Februari / maart 2019 - Groepsreis Vietnam on a budget

Met deze scherp geprijsde groepsreis verken je Vietnam in 16 dagen. Je reist van 24 februari t/m 11 maart. Je reist in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers en verblijft in goede budget en middenklasse hotels. In Vietnam bezoek je de cultuur en natuur highlights zoals de verboden stad in Hue, de Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh en het karstgebergte bij Ninh Binh. De vlucht vanaf Düsseldorf of Brussel is inbegrepen.

- Je betaald de prijs die op de website staat!
- Verblijf in leuke budget hotels
- Comfortabele vlucht vanaf Dusseldorf of Brussel
- Entreegelden inbegrepen
- Nederlandstalige reisbegeleiding

De route van de rondreis <br>
De route van de rondreis

Dag 1 – Vertrek naar Vietnam

Vandaag vertrek je naar Ho Chi Minh. Je vliegt comfortabel naar het zuiden van Vietnam. Je kunt kiezen voor een vlucht vanaf Brussel of Dusseldorf en je komt de volgende dag aan in Ho Chi Minh.

Dag 2 - Aankomst op de luchthaven en transfer naar het eerste hotel

Ho Chi Minh<br>
Ho Chi Minh

Op de luchthaven van Ho Chi Minh regel je nog de laatste zaken voor het visum. Wij adviseren je om het visum online aan te vragen zodat je niet te lang hoeft te wachten op de luchthaven. Je ontmoet de Nederlandse reisbegeleiding op de luchthaven en samen reizen jullie naar het centrum van Ho Chi Minh. Het hotel ligt centraal in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 - Je verkent vandaag Ho Chi Minh met de gids en bezoekt de Cu Chi tunnels

Na het ontbijt rijden we de stad uit en bezoek je de Cu Chi Tunnels. De Cu Chi tunnels speelden een belangrijke rol in de beruchte Vietnam oorlog. Het is een netwerk van meer dan 200 kilometer aan tunnels en was een belangrijke schuilplaats voor de Vietcong. Delen van de tunnels kun je nog bezoeken en je krijgt hier een goede indruk van de strijd die hier heeft plaatsgevonden. In de middag bezoek je de stad Ho Chi Minh. Het Reunification paleis is niet het mooiste gebouw van de stad, het doet communistisch aan. Het is een kijkje in de geschiedenis van de stad. Bijzonder om binnen te bezoeken is de bunker en vanaf het dak heb je een leuk uitzicht op de omgeving. Vanaf hier lopen we naar het postkantoor die in Franse stijl is gebouwd en de Notre Dame kathedraal.(ontbijt)

Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in de Cu Chi tunnels <br>
Ervaar zelf hoe het is om je te verstoppen in de Cu Chi tunnels

Dag 4 - Op naar de waterrijke Mekong Delta. Je maakt een boottocht op de rivier en bezoekt een drijvende markt

De Mekong Delta verken je het beste met een houten boot<br>
De Mekong Delta verken je het beste met een houten boot

We verlaten de drukke stad en bezoeken de Mekong Delta. De transfer naar de Mekong Delta duurt ongeveer 2 uur en onderweg zie je het stedelijk landschap langzaam veranderen in prachtige natuur. In de Mekong Delta splitst de rivier zich en het is hier een wirwar van waterwegen. Met een houten boot vaar je over de Mekong en bezoek je een drijvende markt waar handel wordt gedreven. We stoppen onderweg bij een paar huizen om ambachten te bekijken. Je vaart over diverse waterwegen. Soms heel breed en soms smal. Je verblijft vannacht in een leuk guesthouse met uitzicht op de rivier.(ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 - Je bezoekt vandaag de markt van Cai Rang. Transfer terug naar Ho Chi Minh voor de vlucht naar Hoi An

Vroeg in de ochtend bezoek je de drijvende markt van Cai Rang. Het is een drukke en kleurrijke markt en met een kleine boot vaar je door verschillende waterwegen. Na het bezoek aan de drijvende markt rijden we naar het vliegveld van Ho Chi Minh voor de vlucht naar Hoi An. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels van getuigen. Winkelen en eten doe je in de mooie Franse koloniale wijk. Je verblijft in Hoi An in een hotel aan het strand. Het centrum van de stad is met de taxi of op de fiets makkelijk te bereiken. (ontbijt)

Dag 6 - Een vrije dag in Hoi An

In Hoi An heb je zowel Franse als Chinese en Japanse invloeden. Verspreid over de stad liggen diverse kleine tempels die een bezoek meer dan waard zijn. Ook een bezoek aan de Japanse burg hoort bij de tempelroute. Het is ook een ideale plek om souvenirs te kopen. Heerlijk relaxen bij het tropische strand is natuurlijk ook mogelijk. (ontbijt)

In het gezellige centrum van Hoi An kun je makkelijk uren rondlopen <br>
In het gezellige centrum van Hoi An kun je makkelijk uren rondlopen

Dag 7 - Via de Hai Van Pass naar Hue. Je bezoekt in de middag enkele keizerlijke tombes

Na het ontbijt gaat de reis naar de keizerlijke stad Hue beginnen. Het is een prachtige route over de Hai Van Pass. Het uitzicht over de kust is onvergetelijk en we stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. Je komt in de middag aan in Hue en je bezoekt de keizerlijke tombes van Tu Duc en Khai Dinh. (ontbijt)

Een van de tombes bij Hue <br>
Een van de tombes bij Hue

Dag 8 - Met de drakenboot naar de Thien Mu Pagoda. Hierna bezoek je de verboden stad en in de avond met de nachttrein naar Hanoi

Een culturele dag vandaag. Je bezoekt met de gids de keizerlijke stad Hue en we starten de dag met een boottocht van 40 minuten op de Parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zeven verdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van de stad is de verboden stad. Deze kleine stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Met de nachttrein ga je vandaag naar Hanoi. Je verblijft in een gedeelde vierpersoons cabine. (ontbijt)

Dag 9 - Je komt in de ochtend aan in Hanoi en verkent de stad op eigen gelegenheid

Eten kun je in Hanoi goed bij de vele restaurantjes <br>
Eten kun je in Hanoi goed bij de vele restaurantjes

De trein komt vroeg in de ochtend aan in Hanoi. Wij zorgen dat de hotelkamer bij aankomst al beschikbaar is. Er is vandaag genoeg tijd om de hoofdstad van Vietnam zelf verkennen. De kathedraal, Het Hoan Kiem meer en het Ho Chi Minh mausoleum zijn zeker een bezoek waard In de oude Franse wijk kijk je je ogen uit. Het leven speelt zich hier grotendeels op straat af. Ga gerust bij één van de vele straatstalletjes eten, ze hebben vaak hun eigen specialiteit. (ontbijt)

Dag 10 - De chauffeur brengt je naar het berggebied bij Mai Chau en je verkent de omgeving op de fiets

De chauffeur brengt je vandaag naar Mai Chau dat is gelegen in het berggebied. De reis naar Mai Chau duurt ongeveer 4 uur en tijdens lunchtijd kom je aan bij het hotel. De kamers hier hebben een prachtig uitzicht over de rijstvelden. In de middag maak je een fietstocht door de vallei en kun je genieten van het groene landschap. Tijdens het fietsen bezoek je een paar dorpjes en zie je de boeren aan het werk op de rijstvelden. (ontbijt)

Dag 11 - Je maakt vandaag een wandeltocht en bezoekt dorpjes van de Witte Thai minderheden

Je fietst vandaag naar het startpunt van de wandeling en wandelt vandaag ongeveer 7/8 kilometer. Tijdens de wandeling zie je de rijstterrassen, uitgestrekte velden en bossen. Onderweg zie je de boeren werken op het land en maak je kennis met hun cultuur. De middag kun je zelf invullen. Vanuit het hotel kun je fietsen huren of nog een wandeling maken naar een dichtbij gelegen dorpje. (ontbijt)

De vallei bij Mai Chau <br>
De vallei bij Mai Chau

Dag 12 - Na het ontbijt rijden we naar het Halong Bay van het binnenland. Je verblijft in Ninh Binh

Ninh Binh verken je het beste met de boot <br>
Ninh Binh verken je het beste met de boot

Vandaag gaat de reis verder naar Ninh Binh. Ninh Binh wordt ook het Halong Bay van het binnenland genoemd. De rivier in Ninh Binh is omgeven door kalkstenen rotsformaties wat zorgt voor een adembenemend uitzicht. De rest van de dag kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Lekker relaxen bij het hotel of alvast de omgeving verkennen? (ontbijt)

Dag 13 - Je bezoekt de oude koningsstad Hoa Lu, maakt een boottocht en gaat fietsen

Dichtbij Ninh Binh ligt Hoa Lu, de hoofdstad van het oude Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In de stad vind je nog veel overblijfselen uit deze tijd. Je bezoekt de Kinh Dinh Tien Hoang en de King Le Dai Hanh tempel en hebt vanaf hier een mooi uitzicht. Met de roeiboot maak je een tocht over de rivier. Je vaart tussen de kalksteenrotsen door naar de Bich Dong grot. In de middag maak je een fietstocht in het Van Long Nature Reserve en bezoek je enkele tempels en een lokale markt.(ontbijt)

Dag 14 - Transfer naar Halong Bay waar je een nacht op de boot verblijft

Het uitzicht in Halong Bay is spectaculair <br>
Het uitzicht in Halong Bay is spectaculair

Een bijzondere dag vandaag! De chauffeur brengt je naar de Hon Gai Haven waar je aan boord gaat van een jonk. Hier kom je voor de lunch aan en terwijl je de baai invaart wordt er een lunch geserveerd. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je bezoekt een vissersdorpje met een bamboe boot. Lekker relaxen bij een strandje kan ook. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long.(ontbijt, lunch en diner)

Dag 15 - Tijdens het ontbijt vaart de boot terug naar de haven. De chauffeur brengt je terug naar Hanoi

Als je wilt kun je vandaag vroeg op voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt bezoek je de Thien Canh Son grot. Tijdens de lunch vaart de boot weer terug naar de haven. Vanaf hier brengt de chauffeur je terug naar Hanoi waar je de laatste avond in Vietnam verblijft. (ontbijt en lunch)

Dag 15 – Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De chauffeur brengt je naar de luchthaven van Hanoi voor de terugvlucht naar huis. Je vliegt terug op Düsseldorf of Brussel en hebt altijd een overstap.(ontbijt)

Minimum aantal deelnemers 8 - maximum aantal deelnemers 16
De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 297,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Vietnam een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.