Juli 2019 - Groepsreis het beste van Laos en Cambodja

Met deze bijzondere groepsreis combineren we de highlights van Laos en Cambodja. Je reist van 12 juli t/m 1 augustus. Je verblijft in prima budget en middenklasse hotels. De landen verken je op een leuke actieve manier en daarnaast is er ook nog genoeg tijd om te relaxen. De reis is inclusief je vlucht van Düsseldorf of Amsterdam.

- Vaste websiteprijs
- Minimaal 8 en maximaal 16 reizigers
- Je verblijft in leuke budget en middenklasse hotels
- Excursies zijn inbegrepen
- Binnenlandse vlucht
- Nederlandstalige reisbegeleiding
De route van de groepsreis<br>
De route van de groepsreis

Dag 1 - Vertrek naar Luang Prabang

De vakantie begint met een comfortabele vlucht naar Luang Prabang. Je kunt vertrekken vanaf Amsterdam of Brussel en je komt de volgende dag aan in Luang Prabang.

Dag 2 - Je komt vandaag aan in Luang Prabang. Een korte transfer naar het hotel

Aankomst op de luchthaven in Luang Prabang. Op de luchthaven regel je het visum bij het loket. Je ontmoet de Nederlandse reisbegeleiding op de luchthaven en samen reizen jullie naar het centrum van Luang Prabang. De luchthaven van Luang Prabang is klein en ligt dichtbij de stad. De transfer duurt ongeveer 20 minuten. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 - Je verkent vandaag het centrum van Luang Prabang met de tuk tuk

In Luang Prabang staan veel mooie tempels<br>
In Luang Prabang staan veel mooie tempels

De gehele binnenstad van Luang Prabang staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en vinden wij een van de leukste steden in Indochina! Het is de vroegere hoofdstad van Laos. Je hebt hier prachtige eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Je wordt in de ochtend bij het hotel opgehaald en je bezoekt de ochtend markt. Hier zie je de inwoners van Luang Prabang handel drijven. Hierna bezoek je de 500 jaar oude tempel Wat Xieng Thong. Met de tuk tuk ga je door de oude straatjes en bezoek je verschillende tempels. Het nationaal museum slaan we zeker niet over. We eindigen de dag bij Phou Si Mountain. De klim naar de top van de berg wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad. (ontbijt)

Dag 4 - Vandaag een vrije dag in Luang Prabang

Gisteren was een volle dag en vandaag kun je heerlijk bijkomen. Liever toch actief bezig? Er is nog genoeg te zien in Luang Prabang. Aan de oevers van de Mekong rivier liggen veel leuke restaurant en de hoeveelheid tempels die je onderweg tegenkomt zal je blijven verbazen. In de avond is er een uitgebreide avondmarkt. (ontbijt)

Dag 5 - Onderweg naar Vang Vieng stoppen we bij enkele dorpjes van de Hmong minderheden

We vervolgen de reis naar Vang Vieng. Onderweg stoppen we een paar keer bij dorpjes van de Hmong minderheden. Vang Vieng is een kleine stad omringd door spectaculair karstlandschap en groene rijstvelden. Het staat bekend onder de backpackers vanwege het ‘tuben op de rivier’ en de grotten. Het hotel waar je verblijft ligt aan de rivier en heeft een fijn zwembad. (ontbijt)

Het landschap bij Vang Vieng<br>
Het landschap bij Vang Vieng

Dag 6 - Een actieve dag vandaag! Je verkent de groene omgeving van Vang Vieng op de fiets

Platteland in Vang Vieng<br>
Platteland in Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng is geschikt voor leuke activiteiten in de natuur. Je vertrekt vanaf het hotel op de fiets een via de bamboebrug ga je naar de Tham Poekham grot. In In de grot ligt een slapend Boeddha beeld en er zijn ontzettend veel stalagmieten en stalactieten. Bij de blauwe lagoon kun je zwemmen en hierna fietsen we terug naar Vang Vieng.Onderweg stoppen we bij verschillende dorpjes en de gids vertelt je over de cultuur en tradities van de inwoners. Je fietst vandaag zo’n 16 kilometer. (ontbijt)

Dag 7 - De chauffeur brengt je vandaag naar de hoofdstad Vientiane

Na het ontbijt word je naar de hoofdstad van Laos gebracht. De reis duurt ongeveer 4 uur en je komt rond de lunch in Vientiane aan. Vientiane is gelegen aan de Mekong rivier en is een kleine compacte stad. Alles is makkelijk bereikbaar en je kunt de stad makkelijk verkennen op de fiets, lopend of met de tuk tuk. In de middag heb je tijd om de stad alvast te verkennen. Geniet in de avond van de vele lokale restaurants langs de Mekong en een schitterend zonsondergang. (ontbijt)

Dag 8 - Er is genoeg tijd vandaag om Vientiane te verkennen

De Arc de Triomphe van Laos <br>
De Arc de Triomphe van Laos

Er is genoeg te zien in Vientiane en daar heb je vandaag alle tijd voor. De Wat Sisaket is de oudste tempel van de stad en vinden wij een van de mooiste tempels. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grote Boeddha beelden. De Patuxai is de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet ontbreken, de That Luang Stupa. (ontbijt)

Dag 9 - Transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Pakse

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de vlucht naar Pakse. Het vliegveld van Vientiane is een klein vliegveld en je bent snel door de douane. Vaak vlieg je in een vliegtuig met propellermotoren. Na ongeveer een uurtje vliegen kom je aan in Pakse. Een andere chauffeur haalt je hier op en brengt je naar het hotel. (ontbijt)

Dag 10 - Met een 4x4 jeep verken je de Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau is een bijzonder natuurgebied op dertig kilometer van Pakse. Door het grote verschil in hoogte zijn er een soort natuurlijke plateaus ontstaan. Hierdoor zijn er een aantal spectaculaire watervallen. Je gaat vandaag met een echte jeep de Bolaven Pleateau verkennen. Via een hobbelige zandweg ga je naar de Ta Moun waterval waar je ook kunt zwemmen. We rijden verder naar een koffieplantage waar de gastheer vertelt hoe koffie wordt gemaakt. Het proeven van verschillende soorten koffie hoort er natuurlijk ook bij. Na de lunch ga je met de jeep de Bolaven Plateau verder verkennen en we stoppen bij enkele traditionele dorpjes en een lokale markt. (ontbijt en lunch)

Dag 11 - Via de oude Khmer tempel What Phou naar het 4000 eilanden gebied in het zuiden

Een bezoek aan het zuiden van Laos is niet compleet zonder de Wat Phou tempel. Het Khmer tempelcomplex staat op de werelderfgoedlijst en is uniek in vele opzichten. De locatie is schitterend (op zo’n 1400 meter hoogte) en in Laos vind je geen enkele tempel die in de buurt komt qua bouwstijl. De klim naar het hoogste punt van de tempel wordt beloond met een spectaculair uitzicht. Hierna rijden we verder naar het 4000 eilanden gebied en je verblijft op het eiland Done Khong. Het hotel is gelegen aan de Mekong rivier en heeft een mooi zwembad met uitzicht op de rivier. (ontbijt)

Het Wat Phou tempel complex <br>
Het Wat Phou tempel complex

Dag 12 - Met de boot vaar je door het 4000 eilanden gebied heen naar Done Khone

Een reis naar Si Phan Don, ook wel de 4000 eilanden genoemd, is heel bijzonder. De eilanden liggen verspreid in de Mekong rivier vlakbij de grens met Cambodja. Je gaat met de boot naar Done Khone. De reis duurt ongeveer 2 uur en onderweg zie je prachtige eilanden, kleine dorpjes en veel rijstvelden. Op Done Khone bezoek je de Liphi waterval en de oude locomotief die de Fransen hebben achtergelaten. Het is bijzonder om deze overblijfselen van de Frans koloniale tijd hier aan te treffen. In de middag vaar je terug naar Done Khong waar je overnacht. (ontbijt)

Dag 13 - Via de bijzondere Kone Phapheng waterval naar Cambodja

Het 4000 eilanden gebied<br>
Het 4000 eilanden gebied

De Khone Phapheng waterval is de grootste waterval in de Mekong rivier en behoort tot de grootste van zuidoost Azië. Na het bezoek aan de waterval is het niet lang meer rijden naar de grens. De Nederlandse reisbegeleiding helpt je met het aanvragen van het visum en we vervolgen de reis de naar het plaatsje Stung Treng. (ontbijt)

Dag 14 - Transfer naar Siem Reap

Vandaag een flinke reisdag. In ongeveer 6 uur rijden we naar de bekendste stad van Cambodja, Siem Reap. Onderweg stoppen we een aantal keer om foto’s te maken en om te lunchen. Je komt aan het einde van de dag aan in Siem Reap. (ontbijt)

Centrum van Siem Reap<br>
Centrum van Siem Reap

Dag 15 - Je bezoekt vandaag de tempels van Angkor zoals Angkor Wat en Angkor Thom

De Ta Phrom tempel<br>
De Ta Phrom tempel

Een bezoek aan de tempels van Angkor beschouwen gasten vaak als het hoogtepunt van hun reis. Via de zuidelijke poort betreden we het immense eens koninklijke complex. Het complex is zo groot dat het onmogelijk is om alles in één dag te zien. Uiteraard bezoeken we Angkor Thom. Je bezoekt de Bayon met de glimlachende stenen Boeddha hoofden. Een echte must see is de Ta Phrom tempel die nog deels overwoekerd is door de natuur. We huren een lokale gids in vandaag die je veel verteld over de geschiedenis van elke tempel. Na de lunch is er genoeg tijd voor de bekendste tempel Angkor Wat, wellicht de belangrijkste archeologische plaats in zuidoost Azië. (ontbijt)

Dag 16 - Een vrije dag in Siem Reap. Lekker relaxen bij het hotel of nog een bezoek aan Angkor?

De keuze is vandaag aan jou. Verken je het uitgestrekte gebied van Angkor nog verder, bezoek je de gezellige markt in Siem Reap of ga je relaxen bij het zwembad? Je kunt in ieder geval heerlijk uit eten in het gezellige centrum van de stad. (ontbijt)

Dag 17 - Je maakt een boottocht op het Tonle Sap meer, door het mangrove bos en hierna rijden we Kampong Thom

Je maakt vandaag kennis met het platteland van Cambodja. We rijden naar het Tonle Sap meer waar de huizen op 10 meter hoge palen zijn gebouwd. Met een kleine boot vaar je over het Tonle Sap meer en door het mangrovebos. Hierna rijden we verder Kampong Thom waar je overnacht. (ontbijt)

Bij het Tonle Sap meer<br>
Bij het Tonle Sap meer

Dag 18 - Via de tempel Sambor Prei Kuk ga je naar de hoofdstad Phnom Penh

De skyline van Phnom Penh<br>
De skyline van Phnom Penh

Na het ontbijt bezoek je de tempel Sambor Prei Kuk. De Angkor tempels zijn de meest bekende tempels in Cambodja maar voordat die werden gebouwd bestond dit complex al. Het diende als de vroegere hoofdstad van het Chenla koninkrijk. Het complex bestaat uit meer 100 oude tempels gelegen in de jungle. Hierna rijden we verder naar de hoofdstad van Phnom Penh. (ontbijt)

Dag 19 - Je bezoekt vandaag het koninklijke paleis, het nationale museum, het Tuol Sleng museum en de Killing Fields

Je bezoekt vandaag het koninklijke paleis in Phnom Penh. De grootste trekpleister hier is de Zilveren Pagoda met 5329 zilveren tegels op de vloer. De belangrijkste tempel van de stad is Wat Phnom. Het voormalige schoolgebouw Toul Sleng speelde in de Khmer Rouge periode een rol als gevangenis, mensen werden hier gemarteld en gedood. Een donkere periode in de geschiedenis van het land. We rijden de stad uit voor een bezoek aan de Killing Fields. Je overnacht vannacht ook in Phnom Penh. (ontbijt)

Je bezoekt het koninklijk paleis<br>
Je bezoekt het koninklijk paleis

Dag 20 - Vrije dag in Phnom Penh

Gisteren heb je een volle dag gehad en vandaag kun je zelf Phnom Penh verder verkennen of lekker relaxen bij het hotel. Bij de Russische markt kun je souvenirtjes kopen en aan de boulevard liggen veel goede restaurants. Het hotel ligt in het centrum van de stad en verschillende bezienswaardigheden liggen op loopafstand. (ontbijt)

Dag 20 – Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

De chauffeur brengt je vandaag naar de luchthaven voor de terugvlucht. Je neemt op de luchthaven afscheid van de Nederlandse reisbegeleiding en reist met 1 overstap terug naar Amsterdam of Brussel. (ontbijt)

Minimum aantal deelnemers 8 - maximum aantal deelnemers 16

De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 375,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Laos en Cambodja een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.