Juli 2019 - Groepsreis Vietnam all the way

Met deze complete 20 daagse rondreis verken je Vietnam op een uitgebreide manier. Je reist van 22 juli t/m 10 augustus. Er zijn veel excursies inbegrepen maar er is ook nog genoeg tijd om te relaxen. De Mekong Delta verken je op de fiets, je gaat wandelen in het berggebied bij Sapa en in Halong Bay verblijf je op de boot. De reis is inclusief je vlucht van Düsseldorf of Amsterdam. De groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers en is met Nederlandse reisbegeleiding.

- Vaste websiteprijs
- Minimaal 8 en maximaal 16 reizigers
- Nederlandstalige reisbegeleiding

- Je verblijft in goede budget hotels
- Wandeltochten in Noord Vietnam
- Verblijf op een Jonk in Halong Bay
- Inclusief entreegelden

Groepsreis Vietnam all the way <br>
Groepsreis Vietnam all the way

Dag 1 – Heenvlucht

De vakantie naar Vietnam begint met de vlucht naar Hanoi. Je vliegt naar het noorden van Vietnam en hebt onderweg een tussenstop. Je kunt kiezen voor een vlucht vanaf Amsterdam of Brussel en je komt de volgende dag aan in Hanoi.

Dag 2 - Aankomst op de luchthaven van Hanoi en transfer naar het eerste hotel

Op de luchthaven van Hanoi regel je nog de laatste zaken voor het visum. Wij adviseren je om het visum online aan te vragen zodat je niet te lang hoeft te wachten op de luchthaven. Je ontmoet de Nederlandse reisbegeleiding op de luchthaven en samen reizen jullie naar het centrum van Hanoi. Het hotel ligt centraal in de stad. De rest van de dag heb je de tijd om te relaxen of om alvast op verkenning uit te gaan.

Dag 3 - Je verkent vandaag Hanoi met de gids en bezoekt onder andere het Mausoleum, de tempel van literatuur en het oude kwartier. In de avond met de nachttrein naar Sapa

Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit. <br>
Kapper in de oude Franse wijk, je kijkt je ogen uit.

Je bezoekt vandaag het mausoleum van Ho Chi Minh. Achter het mausoleum ligt het ‘huis van oom Ho’. Hier heeft Ho Chi Minh gewoond en het is een eenvoudig huis op palen. Het presidentiële paleis kun je vanaf de buitenkant bewonderen en in deze omgeving ligt ook de unieke houten Pagode op één zuil. Je bezoekt ook de Tempel van de Literatuur en het Etnologie museum. Je wandelt door het oude kwartier heen met de vele ambachtstraatjes. In het Hoan Kiemmeer staat de Ngoc Son tempel die we niet overslaan. Een stukje van de route leg je vandaag af met een fietstaxi. In de avond word je naar het treinstation gebracht want je gaat met de nachttrein naar Sapa. Je verblijft hier in een gedeelde vierpersoonscabine. (ontbijt)

Dag 4 - Transfer naar het hotel voor early check in en ontbijt. Hierna maak je een wandeling door het berggebied naar Giang Ta Chai

In de ochtend kom je aan in Lao Cai en het is vanaf hier ongeveer een uurtje rijden naar Sapa. Wij zorgen dat de hotelkamer bij aankomst direct beschikbaar is zodat je je even kunt opfrissen. Na het ontbijt maak je een wandeling naar het dorpje Giang Ta Chai. De wandeling duurt ongeveer 4 uur en je wandelt door de rijstvelden heen naar verschillende dorpjes. Je maakt kennis met de Zwarte Hmong en de Rode Dao minderheden. Het laatste stuk van de route gaat door een bamboebos. Lunch is vandaag georganiseerd bij een gezin thuis. (ontbijt en lunch)

Dag 5 - Trekking naar minderheden dorpjes Ma Tra en Ta Phin. In de namiddag met de bus terug naar Hanoi

Ook vandaag ga je een prachtige wandeling maken in het berggebied bij Sapa. Je vertrekt na het ontbijt en je wandelt naar de dorpjes Ma Tra en Ta Phin. De wandeling gaat door het berggebied en je hebt onderweg een mooi uitzicht op de bergen en de rijstvelden. In de dorpjes wonen de Zwarte Hmong en de rode Dao minderheden. In de namiddag vertrek je met de bus naar Hanoi waar je in de avond aankomt. (ontbijt en lunch)

Tijdens de wandeling ontmoet je de lokale inwoners
Tijdens de wandeling ontmoet je de lokale inwoners

Dag 6 De chauffeur brengt je naar Halong Bay. In de middag kun je kajakken of een vissersdorp bezoeken. Je verblijft op de boot

Met de boot vaar je door Bai Tu Long<br>
Met de boot vaar je door Bai Tu Long

Een bijzondere dag vandaag! De chauffeur brengt je naar de haven waar je aan boord gaat van een jonk. Je gaat aan boord van de jonk en tijdens de lunch vaart de boot de baai in. Je vaart door naar het rustiger en minder toeristische deel Bai Tu Long. Met een kajak kun je in de namiddag het water op of je bezoekt een vissersdorpje met een bamboe boot. Lekker relaxen bij een strandje kan ook. In de avond kun je een kookworkshop op het bovendek bijwonen. Je slaapt vannacht op de boot in Bai Tu Long. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 – Wakker worden op de boot. Je bezoekt een grot en tijdens lunch vaar je terug naar de haven. Transfer naar Ninh Binh

Vroeg op vandaag voor een Tai Chi les op het bovendek. Na het ontbijt ga je met een kleinere boot naar de Thien Canh Son grot. Terug bij de boot heb je de tijd om uit te checken en wordt er een lunch geserveerd terwijl je terugvaart naar de haven. De chauffeur brengt je naar Ninh Binh waar je in de namiddag aankomt. (ontbijt en lunch)

Dag 8 - Je bezoekt de oude hoofdstad Hoa Lu op de fiets, maakt een boottocht bij Tam Coc en bezoekt de Bich Dong pagoda. Met de nachttrein naar Dong Hoi

Met een roeiboot vaar je over de rivier<br>
Met een roeiboot vaar je over de rivier

Op 15 kilometer vanaf Ninh Binh ligt Hoa Lu, de hoofdstad van het oude Vietnamese rijk in de 10e en 11e eeuw. In de stad vind je nog overblijfselen uit deze tijd en je bezoekt het op de fiets. Hierna maak je een boottocht op de rivier bij Tam Coc. De tocht over de rivier brengt je langs enorme rotspartijen en door tunnels die in karstbergen zijn uitgehouwen. De laatste stop vandaag is de Bich Dong grot. In de avond vertrek je met de nachttrein naar Dong Hoi. Je verblijft in een gedeelde vierpersoonscabine. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 - Aankomst Dong Hoi en transfer naar het hotel. Rest van de dag ter eigen invulling

Je komt in de ochtend aan op het treinstation in Dong Hoi en het is ongeveer een uurtje rijden naar het hotel bij het Phong Nha – Ke Bang national park. De rest van de dag kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Vanuit het hotel worden er diverse activiteiten aangeboden zoals fietsen en kajakken. Relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk.(ontbijt)Een early check in is vandaag niet inbegrepen. Wil je bij aankomst direct gebruik maken van je hotelkamer dan kunnen we dit voor je reserveren. De meerprijs voor een early check in is 30 euro per persoon.

Dag 10 – Een actieve dag! Je bezoekt de Dark Cave en de Paradise Cave. Hier kun je ziplinen, kajakken en zwemmen

Je bezoekt vandaag het Phong Nha – Ke Bang nationaal park. Het is een mooie rit door de natuur en de Paradise Cave is een spectaculaire grot om te zien. Het is even klimmen naar de ingang en de wandeling duurt ongeveer een half uurtje. De lunch is vandaag inbegrepen en hierna rijden we naar de Dark Cave. Op twee manieren kun je naar de grot toe. Dit is met de zipline of met de kajak en ter plekke zal de gids vragen waar je voorkeur naar toe gaat. Neem je zwemkleding mee naar de grot? De grot is vanbinnen glad door de modder en hier kun je een heerlijk modderbad nemen. Met de kajak kun je de omgeving van de grot verder verkennen en de natuur hier is prachtig. Een duik in het frisse en heldere water is ook zeker de moeite waard! (ontbijt en lunch)

Dag 11 - Transfer naar de keizerlijke stad Hue

Vandaag reis je verder naar de keizerlijke stad Hue. De reis duurt ongeveer 4,5 uur en je komt hier in de middag aan. De rest van de dag kun je de omgeving alvast verkennen of lekker relaxen bij het hotel. Het hotel in Hue ligt centraal en het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van de stad. (ontbijt)

Markt in Hue <br>
Markt in Hue

Dag 12 - Je bezoekt vandaag de verboden stad, enkele tombes en maakt een boottocht over de parfum rivier naar de Thien Mu Pagoda

We starten vandaag met een boottocht op de parfum rivier. Je vaart met een drakenboot naar de Thien Mu Pagoda. De pagoda is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren en is de oudste pagoda van de stad. Hierna bezoek je de meest bekende bezienswaardigheid van de stad. De verboden stad was vroeger het privé terrein van de keizerlijke familie en was niet toegankelijk voor het gewone volk. Met de fietstaxi verken je de omgeving van de verboden stad en in de namiddag rijden we met de auto de stad uit. Je bezoekt de keizerlijke tombes van Khai Dinh en Tu Duc. (ontbijt)

Dag 13 - Via de Hai Van Pass naar Hoi An. In de middag maak je een wandeltocht door en oude centrum en bezoek je enkele highlights van de stad

Het leuke centrum van Hoi An<br>
Het leuke centrum van Hoi An

Via de Hai Van Pass reis je vandaag naar het gezellige Hoi An. De reis duurt ongeveer 4 uur en het uitzicht over de kust is onvergetelijk. We stoppen onderweg een aantal keer om foto’s te maken. In Hoi An verken je het oude centrum van de stad te voet. Hoi An staat op de Unesco werelderfgoedlijst en heeft een rijk handelsverleden waar de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Er is ook een mooie Franse koloniale wijk met restaurants en leuke boetiek winkels. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is de Japanse brug. (ontbijt)

Dag 14 en 15 – Vrije dagen in Hoi An

Je hebt twee vrije dagen in Hoi An. Omdat je er meerdere dagen verblijft kan het een idee zijn om naar één van de vele kleermakers te gaan en jezelf iets nieuws aan te laten meten. Hou je van het strand dan ben je op een scooter of fiets zo aan de zee. Ook een taxi kan vanuit het hotel makkelijk geregeld worden. In de avond bezoek je het beste de oude stad Hoi An. Het is één van onze favoriete plaatsen tijdens onze vakanties in Vietnam. (ontbijt)

Strand bij Hoi An<br>
Strand bij Hoi An

Dag 16 – Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh.

De moderne stad Ho Chi Minh<br>
De moderne stad Ho Chi Minh

De chauffeur brengt je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. Daar is het vast even wennen aan de hectiek na het relaxte Hoi An. Ho Chi Minh is een enorme stad, je zult zeker verbaasd naar het enorme aantal scooters kijken. Het zijn er enkele miljoenen! De chauffeur brengt je bij aankomst in Ho Chi Minh naar het hotel en de rest van de dag heb je de tijd om de stad zelf te verkennen. (ontbijt)

Dag 17 - Je verkent vandaag Ho Chi Minh en bezoekt onder andere Notre Dame kathedraal, het historisch museum en het oude postkantoor

Na het ontbijt bezoek je met een gids enkele bezienswaardigheden in de stad. De Notre Dam Kathedraal, het door Eiffel ontworpen postkantoor en het Independence Palace zullen niet ontbreken. De middag kun je zelf Ho Chi Minh verder verkennen. (ontbijt)

Dag 18 - We verlaten de drukke stad voor een bezoek aan de Mekong Delta. Op de fiets verken je de Mekong Delta en bezoek je de Van Thanh Mieu tempel en de Long Khanh Pagoda. Je verblijft in een homestay

De rondreis wordt vervolgd met een bezoek aan de Mekong Delta. De chauffeur haalt je in de ochtend op bij het hotel en vervolgens rijden we in ongeveer 2 uur naar de Mekong Delta. In de Mekong Delta splitst de rivier zich en het is hier een wirwar van waterwegen. Je fietst vandaag zo’n 15 kilometer en je bezoekt de Vanh Thanh Mieu tempel en de Long Khanh pagoda. We stoppen onderweg nog bij een baksteen- en aardewerkfabriek. Je fietst door kleine dorpjes en op de velden zie je de bewoners hun groente verbouwen. De Mekong rivier kom je tijdens de fietstocht diverse malen tegen. In de namiddag ga je met de veerpont naar de homestay waar je vannacht verblijft. (ontbijt, lunch en diner)

Veel huizen in de Mekong Delta staan op palen<br>
Veel huizen in de Mekong Delta staan op palen

Dag 19 - Op de fiets naar het dorpje en vanaf hier ga je met de boot de Mekong Delta verkennen. Je bezoekt de drijvende markt van Cai Be. Transfer naar Ho Chi Minh waar je de laatste nacht verblijft

Mekong Delta<br>
Mekong Delta

Je neemt afscheid van het gezin en fietst naar Donh Phu Village. Je fietst vandaag ongeveer 6 kilometer. Met een houten boot vaar je over de Mekong en bezoek je de drijvende markt van Cai Be. Je vaart over diverse waterwegen. Soms heel breed en soms smal. Onderweg stoppen we een aantal keer om diverse ambachten te bekijken. In de namiddag rijden we terug naar Ho Chi Minh waar je de laatste avond in Vietnam verblijft. (ontbijt)

Dag 20 – Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Vandaag ga je naar de luchthaven van Ho Chi Minh voor de terugvlucht naar Brussel of Amsterdam. Je vliegt altijd met een overstap en komt aan in Amsterdam of Brussel. (ontbijt)


Minimum aantal deelnemers 8 - maximum aantal deelnemers 16

De genoemde prijs is voor een gedeelde twee persoons-kamer met eigen partner of iemand van hetzelfde geslacht. Indien je een één persoons-kamer wilt hebben wordt een toeslag van € 395,00 berekend. Het is gebruikelijk om in Vietnam een fooi te geven. Wij vragen je op de eerste dag om een bijdrage te doen in de fooienpot en de reisbegeleider zal hieruit de koffer jongens en eventuele lokale gidsen voldoen.

* Op basis van de meest voordelige vluchtklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is geven wij aan wat de meerkosten voor de daarop volgende vluchtklasse is.