong Bay. De prijs is inclusief je vlucht van Amsterdam. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers en is met Nederlandse reisbegeleiding.

- Je betaald de prijs die op de website staat!
- Verblijf in keurige budget hotels
- Comfortabele vlucht vanaf Amsterdam
- Entreegelden inbegrepen
- Nederlandstalige reisbegeleiding
- Eerste inschrijvingen zijn binnen voor deze reis

De route van de avontuurlijk Vietnam rondreis<br>
De route van de avontuurlijk Vietnam rondreis

Dag 1 – De groepsreis begint met de vlucht naar Hanoi

Vandaag vertrek je naar Hanoi. Je vliegt comfortabel naar het noorden van Vietnam. Je vliegt vanaf Amsterdam en je komt de volgende dag aan in Hanoi.

Dag 2 - Hartelijk welkom op de luchthaven en transfer naar het eerste hotel

De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven
De grotere steden in Vietnam hebben allemaal een moderne luchthaven

Op de luchthaven van Hanoi regel je nog de laatste zaken voor het visum. Wij adviseren je om het visum online aan te vragen zodat je niet te lang hoeft te wachten op de luchthaven. Je ontmoet de Nederlandse reisbegeleiding op de luchthaven en samen reizen jullie naar het centrum van Hanoi. Het hotel ligt in het centrum van de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 - Genoeg tijd om vandaag Hanoi zelf te verkennen

Er is genoeg tijd om vandaag de hoofdstad van Vietnam zelf te verkennen. Er is veel te zien in Hanoi. De kathedraal, Het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh mausoleum zijn zeker een bezoek waard. In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

De skyline van Hanoi <br>
De skyline van Hanoi

Dag 4 - Op naar het berggebied bij Mai Chau. In de namiddag maak je een mooie fietstocht door de rijstvelden

In Mai Chau leven de bergvolkeren nog traditioneel<br>
In Mai Chau leven de bergvolkeren nog traditioneel

De reis vervolgt zich met de transfer naar het berggebied in Mai Chau. De reis duurt ongeveer 4 uur en tijdens lunchtijd kom je aan in bij het hotel. In de middag maak je een fietstocht door de vallei en kun je genieten van het prachtige groene landschap. Tijdens het fietsen bezoek je een paar dorpjes en zie je de boeren aan het werk op de rijstvelden. Je fietst vandaag ongeveer 15 kilometer. (ontbijt en diner)

Dag 5 - Je ontmoet de minderheden op de lokale markt en maakt een wandeling door verschillende dorpjes. Transfer terug naar Hanoi

Na het ontbijt vertrekken we met de auto naar de lokale markt in Pa Co. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Op de kleurrijke markt kom je minderheden tegen zoals de Flower Hmong. De minderheden verzamelen zich hier voor de handel en veel producten zijn zelf gemaakt of verbouwd. We rijden verder naar Hang Kia en vanaf hier maak je een wandeltocht in het berggebied. Tijdens de wandeling zie je de rijstterrassen, uitgestrekte velden en bossen. In de middag rijden we terug naar Hanoi. (ontbijt)

Dag 6 - Transfer naar Halong Bay waar je een nacht op de boot verblijft. Met een roeiboot bezoek je een lokaal vissersdorpje

Vandaag brengt de chauffeur je naar de haven Hon Gai waar je aan boord gaat van een jonk. Je komt hier voor de lunch aan en terwijl we de baai invaren wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je bezoekt een vissersdorpje met een bamboe boot. Lekker relaxen bij een strandje kan ook. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 – Je start op het water en eindigt in de nachttrein naar Dong Hoi

Vroeg op vandaag voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt ga je met een kleinere boot naar de Thien Canh Son grot. Terug bij de boot heb je de tijd om uit te checken en wordt er een lunch geserveerd terwijl je terugvaart naar de haven. De chauffeur brengt je naar het treinstation in Hanoi. Met de nachttrein ga je naar Dong Hoi en hier kom je in de ochtend aan. Je verblijft in een gedeelde vierpersoons cabine. (ontbijt en lunch)

De baai van Halong Bay is spectaculair <br>
De baai van Halong Bay is spectaculair

Dag 8 - Aankomst Dong Hoi en transfer naar het hotel. Rest van de dag ter eigen invulling

Je komt in de ochtend aan op het treinstation in Dong Hoi en het is ongeveer een uurtje rijden naar het hotel bij het Phong Nha – Ke bang national park. De rest van de dag kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Vanuit het hotel worden er diverse activiteiten aangeboden zoals fietsen en kajakken. Relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt)


Een early check in is vandaag niet inbegrepen. Wil je bij aankomst direct gebruik maken van je hotelkamer dan kunnen we dit voor je reserveren. De meerprijs voor een early check in is 30 euro per persoon.

Dag 9 – Een avontuurlijke dag vandaag! Je bezoekt de Dark Cave en de Paradise Cave en kunt hier kajakken, ziplinen, een modderbad nemen en zwemmen

Een avontuurlijke dag bij de Paradise Cave en de Dark Cave<br>
Een avontuurlijke dag bij de Paradise Cave en de Dark Cave

Door de natuur rijd je vandaag naar de voet van de berg. In deze berg is de langste droge grot in heel Azië gevonden. De Paradise Cave is een spectaculaire grot om te zien. Het is even klimmen naar de ingang en de wandeling duurt ongeveer een half uurtje. De lunch is vandaag inbegrepen en hierna rijden we naar de Dark Cave. Op twee manieren kun je naar de grot toe. Dit is met de zipline of met de kajak en ter plekke zal de gids vragen waar je voorkeur naar toe gaat. Neem je zwemkleding mee naar de grot? De grot is vanbinnen glad door de modder en hier kun je een heerlijk modderbad nemen. Met de kajak kun je de omgeving van de grot verder verkennen en de natuur hier is prachtig. Een duik in het frisse en heldere water is ook zeker de moeite waard! (ontbijt en lunch)

Dag 10 - De chauffeur brengt je vandaag naar de keizerlijke stad Hue

De reis vervolgt zich vandaag met de transfer naar de keizerlijke stad Hue. De reis duurt ongeveer 4,5 uur en je komt hier in de middag aan. De rest van de dag kun je de omgeving alvast verkennen of lekker relaxen bij het hotel. Het hotel in Hue ligt centraal en het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 11 - Op de fiets verken je Hue en je bezoekt de verboden stad en maakt een boottocht naar de Thien Mu Pagoda

Vandaag ga je de keizerlijke stad Hue verkennen op de fiets. We starten de dag met een bezoek aan de Dong Ba markt. Je fietst naar de meest bekende bezienswaardigheid van de stad. De verboden stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Hierna fiets je naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. Vanaf hier vaar je met een drakenboot op de parfum rivier terug naar de stad. (ontbijt en lunch)

Hue<br>
Hue

Dag 12 - Via de Hai Van Pass naar Hoi An

De mooie tempels in Hoi An zijn zeker een bezoek waard<br>
De mooie tempels in Hoi An zijn zeker een bezoek waard

De reis naar het gezellige Hoi An duurt ongeveer 4 uur en het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. In Hoi An verken je het oude centrum van de stad te voet. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Er is ook een mooie Franse koloniale wijk met restaurants en leuke boutique winkels. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is de Japanse brug. (ontbijt)

Dag 13 - Een vrije dag in Hoi An. Misschien een bezoek aan het strand?

Vandaag heb je een vrije dag in Hoi An. Je verblijft in een fijn hotel met een zwembad. In Hoi An zijn veel winkels en leuke restaurants. Het is de ideale plek om souvenirs te kopen. Met de taxi ben je in 20 minuten bij het tropische strand waar het heerlijk vertoeven is. (ontbijt)

Dag 14 – Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh. In de middag bezoek je enkele highlights van de stad

Het is gezellig druk in Ho Chi Minh<br>
Het is gezellig druk in Ho Chi Minh

Vandaag is je laatste dag in Vietnam. Morgen vlieg je terug naar Amsterdam of Brussel. Je vertrekt vandaag naar de luchthaven van Da Nang voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi minh. Daar is het vast even wennen aan de hectiek na het relaxte Hoi An. Je hebt in de middag genoeg tijd om enkele bezienswaardigheden van de stad te zien. We rijden naar het postkantoor die in Franse stijl is gebouwd. We stoppen ook nog bij de Notre Dame Kathedraal, de opera en Hotel de Ville. (ontbijt)

Dag 15 – Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Vandaag ga je naar de luchthaven van Hanoi voor de terugvlucht naar Amsterdam Je vliegt altijd met een overstap. (ontbijt)

Minimum aantal deelnemers 8 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 290,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Vietnam een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.